West Ham – Tottenham 2:1 (kon.) | Aston Villa – Leicester 1:2 (kon.) | Arsenal – Manchester City 0:1 (kon.)
Manchester United – Newcastle 3:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
0:1 (0:1)
Manchester City
Nedeľa 21.02.2021, 17:30 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:34:50)
     
    Ďalší program:

    Arsenal FC

    Európska liga (1/16-finále) – 25. 2. 2021, 18:55: Arsenal – Benfica

    Premier League (26. kolo) – 28. 2. 2021, 13:00: Leicester – Arsenal

    Manchester City

    Liga majstrov (osemfinále) – 24. 2. 2021, 21:00: Mönchengladbach – Manchester City

    Premier League (26. kolo) – 27. 2. 2021, 13:30: Manchester City – West Ham
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 45 % : 55 %.
    Strely na bránu: 1:3.
    Strely mimo: 3:6.
    Rohy: 1:3.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 11:9.
     
    City vstúpilo i do druhého polčasu veľmi aktívne, druhý gól však nepridalo. Arsenal sa postupne začal tlačiť výrazne viac dopredu, cez najlepšiu obranu anglickej Premier League sa ale domáci nedostali k ničomu. City navyše úplne kontrolovalo hru a aj keď sa Arsenal tlačil do útoku, tak bol jeho tlak viac-menej pod kontrolou hostí. Hostia teda bez vážnejších komplikácií doviedli tento zápas, v ktorom viedli už od 2. minúty vďaka gólu Sterlinga, k zaslúženému víťazstvu.

    Manchester City tak vyhral 13. ligový zápas za sebou a na čele anglickej Premier League má pred 2. Leicesterom desaťbodový náskok. Arsenal prehral tretíkrát z posledných štyroch zápasov a je na priebežnom 10. mieste.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Sterling ju rozohral nakrátko s Jesusom, ktorý loptu podržal a až v súboji s Bellerínom o ňu prišiel. Domáci ju po jej zisku hneď nakopli na útočnú polovicu.
     
    90+3
    City drží loptu na polovici svojho súpera a pripravuje svojou kombináciou domácich o cenné sekundy. Po faule na ľavom krídle navyše získava i štandardnú situáciu.
     
    90+2
    David Luiz, ktorý sa už vysunul do útoku, zasiahol vo vzdušnom súboji lakťom do hrude Rúbena Diasa. Ten našťastie nepotrebuje ošetrenie a bude pokračovať v zápase.
     
    90+1
    Arsenal sa snaží dostať do tlaku, hostia však prerušujú útoky domácich už v strede poľa. Na domácich už začína byť zjavne viditeľná nervozita.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Jesus dobehol Zinčenkov odkop z vlastnej polovice a naviedol si loptu k šestnástke Arsenalu. Nepresnou strelou ju však poslal na tribúnu za Lenovu bránu.
     
    89
    Domáci sa rýchlo posunuli na útočnú polovicu a snažia sa dostať do záverečného tlaku. Hostia ich ale nepúšťajú do bezprostrednej blízkosti svojej šestnástky.
     
    88
    Gündoğanov center z ľavého krídla zrazili domáci na rohový kop. Ten hostia rozohrali nakrátko, sami sa ale nepríliš vydarenou rozohrávkou vystavili do ofsajdu.
     
    87
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Jesusa v strede poľa dostáva Héctor Bellerín (Arsenal FC).
     
    Arsenal môže štvrtýkrát striedať, pretože podľa pravidiel anglickej Premier League môže tím vystriedať hráča, ktorý utrpel zranenie hlavy, mimo štandardných troch striedaní.
     
    86
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Muhammad Alnaní, prichádza Dani Ceballos.
     
    85
    Smith-Roweovi vypichol Fernandinho loptu a hneď ju posunul na rozbehnutého Sterlinga. Tomu však pri kľučke odskočila za bránkovú čiaru.
     
