Saint-Étienne – Remeš 1:1 (kon.) | Nantes – Marseille 1:1 (kon.)
koniec
AS Saint-Étienne
1:1 (0:0)
Stade de Reims
cz Sobota 20.02.2021, 13:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (14:57:53)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:11.
     
    Oba týmy zapisují v honbě o záchranu další bod. Shodně jich mají třicet, což znamená osmibodový náskok na barážovou osmnáctou příčku. St. Étienne bodovalo už popáté za sebou, ke třem výhrám přidává druhou remízu.
     
    Zatímco první půle moc vzrušující nebyla, tak po změně stran nebyla o zajímavé situace nouze. Platilo to zejména v závěrečné dvacetiminutovce, kdy střídající El Bilal Touré poslal hosty z rohového kopu do vedení. Dia jen o pár chvil později šanci na 2:0 neproměnil a toho nakonec může s celou Remeší hodně litovat. Aouchicheho nepřesná hlavička z 87. minuty totiž byla předzvěstí dalšího závaru ve vápně, který už skončil gólem Abiho. V následné šanci odmítl obrat Bouanga, a tak celá partie končí dělbou bodů za výsledek 1:1.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Wout Faes nekompromisně vystoupil proti Bouangovi a ustřelil mu míč do autu. Důležitý zákrok, bez kterého by se asi konala zajímavá šance.
     
    90+1
    Málem se konal obrat! Faes před Rajkovićem nešikovně přisvítil. Míč z velké výšky dopadl před Bouangu, ale ten ho ani nadvakrát neuklidil tam, kam si to domácí výprava přála!
     
    90
    Na rozhodnutí zbývají oběma mužstvům tři nastavené minuty.
    89. Charles Nathan Abi - 1:1
     
    89
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Hosté na zprvu nenápadný faul na půlící čáře doplatili inkasovaným gólem na 1:1! Po hlavičkách Cissého a Drameha se míč ocitl u Moukoudiho, jehož střelu Munetsi před brankovou čarou parádně zastavil, ale bezprostřední dorážka CHARLESE NATHANA ABIHO už skončila v síti.
     
    89
    Na žluté karty vede Remeš už 2:0. Po faulu na půlce byl napomenut Moussa Doumbia.
    87. Adil Aouchiche (SET)
     
    87
    Faes prodloužil centr Trauca na pravou stranu k Nordinovi. Po jeho nabídce nepřesně hlavičkoval Aouchiche a příliš nepotěšil Bouangu, který byl za ním taktéž připraven zakončovat.
     
    86
    Mouhamadou Drameh podává po svém nástupu vynikající výkon. Nyní ho fauloval Youssouf, takže se znovu bude hrát hodně daleko od Predraga Rajkoviće.
     
    85
    Kromě střel ze střední a delší vzdálenosti nejsou fotbalisté St. Étienne příliš nebezpeční. Čas na vyrovnání se jim začíná rychle krátit.
     
    84
    Moulin skvěle přečetl úmysl Doumbii, který z levé strany cpal míč na přední tyč. Domácí gólman tam zasáhl před Tourém.
     
    83
    Podruhé za sebou si o pochvalu řekl Drameh, který si na útočné polovině vynutil nedovolený zákrok od Charlese Nathana Abiho. Cenné vteřiny pro Remeš.
     
    82
    Jessy Moulin stihl vyběhnout před šestnáctku a odkopnout míč před útočníkem, kterého si jeho kolegové z obrany příliš nevšímali.
     
    81
    Trauco šikovně nakopl míč do volného prostoru, kam pospíchal Bouanga, ale čerstvý Drameh mu nedovolil provést finální přihrávku před branku. Není z toho ani roh.
     
    80
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Boulaye Dia, přichází Mouhamadou Drameh.
     
    79
    Skoro osmdesát minut trvalo hlavnímu sudímu, než poprvé sáhl pro žlutou kartu. Potrestán je Mbuku, který přišlápl Nordinovi chodidlo.
     
    79
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Mahdi Camara, přichází Zaydou Youssouf.
     
    78
    Charles Nathan Abi už byl s míčem celým objemem za levou postranní čarou. Hra je přerušena a na programu bude další střídání.
     
