Frankfurt – Bayern 2:1 (kon.) | Freiburg – Union Berlín 0:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Stuttgart 0:1 (kon.)
Mönchengladbach – Mainz 1:2 (kon.) | Schalke – Dortmund 0:4 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
0:4 (0:2)
Borussia Dortmund
Sobota 20.02.2021, 18:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:37:49)
     
    Ďalší program:

    FC Schalke 04
    23. kolo – 27. 2. 2021, 15:30: Stuttgart – Schalke

    Borussia Dortmund
    23. kolo – 27. 2. 2021, 15:30: Dortmund – Bielefeld
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 42 % : 58 %.
    Strely na bránu: 2:6.
    Strely mimo: 11:3.
    Rohy: 4:2.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 9:13.
     
    Hlavný rozhodca nepridal k druhému polčasu nič a rýchlo tak ukončil trápenie Schalke. Domáci pritom vstúpili do druhého polčasu veľmi aktívne, dostali Dortmund pod tlak a vytvorili si i veľké gólové príležitosti, ani jednu ale nepremenili. Zlomovým momentom zápasu sa stal gól Guerreira zo 60. minúty, po ňom sa totiž zápas definitívne zlomil na stranu BVB. Hostia už nepustili domácich, ktorí akoby postupne rezignovali, prakticky k ničomu a Haaland im pridal ešte jeden klinec do rakvy.

    Schalke tak tretíkrát za sebou nestrelilo v nemeckej Bundeslige ani jeden gól, tretíkrát za sebou dostalo od Dortmundu debakel a zatiaľ „pokračuje“ vo svojej nastúpenej ceste smerom do 2. Bundesligy. Na predposledný Mainz stráca už osem bodov a na barážovú 16. priečku, ktorú aktuálne drží Bielefeld, deväť bodov. Dortmund je na priebežnom šiestom mieste a na 4. Frankfurt stráca šesť bodov.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Moukoko obral rozohrávajúceho Schöpfa a založil útok, na konci ktorého získali hostia ešte na úplný záver zápasu rohový kop.
     
    88
    Zápas sa však už viac-menej len dohráva. Schalke síce napáda hostí, nejedná sa ale o nijak výrazný tlak a hostia bez problémov držia loptu na svojich kopačkách.
     
    87
    Canov nákop na Haalanda zrazil hlavou k svojmu brankárovi Thiaw. Langer odkopol hrací predmet do stredu poľa, kde ho však znovu získali hostia.
     
    86
    Predsa len sa ale domáci dokázali prekombinovať k šestnástke Dortmundu, kde sa však previnili proti pravidlám ofsajdom. Hostia sa so svojou rozohrávkou neponáhľajú.
     
    85
    Veľmi riskantný odkop Oczipku sa od napádajúceho hráča Dortmundu odrazil priamo k brankárovi Langerovi. Ten chcel rýchlo rozohrať na spoluhráčov v strede poľa, tí už ale akoby ani nechceli hrať.
     
    84
    Striedajúci Moukoko bol okamžite po svojom príchode na trávnik faulovaný Ramanom. Rezignovaní domáci už úplne prenechali iniciatívu Borussii.
     
    83
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Thomas Delaney, prichádza Youssoufa Moukoko.
     
    83
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Mateu Morey, prichádza Thomas Meunier.
     
    82
    Brandt si spracoval pas pred šestnástku Schalke a ešte chcel posunúť loptu na ľavé krídlo na Guerreiro. Túto prihrávku ale zastavil Thiaw, ktorý hrací predmet odkopol na polovicu Dortmundu.
     
    81
    Domáci pôsobia značne rezignovaným dojmom, je ale už skoro isté, že tretíkrát za sebou schytajú od svojho hlavného rivala debakel. Dortmund má dianie na hracej ploche úplne pod kontrolou.
     
    80
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Marco Reus, prichádza Reinier.
     
    80
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Mahmoud Dahoud, prichádza Giovanni Reyna.
     
    79
    Dortmund dal gól!
    Schalke dostáva ďalší úder! Sancho posunul na pravej strane loptu do šestnástky na Bellinghama, ktorý prihrávkou takmer z bránkovej čiary našiel v bránkovisku ERLINGA HAALANDA a ten loptu zblízka dorazil do odkrytej brány Schalke. Ani brankár Langer a ani jeden z obrancov Schalke pritom Haalandovi zakončenie nijak neskomplikovali.
     
