Crotone – Bologna 2:3 (kon.) | Spezia – Cagliari 2:1 (kon.)
koniec
Spezia Calcio
2:1 (0:0)
Cagliari Calcio
cz Sobota 20.03.2021, 18:00 • Stadio Alberto Picco • Talianska Seria A • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi ASD Spezia Calcio 2008 a Cagliari Calcio.
     
    Cagliari Calcio

    Fotbalisté Cagliari neprožívají zrovna povedenou sezonu, po sedmadvaceti odehraných zápasech se totiž nacházejí až na osmnácté pozici tabulky. Cagliari má na svém kontě dvaadvacet bodů a na sedmnáctý Turín ztrácí pouze jeden bod. Domácí celek tohoto zápasu v minulém kole zaznamenal letošní patnáctou porážku, která se konala v souboji proti třetímu Juventusu. O tři branky Staré dámy se postaral Cristiano Ronaldo. Cagliari Calcio v posledních dvou venkovních duelech dokázalo pokaždé bodovat, naposledy si odvezlo cenný bod ze hřiště Sampdorie.
     
    ASD Spezia Calcio 2008

    Přesto favoritem tohoto zápasu bude domácí Spezia, která se v tabulce nachází na průběžné patnácté pozici a na svého dnešního soupeře má čtyřbodový náskok. Spezia ovšem neprožívá zrovna nejlepší formu, na letošní sedmou výhru nějakou tu dobu čeká. Z posledních pěti ligových duelů se jí povedlo ukořistit dva body, a sice za dva nerozhodné výsledky. Naposledy se Spezia představila na půdě favorizovaného Bergama, kde dlouhou dobu odváděla poměrně slušný výkon, avšak Atalanta po změně stran nakonec ovládla utkání a povedlo se jí vyhrát poměrem 3:1.
     
    Úvodní sestavy:

    ASD Spezia Calcio 2008: Zoet – Ferrer, Ismajli, Erlić, Marchizza – Maggiore, M. Ricci, Pobega – E. Gyasi, Piccoli, Farias.
    Náhradníci: Rafael – Acampora, Agoumé, Dell'Orco, Vignali, D. Verde, N'Zola, Terzi, Sena, Chabot, Bastoni, Agudelo.

    Cagliari Calcio: Cragno – Klavan, Godín, Rugani – Nández, Marin, Duncan, Nainggolan, Lykogiannis – Pavoletti, João Pedro.
    Náhradníci: Aresti, Vicario – Asamoah, Walukiewicz, Zappa, Simeone, Tripaldelli, Pereiro, Deiola, Calabresi, Carboni, Cerri..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    V úvodu tohoto zápasu se Cagliari Calcio dostalo do pokutového území, kde první střelecký pokus obstaral Pedro, jehož rána směřovala pouze doprostřed.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal také hostující brankář Cragno, kterému se povedlo rozehrát po zemi nakrátko na Godína, který poté přenášel hru na Lykogiannise.
     
    5
    Za soupeřovu obranu si poté zkoušel seběhnout domácí Gyasi, kterého ovšem dokázal eliminovat zkušený Godín, od kterého šel míč ven z hrací plochy.
     
    6
    Na pořadu dne byl první rohový kop, o který se postarala Spezia Calcio. Centrovaná nabídka směřovala k hranici malého vápna, kde zasahoval Cragno.
     
    7
    Nedovoleným způsobem si poté počínal domácí Gyasi, který nakonec poslal na zem protihráče. Cagliari Calcio tak bude zahrávat standardní situaci.
     
    8
    Na hrací ploše jsme ještě sledovali ošetřování jednoho z hostujících hráčů, se kterým to chvíli nevypadalo moc dobře. Na standardku tak stále čekáme.
     
    9
    K provedení standardní situace se nakonec postavil záložník Marin. Ten svým centrem našel prvního protihráče, poté byl faulován brankář Zoet.
     
    10
    Na nahrávku mezi obránce si poté zkoušel seběhnout domácí Piccoli, který ovšem na tuto nabídku nedosáhl a jako první se tak k míči dostal brankář Cragno.
     