    84
    Sterling sa pokúsil o sólový prienik na ľavú stranu šestnástky, jeho útok ale ukončil vypichnutím lopty Alnaní. V súboji o loptu na opačnej strane potom Stones vytlačil Aubameyanga, ktorý si ho chcel obhodiť, za bránkovú čiaru.
     
    83
    Holding v sprievode lekárov zamieril priamo do šatne. Na hracej ploche medzitým prebieha ďalší pokus Arsenalu o založenie postupného útoku.
     
    82
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Rob Holding, prichádza David Luiz.
     
    81
    Opakovaný záber ukázal, že Cancelo pri snahe o to, aby sa vyhol Holdingovi, zasiahol domáceho obrancu kolenom do hlavy. Ten je značne otrasený a nachádza sa v opatere lekárov Arsenalu.
    80. João Cancelo (MAC)
     
    80
    Cancelo posunul loptu cez Holdinga, ktorý sa pri tomto sklze zrejme zranil, na Sterlinga. Ten ju vrátil do šestnástky Cancelovi, ktorý obišiel protihráča a technickou strelou tesne minul vzdialenejšiu tyč Lenovej brány.
     
    79
    Presing Manchesteru City bol napokon úspešný a hostia loptu získali. Keďže Arsenal bol na vlastnej polovici, tak domáci okamžite prešli do obranného postavenia.
     
    78
    Domáci napriek vysokému presingu kombinujú na vlastnej polovici. Tempo zápasu nie je teraz nijak vysoké a je vidieť, že hostia sa výrazne viac zameriavajú na obranu.
     
    77
    Xhaka z prvej vysunul na ľavom krídle do nábehu Aubameyanga, ktorý loptu prihrával do stredu šestnástky na Saku. Tomu lopta odskočila od nohy a v páde potom trafil Rúbena Diasa.
     
    76
    Hostia zacúvali na vlastnú polovicu a loptu prihrali i brankárovi Edersonovi, po jeho odkope do stredu poľa však o loptu prišli. Možnosť zaútočiť tak majú teraz domáci.
     
    75
    Rúben Dias sa rozbehol smerom k šestnástke Arsenalu, kde loptu prenechal Cancelovi. Ten posunul loptu na spoluhráčov, ktorí prechádzajú proti prehustenej domácej obrane do postupného útoku.
     
    73
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Nicolas Pépé, prichádza Emile Smith-Rowe.
     
    73
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Martin Odegaard, prichádza Alexandre Lacazette.
     
    73
    Cancelo úplne nezmyselne nakopol loptu na svoju bránu, gólman City tak musel loptu z prvej odkopnúť za vlastnú šestnástku. Odegaard, ku ktorému sa hrací predmet odrazil, potom strelou tiež z prvej tesne minul bránu hostí.
     
    72
    Odegaard pripravil prihrávkou na pravú stranu šestnástky pozíciu na center Bellerínovi, jeho nákop však bol zablokovaný. Odrazenú loptu získali domáci, ktorí môžu pokračovať vo svojom postupnom útoku.
     
    71
    Brazílsky gólman nakopol loptu za obranu Arsenalu na rozbehnutého Sterlinga, pred ním však na poslednú chvíľu chytil loptu domáci gólman Leno. Jeho spoluhráči následne pokazili rozohrávku a hostia tak môžu útočiť.
     
    70
    Odegaard nacentroval zo štandardky do priestoru, kde nebol ani jeden hráč v červenom drese. Hrací predmet tak bez problémov chytil brankár Ederson.
     
    69
    Hostia s loptou zacúvali na vlastnú polovicu a do svojej kombinácie zapojili i brankára Edersona. Arsenal potom donútil hostí k chybe a Xhaka si ziskom lopty vypýtal faul. Priamy kop pre domácich z pravej strany útočnej polovice.
     
    68
    Držanie lopty v 2. polčase: 54 % : 46 %
     
    67
    Odegaard zostal po súboji v strede poľa ležať na trávniku, našťastie ale nepotrebuje ani ošetrenie a pokračuje v hre.
     
