Huesca – Vigo 3:4 (kon.) | Atlético Madrid – Real Madrid 1:1 (kon.) | Sociedad – Levante 1:0 (kon.)
Bilbao – Granada 2:1 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
1:0 (1:0)
Levante UD
Nedeľa 07.03.2021, 18:30 • Reale Arena, San Sebastian • Španielska LaLiga • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:34:37)
     
    Ďalší program:

    Real Sociedad San Sebastian
    27. kolo – 14. 3. 2021, 16:15: Granada – Real Sociedad

    Levante UD
    27. kolo – 12. 3. 2021, 21:00: Levante – Valencia
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 52 % : 48 %.
    Strely na bránu: 8:1.
    Strely mimo: 13:3.
    Rohy: 8:5.
    Ofsajdy: 4:0.
    Fauly: 13:14.
     
    Obraz hry z prvého dejstva sa v druhom polčase príliš nezmenil. Real Sociedad pokračoval v zahadzovaní svojich gólových príležitostí a hlavnou hviezdou zápasu sa tak stal gólman Levante Daniel Cárdenas, ktorý sa svojimi skvelými zákrokmi postaral o to, že hostia mali o čo hrať až do konca zápasu. Tí smerom dopredu nevymysleli prakticky nič, až v závere zápasu sa ale začali tlačiť viac k bráne Realu Sociedad a v nadstavenom čase mali i sériu rohových kopov, ani jeden z nich ale gól nepriniesol. Po celom priebehu tohto súboja však zostáva záhadou, ako je možné, že sa tento zápas skončil „len“ 1:0...

    Real Sociedad sa po tejto výhre nachádza na priebežnom piatom mieste tabuľky, z ktorého stráca na štvrtú Sevillu tri body. Sevilla má však v porovnaní s ním jeden zápas k dobru. Levante je na desiatom mieste tabuľky.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Práve gólman hostí sa tlačil na center Bardhiho z rohu, k hlavičke sa ale napokon pretlačil Duarte, ktorý loptu nasmeroval vysoko nad Remirovu bránu.
     
    90+4
    Levante bude mať ešte jeden rohový kop vďaka ďalšiemu zablokovanému centru Sona z pravej strany. Na ten si do šestnástky Realu Sociedad beží i brankár Cárdenas.
     
    90+3
    Bardhiho center z rohu na prednú tyč odkopol hneď prvý brániaci hráč Realu Sociedad do stredu poľa. Odtiaľ loptu nakopol na ľavé krídlo na Clerca brankár Cárdenas a Clercov pohotový center chytil domáci gólman Remiro.
     
    90+2
    Levante sa dostáva do záverečného tlaku. Sonov center z pravého krídla zablokoval na rohový kop Muñoz.
     
    90+1
    Bardhiho center chytil vybiehajúci brankár Remiro, do ktorého tvrdo vrazil vo vzduchu Duarte. Domáci brankár našťastie tentoraz ošetrenie nepotrebuje a pokračuje v zápase.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Vezov pas na pravé krídlo si spracoval Son, ktorý loptu posunul na Bardhiho. Ten bol faulovaný, Levante tak získava nebezpečnú štandardnú situáciu.
     
    89
    Práve odkop brankára Levante potom jeho spoluhráči v strede poľa vybojovali, ich pobyt na útočnej polovici ale znovu nemal dlhé trvanie a domáci ich opäť vytlačili za stredovú čiaru.
     
    88
    Hostia sa nedostali cez stred poľa. Domáci ich vytlačili naspäť na ich polovicu ihriska a dokonca ich donútili i k malej domov na brankára Cárdenasa.
     
    87
    Práve faulovaný Merino si potom nabehol na nákop na ľavú stranu šestnástky, loptu ale z ťažkej pozície nadvihol vysoko nad Cárdenasovu bránu.
     
    86
    Hneď po obnovení hry zasiahol Duarte v hlavičkovom súboji v strede poľa Merina. Hra je tak znovu prerušená.
     
    85
    Brankár Remiro narazil pri Bardhiho centri z rohu, ktorý skončil na brvne, chrbtom do tyče svojej brány. Domáci brankár preto zostal ležať vo svojom bránkovisku a musí byť ošetrený.
     
    84
    Bardhi zakrútil loptu z rohového kopu tak, že spadla na brvno pri vzdialenejšej tyči. Domáci potom odkopli hrací predmet na ďalší roh.
     
    83
    Levante sa konečne začalo tlačiť viac dopredu a získalo po zablokovanom centri Clerca rohový kop.

    Michal Sadlek

    Góly: 10. Merino

    Karty:   38. Rochina (LVN), 40. Goméz (LVN)

    Nepremenená penalta: 22. Oyarzabal (RSC), mimo


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 13:3. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:14.
    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Muñoz – Zubimendi, Merino, D. Silva (81. Guridi) – Januzaj (73. Portugués), Isak (80. C. Fernández), Oyarzabal (C) (73. Barrenetxea).
    Náhradníci: Marrero – Sagnan, Illarramendi, Guridi, Guevara, Portugués, C. Fernández, Merquelanz, Barrenetxea, Bautista, Roberto López.

    Levante UD: Cárdenas – Son, Coke (57. Malsa), Ó. Duarte, Vezo, Toňo (82. C. Clerc) – Rochina (70. Doukouré), N. Vukčević (57. De Frutos), E. Bardhi – Morales (C), Goméz (70. Martí).
    Náhradníci: Aitor Fernández – C. Clerc, Doukouré, De Frutos, Martí, Malsa, Miramón, Monzó.

    Rozhodca: Grado – Jiménez, Trejo