    11
    Cagliari Calcio poté s míčem operovalo u středového kruhu, kde se k míči dostal záložník Marin, kterému se pasem povedlo najít kolegu Lykogiannise.
     
    12
    Centrovaná nabídka z levé strany putovala pouze na hlavu domácího Ismajliho, který odvracel do zámezí. Cagliari Calcio tak bude zahrávat první roh.
     
    13
    Rohový kop to ovšem nebyl vůbec povedený, ba naopak doputoval pouze na hlavu domácího obránce Erlice, kterému se povedlo dostat míč mimo šestnáctku.
     
    14
    A poté si za pokutovým územím dokázal volný míč najít hostující Pedro, který se do něj opřel pravou nohou, avšak nakonec mířil kousek vedle.
    14. Pedro mířil vedle branky.
     
    15
    Na opačné straně to na sebe zkoušel vzít Gyasi, který si sice obhodil protihráče, jenomže za ním se nacházel další obránce soupeře, který míč zachytil.
     
    16
    Spezia se poté s míčem dostala zpět ke svému pokutovému území, kde dokázala rozjet kombinaci, po které obránce Ferrer přenášel hru zpět na Ricciho.
     
    17
    Následoval rohový kop z pravé strany v podání domácích. Nakonec jsme sledovali rozehrávku nakrátko, obrana soupeře si s centrem dokázala poradit.
     
    18
    Spezia si přesto vyzkoušela ještě jeden rohový kop, a sice z levé strany. Znovu se jednalo o rozehrávku po zemi, načež centr dokázal odklidit Klavan.
     
    19
    Nedovoleným způsobem poté vletěl do souboje o míč hostující Pedro, který si tak počínal proti pravidlům. Spezia tak bude moci rozehrávat standardku.
     
    20
    Domácí Gyasi to poté zkoušel vzít na sebe, svůj střelecký pokus ovšem poslal vysoko nad branku, což brankáře Cragna nedonutilo k žádnému zákroku.
     
    21
    Kousek od pokutového území skončil na zemi domácí Maggiore, který svému celku zajistil standardní situaci z velice zajímavé vzdálenosti od branky.
     
    22
    Nakonec se k rozehrávce postavil domácí Farias. Ten to zkoušel přímo na hostující branku, avšak svůj střelecký pokus poslal přímo do rukavic brankáře.
     
    23
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím žádnou branku nepřinesla. Úvodní minuty přinášejí hodně vyrovnanou podívanou.
     
    25
    Spezia se na útočné polovině postarala o další volný kop. Tentokráte jsme sledovali vysoký pas směrem do pokutového území, kde zasahoval Rugani.
     
    26
    V pokutovém území se poté do zakončení dokázal natlačit domácí Farias, který trefil pouze protihráče před sebou. Do bezpečí poté odkopával míč Klavan.
     
    27
    Od své branky mohl odkopávat hostující brankář Cragno, který raději zvolil rozehrávku nakrátko směrem na Duncana, jenž ovšem nedokázal najít Marina.
     
    28
    Hodně rychle poté musel jednat zkušený obránce Godín, kterého při rozehrávce neúnavně napadal Piccoli, před kterým raději odkopával na druhou stranu.
     
    29
    Cagliari Calcio se muselo s míčem vracet na vlastní obrannou polovinu, načež se pomalu a jistě dostával na druhou stranu Nainggolan, jenž byl faulován.
     
    30
    S míčem si následně zahrál také domácí brankář Zoet, který na jistotu rozehrál nakrátko na Maggioreho, jenž mu v tísni raději vracel zpět na kopačku.
     
    31
    Je za námi třetina hry, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. V posledních minutách sledujeme celkem dost nepřesností, a sice z obou stran.
     
    33
    Kolmicí za obranu to poté zkoušel domácí Ismajli, kterému se málem povedlo najít kolegu Piccoliho, před kterým ovšem z obrany vystoupil hostující Godín.
     