    66
    Sterling si spracoval loptu rukou pred šestnástkou Arsenalu. Proti verdiktu hlavného rozhodcu Angličan protestuje, nič mu to ale nie je platné.
     
    64
    Žltú kartu dostáva za doslova zostrelenie Tierneyho vo vzdušnom súboji João Cancelo (Manchester City).
     
    63
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Kevin De Bruyne, prichádza Gabriel Jesus.
     
    62
    De Bruynemu odskočila pri spracovávaní prihrávky Gündoğana lopta k obrancom Arsenalu. Tí hneď otočili hru na opačnú stranu a ich spoluhráči sa svojím útokom nasťahovali na polovicu súpera.
     
    61
    Saka vysunul na ľavom krídle do nábehu Tierneyho, s ktorým sa ale včas vrátil Cancelo, ktorý vytlačil domáceho ľavého obrancu až takmer k rohovej zástavke. Odtiaľ potom Tierney nepresným centrom nakopol loptu za Edersonovu bránu.
     
    60
    Strely: 5:12
    Strely na bránu: 1:3
     
    59
    Arsenal sa hneď po odkope od svojej brány dostal znovu pod tlak a znovu prišiel o loptu. Hostia opäť kombinujú na útočnej polovici.
     
    58
    City má teraz veľký tlak. Fernandinhov pas na pravú stranu šestnástky dobehol Cancelo, ktorý však z prvej nacentroval priamo do rúk domáceho brankára Lena.
     
    57
    Hostia rozohrali roh nakrátko a Cancelov center odvrátil Alnaní za šestnástku k De Bruynemu. Ten z voleja vypálil výrazne mimo Lenovej brány.
    56. Bernd Leno (ARS)
     
    56
    Sterlingovu strelu z ľavej strany pokutového územia Arsenalu zrazil Holding na hranicu šestnástky ku Gündoğanovi, ktorého technickú strelu k ľavej tyči vyrazil gólman Leno na rohový kop.
     
    55
    Hosťom sa ale pomaly predsa len podarilo prekombinovať na útočnú polovicu. De Bruyne vysunul kolmicou na ľavú stranu šestnástky Gündoğana, ktorému ale lopta pri kľučke proti Holdingovi odskočila za bránkovú čiaru.
     
    54
    Hostia sa snažia dostať hru znovu pod kontrolu, Arsenal však napáda výrazne vyššie ako v prvom polčase a robí hráčom Manchesteru City obrovské problémy.
     
    53
    Žltú kartu za podrazenie Sterlinga sklzom do nohy dostáva Granit Xhaka (Arsenal FC).
     
    51
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podkopnutie rozbehnutého Saku v strede poľa Bernardo Silva (Manchester City).
     
    51
    Ten však domáci nenašli a po strate lopty sa museli bleskurýchlo vrátiť dozadu. Podarilo sa im to a Stonesov nákop na Sterlinga zastavil Bellerín.
     
    50
    Arsenal prvýkrát v druhom polčase zaútočil a zatlačil súpera do obrany. Domáci hľadajú krátkymi prihrávkami pred pokutovým územím priestor na prienik do streleckej pozície.
     
    49
    Sterling si naviedol z ľavého krídla loptu do šestnástky Arsenalu, svojou kľučkou sa ale cez Holdinga nedostal. Domáci sa snažia o rozohrávku cez vysoko napádajúcich hostí.
    48. Kevin De Bruyne (MAC)
     
    48
    Zinčenko sa uvoľnil cez Bellerína na ľavom krídle a teraz on prihrával loptu do druhej vlny na De Bruyneho. Ten jemným oblúčikom tesne minul ľavú tyč domácej brány.
     
    47
    Tierney veľmi rýchlo odovzdal loptu hosťom nepresným nákopom a City okamžite zaútočilo. Gündoğan našiel prihrávkou z ľavého krídla do druhej vlny dobiehajúceho Zinčenka, ktorý vypálil z prvej nad Lenovu bránu.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 18:33.
     
