Maroko – J. Kórea 32:25 (kon.) | Švajčiarsko – Portugalsko 29:33 (kon.) | Island – Francúzsko 26:28 (kon.)
Rakousko – Čile 33:31 (kon.) | Egypt – Bielorusko 35:26 (kon.) | Nórsko – Alžírsko 36:23 (kon.)
Slovinsko – Švédsko 28:28 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
29:33 (15:17)
Portugalsko
cz Piatok 22.01.2021, 15:30 • Dr Hassan Moustafa Sports Hall (Gíza) • Majstrovstvá sveta mužov
Predzápasové kurzy
    59
    Je rozhodnuto. Branquinho z levého křídla naznačil střelu k bližší tyči, ale míč si ještě na chvilku udržel a Portnera posléze překvapil hodem na protější tyčku. (29:33)
    58
    Obrovská bojovnost Duarteho znamená navýšení náskoku. Portugalský házenkář vybojoval míč a v pádu nahrál Portelovi, který bez problémů trefil odkrytou svatyni soupeře, který hraje vabank. (29:32)
    57
    Areia se, na rozdíl od spoluhráče, nemýlil. Balón hodil doprava dolů, Portner šel na zem příliš pozdě. (29:31)
     
    57
    Novak fauluje, putuje na trestnou lavici a navíc bude Portugalsko házet sedmičku. Portela přepouští pozici exekutora Areiovi. (29:30)
    55
    A to se daří! Švýcarský pivot Milošević udržel balón přes bránícího Portelu a vyběhnuvšího Gomese prostřelil k levé tyči! (29:30)
    53
    Avšak útok nepřetavili v gól ani Portugalci a tak měla znovu šanci Suterova družina. Schelker naskočil do hry místo brankáře a právě on byl tím, jenž poslal míč nechytatelně k levé tyči! (28:30)
    52
    Z pivota vrátil Portugalcům tříbrankový náskok Magalhaes. Bringolf se ještě snažil střelci zmenšit střelecký úhel, ale nebylo mu to nic platné. (27:30)
    51
    Schmid naznačil střelu, načež ještě vylepšil palebnou pozici pro Miloševiće. Padající Gomes jen sledoval, jak balón končí v síti po střele k levé tyči. (27:29)
    50
    Proti oslabené defenzivě vstřelil branku Branquinho. Z levého křídla si naskočil na střed a v pádu poslal brankáři míč podél levé ruky. (26:29)
     
    50
    Velká ztráta pro Švýcarsko, které se bude bránit v oslabení. Salinu skřípla do kleští hned trojice hráčů, vyloučen je Schelker. (26:28)
    49
    Svěřenci kouče Sutera se ještě nevzdávají! Po ztrát Magalhaese utekl do úniku Tynowski, Gomese propálil nad hlavou! (26:28)
    48
    Schmid otevřel druhou desítku svých gólů. Po faulu na Sidorowicze šel na sedmou sedmičku v utkání, kterou proměnil hodem o zem. (25:28)
    45
    Po ztrátě Portugalska mělo Švýcarsko šanci, jenže Tynowski si vylámal zuby na Gomesovi. Portugalci rozjeli rychlý brejk s gólovou tečkou od Iturrizy. (24:28)
    44
    Výborná odpověď Smithe. Ten si moc dobře všiml, že jde Gomes na zem a tak balón hodil do horních pater brány. (24:27)
    44
    Do střeleckých statistik se přidává i Moreira. Dostal příliš volného prostoru na spojce, tvrdá rána do pravé šibenice neměla chybu. (23:27)
    42
    Portugalský trenér Pereira odvolal gólmana aby byl počet hráčů v poli vyrovnaný a dobře udělal. Pěknou kombinační akci gólem zakončil (23:26)
     
