Boston – NY Islanders 3:4 (po pr.) | Philadelphia – NY Rangers 3:8 (kon.) | Washington – NJ Devils 4:3 (kon.)
Columbus – Carolina 3:4 (po pr.) | Ottawa – Toronto 2:3 (po pr.) | Pittsburgh – Buffalo 4:0 (kon.)
Minnesota – St. Louis 2:0 (kon.) | Chicago – Florida 3:0 (kon.) | Nashville – Detroit 7:1 (kon.)
Dallas – Tampa Bay 4:3 (kon.) | Colorado – Vegas 5:1 (kon.)
koniec po predl.
Ottawa Senators
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Toronto Maple Leafs
cz Piatok 26.03.2021, 00:05 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a zase někdy na počtenou. (02:54:33)
     
    Tři hvězdy utkání

    Justin Holl (TOR) 1+0
    Jason Spezza (TOR) 1+0
    Anton Forsberg (OTT) 38 zákroků
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Anton Forsberg (OTT) 38 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,7%, odchytal 64:42
    Jack Campbell (TOR) 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5%, odchytal 64:42
     
    Statistiky
    Střely na branku: 31 – 41
    Zblokované střely: 17 – 9
    Tresné minuty: 6 – 6
    Využití: 0/3 – 0/3
    Úspěšnost vhazování: 63% – 37%
    Hity: 29 – 15
     
    Dnešní velké drama nakonec ve svůj prospěch urvali Maple Leafs, které dnes trápila střelecké úspěšnost. Anton Forsberg totiž při své premiéře za Ottawu předvedl parádní výkon a doslova vybojoval jeden bod. I v prodloužení to však bylo vyrovnané, štěstíčko se však nakonec přiklonilo na stranu Toronta, protože krátce před koncem rozhodl Justin Holl.
     
    Konec zápasu.
    64:42 Justin HOLL - 2:3
     
    64:42
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto nakonec potvrzuje roli favorita a dnes bere plný bodový zisk! Auston Matthews zastavil přečíslení soupeře a následně se sám dostal před brankáře, kterého si položil, ale pálil jen do tyče. Anton Forsberg se však dostal do nevýhodné pozice, čehož o chvíli později využil JUSTIN HOLL po přihrávce Mitchella Marnera, který už brankáře soupeře jednoduše přehodil. Asistence: Mitchell Marner, Auston Matthews.
     
    64:09
    Nick Paul získal kus gumy v pásmu a ještě se odvážil ke střele od mantinelu, kterou ale brankář hostů nepustil za svá záda.
     
    63:24
    Brady Tkachuk doslova přeletěl TJ Brodieho, díky čemuž hosté mířili do přečíslení, ale Anton Forsberg ho zázračně zastavil.
     
    62:49
    Ottawa zase obranu zvládla a následné přečíslení zakončoval Josh Norris, který ale dobře postaveného Jacka Campbella nepřekonal.
     
    62:25
    Oba týmy jsou pořád hodně opatrné. Směrem dopředu je ale určitě aktivnější Toronto, které už zase kombinuje v pásmu.
     
    61:43
    Ryan Dzingel se protlačil až před branku, ale tam mu sjel kotouč z hole, takže byl rád jen za to, že dokázal přihrát zpátky.
     
    61:04
    William Nylander zcela zmátl beka soupeře, ale ve velké rychlosti si navedl kotouč jen do jeho brusle, takže nedokázal zakončit.
     
    60:34
    Auston Matthews se nakonec pokusil o dorážku z otočky, která ale nebyla přesná, takže s pukem se už ohřejí také domácí hokejisté.
     
    60:10
    Jako první se kotouče v prodloužení chopili hosté, kteří okamžitě krouží v útočném pásmu, ale k zakončení se vůbec neženou.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut o vítězi nerozhodla, na řadu tak bude muset přijít prodloužení a pak případně nájezdy. Toronto třetí třetinu začínalo lépe a díky tomu dokonala vytoužený obrany díky Jasonu Spezzovi, ale z vedení se dlouho radovat nemohlo, protože vzápětí další chybu Jacka Campbella potrestal Alex Formenton. Oba celky tak už berou bod, nyní se bude bojovat o druhý.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:08
    Jack Campbell ještě musel likvidovat jednu střelu z dálky, což zvládl na jedničku. Jeho spoluhráči pak dostali kotouč přes modrou čáru.
     