    78
    Podarilo sa im to, Schalke totiž otvorilo priestor na prienik pred vlastnú šestnástku a hostia už kombinujú pri pokutovom území domáceho celku.
     
    77
    Hostia tentoraz zvolili inú taktiku a prihrávajú si loptu pred vlastnou šestnástkou, čím sa snažia vytiahnuť domácich vyššie.
     
    76
    Hostia sa snažia prejsť na polovicu Schalke, domáci však bez váhania odkopli dva ich nákopy na Reusa. Zakaždým sa ale hrací predmet vrátil na kopačky hráčov Dortmundu, ktorí to môžu skúsiť znovu.
     
    75
    Center domácich z rohu odhlavičkoval na prednej tyči stojaci Erling Haaland. V súboji v strede poľa potom fauloval Raman Dahouda.
     
    74
    Guerreiro trochu netakticky skúšal spracovať vysoký nákop na Haríta, ktorý letel za bránkovú čiaru. Domáci tak úplne zadarmo získali rohový kop.
     
    72
    Stambouli vysunul do nábehu na ľavom krídle Kolašinaca, ktorý sa opäť dostal k centru. Ten domáci odvrátili za šestnástku k Mascarellovi, ktorý z prvej vystrelil mimo Hitzovej brány.
     
    71
    Morey je ošetrovaný za autovou čiarou a hra medzitým pokračuje. Loptu rýchlo získali na svoje kopačky domáci futbalisti.
     
    70
    Stambouli zrazil v súboji o loptu Moreyho na trávnik. Znovu sa pri faulovanom hráčovi strhla šarvátka, do ktorej sa zapojil i realizačný tím Dortmundu a znovu ju upokojuje hlavný rozhodca.
     
    69
    Kolašinacov center z ľavého krídla preletel ponad celé pokutové územie Dortmundu až do autu na opačnej strane. Hostia sa tentoraz ani nepokúsili o rýchly protiútok.
     
    68
    Hummels sa nedohodol so spoluhráčmi v obrane a nepresnou rozohrávkou poslal loptu priamo do autu. Úplne zadarmo ju tak získali domáci.
     
    66
    Hra sa poriadne pritvrdila. Ďalšiu žltú kartu dostáva Sead Kolašinac (FC Schalke 04), ktorý doslova zostrelil v strede poľa Moreyho. Hneď po tomto zákroku sa na kapitána Schalke vrhli hráči Dortmundu a hlavný rozhodca tak musí riešiť veľkú šarvátku.
     
    66
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Matthew Hoppe, prichádza Benito Raman.
     
    64
    Žltú kartu za držanie Haríta v možnom rýchlom protiútoku Schalke dostáva Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund). Priamy kop pre domáci tím zo vzdialenosti cca 40 metrov od brány Dortmundu.
     
    63
    Žltú kartu za podrazenie rozohrávajúceho Kolašinaca ostrým sklzom do členku dostáva Jude Bellingham (Borussia Dortmund).
     
    62
    Dortmund sa streleným gólom zjavne trochu upokojil a domácich tento úder naopak zrazil ešte hlbšie. Žltočierni držia hrací predmet na útočnej polovici.
     
    61
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Julian Brandt, prichádza Jude Bellingham.
     
    60
    Dortmund dal gól!
    Hostia prvým solídnym útokom v druhom polčase navyšujú svoj náskok na rozdiel troch gólov! RAPHAËL GUERREIRO si narazil na ľavej strane loptu s Reusom, ktorý mu ju vrátil medzi obrancov Schalke a osamotený Guerreiro ju bez problémov z prvej po zemi poslal za chrbát brankára Langera.
     
    59
    To sa teraz hostia snažia zmeniť. Obrancovia Dortmundu sa snažia hru trochu upokojiť a prihrávajú si loptu na vlastnej polovici napriek vysokému presingu domáceho tímu.
     
    58
    Obrancovia Dortmundu pod tlakom rozohrali nepresne a domáci sa tak opäť rýchlo vrátili na útočnú polovicu. V druhom polčase je taktovka pevne v rukách Schalke.
     
    57
    Harítov center od rohovej zástavky na prednú tyč odhlavičkoval Haaland. K odrazenej lopte sa následne znovu dostali domáci a Schöpfovu strelu zo strednej vzdialenosti musel Hummels zablokovať.
     
    56
    Harítovu tvrdú strelu zrazil Dahoud na ľavé krídlo ku Kolašinacovi, ktorého center bol zrazený na ďalší roh domáceho tímu.
     