    77
    Adil Aouchiche zkusil štěstí z osmnácti metrů, nicméně Rajković se před zákrokem znovu nemusel ani hnout. Umístění domácích střel je dosud mizerné.
     
    76
    Domácí potřebují rychle zmobilizovat fyzické i psychické síly. Inkasovaný gól z rohového kopu je očividně rozhodil.
    74. Boulaye Dia (REI)
     
    74
    Z hostujícího pohledu to mohlo být ještě mnohem veselejší! Boulaye Dia zprava jen těsně minul vzdálenější tyč Moulinovy brány! Dobrou přihrávkou do běhu celou šanci vytvořil Mbuku.
    72. El Bilal Touré - 0:1
     
    72
    Reims právě vstřelilo branku!
    Zhruba dvacet minut před koncem se poprvé mění skóre! Nathanaël Mbuku byl povalen na samotné hranici velkého vápna. Rozhodčí nechal hru pokračovat a Doumbia získal alespoň rohový kop. Následoval jeho centr na první tyč a hlavička střídajícího EL BILALA TOURÉHO, po které se Moulin natahoval marně.
     
    71
    Munetsi trochu nešikovně posunul centr z levé strany na zadní tyč. Tam sice byl Debuchy, ale těžká střela mezi tři tyče vůbec neletěla.
     
    70
    Foketovi se nákop na hrot nevydařil. Moulin rychle rozehrál a nyní už se zase hraje před hostujícím pokutovým územím.
     
    69
    Mathieu Debuchy už není po změně stran tolik na očích. Nyní po dlouhé době centroval, ale našel jen jednoho z protihráčů.
     
    67
    Nordin otočil hru, když prošel s míčem dobrých čtyřicet metrů. Aouchiche na jeho posun nenavázal, hostující obrana ho nenechala přihrát do ohně.
     
    66
    V šestašedesáté minutě dostali hosté k dispozici rohový kop. O jeho realizaci se postaral Beriša, jenže z toho byl až moc přetažený centr letící do autu.
     
    65
    Pape Abou Cissé zkušeně zakřižoval Berišu a doprovodil míč za koncovou čáru. Moulin rozehrává na krátko ve spolupráci s obranou.
     
    64
    Yvan Neyou schytal úder rukou do obličeje. Trefil ho Boualaye Dia, který toho na hrotu hostujícího útoku zatím moc nepředvedl.
     
    63
    Beriša nerozehrál dobře standardní situace, která alespoň na chvíli ulevila obraně Remeše, jež je v posledních minutách v permanenci.
     
    62
    Během krátké chvíle přidalo St. Étinne další dva zajímavé pokusy zpoza šestnáctky. Nejprve Rajkoviće vylekal Nordin, načež nepřesně pálil Neyou.
     
    61
    Aouchiche odevzdal míč, když už byl v obležení hostujících obránců. Vznikla z toho pozice pro Camaru, který z dálky alespoň propagačně protáhl Rajkoviće.
     
    60
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Arbër Zeneli, přichází El Bilal Touré.
     
    59
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Dereck Germano Kutesa, přichází Moussa Doumbia.
     
    59
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Anthony Modeste, přichází Charles Nathan Abi.
     
    58
    Vypadá to, že domácí tým bude už potřetí v utkání střídat. S devítkou je nachystán Abi.
     
    56
    První desetiminutovka je po změně stran určitě živelnější. Hostující brejk čtyři na tři vyřešil obranným skluzem Munetsi.
     
    55
    Na druhém konci hřiště Camara našel v předbrankovém území Mbukua. Střela z otočky ale byla nevydařená a Moulin zasahovat nemusel.
     
    54
    Aouchiche se po svém příchodu snaží hrát rychle a jednoduše. Teď napřáhl ke střele z dálky, ale pro Rajkoviće to nebyl žádný těžký zákrok.
    54. Anthony Modeste (SET)
     
    54
    Ojedinělý jev v podobě otevřené obrany Remeše. Bouanga zleva tentokrát dobře našel Modesteho, ale jeho střela bez přípravy proletěla vysoko nad břevnem.
     