    58:38
    Oba celky se už soustředí hlavně na to, aby neinkasovaly, takže nejspíš zamíříme do prodloužení.
     
    57:48
    Alexander Kerfoot nebezpečně tečoval kotouč do protipohybu Antona Forsberga, ale ten i přesto stačil zareagovat a pokračuje tak ve výborném výkonu!
     
    57:20
    V další šanci byl Josh Norris, který ale tlak situace neunesl a ve velké rychlosti pálil jen mimo.
     
    56:48
    Nick Paul se pěkně vymanil od třech protihráčů a mohl tak pálit z mezikruží, ale ani jeho pokus nebyl moc nebezpečný.
     
    56:21
    Clark Bishop se pokusil o přesnou střelu, ale jeho pokus byl sražen jen k brankáři, který v naprostém klidu opět přerušil hru.
     
    55:42
    Na druhé straně individuální průnik podnikl Mike Reilly, který to zakončil o něco nebezpečněji, ale Jack Campbell ho stejně bez problémů vychytal.
     
    55:23
    Auston Matthews se šikovně proháčkoval mezi dvěma protihráči, ale akci nedotáhl do úspěšného konce, protože následně pálil jen hodně nepřesně.
     
    54:42
    Zach Bogosian podnikl výlet až do útočného pásma, ale na modré čáře nahodil za branku, protože potřeboval střídat. Celou touto snahou přitom nic nezískal.
     
    54:00
    Senators hrají ve větším klidu, protože kotouč mají často v držení a pořád hledají cestu k dalšímu gólu.
    53:14 Alex FORMENTON - 2:2
     
    53:14
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí okamžitě vrací vyrovnaný stav! Ani z druhého gólu nemá Jack Campbell úplně čisté svědomí, protože ani tentokrát nezvládl odpálení puku. Clark Bishop ho tak získal a okamžitě ho nabídl ALEXI FORMENTONOVI, který se prosadil přesnou střelou mezi betony brankáře. Asistence: Clark Bishop, Ryan Dzingel.
     
    52:48
    Auston Matthews v mezikruží nedokázal zpracovat jemnou přihrávku Jakea Muzzina, ale Ottawa se ani tak nedostala z pásma.
     
    52:06
    Hosté už začínají v útoku sbírat co nejvíce času, při souboji u mantinelu navíc nakonec kotouč dostali pod kontrolu.
     
    51:20
    Senators se nyní musí soustředit výhradně na útočení, protože na druhou branku už nemají moc času. Drake Batherson ale nyní cestu přes modrou čáru nenašel.
    50:41 Jason SPEZZA - 1:2
     
    50:41
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs dokonávají obrat a masivně se tak přibližují k výhře! Ottawě se už konečně vymstila dost chabá rozehrávka, kterou tentokrát vystihl Alexander Kerfoot, který okamžitě vybídl ke střele JASONA SPEZZU, jenž díky jemné teči Thomase Chabota poslal kotouč mimo dosah brankáře. Asistence: Alexander Kerfoot.
     
    50:11
    Zach Bogosian mířil jen těsně vedle, následný protiútok domácích pak musel likvidovat Jack Campbell.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:27
    Čas velmi rychle běží a pořád platí vyrovnaný stav. Ke druhému gólu má mnohem blíže Toronto, ale Ottawa klidně může zničehonic udeřit, což už dnes jednou předvedla.
     
    49:04
    Morgan Rielly prováhal ideální střeleckou příležitost, což následně napravil přihrávkou na Williama Nylandera, který už pálil, ale trefil se jen do mantinelu.
     
    48:42
    Anton Forsberg raději podrží nepřesnou přihrávku protivníka v rukavice, opět se tak před ním bude konat buly.
     
    48:14
    Tim Stützle zase mířil dopředu bez podpory, takže se nakonec zmohl jen na nahození, po kterém se píská zakázané uvolnění.
     