    55
    Po faule na Haríta získalo Schalke priamy kop z ľavej strany útočnej polovice. K hlavičke sa po centri z tejto štandardky pretlačil Becker, chrbtom k bráne ale loptu len nadvihol vysoko nad svätyňu Schalke.
     
    54
    Štandardku hostí následne vyriešil vinník tejto situácie Mats Hummels. Obranca Dortmundu odvrátil center z rohového kopu mimo vlastného pokutového územia a hostia sa potom lopty zmocnili.
     
    53
    Hoppe obral v šestnástke Dortmundu o loptu Hummelsa a dostal sa pred brankára Hitza. Ten jeho strelu z pomerne ostrého uhla vyrazil na rohový kop.
     
    51
    Domáci sú v druhom polčase výrazne aktívnejší a hostia sa ešte poriadne nedostali na útočnú polovicu. Namiesto toho sú hráči Borussie zatiahnutí pri vlastnom pokutovom území.
     
    50
    Mascarell našiel krásnym pasom na pravú stranu šestnástky Beckera, ktorý loptu z prvej prihrával pred bránu Dortmundu. Jeden z obrancov hostí síce loptu zastavil, tá sa ale odrazila priamo pred voľného Serdara, ktorý trafil pravú tyč brány hostí.
     
    49
    Harít posunul loptu zľava do šestnástky na Serdara, ktorého strelu zablokoval Hummels. Brankár BVB Hitz potom odkopol loptu do autu.
     
    48
    Schalke sa však tentokrát podarilo aktívnym presingom pripraviť hostí o loptu a dokonca sa dostať k ich pokutovému územiu. Po nepresnej Stambouliho kolmici na Hoppeho ale skončila lopta za bránkovou čiarou.
     
    47
    Oba tímy si nepresnými nákopmi už vymenili kontrolu nad loptou a teraz ju majú na kopačkách hráči Dortmundu, ktorí si ju prihrávajú na vlastnej polovici.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Nassim Boujellab, prichádza Alessandro Schöpf.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza William, prichádza Omar Mascarell.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:35.
     
    Zápas začal vo vysokom tempe a oba tímy sa rýchlo striedali vo svojich útočných snahách, postupom času však prebrala iniciatívu Borussia. Tá získala výraznú územnú prevahu a v niektorých pasážach prvého polčasu mala drvivý tlak, gólov sa však dočkala až v závere prvého dejstva. Skóre otvoril po veľkej chybe Stambouliho, ktorý stratil loptu pred vlastným pokutovým územím, Jadon Sancho. Angličan potom už o tri minúty neskôr našiel presným centrom Erlinga Haalanda, ktorý krásnym akrobatickým volejom dostal Dortmund do dvojgólového náskoku. Schalke malo s pribúdajúcimi minútami čoraz väčšie problémy sa vôbec dostať do útoku, uvidíme teda, ako a či na tento vývoj domáci nejak zareagujú po prestávke.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 34 % : 66 %
    Strely na bránu: 0:5
    Strely mimo: 5:3
    Rohy: 1:2
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 3:5
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Morey si nabiehal za nákopom Guerreira z vlastnej polovice, loptu ale nevybojoval. Možný rýchly protiútok Schalke potom zastavil taktickým faulom v strede poľa kapitán BVB Reus.
     
    45+2
    Schalke sa až v nadstavenom čase dostalo konečne na polovicu Dortmundu, jeho útok ale neviedol absolútne k ničomu. Štvrtý rozhodca medzitým ukázal, že prvý polčas sa bude hrať ešte tri minúty.
     
    45
    Dortmund dal gól!
    Domáci dostávajú do šatne ešte jeden úder! Sancho nacentroval z ľavej strany do šestnástky na ERLINGA HAALANDA, ktorý si odskočil trochu dozadu od Oczipku a akrobaticky z voleja namieril nechytateľne k pravej tyči Langerovej brány. Tento krásny gól bude jedným z highlightov tohto ročníka nemeckej Bundesligy!
     
    44
    Sancho hľadal centrom z ľavého krídla na zadnej tyči nabiehajúceho Reusa, ten ale zo záklonu usmernil loptu vysoko nad Langerovu bránu.
     