    53
    Denis Bouanga se šikovně uvolnil na půlící čáře, jenže snaha o vysunutí rozběhnutého Nordina ztroskotala na nepřesné průnikové nahrávce.
     
    52
    Po Konanovi hrál opět Beriša, ale ani v tomto případě se předfinální fáze hostujícího útoku nepodařila podle představ. Přihrávky k útočníkům neprochází.
     
    51
    Beriša roztáhl hru doprava, kde byl Foket úplně volný. Střílený pas do malého vápna se však stal kořistí Jessyho Moulina.
     
    50
    Bouanga ustál několik soubojů, ale ve změti těl se v pokutovém území neuvolnil natolik, aby se dostal k nějakému ohrožení Rajkovićovy brány.
     
    49
    Aouchiche to zkoušel přímočaře, ale stačilo to jen na zisk autového vhazování, které zrealizuje Miguel Trauco.
     
    48
    Konanův centr zleva proletěl skrz pokutové území a znovu skončil v autu. Dva čekající útočníci Remeše to měli k míči dost daleko.
     
    47
    Moreto Cassama si nerozuměl se svými kolegy na pravém kraji hřiště. Pokračuje se odkopem od branky pětatřicetiletého Moulina.
     
    46
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Lucas Douath, přichází Adil Aouchiche.
     
    46
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Vahbí Chazrí, přichází Arnaud Nordin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První polovina zápasu mezi Saint-Étienne a Remeší moc zajímavých situací nenabídla. Domácí měli herně navrch, ale největší šanci přesto řešil Moulin, který po hezké akci Konana řešil atraktivní zakončení nůžkami z dílny Mbukua. Na bezbrankovém stavu se nic nezměnilo a my si přejme, aby byla druhá půle o něco atraktivnější.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Arbër Zeneli nevyrobil žádný pořádný centr. Domácí se jednoduše ubránili a pokračovat se bude jen Konanovým autem ze středu hřiště.
     
    45
    Nastavuje se symbolických šedesát vteřin.
     
    44
    Valon Beriša udržel těžký míč ve hřišti. V následujícím souboji navíc fauloval Debuchy a je z toho standardní situace z levého kraje pro Remeš.
     
    43
    Poklidnější první půle se rychle blíží ke svému závěru. Chazrí po autovém vhazování ztratil míč u rohu pokutového území.
     
    41
    Anthony Modeste si zády brance hezky zpracoval vysokou přihrávku, ale pohotovou střelou z otočky o velký kus netrefil hostující zařízení.
     
    40
    Nějaké zdravotní problémy vstřebává Mbuku, do kterého zezadu narazil Douathem. Podle sudích to faul nebyl, Foket jen vhazuje z vlastní poloviny.
     
    39
    Vahbí Chazrí převzal míč od Bouangy, ale slaboučkým pozdravem zpoza pokutového území nemohl Rajkoviće jakkoliv překvapit.
     
    38
    Hosty zase sráží laciné ztráty na vlastní polovině nebo ve středu hřiště. Trest nyní opět nepřišel, Camarovi se tradičně nepovedl centr.
     
    37
    Největší slabinou domácího výkonu jsou asi centrované míče. Další z nich v tomto případě překazil Nathanaël Mbuku. Domácí si lehce stěžují, že si pomohl rukou.
     
    36
    Moreto Cassama po odehrání míče tvrdě dohrál Douatha. Hlavní rozhodčí si zatím vystačil se slovní domluvou.
     
    34
    Debuchyho centr prolétl až na druhou stranu, aby se celá situace ještě jednou opakovala. Neujala se ani přihrávka Miguela Trauca.
     
    33
    Dia prohrál důležitý souboj, když mu na hrot hostujícího útoku letěl dlouhý pas z hloubi pole. Vzápětí byl Mbukuem faulován Camara.
     
    31
    V posledních minutách je to z obou stran o něco otevřenější. Ani Bouanga skóre zápasu ale neotevřel, střela z delší vzdálenosti letěla výrazně mimo.
     
    30
    Zeneli zleva pronikl do pokutového území. Míč si ale nechal až moc dlouho a pak už byl zdvojený, což znamenalo konec jeho radovánkám.
    29. Nathanaël Mbuku (REI)
     
    29
    První opravdu interesantní moment! Konan zaútočil po levé straně, kde se zasekávačkou hezky uvolnil k centu na Mbukua. Ten zakončoval nůžkami a trochu vystrašil dobře postaveného Moulina.
     