    Hostia vstúpili do zápasu ako hurikán a už v 2. minúte otvoril skóre Sterling. City malo drvivý tlak a loptu domácim vôbec nepožičalo, ďalší gól ale nepridalo a Arsenalu sa podarilo postupne otupiť tlak svojho súpera. Tempo hry sa tým, ako oba tímy prešli skôr k postupným útokom, výrazne znížilo a veľa vyložených gólových príležitostí sme už okrem situácií, ktoré si začal Arsenal v závere prvého dejstva vytvárať, nevideli. Druhý polčas tak sľubuje dramatickú zápletku a uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú oba tímy a ich tréneri.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 42 % : 58 %
    Strely na bránu: 1:2
    Strely mimo: 2:1
    Rohy: 1:1
    Ofsajdy: 1:3
    Fauly: 3:1
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Pépé šikovne prihrával loptu do šestnástky cez dvojicu obrancov City, Stones však túto prihrávku odkopol. V súboji o odrazenú loptu potom fauloval Gündoğana vysokou nohou Xhaka.
     
    45
    Nadstavený čas je jedna minúta.
     
    45
    Arsenal má v závere prvého dejstva územnú prevahu a napriek presingu hostí drží loptu pod svojou kontrolou.
    44. Nicolas Pépé (ARS)
     
    44
    Pépé hľadal prihrávkou z pravého krídla v šestnástke Bellerína, ktorému loptu odkopol Gündoğan. Tá sa však odrazila naspäť k Pépému, ktorý z prvej trafil bočnú sieť Edersonovej brány.
     
    43
    Saka opäť vysunul na ľavé krídlo Tierneyho, ktorého ďalší center z bránkovej čiary znovu odvrátili do bezpečia obrancovia City.
     
    42
    Hostia sa snažia hru znovu dostať pod svoju kontrolu a rýchlo sa dostali na útočnú polovicu. De Bruyne sa dostal k centru z pravej strany, jeho nevydarený nákop ale skončil až v aute na opačnej strane.
     
    41
    Tierney dostal ďalšiu kolmicu na ľavé krídlo, jeho center ale odkopol na roh Fernandinho. Nákop do stredu šestnástky z rohového kopu Arsenalu potom obrana City vyriešila.
     
    40
    Zinčenko si neporozumel pri rozohrávke s Gündoğanom a domáci tak úplne zadarmo získali loptu pod svoju kontrolu. Kvôli napádajúcim hráčom City zacúvali na vlastnú polovicu.
     
    39
    Xhaka vysunul do nábehu na ľavom krídle Tierneyho, ktorého center na prednú tyč odkopol Stones. Domáci prebrali iniciatívu a tlačia sa viac dopredu.
     
    38
    Rúben Dias sa rozbehol s loptou dopredu, na útočnej polovici však o ňu prišiel a taktickým faulom musel následne zastaviť rozbehnutého Aubameyanga.
     
    37
    Domáci sa znovu dostali na útočnú polovicu, ich útok však skončil po tom, čo Fernandinho vystihol Xhakovu prihrávku na Aubameyanga. Hostia potom posunuli loptu dozadu na gólmana Edersona.
     
    36
    Saka nacentroval loptu z ľavého krídla na zadnú tyč, kde bol trestuhodne neobsadený Odegaard. Nórovi ale lopta odskočila za bránkovú čiaru a ani teraz tak neprišla nebezpečná strela od domácich hráčov.
     
    35
    Mahrez odkopol center Arsenalu len k domácim pred šestnástkou City. Arsenal tak zrejme vôbec prvýkrát v zápase dostáva hostí pod tlak.
     
    34
    Fernandinho vystihol rozohrávku Holdinga a hneď posunul loptu na hranicu šestnástky na rozbehnutého Gündoğana. Tomu pri spracovávaní lopta odskočila a tvrdou strelou potom trafil len jedného z obrancov Arsenalu.
     
    33
    City sa postupne posunulo k pokutovému územiu Arsenalu, z tohto svojho útoku ale nakoniec vyťažilo len jeden nepresný Zinčenkov center. Možnosť založiť svoj útok tak majú i domáci.
     