    42
    Dortmund dal gól!
    Hostia využívajú svoj tlak a po chybe Stambouliho otvárajú skóre! Stambouli pod tlakom napádajúcich hráčov začal kľučkovať pred vlastnou šestnástkou, loptu mu však vypichol Morey. Hrací predmet sa odrazil priamo k JADONOVI SANCHOVI, ktorý si loptu potiahol do pokutového územia Schalke a strelou k ľavej tyči prekonal domáceho gólmana Langera.
     
    41
    Reus vysunul na ľavom krídle do pozície na center Brandta, jeho nákop však bol zablokovaný. Loptu Oczipka odkopol z vlastného pokutového územia, v strede poľa sa však vrátila naspäť na kopačky hostí.
     
    40
    Obranná štvorica Dortmundu si loptu prihráva na vlastnej polovici a poľahky si poradila s napádajúcim Hoppem. Na útočnú polovicu ale akoby sa nehnala.
     
    38
    Po dlhšej dobe sa na útočnú polovicu dostali domáci, zo svojho útoku ale vyťažilo Schalke len jednu veľmi nepresnú strelu Serdara.
     
    37
    Schalke však opäť o loptu rýchlo prišlo a Dortmund tak môže založiť od obrancov ďalšiu „vlnu“ svojho postupného útoku.
     
    36
    Haalandovi na hranici šestnástky vypichli obrancovia Schalke loptu, tá sa ale odrazila priamo pred dobiehajúceho Dahouda. Jeho strelu po zemi, ktorá letela do stredu brány, chytil domáci gólman Langer.
     
    35
    Moreyho prienik nebol úspešný, tlak Dortmundu ale pokračuje. Hostia majú v tejto chvíli výraznú územnú prevahu a naďalej obliehajú pokutové územie Schalke.
     
    34
    Už viac ako minútu behajú domáci za kombinujúcimi hosťami, loptu však stále získať nedokázali. Reus dokonca preniesol hru z ľavého krídla na opačnú stranu, kde sa tlačil do šestnástky Morey.
     
    33
    Odkop striedajúceho brankára Schalke Langera bez veľkého boja získali v strede poľa hráči Dortmundu. Domáci sa znovu rýchlo zatiahli do obranného postavenia.
     
    32
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Ralf Fährmann, prichádza Michael Langer.
     
    31
    Domáci brankár Fährmann ukazuje, že ďalej nemôže pokračovať a musí byť vystriedaný. Schalke tak bude prvýkrát v zápase striedať, a to vynútene.
     
    30
    Sancho dostal peknú prihrávku do šestnástky Schalke, pokus o kľučku proti Thiawovi mu ale nevyšiel a domáci obranca doslova vytlačil Sancha za bránkovú čiaru.
     
    29
    Boujellab si chcel pred šestnástkou Dortmundu naraziť loptu s Hoppem, tú mu ale vypichol Brandt, ktorého hráč Schalke následne fauloval. Domácim sa však podarilo v posledných minútach vyrovnať obraz hry.
     
    28
    Harít sa po zisku lopty v strede poľa rozbehol do otvorenej obrany Dortmundu, jeho strelu spoza šestnástky však obrancovia Borussie zablokovali. Podobne dopadla i ďalšia strela Serdara.
     
    27
    Becker našiel presným centrom z pravého krídla na zadnej tyči Haríta, ktorý ešte chcel sklepávať loptu na Hoppeho. Obrancovia Dortmundu ju však zastavili a otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    26
    Náhradný brankár Schalke Michael Langer sa rozcvičuje za bránkovou čiarou, Fährmann ale nateraz pokračuje v zápase. Loptu majú na kopačkách opäť hráči Dortmundu.
     
    25
    Gólman Schalke sa pošmykol pri odkope lopty pred napádajúcim Haalandom a zrejme sa zranil, pretože si vyžiadal lekárske ošetrenie.
     
    24
    Fährmann chcel rozohrať nakrátko so svojimi obrancami, nepresnou rozohrávkou ale doslova daroval loptu hráčom Dortmundu. Tí sa hneď vrátili k pokutovému územiu domáceho celku.
     
    23
    Delaney sa potom pokúsil nakopnúť loptu na ľavé krídlo na rozbehnutého Brandta, ten ale nemal žiadnu šancu dobehnúť tento prudký pas. Loptu vráti do hry brankár Schalke.
     
    22
    Obrana domáceho tímu ale zatiaľ funguje bezchybne a aktívni hráči Schalke dokonca vytlačili hráčov Dortmundu naspäť na ich polovicu.
     