    34
    V pokutovém území si dokázal najít prostor k hlavičkovému pokusu hostující Pavoletti, který hlavičkoval vysoko nad branku a Zoet nemusel zasahovat.
     
    35
    Zoet naopak obstaral další rozehrávku od své branky, kterou poslal na opačnou stranu. V souboji se navíc prosadil Gyasi, který sklepl na kolegu Pobegu.
     
    37
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    V pokutovém území skončil na zemi hostující Pedro, který se marně dožadoval penalty. Té se dožadoval také domácí celek, a sice po souboji Piccoliho.
     
    40
    Pokračovalo se odkopem od domácí branky, o což se pochopitelně postaral domácí brankář Zoet, který raději na jistotu rozehrál výhozem na Marchizzu.
     
    42
    Hodně rychle musel operovat s míčem obránce Godín, kterému se povedlo přesně rozehrát na levou stranu, kde ovšem nepřesně nahrával kolega Nainggolan.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Radja Nainggolan (Cagliari Calcio).
     
    44
    Středem hrací plochy se chtěl vydat domácí Ricci, který po souboji s Duncanem skončil na zemi. Následovat bude další standardní situace pro domácí.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+1
    Na pořadu dne bylo autové vhazování pro domácí celek, a sice z levé strany. K rozehrávce se postavil Marchizza, který zvolil nahrávku na Maggioreho.
     
    45+2
    Příliš pozdě byl v souboji hostující Pedro, který vyfasoval žlutou kartu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám žádnou branku nepřinesl. Sledovali jsme poměrně vyrovnanou podívanou, ve které bylo o něco nebezpečnější Cagliari, které se přesto ani jednou neradovalo. Domácí celek herně ožil až ve druhé polovině prvního poločasu, avšak rovněž si nakonec na hostujícího brankáře nepřišel. Doufejme tedy, že druhý poločas nabídne atraktivnější podívanou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Riccardo Marchizza, přichází Simone Bastoni.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali nepřesnou nahrávku na pravou stranu. Míč se tak snesl pouze do zámezí, vhazovat bude Nández.
     
    49
    Cagliari Calcio se jednoduchým způsobem dostalo na polovinu soupeře, kde dlouho nevydrželo. Naopak jsme sledovali zpětnou nahrávku směrem na Cragna.
     
    49
    Spezia právě vstřelila branku!
    Domácí celek se v úvodu druhého poločasu dostává do vedení! Do zajímavé šance se před malým momentem dokázal natlačit domácí Piccoli, který to měl na levou nohu, avšak své zakončení nakonec poslal vedle. Posléze si ROBERTO PICCOLI seběhl do pokutového území na centr z pravé strany, načež hlavou zamířil mimo dosah brankáře.
    49. Roberto PICCOLI - 1:0
     
    50
    Nández to poté zkoušel nahrávkou do běhu na Marina, který se k míči vůbec nedostal. Jako první k němu zavítal Erlić, který raději nahrával na nohu brankáře.
     
    51
    Cagliari Calcio tak nevstoupilo do druhého poločasu vůbec dobře, hned v jeho úvodu inkasovalo první branku. Přesto do konce zápasu zbývá dost času.
     
    52
    Nedovoleným způsobem si kousek od středového kruhu pomohl hostující Duncan, který nakonec na zem poslal Ricciho. Následovat tak bude standardka.
     
    53
    Spezia podnikla rychlý protiútok po levém křídle, kde se nakonec k finálnímu centru dostal křídelník Farias, který nabídku poslal mimo dosah všech kolegů.
     
    54
    Míč tak doputoval pouze do zámezí a na pořadu dne byl odkop od hostující branky. Cragno nakonec rozehrál nakrátko, o nahrávku si totiž řekl Rugani.
     
    55
    Cagliari Calcio se přesto muselo znovu bránit, neboť u pokutového území operoval s míčem Ricci, který byl nakonec vytlačen na vlastní obrannou polovinu.
     
    56
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Tommaso Pobega, přichází Leonardo Sena.
     