    28
    Přímý kop z třiatřiceti metrů nebezpečný nebyl, byť Rajkovićovi míč vypadl a měl štěstí, že v blízkosti nebyl nikdo připraven na dorážku.
     
    27
    Po Debuchyho odvráceném centru fauloval Dia Douatha, takže se vše chystá k domácí standardní situace.
     
    26
    Chazrímu to dnes zatím nelepí. Další nepřesnou přihrávku ale jeho spoluhráči ihned napravili ziskem ve středu hřiště.
     
    25
    Denis Bouanga nepřesně hledal Modesteho, míč byl příliš vysoký a to naopak přišlo vhod brankáři Rajkovićovi.
     
    24
    Aut z blízkosti praporku hosté rovněž ubránili. Douath se ještě snažil centrovat, ale trefil jen první překážku v oranžovém.
     
    23
    Vysoko postavená obrana Remeše se musela zatáhnout kvůli útoku po levé straně, nicméně Chazrí se přes Foketa a Cassamu úplně neprosadil.
     
    21
    Camarův oblouček na hrot rovněž neznamenal nic nebezpečného. Míč doskákal až k Predragu Rajkovićovi.
     
    20
    Je za námi prvních dvacet minut. Úvod jednoznačně patřil domácím, ale to nic nezměnilo na tom, že stále čekáme na první gólovou šanci.
     
    19
    Thomas Foket měl spoustu času a prostoru na centr. Dia ho ale trochu přeběhl a musel si nechat zajít chuť na ohrožení Moulina.
     
    18
    Denis Bouanga se nepáral s Konanem, kterého i s balonem odstrčil za pomezní čáru. Vhazovat může Mathieu Debuchy.
     
    17
    Hosté se začínají malinko osmělovat. Finální přihrávky do ohně ale stále nevychází, ta poslední skončila jen na kopačce Debuchyho.
     
    16
    Mbuku trochu pokazil rozjetou akci nepřesnou přihrávkou na Zeneliho, který byl zahnán k levé autové čáře. Tam už domácím nic moc nehrozilo.
     
    15
    Pětadvacetiletý brankář Remeše bude pokračovat. Jeho spoluhráči se mezitím poprvé snaží výrazněji prosadit na útočné polovině.
     
    13
    Rajković se ve snaze vyboxovat míč nepříjemně potkal se spoluhráčem Faesem. Asi se bude muset ošetřovat, hostující gólman nepěkně dopadl na záda.
     
    12
    Důležitý obranný zákrok Faese poté, co Debuchy ukořistil míč nedaleko od Rajkoviće. Vzápětí se situace opakovala, Chazrí vybojoval roh.
     
    11
    Yvan Neyou to vzal nejkratší možnou cestou směrem vpřed, jenže rána z nějakých dvaceti metrů byla ihned zablokovaná.
     
    10
    Bouangův pokus o překvapivý pas do šestnáctky se ani zdaleka nepovedl. Konat se bude rozehrávka brankáře Predraga Rajkoviće.
     
    9
    Po faulu na aktivního Debuycho se kopala standardní situace. Jedovatý centr nadělal menší zmatek, ale zakončení se nekonalo.
     
    8
    Debuchy nepřekonal zformovanou obranu na svém útočném výpadu. Remeš znovu míč neudržela a víceméně ho jen odevzdala aktivnějšímu soupeři.
     
    7
    Modesteho centr přeletěl Bouangu. Zpět do ohně vracel míč Trauco, ale prvně jmenovaný byl ubráněn Woutem Faesem.
     
    6
    Ghislain Konan vhazoval z míst, kde domácí aktivovali vysoký presink. Hosté si pomohli jen odkopem k půlící čáře.
     
    5
    Debuchy přečetl kličku Konana a nepustil hosty na útočnou polovinu. Na tahu jsou znovu hráči St. Étienne.
     
    4
    Vhazující Debuchy si všiml nehlídaného Chazrího. Nic kloudného z toho nebylo, tuniský útočník nezvládl důležitý první dotek.
     