    47:48
    Alex Galchenyuk tak posílal opravdu dost nebezpečnou přihrávku před branku, na kterou ale žádný z hostů nedokázal zareagovat.
     
    47:19
    Brady Tkachuk nakonec dostane kotouč přes modrou čáru, ale tam mu okamžitě ujel, takže Maple Leafs mohou opět zaútočit.
     
    46:54
    Auston Matthews se opět dostával do dobré pozice, jenž nezvládl souboj jeden na jednoho a kus gumy mu tak ujel do rohu kluziště.
     
    46:13
    Joe Thornton zachytil přihrávku po hrazení a vrátil kotouč na Jasona Spezzu, který už ale zpoza branky nedokázal přesně přihrát.
     
    45:30
    Přece jen se začíná hrát ve vysokém tempu, protože pozorujeme jeden útočný výpad za druhým na obou stranách.
     
    44:49
    Jevgenij Dadonov mířil z levé strany sám na branku. Při úniku nic nevymýšlel, prostě zkusil vypálit ke vzdálenější tyči, což mu však nevyšlo!
     
    44:09
    Mitchell Marner měl spoustu práce se zpracováním prudké přihrávky, navíc do něj najel protihráč. I přesto se však zmohl k zakončení, které Anton Forsberg jen tak tak vyrazil betonem.
     
    43:39
    Anton Forsberg trochu zariskoval při rozehrávce, kvůli čemuž musel o chvíli později zasahovat, ale zákrok zvládl velmi jistě.
     
    43:06
    Alex Formenton po vlastním nahození neobral Morgana Riellyho o kotouč, rychle se tak musí otáčet, aby pomohl k zastavení protiútoku soupeře.
     
    42:24
    Senators už pěkně dlouho hledají cestu do útočného pásma. Nezbývá jim tak nic jiného než napadání, které ale zatím není moc úspěšné.
     
    41:49
    Zach Hyman je dnes hodně aktivní, protože okamžitě po vhazování nastřelil brankovou konstrukci! Následně je hra zase přerušena kvůli hře vysokou holí.
     
    41:23
    Toronto je zatím o něco aktivnější, domácí však zvládají obranu velmi dobře a soupeři nedovolili jedinou nebezpečnou střelu.
     
    40:50
    Mitchell Marner se přes tři protihráče ke střele neprotlačil, následně u mantinelu ale získal kotouč.
     
    40:20
    Anton Forsberg srazil nahození jen před sebe, tam navíc dojížděl jeden z protihráčů, ale obránce mu nedovolil zakončení.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Senators byli v samotném závěru druhé části dost nebezpeční, ale vedení si zpátky nevzali, takže se do šaten tentokrát odchází za vyrovnaného stavu. O jedinou branku Toronta se tak postaral Ilja Michejev, který stál ve správný čas na správném místě, protože skóroval ramenem. Každopádně zápas je hodně vyrovnaný a před třetí třetinou může vyhrát naprosto kdokoliv.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:01.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    Ottawa si nakonec v přesilovce využila slibnou příležitost, a to když Tim Stützle před brankou našel Bradyho Tkachuka, který pálil z otočky, ale také našel jen beton brankáře!
     
    38:38
    Zach Hyman mohl po asistenci přidat také branku, protože přes pravou stranu se protlačil až před brankáře, kterého zkoušel podstřelit, ale trefil jen beton!
     
    38:13
    Toronto vyhrává úvodní vhazování oslabení a hned kotouč posílá přes všechny čáry, ale nemá ani zdaleka vyhráno.
     
    37:54
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Morgan Rielly – 2 min., krosček).
     
    37:45
    Jack Campbell za brankou raději nic nevymýšlel a přenechal kotouč nejbližšímu spoluhráči, aby se neopakovala situaci při prvním inkasovaném gólu.
     
    37:08
    Senátoři umí být nebezpeční, což dalším rychlým průnikem prokázal Ryan Dzingel, ale střelou z dálky si na gólmana také nepřišel.
     
    36:38
    Nyní už se ale německý mladík dostal ke střele z velkého úhlu, která pořádně vystrašila Jacka Campbella, jenž ji tak tak srazil mimo klec.
     