    57
    Po delší době byl do kombinace zapojen také domácí brankář Zoet, který na jistotu roztáhl hru do volného prostoru, kde si o nahrávku řekl zadák Ferrer.
     
    58
    Nainggolan zkoušel zpracovat těžký míč, jenomže byl zastaven nedovoleně. Faulem se totiž prezenetoval domácí Ricci, který šel do protihráče tvrdě.
     
    59
    A v krátkém časovém sledu další nedovolený zákrok, tentokráte loktem do hlavy hostujícího Pedra. Cagliari Calcio tak bude moci rozehrávat z vlastní půlky.
     
    60
    Za soupeřovu obranu si poté zkoušel seběhnout právě Pedro, který měl ovšem k míči hodně daleko. Jako první se tak k němu dostal domácí brankář Zoet.
     
    61
    Je za námi hodina hry, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se postaral domácí Piccoli. Ten udeřil hned v samotném úvodu druhého poločasu.
     
    62
    Centrem do pokutového území to před malým momentem zkoušel domácí Maggiore, který trefil pouze protihráče, načež si hosté vybojovali vhazování.
     
    63
    Sudí ještě celou situaci konzultoval s videorozhodčím, ve hře totiž byla případná hra rukou v pokutovém území. Nakonec tomu tak nebylo a pokračuje se.
     
    64
    Hodně ledabyle si nyní počínal domácí Ricci, který se z jedničky pokoušel přenést hru na pravou stranu hrací plochy, kde ovšem zasahoval zadák Rugani.
     
    65
    Posléze si nepovedený centr dokázal pohlídat hostující obránce Klavan, který dokonce vyvezl hrací předmět na druhou stranu, kde centroval Nández.
     
    67
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Roberto Piccoli, přichází Mbala N'Zola.
     
    68
    U postranní lajny skončil po souboji na zemi domácí Farias, který si zřejmě ještě nějakou tu chvilku poleží. Každopádně bude následovat autové vhazování.
     
    69
    Cagliari Calcio se s míčem vydalo na útočnou polovinu, kde se Godín pokoušel najít některého ze svých spoluhráčů, načež se mu nabídl Nainggolan.
     
    70
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Babis Lykogiannis, přichází Gastón Pereiro.
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Leonardo Pavoletti, přichází Giovanni Simeone.
     
    71
    Do pokutového území se poté snesla centrovaná nabídka z pravé strany, o kterou se postaral hostující Klavan, kterému se povedlo najít pouze hlavu Ismajliho.
     
    72
    Přenesení hry poté putovalo na nohu domácího Fariase, který se poté pokoušel o nabídku do pokutového území, kde ovšem narazil pouze do protihráče.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Diego Farias (ASD Spezia Calcio 2008).
     
    73
    A v zajímavé šanci se poté zjevil domácí Nzola, který si dokázal na hranici malého vápna naskočit na centrovanou nabídku, po které zakončoval vedle branky.
     
    75
    Cagliari Calcio se poté natlačilo do pokutového území, kde se ovšem pouze v ofsajdu nacházel Nández. Přesto si jeden ze zákroků připsal domácí Zoet.
     
    76
    Vyloženou šanci na srovnání výsledku měl hostující Simeone, který si seběhl do naprosto volného prostoru, jenomže trestuhodně netrefil branku.
    76. Simeone selhal v šanci.
     
    77
    Cagliari Calcio je v posledních minutách aktivnější, a dokonce si dokázalo vypracovat šance. Ani jedna ovšem neskončila za zády brankáře Zoeta.
     
    79
    Po delší době se do kombinace zapojil také hostující brankář Cragno, který je delší dobu bez práce. Nyní to vyzkoušel vysokým pasem směrem na Pereira.
     
    80
    Spezia se raději pokusila uklidnit hru na vlastní polovině, odkud přenášel hru na opačnou stranu brankář Zoet, kterému se povedlo najít pouze Ferrera.
     
