Carolina – Tampa Bay 4:3 (kon.) | Toronto – Edmonton 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 6:3 (kon.)
Dallas – Florida 3:4 (po pr.) | Chicago – Nashville 1:3 (kon.) | Arizona – San Jose 4:0 (kon.)
Calgary – Winnipeg 4:2 (kon.) | Washington – NY Rangers 5:4 (kon.) | Detroit – Columbus 4:1 (kon.)
St. Louis – Anaheim 2:3 (po pr.) | Boston – NJ Devils 0:1 (kon.)
koniec
Washington Capitals
5:4 (0:0, 3:0, 2:4)
New York Rangers
Nedeľa 28.03.2021, 18:25 • Capital One Arena, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:09:26)
     
    Brankári:

    Iľja Samsonov (WSH) – 16 zákrokov, 4 inkasované góly, úspešnosť 80 %

    Keith Kinkaid (NYR) – 17 zákrokov, 5 inkasovaných gólov, úspešnosť 77,3 %
     
    Česká a slovenská stopa v zápase

    Vítek Vaněček (WSH) – na striedačke
    Jakub Vrána (WSH) – 0+1, +/- -1 bod, 1 strela na bránku, čas na ľade 10:13
    Zdeno Chára (WSH) – 0+0, +/- +1 bod, 0 striel na bránku, čas na ľade 18:25
    Richard Pánik (WSH) – 0+0, +/- -2 body, 2 strely na bránku, čas na ľade 8:06

    Libor Hájek (NYR) – 0+0, +/- -1 bod, 2 trestné minúty, 1 strela na bránku, čas na ľade 12:29
    Filip Chytil (NYR) – 0+0, +/- -2 body, 1 strela na bránku, čas na ľade 11:55
     
    Tretia tretina ponúkla výborný hokej a napokon i veľkú drámu. Kuznecov dostal svojím presným zásahom Capitals do vedenia už 4:0, týmto gólom sa ale začala šesťgólová prestrelka a nechýbalo veľa, aby sa skončila predĺžením. Hostí vrátil do hry dvomi gólmi Colin Blackwell a aj keď dostal Capitals do trojgólového náskoku Oshie, tak Rangers zacítili šancu na zvrat a vrhli sa všetkými silami do útoku. Napokon sa však Oshieho gól stal víťazným, na jeho presný zásah totiž dokázali odpovedať už len Alexis Lafreniere a Chris Kreider a záver si napriek pokusu Rangers o záverečný tlak v power-play domáci postrážili. Capitals tak potvrdili svoju prvú priečku vo Východnej divízii a pred druhým New York Islanders majú dvojbodový náskok. Rangers sú na šiestej priečke a na štvrtý Boston, ktorý má v tejto chvíli o 4 odohrané zápasy menej, strácajú už 5 bodov.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 3:9 (22:20)
     
    Tri hviezdy zápasu:

    1. Tom Wilson (WSH) 2+0
    2. T. J. Oshie (WSH) 1+2
    3. Colin Blackwell (NYR) 2+0
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Panarinovu strelu od modrej zablokoval Hathaway, ktorý sa dostal s pukom až za prázdnu bránku Rangers. Tam drží puk v súboji s dvojicou obrancov hosťujúceho tímu.
     
    59:31
    Hathaway sa pokúsil trafiť prázdnu bránku Rangers, nepodarilo sa mu to a puk vyhodil na zakázané uvoľnenie.
     
    59:27
    Capitals vyhrali ďalšie buly po ľavici Samsonova a Jensen puk hneď posunul do stredného pásma.
     
    59:06
    Hosťom sa nedarí dostať sa naspäť do útočnej tretiny. Foxovo nahodenie zastavil za vlastnou bránkou Chára a bez váhania puk vyhodil na zakázané uvoľnenie.
     
    58:50
    Rangers vyhrali buly v útočnej tretine a rozostavili sa do útočnej formácie. Puk ale pri mantineli stratili a Panarin sa musel vrátiť, aby ho vypichol Wilsonovi.
     
    58:21
    Oddychový čas New York Rangers.
     
    57:59
    Brankár Rangers Keith Kinkaid odchádza na striedačku a hostia budú hrať so šiestimi korčuliarmi.
     
    57:35
    Miller posunul puk za bránku Samsonova na Gauthiera, ktorý sa okolo ľavej žŕďky vytočil do zakončenia. Samsonov bol pri svojej žŕďke včas a puk vyrazil.
     
    56:57
    Hostia sa vrhli do útočenia a Capitals sú teraz pod veľkým tlakom. Puk majú na hokejkách hráči Rangers a domáci ich len vytláčajú k mantinelom vo vlastnej obrannej tretiny.
     