    36:08
    Tim Stützle měl dobrou rychlost a mohl zkusit projet obranou protivníka, to by ale musel dostat dobrou přihrávku, která mu ale mířila pouze na paty.
     
    35:43
    Ottawa se nyní bude muset opět pokoušet o skórování, Maple Leafs se ale díky vyrovnání cítí o něco lépe a vepředu tak získávají další buly.
    34:40 Ilja MICHEJEV - 1:1
     
    34:40
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté srovnávají stav, i když měli velkou dávku štěstí a jejich gól muselo prověřit i video! Po rychlém přechodu do útoku tečoval TJ Brodie přihrávku Zacha Hymana jen do břevna, od kterého puk zamířil do ramena ILJI MICHEJEVA a po jeho zásahu skončil za brankovou čárou. Asistence: TJ Brodie, Zach Hyman.
     
    34:21
    Už zase se často přerušuje, tentokrát je v postavení mimo hru jeden z hostů, takže se opět bude vhazovat ve středu pole.
     
    33:59
    Wayne Simmonds si nepohlídal modrou čáru, takže přihrávka zpracoval až v ofsajdu a musel tedy rychle sklopit hokejku, protože se už napřahoval.
     
    33:23
    Ottawa vyhrává další vhazování před svou bránou a pak míří dopředu pomocí dalšího nahození. Tentokrát se zakázané uvolnění nepíská, ale domácí nezvládli následný souboj.
     
    32:48
    Toronto už zase začíná soupeře pomalu svírat, ale tentokrát se v pásmu moc dlouho neohřáli. Rychle se tam však vrátí, protože Alex Formenton nebyl první u nahození a píská se icing.
     
    32:10
    Morgan Rielly si dal s rozehrávkou dost na čas, ale stejně to bylo k ničemu, protože jeho nahození skončilo pouze na holi Antona Forsberga.
     
    31:45
    Alex Galchenyuk dělá všechno proto, aby svůj bývalý tým připravil o vedení, ale jeho další pas už přesný nebyl.
     
    31:17
    Alex Galchenyuk šikovně prostrčil kotouč na Johna Tavarese, který se dostal k zakončení i mezi dvěma protihráči, ale to se nevešlo mezi tyče.
     
    30:20
    Colin White se soustředil na zpracování, takže hit Jakea Muzzina příliš nečekal, ale vylučovat se nebude.
     
    30:02
    Ilja Michejev musel vynaložit velké úsilí, aby se dostal ke střele, ale stejně mu to bylo k ničemu, protože v cestě opět stál Anton Forsberg a jeho rukavice.
     
    29:38
    TJ Brodie zachyboval ve středním pásmu, ale jeho chyba ho nic nestála, protože ji důraznou hrou ihned odčinili spoluhráči.
     
    29:03
    Maple Leafs dostávají v útočném pásmu minimum prostoru. Nakonec nezvládli souboj za brankou a tak na druhé straně mohl pálit Clark Bishop, který ale mířil přímo doprostřed.
     
    28:23
    Connor Brown sám útočí na kompletní obrany soupeře, protože všichni spoluhráči střídali. I přesto dokázal kotouč udržet celkem dlouho.
     
    27:26
    Také Anton Forsberg trápí střelce soupeře! Auston Matthews si totiž našel odražený kotouč a měl před sebou prázdnou klec, do které okamžitě pálil, ale domácí brankář se rychle přesunul a zasáhl rukavicí!
     
    27:08
    Josh Norris si přes pravou stranu výborně našel cestu až před bránu, kde si roztáhl brankáře, ale stejně pak pálil do jeho betonu!
     
    26:33
    Hosté se už po úvodním vhazování vydávali dopředu, ale pak přišli o kotouč, takže se v dobré pozici ocitl Brady Tkachuk, jenž ale pálil přímo do Jacka Campbella!
     
    26:20
    Ottawa začíná mít v posledních minutách navrch, i když moc velkých příležitostí nemá. Hlavně se ale pořád velmi dobře brání.
     
