Chabarovsk – Nižnekamsk 1:2 (po pr.) | Novosibirsk – Omsk 0:3 (kon.) | Barys – Jekaterinburg 2:1 (kon.)
Ufa – Kazaň 3:2 (kon.) | Čerepovec – Red Star Kunlun 3:1 (kon.) | Jaroslavľ – Riga 5:1 (kon.)
Novgorod – S.Moskva 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Čeljabinsk 1:2 (kon.) | Helsinki – Dinamo Minsk 2:3 (0:3 po s.n.)
Petrohrad – D. Moskva 1:3 (kon.) | Viťaz – Metallurg Magnitogorsk 1:2 (0:3 po s.n.)
koniec
SKA Petrohrad
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Dynamo Moskva
cz Štvrtok 18.02.2021, 17:30 • Ledovyj dvorec, Petrohrad • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Přeji příjemný čtvrteční podvečer při sledování textového přenosu z KHL. Dnes se utkají celky SKA Petrohrad a Dynamo Moskva. Tento zajímavý zápas odstartuje v 17:30. Příjemnou zábavu!
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Michal Čajkovský (Dynamo Moskva) – 54 zápasů, 25 bodů (11+14)
    Dmitrij Jaškin (Dynamo Moskva) – 55 zápasů, 54 bodů (35+19)
     
    DYNAMO MOSKVA

    Dynamo je v tabulce Západní konference na třetím místě, má však úplně stejně bodů jako Petrohrad, který je o skóre na příčce druhé. Za druhým nejlepším celkem celé soutěže, moskevským CSKA, zaostává Dynamo o 9 bodů. Dynamo už má jistý postup do play-off, takže dnes bude hrát jen o co nejlepší výchozí pozici. Jistotu začátku v domácím prostředí v prvních dvou zápasech vyřazovací části už také má. Tento celek navíc bodoval v osmi zápasech v řadě, v nichž jen jednou prohrál po nájezdech, zatímco sedmkrát dokázal zvítězit. Naposledy se Dynamo radovalo na ledě Minsku, kde zvítězilo 6:4. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Vadim Šipačov s třiašedesáti kanadskými body na kontě. Nejlepším střelcem týmu je český útočník Dmitrij Jaškin, jenž se trefil už pětatřicetkrát.
     
    SKA PETROHRAD

    Tradiční favorit na vítězství v KHL je se 76 získanými body druhý jen o skóre před Dynamem Moskva. V součtu celé soutěže je Petrohrad až čtvrtým nejlepším celkem, což nebývalo zvykem, neboť tento tým byl dlouho zvyklý na nejčelnější příčky soutěže. Také forma SKA je velmi dobrá, i Petrohrad totiž zvítězil v sedmi z posledních osmi duelů. Během této série nestačil jen právě na Dynamo, na jehož ledě prohrál 0:2. Před dvěma dny zdolal Spartak Moskva 3:1, takže dnes bude chtít potvrdit tento výsledek. Nejlépe si v produktivitě celku vede Anton Burdasov s 37 kanadskými body.
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Samonov (Askarov) – Galeňuk, Chafizullin, Ožiganov (A), Fantenberg, A. Bělov, Antipin, Bengtsson – K. Marčenko, Grošev, Kemppainen – Kuzmenko, Burdasov (A), Ivan Morozov – Ketov (C), Timkin, Kukštel – Vey, Čibrikov, Strömwall – Kameněv.

    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – Čajkovský, Hietanen, Mironov (A), Volkov, An. Sergejev, J. Zajcev, Bojkov, Grigorjev – Šipačov (C), Jaškin, Kagarlickij – Tarasov (A), Pääjärvi, O. Lindberg – Brjukvin, Muranov, Jefremov – Kruglov, Igumnov, Bryzgalov.

    Rozhodčí: Gašilov, Oskirko – Berseňov, Judin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Hosté se hned v úvodu utkání natlačili před domácí branku, kde střílel Dmitrij Jaškin, jeho pokus ale byl nepřesný a skončil jen vedle branky Samonova.
     
    01:19
    Po nepřesném zakončení hráčů Petrohradu otočili hru na opačnou stranu opět hráči moskevského Dynama, ovšem před Samonovem byli znovu nepřesní.
     
    01:56
    Andrej Kuzmenko si sjel na levou stranu, zblízka pak vystřelil, ale pravý beton Alexandra Jerjomenka byl na správném místě.
     