    21
    Hostia loptu znovu získali pod svoju kontrolu a postupne sa posunuli na útočnú polovicu. Schalke sa zatiahlo k vlastnej šestnástke.
     
    20
    Dahoud nakopol loptu do šestnástky Schalke na Haalanda, ktorý ale spadol v súboji s Oczipkom. Napriek protestom hostí hra pokračuje ďalej.
     
    19
    Trojica Oczipka – Thiaw – Fährmann si niekoľkokrát vymenila loptu, až kým ich nevyrazil napádať Haaland. Ten potom donútil Oczipku k nepresnému nákopu na útočnú polovicu.
     
    18
    Rozohrávku Dortmundu ale domáci vystihli a hneď vidíme to isté na opačnej strane. Obrancovia Schalke si loptu prihrávajú pred vlastným pokutovým územím.
     
    17
    Hostia sa teraz s rozohrávkou nikam neponáhľajú a loptu si prihrávajú na vlastnej polovici. Domáci ich vôbec nenapádajú.
     
    16
    Harít posunul loptu z ľavého krídla do šestnástky na Williama, ktorý trafil zblízka Delaneyho. Od neho sa lopta odrazila do hráča Schalke a až potom za bránkovú čiaru, domáci tak nebudú mať ani len rohový kop.
     
    15
    Držanie lopty: 34 % : 66 %
    Strely: 1:3
     
    14
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Delaneyho pri napádaní rozohrávky hostí Matthew Hoppe (FC Schalke 04).
     
    13
    S centrom z rohu BVB si domáci poradili a následne dokázal Thiaw zastaviť i kolmicu na ľavú stranu šestnástky Schalke na Sancha. Dortmund postupne preberá iniciatívu.
     
    12
    Dahoudovu tvrdú strelu zo strednej vzdialenosti zrazil Thiaw vysoko nad svoju bránu. Nasledovať bude rohový kop Borussie.
     
    11
    Dortmund sa prekombinoval na útočnú polovicu, obliehanie domáceho pokutového územia ale ukončil nepresnou prihrávkou na spoluhráča Sancho.
     
    9
    Reus dostal po zisku lopty prihrávku na pravé krídlo, z ktorého posunul hrací predmet do šestnástky na Brandta. Ten si však loptu nedokázal spracovať a hrací predmet tak skončil v rukách brankára Fährmanna.
     
    8
    Schalke odpovedá svojím útokom, ktorým sa posunulo na útočnú polovicu. Hostia zatiaľ pokrývajú všetky voľné priestory, ktorými by sa domáci mohli dostať k šestnástke.
     
    7
    Sanchov center z rohu obrana Schalke vyriešila, lopta ale ostala na kopačkách hostí. Haaland ju posunul na ľavú stranu práve na Sancha, ktorého strelu po zemi cez obrancu chytil domáci brankár Fährmann.
     
    6
    Dahoud našiel pred šestnástkou Schalke Haalanda. Ten si loptu spracoval, jeho tvrdú strelu ale zrazil na roh Oczipka.
     
    5
    Zápas začal vo veľmi vysokom tempe. Harít si navádzal z ľavého krídla loptu na os ihriska, na hranici pokutového územia Dortmundu mu ju ale zobral Can. Domáci bleskurýchlo zacúvali naspäť do obrany.
     
    4
    Nákop na Haalanda skončil u obrancov Schalke. Tí sa ocitli pod tlakom vysoko napádajúcich hráčov Borussie, domácim sa ale podarilo prejsť na polovicu hostí.
     
    3
    Kolmica na Reusa od Dahouda nebola presná a skončila u domáceho gólmana Fährmanna. Ten chcel rýchlo rozohrať na spoluhráčov v strede poľa, tí však loptu nezískali.
     
    2
    Dortmund sa tentokrát dostal na útočnú polovicu postupným útokom. Domáci zacúvali do obranného postavenia a zatiaľ nijak nenapádajú hráčov BVB, ktorí kombinujú hlavne v strednej vzdialenosti od brány Schalke.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu hneď nakopli na útočnú polovicu. Domáci ju pohotovo získali, rýchlo zaútočili a Kolašinac nakoniec spoza šestnástky vystrelil vysoko nad Hitzovu bránu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Schalke bude hrať v modrých dresoch, Dortmund v žltočiernych.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Becker, Oczipka, Thiaw, Kolašinac (C) – Serdar, Stambouli – William, Boujellab, Harít – Hoppe.