    25:53
    Tim Stützle nabral na levé straně výbornou rychlost a po přihrávce tak mohl pálit z hodně dobré pozice, ale mířil jen do vyrážečky Jacka Campbella!
     
    25:10
    Alex Formenton je první u vlastního nahození, ale za branku následně schytal tvrdý hit, kvůli čemuž nemohl v souboji o puk dál pokračovat.
     
    24:22
    Mike Reilly mohl po dobrém napadání spoluhráčů také vyzkoušet štěstí od modré čáry, přičemž brankář Toronta jeho pokus moc dobře neviděl, ale stejně dokázal zasáhnout.
     
    23:35
    Brady Tkachuk neměl moc možností na modré čáry, tak se rozhodl pro nahození na bránu, které ale Jack Campbell v klidu lapil do lapačky.
     
    23:08
    Zach Hyman dobře zapracoval v rohu kluziště, kde se chopil kotouče, vylepšil si pozici a zkusil štěstí z velkého úhlu, ale ani on si na brankáře nepřišel.
     
    22:49
    Ilja Michejev pálil hned po přechodu modré čáry z levé strany, ale Anton Forsberg měl dobrý výhled, takže jistě zareagoval.
     
    22:16
    Jason Spezza vystihl ve středním pásmu přihrávku, takže hned mohl mířit dopředu, kde ale on sám také nepřihrál přesně.
     
    21:43
    Brady Tkachuk od mantinelu a při souboji dokázal kotouč dostat před bránu, kde to ale hosté měli velmi dobře pojištěné.
     
    21:07
    Auston Matthews už stačil vypálit. Jeho pokus měl sice dobrou razanci, ale scházela přesnost, protože kotouč skončil jen na mantinelu.
     
    20:28
    Toronto samozřejmě nechce strpět aktuální stav a hned po úvodním vhazování s tím zkouší něco dělat, ale zatím jen krouží v útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Ottawa si do šaten odnáší překvapivé vedení, i když Toronto bylo jasně aktivnější. Nevytvořilo si však ani jednu vyloženou gólovou příležitost, ostatní šance kryl jistě Anton Forsberg, který si tedy při svém prvním startu za Ottawu vede více než dobře. V oslabení v závěru dokonce skóroval Connor Brown, takže domácí hokejisté určitě budou v lepším rozpoložení.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:03.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Josh Norris mohl přidat ještě jednu branku, protože po nahození dorážel z bezprostřední blízkosti, ale nakonec poslal kotouč jen mimo.
    18:53 Connor BROWN - 1:0
     
    18:53
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři ve vlastním oslabení dokonce otevírají skóre duelu! Jack Campbell zamířil s kotoučem za branku, odkud chtěl rozehrát, ale blížil se k němu Chris Tierney. Přímo do jeho kolena poslal kotouč, který pak zamířil před prázdnou klec, kde se nacházel CONNOR BROWN, který touto příležitostí nepohrdl. Asistence: Chris Tierney.
     
    18:08
    Connor Brown rychle ukončuje tlak soupeře vyhozením, ale domácí dostanou čas sotva na vystřídání.
     
    17:35
    Mitchell Marner mířil o dalšího úniku, ale kotouč nechal za sebou, takže ještě mohl být rád, že ho potom získali spoluhráči.
     
    17:13
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Thomas Chabot – 2 min., sekání).
     
    16:48
    Senators už ale dostali kotouč pod kontrolu a drží ho ve svém pásmu, odkud vůbec nespěchají, protože oba týmy střídají.
     
    16:15
    Toronto zvládá lépe i hru čtyř proti čtyřem, protože už nějakou dobu kombinuje v útočném pásmu a hledá střeleckou pozici.
     
    15:35
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Auston Matthews – 2 min., nedovolené bránění).
     
    15:20
    Hosté se i tentokrát celkem bez problémů usazují v útoku, kde nakonec přišly dvě rány z dálky, ale ani jedna se nedostala k brankáři.
     
    14:46
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Connor Brown – 2 min., hákování).
     
    14:15
    Toronto už se zase dostává do útoku, kde se na pravé straně uvolnil Morgan Rielly, který ale proti Antonu Forsbergovi neuspěl.
     