    3
    V prvním náznaku šance byl Modeste, ale hosté se stihli vrátit natolik, že avizovanou střelu z hranice vápna zablokovali.
     
    2
    O úvodní výkop se postarali hosté, kteří nastupují v oranžových, zatímco domácí v obvyklých zelenobílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Saint-Étienne: Moulin – Debuchy (C), Moukoudi, Cissé, Trauco – M. Camara, Douath, Neyou, Bouanga – Modeste, Chazrí.
    Náhradníci: Bajič – Abi, Aouchiche, Boudebouz, Kolodziejczak, Moueffek, Nordin, Sow, Youssouf.

    Stade de Reims: P. Rajković – Foket (C), Munetsi, Faes, Konan – Mbuku, Kutesa, Cassama, Valon Beriša, Zeneli – Dia.
    Náhradníci: Diouf – De Smet, F. Doucouré, Doumbia, Drameh, Kutesa, Sierhuis, Touré, Valentim.

    Rozhodčí: Gautier – Luzi, Drouet.
     
    Stade de Reims
    Reims také dost polevilo ze svých cílů, protože loni vybojovalo kvalifikaci do Evropské ligy, ale letos bude rádo, že se udrží v nejvyšší soutěži. Stade se tak nachází až na třináctém místě a na sestup má stejný náskok jako jeho dnešní soupeř. Jeho forma je však výrazně horší, protože Reims na výhru čeká už čtyři zápasy včetně pohárového utkání. Dnešní hosté tak ve třech ligových duelech získali dva body za plichtu s Angers a Lens, jednou nestačili na Lorient a v rámci Coupe de France překvapivě padli proti Valenciennes. V kabině tak nebude nejlepší nálada, ale Reims dnes opět udělá všechno proto, aby to zlomilo.

    Poslední tři utkání
    Reims vs. Lens – 1:1
    Reims vs. Valenciennes – 3:4
    Lorient vs. Reims – 1:0
     
    AS Saint-Étienne
    Saint-Étienne už druhou sezonu za sebou hraje o udržení, ale i tentokrát tento boj prozatím s přehledem zvládá, protože se nachází na patnáctém místě a na sestupovou zónu už má sedmibodový náskok. Dnešní domácí totiž v rámci Ligue 1 neprohráli již čtyři utkání po sobě, během těchto zápasů navíc porazili Nice, Méty a Rennes. Dále zapsali remízu s Nantes, což je tedy slušný počet desíti bodů ve čtyřech duelech a Saint-Étienne tak stoupalo tabulkou. Nesmí ale usínat na vavřínech, protože dnes hraje o další velmi důležité body, jelikož Reims získalo stejný počet bodů a nachází se o dvě pozice výše.

    Poslední tři utkání
    Rennes vs. St. Étienne – 0:2
    Sochaux vs. St. Étienne – 1:0
    St. Étienne vs. Méty – 1:0
     
    Zdravím všechny fandy francouzské kopané! Netradičně v sobotu nás čeká jeden duel od brzkých 13:00, o velmi důležité body se porvou Saint-Étienne a Reims. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Michal Břuchanský

    Góly: 89. Abi – 72. Touré (Doumbia)

    Karty:   79. Mbuku (REI), 89. Doumbia (REI)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:11.
    AS Saint-Étienne: Moulin – Debuchy (C), Moukoudi, Cissé, Trauco – M. Camara (79. Youssouf), Douath (46. Aouchiche), Neyou, Bouanga – Modeste (59. Abi), Chazrí (46. Nordin).
    Náhradníci: Bajič – Abi, Aouchiche, Boudebouz, Kolodziejczak, Moueffek, Nordin, Sow, Youssouf.

    Stade de Reims: P. Rajković – Foket (C), Munetsi, Faes, Konan – Mbuku, Kutesa (59. Doumbia), Cassama, Valon Beriša, Zeneli (60. Touré) – Dia (80. Drameh).
    Náhradníci: Diouf – De Smet, F. Doucouré, Doumbia, Drameh, Sierhuis, Touré, Valentim.

    Rozhodca: Gautier – Luzi, Drouet