Burnley – Aston Villa 3:2 (kon.) | Chelsea – Wolverhampton 0:0 (kon.) | Brighton – Fulham 0:0 (kon.)
Everton – Leicester 1:1 (kon.) | Manchester United – Sheffield Utd. 1:2 (kon.)
koniec
Manchester United
1:2 (0:1)
Sheffield United
Streda 27.01.2021, 21:15 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    82
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Alex Telles, prichádza Luke Shaw.
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Axel Tuanzebe, prichádza Donny van de Beek.
     
    80
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza David McGoldrick, prichádza Rhian Brewster. Kapitánska páska skončila na rukáve Olivera Norwooda.
     
    77
    Alex Telles sa pokúsil prekvapiť Ramsdala a takmer sa mu to podarilo. Zakončenie z veľkej vzdialenosti bolo tečované Johnom Lundstramom a napokon končí na brvne!
    74. Axel Tuanzebe (SHU) - 1:2
     
    74
    Tím Sheffield Utd. práve strelil gól! Absolútny nedôraz obrany Manchestru. Síce prišlo k znegovaniu dvoch striel, ale k lopte sa na druhý raz dostal OLIVER BURKE. Striedajúci hráč to napálil smer brána a loptu si smolne tečoval do vlastnej siete Axel Tuanzebe. Ako bonus to bolo ešte od brvna. Čo k tomu dodať? Jedine to, že si o to favorit koledoval.
     
    70
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Billy Sharp, prichádza Oliver Burke. Kapitánsku pásku za Burka zároveň prevzal McGoldrick.
     
    66
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Mason Greenwood, prichádza Edinson Cavani.
    64. Harry Maguire (MAN) - 1:1
     
    64
    Manchester United dal gól!
    Minulé zápasy to nevychádzalo, dnes už ale áno! HARRY MAGUIRE si naskočil na center Alexa Tellesa a zo siedmich metrov prekonáva bezmocného Ramsdala!
     
    62
    Napokon to vzal na seba Rashford. Angličan poslal loptu popri múre, ale iba doprostred brány, kde bol pripravený Aaron Ramsdale. Ten toho veľa nevidel a môže byť rád, že si ho lopta našla.
     
    57
    McGoldrick zase v zábere kamier, keď hrotový zakončovateľ v samostatnom nájazde prestreľuje bránu! Áno, dodatočne bol odpískaný ofsajd, ale prácu by mal geometrický softvér v systéme VAR. Bolo to totiž tesné.
     
    56
    No a David McGoldrick vypálil zvnútra pokutového územia vonkajšou časťou pravačky! Lopta možno o meter míňa šibenicu de Geovej svätyne!
     
    53
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Kean Bryan, prichádza Jayden Bogle.
    49.
     
    49
    Mason Greenwood v azda najväčšej čistej šanci zápasu! Bruno Fernandes vysunul stále ešte len tínedžera, no Greenwood pravačkou vôbec netriafa priestor troch žrdí! Pritom to bolo zakončenie z ôsmich metrov – síce z uhla, ale aj z ťažších pozícii už Greenwood skóroval.
     
    45+2
    Žltú kartu vidí aj Axel Tuanzebe. Stopér Manchestru doslova podrazil Johna Flecka, ktorý už pomaly bežal pozdĺž pokutového územia.
     
    41
    Martial na konci krásnej akcie, ktorú vymyslel Telles. Brazílčan našiel pomaly na bránkovej čiare Bruna Fernandesa, ktorý vrátil loptu na malé vápno. Tam už bol pripravený Martial, ale na výbornú zas a znovu Phil Jagielka.
     
    40
    John Lundstram najprv nohou a potom aj rukami zastavoval Rashforda. Jasný taktický faul už na vlastnej polovici, za čo je udelená prvá karta zápasu.
     
    30
    Ramsdale takisto nebol dvakrát sebaistý, Maguire mu mierne zavadzal, no hostí zachraňuje hvizd hlavného arbitra. Martial až po ňom dopravil loptu do prázdnej brány, gól tak neplatí.
    23. Kean Bryan (SHU) - 0:1
     
    23
    Tím Sheffield Utd. práve strelil gól! Prvý roh stretnutia, je z toho gól! Fleck to zahral parádne na malé vápno, KEAN BRYAN sa pretlačil cez Matića a spol. a hlavou otvára skóre!
    17.
     
    17
    Ale pozor! Billy Sharp podľa všetkého unikol ofsajdovej pasci, dostal sa do šance a de Gea nohou ukazuje svoje svetové kvality.
     
    11
    Výborná kombinačná akcia! Začalo sa zľava, Rashford to preniesol doprava na Greenwooda, ten vysunul Wan-Bissaku do šestnástky, ktorý poslal pod seba do druhej vlny finálnu prihrávku. Bol top práve Marcus Rashford, ktorý pálil z hranice veľkého vápna, no o necelý meter míňa bránu Ramsdala!

    Viktor Kalinács

    Góly: 64. Maguire – 23. Bryan, 74. Burke

    Karty:   45+2. Tuanzebe (MAN) – 40. Lundstram (SHU)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 10:12.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Tuanzebe (82. van de Beek), Maguire (C), Telles (82. Shaw) – P. Pogba, N. Matić – Greenwood (66. Cavani), B. Fernandes, Martial – Rashford.
    Náhradníci: D. Henderson – Cavani, D. James, Lindelöf, Mata, McTominay, Fred, Shaw, van de Beek.

    Sheffield United: Ramsdale – Basham, Jagielka, Ampadu – Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Bryan (53. Bogle) – McGoldrick (80. Brewster), Sharp (C) (70. Burke).
    Náhradníci: Foderingham – Bogle, Brewster, Burke, Lowe, Mousset.

    Rozhodca: Bankes – Davies, Hopton

    Diváci: Bez divákov