Boston – NY Islanders 3:4 (po pr.) | Philadelphia – NY Rangers 3:8 (kon.) | Washington – NJ Devils 4:3 (kon.)
Columbus – Carolina 3:4 (po pr.) | Ottawa – Toronto 2:3 (po pr.) | Pittsburgh – Buffalo 4:0 (kon.)
Minnesota – St. Louis 2:0 (kon.) | Chicago – Florida 3:0 (kon.) | Nashville – Detroit 7:1 (kon.)
Dallas – Tampa Bay 4:3 (kon.) | Colorado – Vegas 5:1 (kon.)
koniec po predl.
Ottawa Senators
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Toronto Maple Leafs
cz Piatok 26.03.2021, 00:05 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    64:42 Justin HOLL - 2:3
     
    64:42
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto nakonec potvrzuje roli favorita a dnes bere plný bodový zisk! Auston Matthews zastavil přečíslení soupeře a následně se sám dostal před brankáře, kterého si položil, ale pálil jen do tyče. Anton Forsberg se však dostal do nevýhodné pozice, čehož o chvíli později využil JUSTIN HOLL po přihrávce Mitchella Marnera, který už brankáře soupeře jednoduše přehodil. Asistence: Mitchell Marner, Auston Matthews.
     
    57:48
    Alexander Kerfoot nebezpečně tečoval kotouč do protipohybu Antona Forsberga, ale ten i přesto stačil zareagovat a pokračuje tak ve výborném výkonu!
    53:14 Alex FORMENTON - 2:2
     
    53:14
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí okamžitě vrací vyrovnaný stav! Ani z druhého gólu nemá Jack Campbell úplně čisté svědomí, protože ani tentokrát nezvládl odpálení puku. Clark Bishop ho tak získal a okamžitě ho nabídl ALEXI FORMENTONOVI, který se prosadil přesnou střelou mezi betony brankáře. Asistence: Clark Bishop, Ryan Dzingel.
    50:41 Jason SPEZZA - 1:2
     
    50:41
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs dokonávají obrat a masivně se tak přibližují k výhře! Ottawě se už konečně vymstila dost chabá rozehrávka, kterou tentokrát vystihl Alexander Kerfoot, který okamžitě vybídl ke střele JASONA SPEZZU, jenž díky jemné teči Thomase Chabota poslal kotouč mimo dosah brankáře. Asistence: Alexander Kerfoot.
     
    44:49
    Jevgenij Dadonov mířil z levé strany sám na branku. Při úniku nic nevymýšlel, prostě zkusil vypálit ke vzdálenější tyči, což mu však nevyšlo!
     
    39:15
    Ottawa si nakonec v přesilovce využila slibnou příležitost, a to když Tim Stützle před brankou našel Bradyho Tkachuka, který pálil z otočky, ale také našel jen beton brankáře!
     
    38:38
    Zach Hyman mohl po asistenci přidat také branku, protože přes pravou stranu se protlačil až před brankáře, kterého zkoušel podstřelit, ale trefil jen beton!
     
    37:54
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Morgan Rielly – 2 min., krosček).
    34:40 Ilja MICHEJEV - 1:1
     
    34:40
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté srovnávají stav, i když měli velkou dávku štěstí a jejich gól muselo prověřit i video! Po rychlém přechodu do útoku tečoval TJ Brodie přihrávku Zacha Hymana jen do břevna, od kterého puk zamířil do ramena ILJI MICHEJEVA a po jeho zásahu skončil za brankovou čárou. Asistence: TJ Brodie, Zach Hyman.
     
    27:26
    Také Anton Forsberg trápí střelce soupeře! Auston Matthews si totiž našel odražený kotouč a měl před sebou prázdnou klec, do které okamžitě pálil, ale domácí brankář se rychle přesunul a zasáhl rukavicí!
     
    27:08
    Josh Norris si přes pravou stranu výborně našel cestu až před bránu, kde si roztáhl brankáře, ale stejně pak pálil do jeho betonu!
     
    26:33
    Hosté se už po úvodním vhazování vydávali dopředu, ale pak přišli o kotouč, takže se v dobré pozici ocitl Brady Tkachuk, jenž ale pálil přímo do Jacka Campbella!
     
    25:53
    Tim Stützle nabral na levé straně výbornou rychlost a po přihrávce tak mohl pálit z hodně dobré pozice, ale mířil jen do vyrážečky Jacka Campbella!
    18:53 Connor BROWN - 1:0
     
    18:53
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři ve vlastním oslabení dokonce otevírají skóre duelu! Jack Campbell zamířil s kotoučem za branku, odkud chtěl rozehrát, ale blížil se k němu Chris Tierney. Přímo do jeho kolena poslal kotouč, který pak zamířil před prázdnou klec, kde se nacházel CONNOR BROWN, který touto příležitostí nepohrdl. Asistence: Chris Tierney.
     
    17:13
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Thomas Chabot – 2 min., sekání).
     
    15:35
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Auston Matthews – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:46
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Connor Brown – 2 min., hákování).
     
    11:59
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (John Tavares – 2 min., nedovolené bránění).
     
    07:09
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Thomas Chabot – 2 min., sekání).
     
    07:08
    Auston Matthews také využil zaváhání soupeře a gólu byl asi nejblíže, protože si brankáře roztáhl a už pálil do prázdné klece, ale Anton Forsberg stačil vystrčit svůj beton!
     
    05:47
    Senátoři jsou při rozehrávce dost nejistí, čehož zkusil využít Zach Hyman, který si chtěl Antona Forsberga rozhýbat a pak mu šoupnout puk mezi betony, ale to se mu nepovedlo!
     
    04:08
    John Tavares se díky špatné rozehrávce soupeře ocitl v dobré pozici, ale domácího brankáře ani nadvakrát nedokázal překonat!

    Lukáš Mihal

    Góly a asistencie: 19. Co. Brown (Tierney), 54. Formenton (C. Bishop, Dzingel) – 35. Michejev (Brodie, Hyman), 51. Spezza (Kerfoot), 65. Holl (Marner, Matthews)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (Gustavsson) – Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Zub, Coburn, J. Brown – B. Tkachuk (A), Norris, Dadonov – Stützle, Tierney, Batherson – Dzingel, White, N. Paul (A) – Formenton, C. Bishop, Co. Brown.
    Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Andersen) – Rielly (A), Brodie, Muzzin, Holl, Dermott, Bogosian – Simmonds, Matthews (A), Marner – Galchenyuk, Tavares (C), W. Nylander – J. Thornton, Kerfoot, Spezza – Michejev, Engvall, Hyman.

    Rozhodca: Furlatt, Meier – Cherrey, Cormier