    03:15
    Petrohradští se vydali ve třech hráčích dopředu, skrze dva obránce Moskvanů se jim ale nepovedlo dostat kotouč do ohoržení Jerjomenka.
     
    03:52
    Dmitrij Kagarlickij se snažil dostat v obranném pásmu ke kotouči, ale ten si domácí celek podržel a následně pak vystřelil na Jerjomenka, ten uspěl.
     
    04:14
    Vadim Šipačov dostal nabito na pravý kruh a jeho pohotová střela zaměstnala Samonova, který raději hru přerušil.
     
    05:12
    Ivan Morozov střílel z prostoru mezi kruhy a jeho tvrdou ránu kryje Jerjomenko. Hra je pozastavena a následuje první komerční přestávka.
     
    05:25
    Ivan Muranov po pravé straně pronikl do útočného pásma, ale byl dobře tísněn obranou Petrohradu, takže se mu nepovedlo vůbec zakončit.
     
    06:06
    Domácí zachytili puk u modré čáry a ještě udrželi útočnou třetinu. Nakonec ale před hostujícím brankářem nevyslali žádnou nebezpečnou střelu.
     
    06:22
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Michail Grigorjev – 2 min., vysoká hůl).
     
    06:22
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Jegor Bryzgalov – 2 min., faul kolenem).
     
    07:28
    Hosté se zatím dobře brání dvojnásobné přesile Petrohradu a vyhazují puky do bezpečí. Domácí tak musejí do další akce znovu od svého brankáře.
     
    07:57
    Další nepřesná střela domácích a puk hosté znovu vyhazují až před brankáře Samonova.
     
    08:22
    Dynamo Moskva je v plném počtu.
     
    08:58
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté ubránili dvojnásobné oslabení a po chvilce udeřili a jdou do vedení. JUUSO HIETANEN dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a jeho svižná rána pak zapadla pod břevno domácí branky – 0:1. Asistence: Dmitrij Kagarlickij a Dmitrij Jaškin.
    08:58 Juuso HIETANEN - 0:1
     
    10:44
    Agilní hosté se opět dostali do útočné akce, ale Jegor Bryzgalov se mezi tři tyče netrefil.
     
    11:54
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    12:15
    Vadim Šipačov si sjel těsně před Alexandra Samonova, jeho pokus však mezi tři tyče nezamířil a končí na brankáři Petrohradu. Hra je přerušena.
     
    13:14
    Anton Burdasov byl obrán o kotouč u levého mantinelu a hosté tak rychle otočili hru. Obrana Petrohradu se tak hned vracela zpět před Alexandra Samonova.
     
    13:41
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Danila Galeňuk – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    14:28
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    První část přesilovky je využita a hosté jdou do dvoubrankového náskoku. JUUSO HIETANEN se natlačil do blízkosti Alexandra Samonova a poté ho svižnou střelou z levého kruhu prostřelil – 0:2. Asistence: Dmitrij Jaškin a Vadim Šipačov.
    14:28 Juuso HIETANEN - 0:2
     
    15:39
    Hosté se usadili na dlouhou dobu v pásmu domácího celku, ale jejich střely byly nepřesné. Nicméně stále se Dynamo drží v petrohradském pásmu.
     
    16:28
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    16:57
    Domácí se snažili o kontaktní branku, vytvořili si před Jerjomenkem mírný tlak, ale nic z toho opět nebylo.
     
    17:22
    Maxim Grošev sice po pravé straně vyvezl puk do středního pásma, tam ho ale ztratil a hosté šli do další rychlé akce. Samonov byl mezi třemi tyčemi pozorný.
     
    18:03
    Anton Burdasov z levé strany orazítkoval boční síťku a hned na to po zisku puku jdou dopředu zase hráči moskevského Dynama.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:40
    V závěru prvního dějství se domácí dostali do pásma soupeře, ale před Jerjomenkem nevyslali žádnou nebezpečnou střelu. Už to vypadá, že se v této části hry nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda zápasu mezi Petrohradem a Dynamem Moskva je minulostí. V ní se lépe dařilo hostům, kteří se díky přesným dvěma trefám dostali do dvoubrankového náskoku. Oba góly měl na svědomí Juuso Hietanen, jenž tak má velmi brzy zaděláno na hattrick.
     
    Střely na branku: 7 – 5
     
    Další třetina začne přibližně v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Hosté načali druhou třetinu znovu hodně aktivně, chvíli se zdrželi před Samonovem, ale Dmitrij Jaškin na něho nevyzrál.
     