    80
    Spezia právě vstřelila branku!
    Šťastná branka domácích znamená vedení o dvě branky! Do pokutového území totiž přiletěl centr, který na zadní tyči dobíhal GIULIO MAGGIORE. Tomu se nepovedlo trefit míč vůbec ideálně, avšak hrací předmět k překvapení všech zapadl přesně ke vzdálenější konstrukci.
    80. Giulio MAGGIORE - 2:0
     
    81
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Alfred Duncan, přichází Alberto Cerri.
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Ragnar Klavan, přichází Alessandro Tripaldelli.
     
    82
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Martin Erlić, přichází Claudio Terzi.
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Giulio Maggiore, přichází Gennaro Acampora.
     
    83
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Spezia se před malým momentem dostala do vedení o dvě branky a má nakročeno ke třem bodům.
     
    83
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Po rohovém kopu tu máme kontaktní branku Cagliari! Rohový kop z pravé strany se snesl přesně na hlavu Cerriho, kterému se ho povedlo prodloužit na zadní tyč. Tam se po přiklepnutí dostal do střelecké pozice GASTON PEREIRO, kterému se povedlo dostat míč za záda brankáře.
    83. Gastón PEREIRO - 2:1
     
    85
    Najednou to bude pořádně zajímavé, hostující celek totiž vykřesal kontaktní branku. Nyní si po nedovoleném zákroku navíc vybojoval standardní situaci.
     
    86
    Centrovaná nabídka se ovšem snesla pouze do rukavic brankáře Zoeta, kterému se posléze povedlo nasbírat cenné vteřinky, načež odkopával kupředu.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí stále vedou o jednu branku, nicméně ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Cagliari se přeci jenom povedlo dopravit míč do branky, nicméně se jednalo pouze o ofsajdové postavení!
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+2
    Na pořadu dne bylo autové vhazování z pravé strany, které ovšem nepřineslo nic nebezpečného. Cragno se dostal k míči, který poslal na druhou stranu.
     
    90+3
    Jsme za polovinou nastaveného času. Cagliari se před malým momentem dostalo do šestnáctky, kde nahrávku dokázal přečíst domácí zadák Ismajli.
     
    90+4
    Cagliari se sice dočkalo vyrovnávací branky, avšak ta po debatě s videorozhodčím neplatí! Jeden z hráčů se totiž nacházel pouze v ofsajdu!
    90+4. Neuznaná branka hostů - ofsajd.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:15.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Spezie, která svého soupeře porazila výsledkem 2:1. Cagliari si v závěru zápasu připsalo několik slušných šancí, jenomže k vyrovnání to nevedlo. Paradoxně to vedlo k trestu v podobě inkasované brance, což domácím dalo dvoubrankové vedení. Až po druhé inkasované brance se Cagliari přeci jenom střelecky dokázalo prosadit, přičemž se mu dokonce v samotném závěru povedlo srovnat krok, avšak branka nakonec kvůli ofsajdu nemohla platit. (19:59:26)

    David Suchý

    Góly: 49. Piccoli (E. Gyasi), 80. Maggiore (Bastoni) – 83. Pereiro (Rugani)

    Karty:   72. Farias (SPZ) – 43. Nainggolan (CAG), 45+2. João Pedro (CAG)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:15.
    Spezia Calcio: Zoet – Ferrer, Ismajli, Erlić (82. Terzi), Marchizza (C) (46. Bastoni) – Maggiore (82. Acampora), M. Ricci, Pobega (56. Sena) – E. Gyasi, Piccoli (67. N'Zola), Farias.
    Náhradníci: Rafael – Acampora, Agoumé, Dell'Orco, Vignali, D. Verde, N'Zola, Terzi, Sena, Chabot, Bastoni, Agudelo.

    Cagliari Calcio: Cragno – Klavan (81. Tripaldelli), Godín, Rugani – Nández, Marin, Duncan (81. Cerri), Nainggolan, Lykogiannis (70. Pereiro) – Pavoletti (70. Simeone), João Pedro (C).
    Náhradníci: Aresti, Vicario – Asamoah, Walukiewicz, Zappa, Simeone, Tripaldelli, Pereiro, Deiola, Calabresi, Carboni, Cerri.