    56:40
    Už mohlo byť vyrovnané! Chytil našiel prihrávkou z pravého krídla za obrancami Washingtonu Bučneviča, ktorý puk dokázal tečovať. Samsonov sa stihol presunúť a vyraziť ho.
    56:08 Chris Kreider (NYR) - 5:4
     
    56:08
    Rangers dali gól!
    Hostia už po 11 sekundách využívajú presilovku a znižujú už len na rozdiel jediného gólu! Strome si na modrej čiare vymenil puk s Foxom a napokon ho nahodil na teč k ľavej žŕďke na voľného CHRISA KREIDERA, ktorý ho usmernil za chrbát zaskočeného brankára Samsonova. Asistencie: Ryan Strome, Adam Fox.
     
    55:57
    Vylúčenie v tíme Washington Capitals (Tom Wilson – 2 min., podrazenie).
     
    55:47
    Rangers sa po vyhodení z útočného pásma museli vrátiť po puk do vlastnej obrannej tretiny. Pri napádaní potom fauloval Wilson a Rangers budú hrať ďalšiu presilovku.
     
    55:33
    Hrá sa teraz vo vysokom tempe. Zibanejadovu tvrdú strelu od modrej zrazil Dowd do rohu, kde potom puk vybojovali obrancovia Capitals.
     
    54:51
    Orlov hľadal krížnou prihrávkou Vránu, puk ale obranca Rangers zrazil k Wilsonovi. Ten sa nachádzal v postavení mimo hry.
     
    54:37
    Vrána vybojoval vo vlastnej obrannej tretine puk, odpálil ho ale len do stredného pásma. Našťastie preňho ho získali jeho spoluhráči.
     
    54:01
    Nahodenie Rangers na zadný mantinel domáci získali, ich rozohrávka ale nebola presná a skončila zakázaným uvoľnením Schultza.
     
    53:40
    Hagelin potom za vlastnou bránkou puk získal a odpálil ho aspoň do stredného pásma, aby mohol ísť vystriedať.
     
    53:10
    Capitals potom za Kinkaidovou bránkou o puk prišli a Rangers hneď otočili hru na opačnú stranu. Domáci sa stihli vrátiť do vlastného obranného pásma.
     
    52:45
    Hagelin si spracoval na pravom krídle prihrávku z vlastnej tretiny a posunul puk medzi kruhy na Dowda, ktorý z prvej minul Kinkaidovu bránku.
    52:18 Alexis Lafreniere (NYR) - 5:3
     
    52:18
    Rangers dali gól!
    Tretia tretina sa začína meniť na bláznivú prestrelku a v priebehu ani nie pol minúty prichádza ďalší presný zásah! Rooney potiahol po pravom krídle puk do útočného pásma, kde ho prenechal Gauthierovi a ten vystrelil na bránku. Jeho výbornú strelu musel brankár Samsonov pravým betónom vyraziť na opačnú stranu, tam ale bol len voľný ALEXIS LAFRENIERE, ktorý puk z prvej poslal do odkrytej bránky Capitals. Asistencie: Julien Gauthier, Kevin Rooney.
    51:46 T. J. Oshie (WSH) - 5:2
     
    51:46
    Washington dal gól!
    Domáci rýchlo odpovedajú svojím presným zásahom a znovu vedú o tri góly! Schultz nahodil puk od modrej čiary na bránku a T. J. OSHIE v súboji s Hájkom pred bránkoviskom Rangers dokázal puk tečovať mimo dosah brankára Kinkaida. Asistencie: Justin Schultz, Dmitrij Orlov.
     
    51:26
    Rangers sa i tak usadili v útočnej tretine, domáci ich však teraz vytláčajú len k mantinelom. Puk napriek tomu držia hráči hosťujúceho celku pevne pod kontrolou.
     
    50:40
    Rangers cítia šancu na zvrat v zápase a domáci majú v tejto chvíli čo robiť, aby sa nedostali pod tlak aktívne hrajúcich hostí.
    49:41 Colin Blackwell (NYR) - 4:2
     
    49:41
    Rangers dali gól!
    Hostia znižujú už len na rozdiel dvoch gólov! Hájek udržal v súboji s Oshiem na modrej čiare puk a i trochu so šťastím sa potom hrací predmet dostal na ľavé krídlo k Rooneymu. Ten ho naservíroval pred bránkovisko na COLINA BLACKWELLA, ktorý ho zblízka z prvej nasmeroval k žŕďke Samsonovovej bránky. Asistencie: Kevin Rooney, Phillip Di Giuseppe.
     