    13:44
    Pierre Engvall zablokoval další pas a rozjel přečíslení, ze kterého ale nepřišla střela kvůli rychlému návratu obránců soupeře.
     
    13:09
    Tým z hlavního města Kanady přesilová hra příliš nevychází, protože se ani nemohou usadit v útoku, takže jí téměř určitě nevyužijí.
     
    12:16
    Jason Spezza vystihl přihrávku a mohl tak mířit do protiútoku, při kterém mu ale utekl kotouč z hole, takže získal jen trochu cenného času.
     
    11:59
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (John Tavares – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:43
    Maple Leafs se osvobodili čistým vyhozením, stále ale nemají kotouč pod kontrolou, takže musí zastavovat další rozehrávku soupeře.
     
    11:02
    Po delší době se hraje před brankou hostů, kde se o zakončení pokusil Arťom Zub, ale ten trefil prvního protihráče před sebou.
     
    10:29
    Zápas se stále odehrává hlavně v domácím pásmu, kde ale Toronto zatím marně hledá cestu ke gólovému zakončení.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:50
    Hra se poměrně kouskuje, protože přihrávka domácího celku je sražena mimo hrací plochu a vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    09:18
    Domácí už hrají v plném počtu a Chris Tierney navíc posílá kotouč z pásma, Ottawa tak má nejhorší za sebou.
     
    08:55
    William Nylander měl před sebou odkrytou klec, ale místo střely myslel na přihrávku, která navíc ani nebyla přesná.
     
    08:08
    Senators za sebou mají první polovinu oslabení, ale zvládli jí jen tak tak. Čeká je tak ještě těžká minutka.
     
    07:36
    Křižná přihrávka Mitchella Marnera je sražena mimo kluziště, tlak Toronta tak bude muset na chvíli polevit.
     
    07:09
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Thomas Chabot – 2 min., sekání).
     
    07:08
    Auston Matthews také využil zaváhání soupeře a gólu byl asi nejblíže, protože si brankáře roztáhl a už pálil do prázdné klece, ale Anton Forsberg stačil vystrčit svůj beton!
     
    06:47
    Auston Matthews se vrátil až za vlastní branku, kde pomohl se ziskem puku. Hra je následně přerušena kvůli ofsajdu Ottawy.
     
    06:09
    Jack Campbell dobře zvládl rozehrávku i pod tlakem, jeho spoluhráčům se ale následně vůbec nepovedl přechod střední třetiny.
     
    05:47
    Senátoři jsou při rozehrávce dost nejistí, čehož zkusil využít Zach Hyman, který si chtěl Antona Forsberga rozhýbat a pak mu šoupnout puk mezi betony, ale to se mu nepovedlo!
     
    05:16
    Ryan Dzingel na pravé straně nedostihl rychlý kotouč. Kdyby se mu to povedlo, už mohl před brankou hledat najíždějícího spoluhráče.
     
    04:37
    Tim Stützle při průniku skončil také na ledové ploše, ale i přesto ještě dostal kotouč na Drakea Bathersona, který okamžitě pálil, ale Jack Campbell tak zatím neinkasuje.
     
    04:08
    John Tavares se díky špatné rozehrávce soupeře ocitl v dobré pozici, ale domácího brankáře ani nadvakrát nedokázal překonat!
     
    03:51
    Mitchell Marner dobře vypíchl kotouč a následně mířil švihem k jedné z tyčí, ale Anton Forsberg si chytře vyjel a mohl tak v pohodě zasáhnout.
     
    03:23
    Nick Paul šikovně vybojoval kotouč po nahození, následně se něj vrhli dva protihráči, kteří mu už nic dalšího nedovolili.
     
    02:37
    Zach Hyman při souboji v rohu kluziště skončil na zádech, ale faul se nepíská, takže se nakonec Ottawa víceméně bez problémů osvobodila.
     
    01:55
    Jack Campbell rozehrával jen na hůl Tima Stützleho, který následně nabídl kotouč k zakončení, ale to skončilo jen mimo bránu.
     