    20:59
    Oscar Lindberg se protáhl kolem pravého mantinelu až před Alexandra Samonova, ale jeho přízemní střela skončila jen vedle jeho branky.
     
    21:52
    Nyní to před brankou soupeře zkusili také hráči Petrohradu, ale jim dnes zatím chybí přesnější střelba a lepší kombinace.
     
    22:21
    Lukas Bengtsson napřáhl na modré čáře, puk proletěl až před hostující branku, ale nikdo z hráčů Petrohradu ho nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    22:49
    Michail Grigorjev si na modré čáře klepal o přihrávku, nakonec střílel sám jeho spoluhráč, ale petrohradský brankář si opět poradil a puk zachytil.
     
    23:31
    Další pokus Moskvanů vyrazil Alexandr Samonov do bezpečí a do další útočné akce tak mohou vyrazit po krátké době zase hráči Petrohradu.
     
    24:32
    Nikita Čibrikov sebral Jefremovi puk a poté si to namířil do pásma hostů, ale jeho pokus šel hodně vedle protější tyče.
     
    25:20
    Po Mironově střele zakročil Alexandr Samonov a nechal raději hru přerušit. Následuje komerční pauza a po ní se bude vhazovat před brankou Petrohradu.
     
    25:40
    Další nepřesná rozehrávka domácích hráčů a hosté lehce získali kotouč, se kterým se hned přesouvají na opačný konec kluziště.
     
    26:22
    Jevgenij Timkin si sjel na pravý kruh a jeho táhlá střela pak skončila na hrudi hostujícího brankáře, který tak znovu svůj tým podržel a udržel nulu na svém kontě.
     
    27:03
    Teď si museli zase dávat pozor domácí hráči, střela Dmitrije Kagarlického byla hodně nebezpečná, ovšem Alexandr Samonov si s ní poradil.
     
    27:27
    Dmitrij Kagarlickij byl znovu aktivní v útočném pásmu a jeho pokus z prostoru mezi kruhy skončil opět na brankáři Alexandru Samonovovi.
     
    28:09
    Na pravém kruhu to zkusil Oscar Lindberg, jeho rána byla tečována mimo ohrožení Samonova. Do akce tak mohou jít zase hráči Petrohradu.
     
    28:59
    Vladislav Jefremov obešel obránce Petrohradu a dostal se na pravé straně do zakončení, ale to ten samý bek pak srazil do bezpečí a svou chybu napravil.
     
    29:20
    Domácí celek si bere oddechový čas.
     
    29:34
    Jegor Bryzgalov nabral na levé straně rychlost, dostal se do blízkosti Alexandra Samonova, ale poté střelecky selhal, kdy kotouč úplně minul.
     
    30:10
    Jsme za polovinou základní hrací doby, hosté stále drží náskok od dva góly. Domácí se zatím marně snaží o kontaktní branku, která by jistě přišla vhod.
     
    31:11
    Lukas Bengtsson si srovnal puk na modré čáře a měl dost času a hlavně prostoru ke střele. Jeho pokus pak ale na poslední chvíli srazila obrana hostů do bezpečí.
     
    31:34
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak nyní se to už povedlo a kontaktní branka je na světě. MALTE STRÖMWALL se dostal k odraženému puku a ten poté uklidil k bližší tyči – 1:2. Domácí jsou tak zpět ve hře. Asistence: Dinar Chafizullin.
    31:34 Malte STRÖMWALL - 1:2
     
    31:57
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Maxim Grošev – 2 min., držení).
     
    31:57
    Komerční pauza.
     
    32:26
    Domácí se v oslabení dobře brání a vyhazují puky do bezpečí, nyní ale čelili nebezpečné střele Juusa Hietanena, jenž nezkompletoval hattrick.
     
    33:50
    Další výhoz puku ze strany domácích a tohle oslabení už Petrohrad zvládne.
     
    33:57
    Petrohrad je v plném počtu.
     
    34:35
    Andrej Kuzmenko si sjel mezi kruhy, dostal přihrávku a poté z první vystřelil. Ovšem Alexandr Jerjomenko byl na svém místě a včas zakročil.
     
    35:18
    Vladimir Brjukvin už neměl tolik sil, ale přesto to ještě zkusil střelou od modré, která skončila mimo. Poté hned šel hostující hráč vystřídat.
     