    49:01
    Dowd sa dostal individuálne do útočného pásma, kde chcel zadovkou pristaviť puk pre spoluhráča. Hrací predmet sa ale dostal do stredného pásma a Dowd sa tak ocitol v ofsajde.
     
    48:19
    Napokon útok Capitals k ničomu neviedol a Hagelin nakoniec puk na modrej čiare stratil. Kreider sa potom hnal za Zibanejadovou prihrávkou za obranu, puk ale pred ním odpálil brankár Samsonov.
     
    47:36
    Domáci sa snažia odpovedať na inkasovaný gól a rýchlo sa dostali do útočného pásma. Hostia ich zatiaľ vytláčajú k mantinelom.
    46:42 Colin Blackwell (NYR) - 4:1
     
    46:42
    Rangers dali gól!
    Hostia znižujú a vracajú sa do hry! COLIN BLACKWELL si naviedol puk po osi klziska pred bránkovisko, obišiel brankára Samsonova, ktorý sa dostal až príliš ďaleko zo svojej bránky, a spoza bránkovej čiary dostal puk okolo jeho pravej žŕďky napriek snahe Oshieho a Carlsona do bránky. Asistencia: Adam Fox.
     
    46:02
    Rangers sa hneď po inkasovanom góle dostali do útočnej tretiny a snažia sa nájsť priestor v obrane Capitals.
    45:10 Jevgenij Kuznecov (WSH) - 4:0
     
    45:10
    Washington dal gól!
    Domáci vedú už o štyri góly! Hagelin podržal puk za Kinkaidovou bránkou a po niekoľkých sekundách ho prihrávkou okolo ľavej žŕďky posunul k vzdialenejšej žŕďke na voľného JEVGENIJA KUZNECOVA. Ten puk bez problémov dorazil do odkrytej bránky Rangers. Asistencie: Carl Hagelin, Garnet Hathaway.
     
    44:51
    Jensen dostal puk do útočnej tretiny a prihrávkou dozadu na modrú čiaru pripravil strelu Hathawayovi. Ten z prvej minul Kinkaidovu bránku.
     
    44:31
    Stromeovo nahodenie za bránku Capitals odpálili domáci obrancovia zo svojej obrannej tretiny. V strednom pásme sa im potom podarilo hrací predmet vybojovať.
     
    43:50
    New York Rangers v plnom počte.
     
    43:15
    Hostia sa po zisku puku dostali do prečíslenia 2 proti 1. Bučnevič prihrávkou sprava pripravil strelu Millerovi, ten ale zblízka z prvej minul odkrytú bránku Samsonova.
     
    42:35
    Ovečkin za bránkou Kinkaida vybojoval nahodenie svojich obrancov, jeho prihrávka dozadu na modrú čiaru ale adresáta nenašli. Capitals sa musia znovu vrátiť až k Samsonovovi.
     
    42:11
    Capitals sa hneď na začiatku presilovky vyhnali z útočnej tretiny a museli s pukom zacúvať až pred vlastnú bránku.
     
    41:50
    Vylúčenie v tíme New York Rangers (Libor Hájek – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    41:20
    Sprong obral rozohrávajúcich obrancov Rangers o puk a krížnou prihrávkou ho posunul do pravého kruhu ku Kuznecovovi. Ten z prvej namieril do presúvajúceho sa brankára Kinkaida.
     
    40:45
    Rangers ešte majú tlak po konci presilovky, dve Panarinove strely ale skončili mimo Samsonovovej bránky a Foxovo nahodenie od modrej bolo zrazené na ochrannú sieť.
     
    40:14
    Washington Capitals v plnom počte.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 20:16.
     
    Prvá polovica druhej tretiny prebiehala takmer rovnako ako prvé dejstvo a nevideli sme nič, čo by stálo za zmienku. Zlomovým momentom sa stal otvárací gól Wilsona, ktorý dorazil puk po Vránovej strele a od tohto okamihu sa hra výrazne otvorila. Domáci pridali v priebehu ďalších zhruba 5 minút dva presné zásahy, keď s pomocou teču Foxa zaskočil gólmana Rangers z ostrého uhla Alexandr Ovečkin a Wilson potom svojím druhým presným zásahom v zápase doklepol zo vzduchu do siete puk z dorážky po strele Bäckströma. Najaktívnejším útokom hostí bola prvá formácia, ktorá mala následne dve veľké gólové príležitosti, domáci gólman Samsonov ale zlikvidoval samostatný únik Kreidera a potom ho pri strele Zibanejada zachránila bránková konštrukcia. Domáci tak majú pred treťou tretinou zápas vo svojich rukách a môžu si pripísať na svoje konto ďalšiu výhru.

    Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 8:5 (19:11)
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:50
    Až v závere tretiny sa hostia konečne usadili v útočnom pásme, Zibanejad ale zakončil dlhú kombináciu Rangers nepresnou krížnou prihrávkou z pravého kruhu na Panarina. Puk sa odrazil do stredného pásma.
     
    39:21
    Foxovu rozohrávku vystihol Jensen, ktorý puk opäť odpálil ku Kinkaidovej bránke.
     
    39:02
    Presilovky sa ale Rangers dnes vôbec nedaria a domáci ich opäť dokázali o puk pripraviť. Hostia sa museli vrátiť až do vlastnej obrannej tretiny.
     
    38:37
    Hostia vyhrali buly v útočnej tretine a rozostavili sa do presilovkovej formácie.
     
    38:14
    Vylúčenie v tíme Washington Capitals (Carl Hagelin – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    37:50
    Rangers tieto dve šance pridali chuť do hry a Capitals sú teraz pod veľkým tlakom. Domáci už začínajú byť i unavení, keďže majú v tejto tretine vzdialenejšiu striedačku.
    37:10 Mika Zibanejad (NYR)
     
    37:10
    Bučnevič potom pripravil ešte väčšiu gólovú príležitosť Rangers, keď našiel prihrávkou za obrancu voľného Zibanejada. Ten si puk naviedol z pravého krídla pred bránkovisko na forhend, zblízka ale trafil len ľavú žŕďku bránky Capitals.
     
    36:37
    Zibanejad krásnou prihrávkou vysunul do samostatného úniku Kreidera, ktorý nijak nevymýšľal a spomedzi kruhov vystrelil. Jeho pokus vyrazil gólman Capitals Samsonov pravým betónom.
     
    35:53
    Hostia sú týmto priebehom zjavne zaskočení a vôbec sa im nedarí preniknúť do útočnej tretiny. Rozohrávka sa Rangers tiež veľmi nedarí.
    35:07 Tom Wilson (WSH) - 3:0
     
    35:07
    Washington dal gól!
    Domáci hneď po ubránení oslabenia navyšujú svoj náskok už na rozdiel troch gólov! Bäckströmovu strelu z ľavého kruhu vyrazil brankár Kinkaid pred seba, kde bol TOM WILSON a ten puk pohotovo z výšky doklepol do siete. Gól ešte kontroloval videorozhodca, Wilsonov zásah puku ale bol vyhodnotený ako povolený a tento gól tak platí. Asistencie: Nicklas Bäckström, T. J. Oshie.
     
    34:51
    Washington Capitals v plnom počte.
     
    34:40
    Oshie zastavil na vlastnej modrej čiare nahodenie Rangers. Obrancovia hosťujúceho celku potom konečne dostali puk do útočnej tretiny.
     
    34:14
    Ďalší pokus Rangers o útok zastavili domáci už v strednom pásme. Hosťom sa nedarí preniknúť do útočnej tretiny.
     
    33:51
    Možno to tak bolo lepšie, lebo Fox ranou od modrej minul Samsonovovu bránku a domáci puk okamžite odpálili za Kinkaidovu bránku.
     
    33:30
    Rangers kombinujú v útočnej tretine, k strele sa ale zatiaľ neodhodlali.
     
    32:51
    Vylúčenie v tíme Washington Capitals (Tom Wilson – 2 min., podrazenie).
    32:29 Alexandr Ovečkin (WSH) - 2:0
     
    32:29
    Washington dal gól!
    Domáci odskakujú už do dvojgólového náskoku! Oshie posunul puk za bránkou Rangers na ALEXANDRA OVEČKINA, ktorý ho z ľavej strany, takmer z bránkovej čiary, nahodil na bránku. Fox puk pri snahe puk zastaviť tečoval, čím zaskočil svojho brankára Kinkaida a ten si ho lapačkou ešte zrazil do bránky. Asistencie: T. J. Oshie, Dmitrij Orlov.
     
    32:08
    Práve Strome našiel prihrávkou z rohu útočnej tretiny pred bránkoviskom Capitals Foxa, jeho slabý teč ale skončil mimo Samsonovovej bránky.
     
    31:42
    Strome sa nechal vytlačiť za bránkou k mantinelu, puk ale udržal a založil útok Rangers.
    30:43 Tom Wilson (WSH) - 1:0
     
    30:43
    Washington dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Lindgrenovo nahodenie od modrej zrazil blokujúci hráč Washingtonu priamo k Vránovi, ktorý vyštartoval do otvorenej obrany Rangers. Vrána sa dostal až pred brankára Kinkaida, ktorý jeho zakončenie vyrazil len pred seba a TOM WILSON, ktorý puk dokorčuľoval ako prvý, ho bekhendom poslal pod hornú žŕďku. Asistencia: Jakub Vrána.
     