    31
    Tempo hry trochu opadlo v posledných minútach, územnú prevahu majú ale naďalej hostia, ktorí bez väčších problémov kombinujú okolo napádajúcich hráčov Arsenalu.
     
    30
    Zinčenko ju ale rýchlo vrátil domácim a Tierney bez zbytočného váhania napriahol k strele spoza šestnástky. Jeho strelu letiacu do stredu brány chytil pripravený gólman Ederson.
     
    29
    Domácim sa vôbec nedarí podržať loptu dlhšiu dobu na svojich kopačkách a i teraz ju „kanonieri“ hneď po prechode stredovej čiary stratili.
     
    28
    Mahrez sa tentokrát dostal cez Tierneyho a už zvnútra šestnástky vystrelil, jeho pokus po zemi ale obrancovia Arsenalu zablokovali. Odrazenú loptu následne získali hostia, ich tlak tak môže pokračovať.
     
    27
    Marí preto nakopol hrací predmet na útočnú polovicu na rozbehnutého Pépého, ktorý si loptu potiahol až k šestnástke City. Jeho prihrávka na Aubameyanga ale nebola presná a loptu do hry vráti odkopom od svojej brány Ederson.
     
    26
    Všetci hráči Arsenalu okrem Aubameyanga sú v alebo v blízkosti šestnástky svojho tímu. Domáci sa snažia rozohrať, hostia ich ale výborným presingom nepúšťajú ani len do stredu poľa.
     
    25
    Mahrez si navádzal z pravého krídla loptu do pokutového územia, cez Tierneyho sa ale tentokrát nedostal ani k centru, ani k strele. Lopta každopádne naďalej zostáva na kopačkách City, ktoré stupňuje svoj tlak.
     
    23
    City zatlačilo Arsenal do obrany k jeho šestnástke. Cancelov prienik nebol úspešný, pravý obranca Manchesteru City si ale potom nabehol na kolmicu na pravú stranu šestnástky a jeho nepresnú prihrávku pred bránu museli domáci odkopnúť do bezpečia.
     
    22
    Strely: 1:4
    Strely na bránu: 0:2
     
    21
    Zinčenko po zisku lopty potiahol hrací predmet na útočnú polovicu. Hostia chvíľu kombinovali na polovici Arsenalu a nakoniec ďalšou nepresnou kolmicou darovali loptu domácemu brankárovi Lenovi.
     
    20
    Sterling prenechal na ľavom krídle loptu De Bruynemu, ktorý ju chcel Angličanovi posunúť do nábehu. Sterling túto prudkú prihrávku dobehnúť nedokázal.
     
    19
    Domáci vysokým napádaním donútili hostí k chybe v rozohrávke, podobne ale dopadli i hráči Arsenalu a útočiť môžu hostia.
     
    18
    Saka si na ľavej strane šestnástky City narazil loptu s Tierneym a po jeho spätnej prihrávke na hranicu šestnástky strieľal Saka. Ten však svojou strelou trafil len Aubameyanga, ktorý stál v postavení mimo hry.
     
    17
    Stones našiel prihrávkou na pravé krídlo Sterlinga, ktorý ešte posúval loptu za Tierneyho na Mahreza. Ten nemohol pokračovať v hre, lebo bol v ofsajde.
     
    16
    Odkop domáceho brankára do stredu poľa znovu skončil na kopačkách hostí. Tí loptu posunuli dozadu na obrancov a brankára Edersona, ktorí si ju prihrávajú pred vlastnou šestnástkou.
     
    15
    Domácim sa tentoraz podarilo získať loptu, nie však nadlho. Brankár Arsenalu Leno ju pod tlakom napádajúcich hostí odkopol do stredu poľa, našťastie pre domácich však De Bruyneho kolmica na Gündoğana nebola presná.
     
    14
    Xhaka hľadal dlhým pasom za obranu City Aubameyanga, ani tak rýchly hráč, ako je kapitán Arsenalu, však túto prihrávku nedokázal dobehnúť. Gólman Ederson hneď rozohral na spoluhráčov v strede poľa.
     