    36:00
    Michail Grigorjev za vlastní brankou odpálil puk podél mantinelu, ale u modré čáry ho zachytil jeden z hráčů Petrohradu, který tak nadále zůstává v útočném pásmu.
     
    36:44
    Vadim Šipačov se ocitl v těsné blízkosti Alexandra Samonova, ale proti jeho střele právě domácí brankář vytasil další přesný zákrok a notně svůj tým podržel!
     
    37:14
    Vladislav Kameněv si klepl na pravé straně o přihrávku, té se ale nedočkal a místo toho po zisku puku jdou dopředu zase domácí hokejisté.
     
    37:55
    Znovu agilní Vadim Šipačov vypíchl puk a dostal ho až do útočné třetiny, ale poté jeho přihrávka na Dmitrije Jaškina šla mimo jeho hůl.
     
    38:29
    Hosté velmi dobře brání svůj výsledek a v posledních chvílích svého soupeře nepouštějí do nebezpečného ohrožení Alesandra Jerjomenka.
     
    38:45
    Až nyní už to zavánělo gólem, Anton Burdasov už překonal mezi betony Jerjomenka, ale ten fantasticky puk zachytil a nepustil za brankovou čáru!
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:05
    Anton Burdasov opět operoval před Jerjomenkem, ale jeho svižný pokus skončil na jeho levém betonu.
     
    39:33
    Domácí se ještě dostali ke kotouči a míří s ním před hostující branku, ovšem obrana hostů je pozorná a nic takového nedovoluje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je za námi. V ní padla jediná branka, a sice do hostující sítě. Na kontaktní branku dostal Petrohrad Malte Strömwall a SKA tak živí naději na úspěch v tomto duelu. Rozhodně nás ještě čeká zajímavá třetí třetina, nic není rozhodnuto.
     
    Střely na branku: 14 – 16
     
    Další třetina začne přibližně v 19:06.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Také třetí třetinu zahájili hosté útočnou hrou a Dmitrij Jaškin hned střílel z pravého kruhu, ale Samonov jeho pokus pokryl.
     
    40:42
    Na druhé straně se nepovedla střela Petrohradu a do akce šli opět Moskvané. Ale znovu se před Samonovem neprosadili.
     
    41:20
    Andrej Kuzmenko se dostal do těsné blízkosti Jerjomenka, jeho přízemní střela však končí jen na jeho betonu.
     
    42:00
    Andrej Mironov číhal mezi kruhy, ale domácí bek ho o puk připravl a následně pak znovu hráči Petrohradu otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    42:49
    Juuso Hietanen byl znovu hodně aktivní před domácí klecí, ale beci Petrohradu ho nepustili k tomu, aby dokonal svůj hattrick.
     
    44:01
    Střela Mironova od modré čáry zaměstnala Alexandra Samonova a ten hned zakročil. Následně pak raději nechal hru přerušit. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    44:22
    Maxim Grošev střílel na levé straně z otočky a jeho pokus došel jen k Alexandru Jerjomenkovi, jenž si zapsal další přesný zákrok a drží svůj tým.
     
    45:25
    Andrej Kuzmenko v těsné blízkosti neprostřelil Jerjomenka a hosté stále drží nejtěsnější možný náskok.
     
    45:35
    Na řadě je další komerční pauza.
     
    45:42
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Malte Strömwall – 2 min., vysoká hůl).
     
    46:03
    Ve vlastním oslabení se domácí dostali do útočného pásma, sice na Jerjomenka nevystřelili, ale pošetřili cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    46:42
    Vadim Šipačov si nohou zpracoval puk, poté napřáhl na pravé straně a jeho pokus ještě tečoval Michal Čajkovský, ale Samonov kryje puk do lapačky.
     
    47:02
    Po vhazování před Samonovem získali puk domácí hráči a hned ho poslali až před hostující klec.
     
    47:42
    Petrohrad je v plném počtu.
     
    48:04
    Vladisav Jefremov dostal do prostoru mezi kruhy přihrávku a z první vystřelil z pokleku. Ale znovu se předvedl Alexandr Samonov, jenž jeho pokus zneškodnil.
     
    48:52
    Dinar Chafizullin získal v obranném pásmu puk, poté ho zavezl do útoku, kde vyzval ke střele Malteho Strömwalla, jenž ale trefil jen beton Alexandra Jerjomenka.
     