    30:16
    Rangers získali puk v strednom pásme, Kakko sa ale teraz hnal do útočnej tretiny až príliš rýchlo a dostal sa do postavenia mimo hry.
     
    29:59
    Kakko sa dostal k Bučnevičovej prihrávke do ľavého kruhu, strelou cez obrancu Washingtonu ale namieril priamo do lapačky brankára Samsonova.
     
    29:27
    Dowd hneď po príchode z trestnej lavice dokorčuľoval nahodenie za Kinkaidovu bránku, v súboji s dvojicou obrancov Rangers ale puk nevybojoval.
     
    29:11
    Washington Capitals v plnom počte.
     
    28:45
    Až teraz sa hostia usadili v útočnom pásme k presilovkovej kombinácii, strela z ich hokejok ale stále neprišla. Domáci hrajú toto oslabenie skutočne výborne.
     
    28:11
    Ani tretí pokus Rangers nebol úspešný a Oshie dokonca po pravom krídle zaútočil. Z ostrého uhla minul Kinkaidovu bránku.
     
    27:45
    Ďalšie nahodenie Rangers opäť zastavil Jensen, ktorý znovu odpálil hrací predmet za bránku súpera.
     
    27:28
    Jensen hneď po vyhranom buly vyhodil puk za Kinkaidovu bránku.
     
    27:11
    Vylúčenie v tíme Washington Capitals (Nic Dowd – 2 min., držanie).
     
    26:42
    Fox tvrdo vystrelil od útočnej modrej, Samsonovovu bránku však minul. Domáci potom odpálili puk do útočnej tretiny a odišli striedať.
     
    26:02
    Pánik po ľavom krídle potiahol puk za bránku Kinkaida, tam ho ale na mantinel pritlačil Smith, ktorý mu puk zobral.
     
    25:25
    New York Rangers v plnom počte.
     
    25:10
    Zibanejad vystihol prihrávku obrancov Washingtonu na modrej čiare a spolu s Bučnevičom potiahli puk do útočnej tretiny. Tam získali pre Rangers cenné sekundy.
     
    24:32
    Lindgrenovi sa podarilo vystihnúť prihrávku Capitals a odpáliť puk až za Samsonovovu bránku.
     
    23:51
    Rangers vyhrali buly a odpálili puk z vlastnej obrannej tretiny, Capitals sa do nej ale rýchlo vrátili a už sa rozostavili do presilovkovej formácie.
     
    23:25
    Vylúčenie v tíme New York Rangers (Brendan Smith – 2 min., hákovanie).
     
    22:53
    Capitals sa v druhej tretine stále nedarí preniknúť na dlhšiu dobu do útočnej tretiny a ich nahodenia sa Rangers darí zachytávať.
     
    22:05
    Blackwell dokorčuľoval vlastné nahodenie, v súboji oň s Jensenom sa ale pošmykol a obaja hráči vleteli do zadného mantinelu. Obaja sú po tejto zrážke našťastie v poriadku a hra pokračuje ďalej.
     
    21:41
    Až teraz sa podarilo Capitals prvýkrát v druhej tretine zaútočiť, ich akcia sa ale skončila ofsajdom Ovečkina.
     
    21:20
    Hostia sa však rýchlo vrátili naspäť. Panarin hľadal prihrávkou z pravej strany Troubu, ten si však puk spracovať nedokázal.
     
    21:07
    Zibanejad dostal puk do útočnej tretiny, kde ho posunul na pravú stranu Bučnevičovi. Jeho nepresná strela sa odrazila mimo útočnej tretiny Rangers.
     
    20:22
    Úvodné buly druhej tretiny vyhrali hostia, ktorí nepresným nahodením rýchlo odovzdali puk domácim hokejistom.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:23.
     
    Prvá tretina priniesla, hlavne vo svojej prvej polovici, veľa nepresností a nevynútených chýb v rozohrávke, ktoré spôsobili, že sme veľa zaujímavých momentov nevideli. Najbližšie ku gólu bol Zibanejad, ktorého nahodenie spoza bránky Capitals sa odrazilo od hlavy Oshieho smerom do odkrytej Samsonovej bránky, z bránkovej čiary na poslednú chvíľu však odpálil hrací predmet do bezpečia pohotový Orlov. Na opačnej strane mal najväčšiu šancu v jedinej presilovke prvého dejstva Sheary, blafák pred brankárom Kinkaidom sa mu ale nevydaril a nakoniec sa ani nedostal k strele. Po prvej tretine tak idú tímy do šatní za bezgólového stavu a uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú v ďalšom priebehu zápasu.