    Náhradníci: Langer – bin Tálib, Mercan, Mendyl, Mascarell, Raman, Mustafi, Bozdogan, Schöpf.

    Borussia Dortmund: Hitz – Morey, Can, Hummels, Guerreiro – Delaney, Dahoud – Brandt, Reus (C), Sancho – Haaland.

    Náhradníci: Unbehaun – Bellingham, N. Schulz, Moukoko, Meunier, Tigges, Reyna, Reinier, Passlack.

    Rozhodca: Siebert – Koslowski, Seidel.
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia v nemeckej Bundeslige hovorí tesne v prospech Dortmundu, ktorý vyhral 35 z 97 zápasov proti Schalke. Tím z Gelsenkirchenu vyhral 32-krát a 30 súbojov týchto dvoch klubov sa skončilo remízami. Schalke posledné tri zápasy za sebou nestrelilo Dortmundu gól a z poslednej výhry nad BVB sa radovalo ešte v apríli 2019. Prvý vzájomný súboj v tomto ročníku vyhrala Borussia doma jasne 3:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    8. 12. 2018: Schalke – Dortmund 1:2
    27. 4. 2019: Dortmund – Schalke 2:4
    26. 10. 2019: Schalke – Dortmund 0:0
    16. 5. 2020: Dortmund – Schalke 4:0
    24. 10. 2020: Dortmund – Schalke 3:0
     


    Borussia Dortmund

    Aj Dortmund je v kríze, ani zďaleka ale nie je tak vážna ako v prípade Schalke. Borussia bola pred dneškom na šiestom mieste a na 4. Frankfurt strácala už šesť bodov. Jej forma navyše tiež nie je dobrá, keď z posledných šiestich ligových zápasov vyhrala jediný. Na rozdiel od domácich je Borussia v útoku veľmi produktívna (41 strelených gólov), pričom samotný Erling Haaland strelil sám toľko gólov, čo celý tím Schalke (15 gólov). V tabuľke zápasov vonku je Dortmund na siedmom mieste.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Leverkusen – Dortmund 2:1
    Mönchengladbach – Dortmund 4:2
    Dortmund – Augsburg 3:1
    Freiburg – Dortmund 2:1
    Dortmund – Hoffenheim 2:2
     


    FC Schalke 04

    Schalke už je jednou nohou v 2. Bundeslige a zatiaľ sa nezdá, že by sa na jeho osude v tejto sezóne malo niečo zmeniť. Domáci sú na poslednom mieste a na barážové 16. miesto a poslednú nezostupovú 15. priečku strácajú už 9 bodov. Za celú sezónu pritom vyhrali jediný zápas, majú najmenej produktívny útok ligy (15 strelených gólov) a najhoršiu obranu súťaže (52 inkasovaných gólov). I čo sa týka tabuľky domácich zápasov, tak je Schalke najhorším tímom Bundesligy, keď v 11 zápasoch na vlastnom trávniku získalo len päť bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Schalke – Kolín nad Rýnom 1:2
    Schalke – Bayern 0:4
    Brémy – Schalke 1:1
    Schalke – RB Lipsko 0:3
    Union Berlín – Schalke 0:0
     
    Vitajte pri on-line prenose z „revírneho derby“ medzi FC Schalke 04 a Borussiou Dortmund. Stretnutie 22. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 18:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 42. Sancho, 45. Haaland, 60. Guerreiro, 79. Haaland

    Karty:   14. Hoppe (SCH), 66. Kolašinac (SCH) – 63. Bellingham (DOR), 64. Dahoud (DOR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 11:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:13.
    FC Schalke 04: Fährmann (32. Langer) – Becker, Oczipka, Thiaw, Kolašinac (C) – Serdar, Stambouli – William (46. Mascarell), Boujellab (46. Schöpf), Harít – Hoppe (66. Raman).
    Náhradníci: Langer – bin Tálib, Mercan, Mendyl, Mascarell, Raman, Mustafi, Bozdogan, Schöpf.

    Borussia Dortmund: Hitz – Morey (83. Meunier), Can, Hummels, Guerreiro – Delaney (83. Moukoko), Dahoud (80. Reyna) – Brandt (61. Bellingham), Reus (C) (80. Reinier), Sancho – Haaland.
    Náhradníci: Unbehaun – Bellingham, N. Schulz, Moukoko, Meunier, Tigges, Reyna, Reinier, Passlack.

    Rozhodca: Siebert – Koslowski, Seidel