    01:27
    Zach Bogosian se po vhazování šikovně prokličkoval až před branku, kde zakončoval bekhendem, ale mířil jen do betonu Antona Forsberga.
     
    00:56
    Arťom Zub si připsal první střelecký pokus utkání, rána od modré čáry však skončila pouze mimo kluziště.
     
    00:19
    Po úvodním vhazování se o kotouč bojovalo v pásmu Toronta, kde to zvládli lépe hosté, kterým se však následná rozehrávka už příliš nevyvedla.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: A. Forsberg (Gustavsson) – Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Zub, Coburn, J. Brown – B. Tkachuk (A), Norris, Dadonov – Stützle, Tierney, Batherson – Dzingel, White, N. Paul (A) – Formenton, C. Bishop, Co. Brown.

    Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Andersen) – Rielly (A), Brodie, Muzzin, Holl, Dermott, Bogosian – Simmonds, Matthews (A), Marner – Galchenyuk, Tavares (C), W. Nylander – J. Thornton, Kerfoot, Spezza – I. Michejev, Engvall, Hyman.

    Rozhodčí: Furlatt, Meier – Cherrey, Cormier.
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhne žádný český a ani slovenský hokejista.
     
    Toronto Maple Leafs
    Toronto už má play off jisté nějakou dobu, protože se už dlouho nachází na prvním místě Severní divize, ale v poslední době se mu přestává dařit. Maple Leafs totiž nezvládli tři z posledních pěti utkání. Kvůli tomu se na ně dotáhli Winnipeg i Edmonton, takže souboj o první místo bude ještě hodně zajímavý. Pokud ho chce Toronto vyhrát, musí určitě porazit nejhorší celek divize, což se však naposledy nepovedlo. Budou se tentokrát hosté radovat?

    Poslední tři utkání
    Toronto vs. Calgary – 2:0
    Toronto vs. Calgary – 3:4
    Ottawa vs. Toronto – 4:3

    Nejproduktivnější hráči
    Mitchell Marner 40 bodů (12+28)
    Auston Matthews 36 bodů (21+15)
    John Tavares 27 bodů (9+18)
     
    Ottawa Senators
    Ottawa hraje na domácím ledě ve velké pohodě, jelikož na něm bodovala už pět zápasů za sebou, i když vyhrála jen tři. Domácí šňůru začala výhrou nad Torontem, na což Senátoři navázali dvěma porážkami s Vancouverem, jednou po prodloužení a jednou po nájezdech. Další dvojzápas, tentokrát s Calgary, už ale dnešní domácí zvládli na jedničku, protože vyhráli 2:1 a 3:1, z čehož jde vidět, že Ottawě výborně funguje defenziva. I díky tomu tak pořád může myslet na play off, na které aktuálně ztrácí deset bodů, takže dnes by to samozřejmě chtělo další vítězství.

    Poslední tři utkání
    Ottawa vs. Calgary – 3:1
    Ottawa vs. Calgary – 2:1
    Ottawa vs. Vancouver – 2:3sn

    Nejproduktivnější hráči
    Brady Tkachuk 22 bodů (11+11)
    Drake Batherson 21 bodů (11+10)
    Thomas Chabot 21 bodů (4+17)
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! I tuto NHL zavítá do hlavního města Kanady, kde tentokrát Ottawa vyzve Toronto. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:05.

    Lukáš Mihal

    Góly a asistencie: 19. Co. Brown (Tierney), 54. Formenton (C. Bishop, Dzingel) – 35. Michejev (Brodie, Hyman), 51. Spezza (Kerfoot), 65. Holl (Marner, Matthews)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (Gustavsson) – Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Zub, Coburn, J. Brown – B. Tkachuk (A), Norris, Dadonov – Stützle, Tierney, Batherson – Dzingel, White, N. Paul (A) – Formenton, C. Bishop, Co. Brown.
    Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Andersen) – Rielly (A), Brodie, Muzzin, Holl, Dermott, Bogosian – Simmonds, Matthews (A), Marner – Galchenyuk, Tavares (C), W. Nylander – J. Thornton, Kerfoot, Spezza – Michejev, Engvall, Hyman.

    Rozhodca: Furlatt, Meier – Cherrey, Cormier