    Strely na bránku v 1. tretine: 11:6
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:35
    Capitals zostávajú v útočnej tretine a hostia sú v závere prvej tretiny pod tlakom. Domácich ale zatiaľ veľmi dobre vytláčajú k mantinelom a mimo streleckých pozícií.
     
    19:15
    New York Rangers v plnom počte.
     
    19:01
    Ovečkin bekhendovou prihrávkou z ľavého kruhu našiel pred bránkoviskom Shearyho, tomu ale puk pri blafáku odskočil a k strele sa nedostal. Ovečkin potom ešte chcel zaskočiť brankára Kinkaida nahodením spoza jeho bránky, gólman Rangers si ale dal pozor a puk chytil.
     
    18:44
    Capitals sa nedarí preniknúť naspäť do útočného pásma. Rangers dvakrát za sebou zastavili ich rozohrávku v strednom pásme.
     
    18:16
    Carlsonovu strelu od modrej brankár Kinkaid vyrazil pred seba a jeho spoluhráči potom vyhodili hrací predmet k Samsonovovej bránke.
     
    17:46
    Washington sa hneď po buly usadil v útočnej tretine, hostia sa ale zatiaľ bránia veľmi dobre a nedávajú mu priestor na strelu.
     
    17:15
    Vylúčenie v tíme New York Rangers (Colin Blackwell – 2 min., hrubosť).
     
    17:15
    Oshie veľmi tvrdým zákrokom po odohraní puku trafil Rooneyho. Svojho spoluhráča šiel okamžite pomstiť Blackwell, ktorý položil Oshieho na ľad a oboch kohútov musia od seba oddeľovať rozhodcovia.
     
    16:43
    Hostia sú v posledných minútach o niečo aktívnejší, na dlhšiu dobu sa im ale nedarí preniknúť do útočnej tretiny. Teraz ich rozohrávka skončila zakázaným uvoľnením.
     
    16:11
    Panarin ho preto mohol dostať do útočnej tretiny a posunul ho za bránku na Kakka, ktorý mu ho vrátil medzi kruhy. Strela Panarinovi veľmi nesadla a svätyňu Capitals minul.
     
    15:45
    Domáci dvakrát za sebou vystihli rozohrávku hostí v strednom pásme, puk im ale zakaždým vrátili.
     
    15:12
    Nahodenie od pravého mantinelu vypadlo brankárovi Kinkaidovi, našťastie preňho sa ale puk doslova dokotúľal tesne mimo jeho pravej žŕďky.
     
    14:41
    Oshie zaviezol po ľavej strane puk do útočnej tretiny a križnou prihrávkou na pravú stranu našiel Wilsona, ktorý vypálil priamo do pripraveného brankára Kinkaida.
     
    14:10
    Wilson prešprintoval protihráča na pravom krídle, puk si ale nechal odskočiť za bránku Rangers a už ho potom nedokázal presne prihrať.
     
    13:30
    Blackwell sa potom z ľavej strany prekľučkoval až k bránke, jeho prihrávku do druhej vlny ale žiadny hráč v bielom drese nezasiahol.
     
    13:15
    Rooney urobil s pukom okruh okolo celého útočného pásma, voľného spoluhráča ale nenašiel a domáci ho vytlačili do strednej tretiny.
     
    12:45
    Domácim sa v posledných minútach vôbec nedarí prechod stredného pásma a hostia ich útoky zachytávajú.
     
    12:14
    Zibanejad hneď po buly pripravil strelu z prvej Bučnevičovi, proti jeho rane z ľavého kruhu sa ale stihol gólman Capitals Samsonov presunúť.
     
    12:06
    Panarin si narazil puk na pravom krídle so Stromeom, jeho spätnú prihrávku si ale spracovať nedokázal. K puku sa však potom dostal Fox, ktorého strelu chytil brankár Samsonov do lapačky
    11:32 Dmitrij Orlov (WSH)
     
    11:32
    Bučnevič dostal prihrávku od Zibanejada pred bránkovisko, pred ktorým ho ešte prihrával naspäť Zibanejadovi. Ten sa dostal až za bránkovú čiaru, odkiaľ puk nahodil tak, že trafil Oshieho do tváre a od nej šiel do odkrytej bránky Capitals. Skvele ale zaregoval Orlov, ktorý ho odpálil na bránkovej čiare.
     
    10:35
    Sheary sa dostal cez obrancov Rangers až pred bránkovisko Kinkaida, pred ktorým posúval puk pred odkrytú bránku na Wilsona. Ten z bekhendu a v záklone puk nasmeroval mimo bránky Rangers.
     
    09:50
    Prvých 10 minút ponúklo veľké množstvo nepresností v rozohrávkach a zaujímavých momentov sme videli minimum.
     