    42
    První vyloučení druhého poločasu obstaral Salina, který si po odpískání vyřizoval účty s Duartem. Favorit zůstává u míče, ale je v oslabení. (23:25)
    41
    Silva bleskově napravil zaváhání z před malé chvilky. Z pravé spojky vypálil dělovku, proti níž Gomes neměl žádnou šanci. (23:25)
    41
    Země helvétského kříže je na kontakt! Po nepřesném pasu Silvy utekl obraně Sidorowicz. Před sebou měl posledního hráče s níž si poradil a zakončil k pravé tyči. (23:24)
    40
    Ztrátu soupeře potrestal Sidorowicz. Nabral velkou rychlost, protáhl se kolem Portely a Gomese prostřelil nad levou horní končetinou. (22:24)
    38
    Avšak Švýcaři se nevzdávají. Rubin ještě mohl přihrávat, ale vzal to nakonec na sebe a dobře udělal. Překvapený Gomes spatřil míč až za zády. (21:24)
    38
    jenže přichází další blesková odpověď. Magalhaes hraje ve druhém poločasu velmi dobře a to především v zakončení. Ještě se nemýlil, teď střílel pod nohu brankáře. (20:24)
    37
    Švýcar Schmid táhne ofenzivu svého mužstva. Vyskočil si přes pasivně stojícího Iturrazu a prudkou střelou poslal balón do levé části brankové konstrukce. (20:23)
    37
    Portugalci skvěle kontrují. Sedmivteřinový útok po obdrženém gólu skončil u Magalhaese, jenž hodil balón do sítě odrazem o palubovku. (19:23)
    37
    Na druhý pokus už Schmid mířil přesně. Gomes dobře odhadl, že balón poletí po jeho levici, přesto nedokázal míč ztlumit dostatečně. (19:22)
    35
    Schmid nedosáhl na nahrávku Zehndera a do samostatného úniku utekl Magalhaes. Gólmanovi nedal šanci, skóroval k pravé tyči. (18:22)
    35
    Premiérový zásah pro Portelu. Pomalu letící balón k němu doletěl na pravé křídlo, načež si Portugalec vylepšil střelecký úhel a našel prostor mezi tyčkou a brankářovou levou nohou. (18:21)
    34
    Blesková odpověď Röthlisbergera. Vyměnil si balón s Rubinem a Gomese propálil mezi nohama. (18:20)
    34
    Favorit nezůstává pozadu. Magalhaese viditelně první gól nakopl, z pravého křídla hodem na zadní tyč hned přidává druhý. (17:20)
    33
    Nedůraz Iturrizy v defenzivě potrestal Rubin. Střela nabrala rychlost 95 km/h, Gomes neměl nejmenší šanci reagovat. (17:19)
    33
    Victor Iturriza má střeleckou. Velmi rád bere akce na sebe a většinou je úspěšný. Nyní uspěl střelou pod levou nohu Portnera. (16:19)
    32
    Schmid na sedmičce, ani na pošesté nezaváhal. Tvrdou střelou hodil balón nechytatelně do pravého horního rohu. (16:18)
    31
    Gólový účet ve druhé půli načal Magalhaes. pro něj je to zároveň první gól v utkání, trefil se z pravé spojky. (15:18)
    30
    Rubin si na levé straně v již probíhající poslední minutě prvního poločasu udělal prostor kolem Borgese a balón pověsil do levé šibenice. (15:17)
    29
    Iturriza s natáhl a s velkým vypětím dokázal dosáhnout na nahrávku Gomese. S velkým štěstím pak míč prostřelil mezi nohama padajícího Portnera. (14:17)
    27
    Velké štěstí teď stálo na straně Švýcarska. Schmidovu zadovku naslepo si na levém křídle našel Zehnder, skóroval střelou na bližší tyčku. (14:16)
    26
    Krásná kombinační akce Portugalska skončila u Ferraze, který se protáhl kolem posledního obránce s Portnerem si poradil s klidem sobě vlastním. (13:16)
    25
    Švýcaři zkusili útok bez gólmana, který byl úspěšný. Akce končila na pravém křídlo u Tynowského, jenž skóroval pokusem k zadní, levé tyči. (13:15)
    25
    Portugalsko odskakuje na rozdíl tří branek. Branquinho si na levém křídlo naskočil před Portnera a prostřelil ho hodem nad hlavou. (12:15)
    23
    Jenže podstřelem neuspěl ani Schmid a tak znovu útočil favorit. Ferraz se s balónem dlouho nemazlil a téměř stokilometrovou rychlostí letící střelu div, že neprotrhl síť. (12:14)
    22
    Pátá sedmička Švýcarska, pátý gól! Schmid si dovolil velkou parádu, když hodil balón obloučkem za překvapeného Quintanu. (12:13)
    21
    Portugalci ovšem dokázali velmi rychle odpovědět. Iturriza si vyskočil nad Schmida a prudkou střelu poslal do pravé šibenice. (11:13)
    20
    Gólman Quintana se jen smutně podíval do sítě, kde skončil míč po střele Raemyho. Strážce portugalské svatyně šel proti střele akrobaticky a málem si připsal úspěšný zákrok, od ruky se ale kulatý nesmysl odrazil od tyče do brány. (11:12)
    20
    Po dlouhé době to je o dva góly! Areia si na pravém křídle vyskočil pro nahrávku Gomese, sběhl na střed a hodem na bližší tyč vsítil dvanáctý gól. (10:12)
     