    13
    Bellerínovu kolmicu na Pépého zastavil Sterling, ktorý loptu ako skúsený obranca nechal dokotúľať sa za bránkovú čiaru.
     
    13
    Držanie lopty: 29 % : 71 %
     
    12
    Hostia sa nikam neponáhľajú a do svojej rozohrávky zapojili i brankára Edersona. Následne sa hráči Manchesteru City krátkymi prihrávkami posunuli na polovicu Arsenalu.
     
    11
    Arsenalu sa teraz podarilo vytlačiť hostí na ich polovicu, loptu ale nezískal. Domáci akoby sa ešte zabudli v šatni a City má absolútnu prevahu.
     
    10
    Saka sa uvoľnil cez Fernandinha a posunul loptu na Odegaarda, ktorého nepresnú prihrávku na Aubameyanga ale vystihol Rúben Dias. Hostia otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    9
    Arsenal sa vôbec prvýkrát dostal na útočnú polovicu, kde sa snaží postupným útokom prekombinovať k pokutovému územiu City. Zatiaľ sa mu to príliš nedarí.
     
    8
    Hostia rozohrali roh prihrávkou po zemi na hranicu šestnástky na De Bruyneho, ktorý ale strelou z prvej výrazne minul Lenovu bránu.
     
    7
    Mahrez si naviedol loptu z pravého krídla do šestnástky, zasekol si Marího a vystrelil. Túto strelu zrazil Tierney na rohový kop.
     
    6
    De Bruyne prihrávkou pomedzi Marího nohy vysunul do šestnástky Sterlinga, ten sa ale cez dvojicu vracajúcich sa obrancov Arsenalu, okolo ktorých sa chcel kľučkami uvoľniť, k strele nedostal. Loptu napokon chytil vybiehajúci domáci brankár Leno.
     
    5
    Domáci na chvíľku vytlačili hostí na ich polovicu ihriska, o loptu ich ale neobrali a už je hra naspäť pri pokutovom území Arsenalu. De Bruyneho center sprava odkopol Tierney.
     
    4
    Arsenal sa ešte poriadne ani nedotkol lopty a znovu sa musí brániť. Hostia obliehajú krátkymi prihrávkami pokutové územie domáceho celku.
    2. Raheem Sterling (MAC) - 0:1
     
    2
    Manchester City dal gól!
    Hostia rýchlo otvárajú skóre! Stones našiel presným nákopom na pravé krídlo Mahreza, ktorý si naviedol loptu na center cez Tierneyho. Jeho nákop doletel pred bránkovisko, kde bol znovu úplne voľný RAHEEM STERLING a nízky krídelník City hlavou nasmeroval loptu do pravého horného rohu Lenovej brány.
     
    1
    Mahrezov center z pravej strany nadvihol Holding tak, že sa lopta odrazila na zadnú tyč k úplne voľnému Sterlingovi. Ten našťastie pre domácich loptu „zluftoval“.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí zakladajú svoj prvý postupný útok od obrancov z vlastnej polovice ihriska.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Arsenal bude hrať v červených dresoch, Manchester City v bielych.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Leno – Bellerín, Holding, Marí, Tierney – Alnaní, Xhaka – Saka, Odegaard, Pépé – Aubameyang (C).

    Náhradníci: Ryan – Willian, D. Ceballos, A. Lacazette, David Luiz, Gabriel, Martinelli, Smith-Rowe, Soares.

    Manchester City: Ederson – Cancelo, Rúben Dias, Stones, Zinčenko – B. Silva, Fernandinho (C), Gündoğan – Mahrez, De Bruyne, Sterling.

    Náhradníci: Steffen – Agüero, Jesus, Foden, Rodri, Laporte, B. Mendy, F. Torres, Walker.