    09:25
    Trouba strelou od modrej minul Samsonovovu bránku a Orlov puk pohotovo vyhodil z vlastnej obrannej tretiny.
     
    09:05
    Gólman Capitals Samsonov vyštartoval zo svojej bránky, aby odpálil prihrávku na Zibanejada. Jeho spoluhráči potom nepresnou rozohrávkou vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
     
    08:30
    Capitals vyhrali buly v útočnej tretine, sami sa ale z nej vyhnali. Obrancovia Washingtonu museli zacúvať do vlastného obranného pásma.
     
    08:10
    Kreiderovu prihrávku z ľavého kruhu na opačnú stranu zrazil Kuznecov za svoju bránku. Domáci následne zaútočili, Oshieho strelu ale brankár Kinkaid chytil.
     
    07:30
    Hrací predmet napokon získali hostia. Oba tímy medzitým rýchlo vystriedali a obrancovia Rangers čakajú na svojich spoluhráčov.
     
    06:45
    Chárovo nahodenie za bránku dokorčuľovali jeho spoluhráči, hostia ich ale pritlačili na mantinel. Za Kinkaidovou svätyňou sa teraz bojuje o puk pri mantineli.
     
    06:20
    Strome sa dostal po pravom krídle do streleckej pozície, namieril ale len priamo do brankára Samsonova. Podobne dopadol i pokus Smitha z opačnej strany.
     
    05:45
    Rangers sa nedarí založiť svoj útok a znovu puk odovzdali domácim. Ďalšie nahodenie od modrej potom chytil gólman Kinkaid.
     
    05:31
    Domáci sa rýchlo vrátili do útočnej tretiny a ich útok zakončil tvrdou strelou od modrej do brankára Kinkaida Carlson.
     
    05:21
    Chára nahodením od modrej minul Kinkaidovu bránku a Rangers potom odpálili puk z vlastnej obrannej tretiny. Oba tímy striedajú.
     
    04:56
    Kinkaid zastavil za vlastnou bránkou nahodenie Capitals, jeho obrancovia ale rozohrali nepresne a domáci môžu zaútočiť.
     
    04:18
    Lafreniere sa pokúsil dostať puk po pravej strane do útočného pásma, jeho spoluhráč Gauthier ale bol rýchlejší a dostal sa do ofsajdu.
     
    03:49
    Oshie nedokorčuľoval vlastné nahodenie za Kinkaidovu bránku, hostia však hrací predmet len odpálili spoza svojej svätyne.
     
    03:28
    Trouba vystihol rozohrávku obrancov Washingtonu a hneď posunul puk na Kakka, ktorého strela od modrej bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    03:10
    Panarin ho hneď po zisku v strednom pásme nahodil na zadný mantinel, jeho spoluhráči sa však k puku dostali neskoro a rozhodcovia pískajú zakázané uvoľnenie.
     
    02:44
    Capitals odpovedajú svojím útokom. Kombinácia v útočnom pásme však k úspechu neviedla a hostia puk vyhodili zo svojej obrannej tretiny.
     
    02:10
    Rangers začali veľmi aktívne a opäť sa dostali do útočného pásma. Po nahodení od mantinelu sa však puk ocitol na ochrannej sieti.
     
    01:54
    Panarin sa potom sám dostal k strele z ľavého kruhu, jeho strela ale tesne minula Samsonovovu bránku.
     
    01:15
    Kakko dostal prihrávku od Panarina za domácich obrancov, kľučkou na forhendový blafák sa ale sám vytlačil mimo dobrej streleckej pozície a napokon ani len nevystrelil.
     
    00:46
    Kinkaid potom vyrazil strelu spomedzi kruhov. K puku sa na ľavom krídle dostal Oshie, jeho krížnu prihrávku ale spoluhráč zasiahnuť nedokázal.
     
    00:30
    Po buly po ľavici brankára Kinkaida sa puk odrazil ku gólmanovi hosťujúceho tímu, ktorý ho hneď prikryl lapačkou.
     
    00:27
    Úvodné buly vyhrali hostia, ktorým však prvý útok hneď prerušili hráči Capitals. Ďalšia rozohrávka Rangers skončila zakázaným uvoľnením.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Capitals budú hrať v červených dresoch, Rangers v bielych.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Orlov, Jensen, Chára – Sprong, Kuznecov, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), Sheary – Pánik, Oshie, J. Vrána – Hathaway, Dowd, Hagelin.

    New York Rangers: Kinkaid (Šestorkin) – Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, Br. Smith, Hájek – Bučnevič, Zibanejad (A), Kreider (A) – Kakko, R. Strome, Panarin (A) – J. Gauthier, Chytil, Lafreniere – Blackwell, Rooney, Di Giuseppe.