    49:04
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Ilja Kruglov – 2 min., podrážení).
     
    50:16
    Domácí mají šanci srovnat v přesilové hře, už hrozí před hostující brankou, ale Moskvané jsou proti jakémukoli zakončení SKA.
     
    50:42
    Následuje další komerční přestávka.
     
    51:04
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    51:43
    Nepřesná střela Antona Bělova od modré čáry, puk se ocitl ve středním pásmu a došoural se až do petrohradské třetiny. Domácí tak svou akci zakládají znovu od začátku.
     
    52:30
    Dmitrij Kagarlickij sebral domácím puk a hosté znovu šli před Samonova, ale před jeho brankou nic nevymysleli. Domácí brankář tak nemusel do žádného zákroku.
     
    52:55
    Igor Igumnov si sjel až před Samonova, ale tváří v tvář ho nepřekonal.
     
    53:52
    Vadim Šipačov si všiml odraženého kotouče v obranném pásmu a hned ho zavezl do útoku. Tam hosté chvíli pobyli, ale na Samonova znovu nevystřelili.
     
    54:40
    Další šance Vadima Šipačova, který zblízka neuspěl proti Samonovovi a ten tak stále drží akcie domácího týmu.
     
    55:10
    Domácí hráči vrhají své poslední síly do útoku, na to, aby srovnali, mají necelých pět minut.
     
    55:42
    Jerjomenko vyjel za svou branku, aby pomohl s rozehrávkou kotouče a Dynamo opět míří až před soupeřovu klec, kde se pokusí přidat pojistku v podobě třetí branky.
     
    56:10
    Linden Vey nahodil puk do útočného pásma, ale tam nebyl nikdo, kdo by ho převzal. Místo toho hosté otáčejí hru rychle na druhou stranu.
     
    56:42
    Po dalším hostujícím pokusu zakročil Alexandr Samonov a raději hru přerušil. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    57:30
    Igumnov při střele z pravého kruhu upadl a jeho pokus tak neměl takovou razanci, aby Samonova ohrozil. Hned poté se do útoku vydávají zase petrohradští hokejisté.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:28
    Branka Petrohradu je prázdná, domácí to zkusí se šesti bruslaři v poli!
     
    58:50
    Hosté se snaží držet puk co nejdále od své branky a zdržují hru. Domácí se tak nedostávají před branku Alexandra Jerjomenka.
     
    58:56
    Samonov je zpět, vhazovalo se před jeho brankou a tvrdou ránou ho prověřil Arťom Volkov. Hra je přerušena, vhazuje se před Samonovem.
     
    59:14
    A znovu je Petrohrad v šesti a bez brankáře!
     
    59:30
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Je hotovo. Hosté rozhodují tento zápas střelou do prázdné branky, kterou ze středního pásma trefil OSCAR LINDBERG – 1:3. Asistence: Daniil Tarasov.
    59:30 Oscar LINDBERG - 1:3
     
    59:58
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Ivan Morozov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec vítězí na ledě Petrohradu 3:1, když se do prázdné branky trefil Oscar Lindberg. Domácí se snažili celou dobu o vyrovnání, ale marně dobývali Jerjomenkovu branku. Dnes to proti Moskvanům na body prostě nebylo.
     
    Střely na branku: 21 – 25
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS) – 0+2, 4 střely, čas na ledě 19:03
    Michal Čajkovský (DMS) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:28
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:47:59)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 32. Strömwall (Chafizullin) – 9. Hietanen (Kagarlickij, Jaškin), 15. Hietanen (Jaškin, Šipačov), 60. O. Lindberg (Tarasov)


    SKA Petrohrad: Samonov (Askarov) – Galeňuk, Chafizullin, Ožiganov (A), Fantenberg, Belov, Antipin, Bengtsson – K. Marčenko, Grošev, Kemppainen – Kuzmenko, Burdasov (A), Ivan Morozov – Ketov (C), Timkin, Kukštel – Vey, Čibrikov, Strömwall – Kameněv.
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – Čajkovský, Hietanen, Mironov (A), Volkov, An. Sergejev, J. Zajcev, Bojkov, Grigorjev – Šipačov (C), Jaškin, Kagarlickij – Tarasov (A), Pääjärvi, O. Lindberg – Brjukvin, Muranov, Jefremov – Kruglov, Igumnov, Bryzgalov.

    Rozhodca: Gašilov, Oskirko – Berseňov, Judin

    Diváci: 8537