    Rozhodca: Moss – Perry, Robathan.
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia hovorí v prospech Arsenalu, ktorý zo 47 zápasov proti Manchesteru City v anglickej Premier League vyhral 23, remizoval s ním 10-krát a prehral 14-krát. Posledných sedem vzájomných ligových zápasov za sebou však vyhralo City, ktoré v nich navyše inkasovalo od Arsenalu len dva góly. Arsenal vyhral nad Manchesterom City v lige naposledy ešte v decembri 2015 (2:1) a odvtedy ťahá sériu desiatich zápasov proti tomuto klubu bez výhry. Prvý vzájomný súboj v tomto ročníku vyhralo City doma 1:0 a okrem toho vyhralo na Emirates Stadium v Ligovom pohári jasne 4:1.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    12. 8. 2018: Arsenal – Manchester City 0:2
    3. 2. 2019: Manchester City – Arsenal 3:1
    15. 12. 2019: Arsenal – Manchester City 0:3
    17. 6. 2020: Manchester City – Arsenal 3:0
    17. 10. 2020: Manchester City – Arsenal 1:0
     


    Manchester City

    „The Citizens“ sú tímom s jednoznačne najlepšou aktuálnou formou v súťaži, čo ich zaslúžene vynieslo do čela tabuľky. Pred dneškom mali pred druhým Manchesterom United už 10-bodový náskok a hlavne ťahajú sériu 17 výhier vo všetkých súťažiach za sebou. Body naposledy stratili ešte v polovici decembra pri domácej remíze 1:1 s WBA. Okrem toho majú druhý najproduktívnejší útok ligy (49 strelených gólov) a jasne najlepšiu obranu súťaže (15 inkasovaných gólov). Vonku City doteraz vyhralo 8 z 12 zápasov a je druhým najlepším tímom anglickej Premier League v zápasoch na cudzích ihriskách.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Manchester City – Sheffield 1:0
    Burnley – Manchester City 0:2
    Liverpool – Manchester City 1:4
    Manchester City – Tottenham 3:0
    Everton – Manchester City 1:3
     


    Arsenal FC

    „Kanonieri“ po sérii zápasov bez prehry prehrali na ihriskách Wolverhamptonu a Aston Villy a výhra v poslednom kole nad Leedsom bola ich tak jedinou z posledných štyroch ligových zápasov. Pred dneškom bol Arsenal na priebežnom 10. mieste tabuľky, z ktorého strácal na 4. Chelsea 9 bodov. Arsenal má tretiu najlepšiu obranu súťaže (25 inkasovaných gólov), zráža ho však málo produktívny útok (31 strelených gólov). V tabuľke domácich zápasov je Arsenal na deviatom mieste, na vlastnom ihrisku ale neprehral posledných šesť zápasov za sebou.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Southampton – Arsenal 1:3
    Arsenal – Manchester United 0:0
    Wolverhampton – Arsenal 2:1
    Aston Villa – Arsenal 1:0
    Arsenal – Leeds 4:2
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Arsenal FC – Manchester City. Stretnutie 25. kola anglickej Premier League sa začne o 17:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 2. Sterling

    Karty:   53. Xhaka (ARS), 87. Bellerín (ARS) – 51. B. Silva (MAC), 64. Cancelo (MAC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:9.
    Arsenal FC: Leno – Bellerín, Holding (82. David Luiz), Marí, Tierney – Alnaní (86. D. Ceballos), Xhaka – Saka, Odegaard (73. A. Lacazette), Pépé (73. Smith-Rowe) – Aubameyang (C).
    Náhradníci: Ryan – Willian, D. Ceballos, A. Lacazette, David Luiz, Gabriel, Martinelli, Smith-Rowe, Soares.

    Manchester City: Ederson – Cancelo, Rúben Dias, Stones, Zinčenko – B. Silva, Fernandinho (C), Gündoğan – Mahrez, De Bruyne (63. Jesus), Sterling.
    Náhradníci: Steffen – Agüero, Jesus, Foden, Rodri, Laporte, B. Mendy, F. Torres, Walker.

    Rozhodca: Moss – Perry, Robathan