    Rozhodca: Rehman, Charron – Marquis, Suchánek.
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Česká a slovenská stopa v zápase

    Vítek Vaněček (WSH)
    Jakub Vrána (WSH)
    Zdeno Chára (WSH)
    Richard Pánik (WSH)

    Libor Hájek (NYR)
    Filip Chytil (NYR)
     


    Vzájomné zápasy

    V posledných sezónach sa vo vzájomných zápasoch darilo výrazne viac Rangers, ktorí z posledných šiestich zápasov proti Capitals vyhrali pätkrát. Všetky štyri zápasy týchto dvoch klubov v tomto ročníku NHL sa skončili už v riadnej hracej dobe, pričom trikrát vyhrali Rangers. Tím z New Yorku vyhral i zatiaľ posledný vzájomný zápas pred týždňom vo Washingtone 3:1.
     


    New York Rangers

    Rangers sa účasť v play-off začína pomaly vzďaľovať, po 33 odohraných zápasoch sú totiž na šiestom mieste Východnej divízie a na štvrtý Boston strácajú už 5 bodov. Bruins majú navyše v porovnaní s tímom z New Yorku ešte tri zápasy k dobru. Ich forma sa po nevydarenom vstupe do sezóny zlepšila a z posledných šiestich zápasov vyhrali štyri, viac-menej ale len doháňajú stratu, ktorú nabrali v predošlých týždňoch. Ich silnou stránkou je obrana, ktorá je treťou najlepšou v divízii (87 inkasovaných gólov). Smerom dopredu to už taká sláva nie je a najproduktívnejším hráčom je Pavel Bučnevič (13 gólov + 18 asistencií), ktorý je v kanadskom bodovaní NHL až na 28. mieste. Hlavnou hviezdou tímu sa však stal Mika Zibanejad, ktorý v priebehu zhruba týždňa strelil v dvoch zápasoch proti Philadelphii za sebou hetrik a získal v nich po 6 bodov, pričom v prvom prípade sa mu to podarilo za jednu tretinu.

    Posledných 5 zápasov:
    Washington Capitals – New York Rangers 2:1
    Washington Capitals – New York Rangers 1:3
    New York Rangers – Buffalo Sabres 5:3
    Philadelphia Flyers – New York Rangers 3:8
    Philadelphia Flyers – New York Rangers 2:1
     


    Washington Capitals

    Hráči Washingtonu sa po 33 odohraných zápasoch nachádzajú na čele Východnej divízie s dvojbodovým náskokom pred druhým New York Islanders. Aktuálne je ich forma najlepšou spomedzi tímov v tejto divízii, keď z posledných desiatich zápasov prehrali jediný (so svojím dnešným súperom New York Rangers 1:2). Capitals dostávajú pomerne veľa gólov a majú až piatu najlepšiu obranu Východnej divízie (95 inkasovaných gólov), svojich súperov ale dokážu prestrieľať najproduktívnejším útokom divízie (114 strelených gólov). Najlepším strelcom je Alexander Ovečkin (17 gólov + 12 asistencií), najproduktívnejším hráčom Washingtonu je však Nicklas Bäckström (13+22).

    Posledných 5 zápasov:
    Washington Capitals – New York Islanders 3:1
    Washington Capitals – New York Rangers 2:1
    Washington Capitals – New York Rangers 1:3
    Washington Capitals – New Jersey Devils 4:3
    Washington Capitals – New Jersey Devils 4:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Washington Capitals – New York Rangers. Stretnutie Východnej divízie NHL sa začne o 18:25.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 31. T. Wilson (J. Vrána), 33. Ovečkin (Oshie, Orlov), 36. T. Wilson (Bäckström, Oshie), 46. Kuzněcov (Hagelin, Hathaway), 52. Oshie (J. Schultz, Orlov) – 47. Blackwell (Fox), 50. Blackwell (Rooney, Di Giuseppe), 53. Lafreniere (J. Gauthier, Rooney), 57. Kreider (R. Strome, Fox)


    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Orlov, Jensen, Chára – Sprong, Kuznecov, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), Sheary – Pánik, Oshie, J. Vrána – Hathaway, Dowd, Hagelin.
    New York Rangers: Kinkaid (Šestorkin) – Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, Br. Smith, Hájek – Bučnevič, Zibanejad (A), Kreider (A) – Kakko, R. Strome, Panarin (A) – J. Gauthier, Chytil, Lafreniere – Blackwell, Rooney, Di Giuseppe.

    Rozhodca: Rehman, Charron – Marquis, Suchánek