    19
    Rubin trefil tyč a Portugalsko vystartovalo do rychlého protiútoku. Ten zastavil nedovoleným způsobem Tynowski, rozhodčí ho vylučují. (10:11)
    19
    Iturriza a jeho třetí gól. Opět zaútočil středem, kudy to umí nejlépe. Svajlen jej nezastavil a Portner střelu sice ztlumil, avšak v cestě do sítě jí nezabránil. (10:11)
    18
    Ale to se neděje! Portner nejenže chytil střelu Gomese, ale následně poslal balón do odkryté portugalské brány. Výborný přehled gólmana. (10:10)
     
    17
    Země helvétského kříže bude mít k dispozici přesilovou hru. Za stržení si jde odpočinou Ferraz. (9:10)
    16
    Švýcarsko vyrovnává, Portugalci pak vždy odskočí na rozdíl jednoho gólu. To platí i po střele Gomese, která skončila v pravém horním rohu. (9:10)
    15
    Skóre je znovu vyrovnané. Lier využil rozestoupivší obrany. Najednou byl sám před Quintanou, s nímž si poradil bez větších potíží. (9:9)
    15
    Výbornou práci odvedl Gomes. Nejenže na sebe navázal dva hráče, on se od nich ještě dokázal odpoutat a z pravé spojky skóroval střelou k protější tyči. (8:9)
    14
    Oba celky lze pochválit za výborné řešení finální fáze útoků. Schmid mohl nahrávat, avšak zkusil střelu a hodem k bližší tyči uspěl. (8:8)
    13
    Po minutě o sobě dal znovu vědět mohutný Iturriza. Švýcarská defenziva jej nedokázala zastavit, to se nepovedlo ani brankáři Portnerovi. (7:8)
    12
    Házenkáři v červených dresech dokázali bleskově odpovědět. Milošević vypálil tvrdou dělovku přes obránce, Quintana nic neviděl. (7:7)
    12
    Iturriza využil svých 120 kilo k průniku mezi dvěma protivníky. V pádu pak dokázal zacílit neomylně doprava dolů. (6:7)
    11
    Exekuci sedmiček by mohl Schmid vyučovat. Tentokráte Quintana nepustil do brány Gomése, za střelou k pravé tyči natahoval ruku marně. (6:6)
    10
    Švýcarsko trpělivě dotahuje, ale ještě od soupeře nedostali příležitost ujmout s vedení. Martin skóroval z pravé spojky a zaznamenal svůj třetí gól. (5:6)
    10
    Švýcaři měli třetí sedmičku v průběhu úvodní desetiminutovky. Schmid si opět věřil a zachoval si stoprocentní úspěšnost, že Portugalci na penaltu vyměnili gólmana. (5:5)
     
    9
    První vyloučení přichází i na druhé straně, Iturrizu fauloval Svajlen. I on putuje na trestnou lavici, přesilovka Švýcarska příliš dlouho netrvala. (4:4)
    8
    Areia vrací Portugalsku vedení úspěšným sedmietrovým pokusem namířeným mezi nohy bezmocného Portnera. (4:5)
    8
    Sedmičku si znovu vzal na starosti Schmid. Volil podobnou střelu jako v prvním případě, a sice kolem hlavy Quintany. (4:4)
     
    8
    Magalhaes fauloval, když strhl Raemyho, snažícího se o zakončení. Dvouminutové vyloučení a navíc přesilovka pro Švýcarsko. (3:4)
    8
    Velká smůla pro Portnera. Ten předvedl výborný zákrok proti Magalhaesovi, jenže balón vyrazil jen k Salinovi, který měl snadnou pozici. (3:4)
    6
    Máme vyrovnáno! Milošvić se protáhl mezi dvojicí protihráčů a tváří v tvář Quintanovi nezaváhal. (3:3)
    5
    Švýcarsko se znovu dostalo na kontakt. Po faulu Borgese se chopil exekuce sedmičky Schmid, brankáře prostřelil bez problémů. (2:3)
    3
    Martin odpovídá druhým zásahem v utkání. Z levého křídla si naběhl na střed a podstřelil brankáře pod nohou. (1:3)
    3
    První gól Švýcarska vstřelil Rubin. Jeho dělová rána rozvlnila síť a Quintana se jen bezmocně ohlédl za svá záda. (1:2)
    2
    A Portugalci neproměněnou příležitost okamžitě trestají. Martins si na středu našel prostor ke střele a mířil pro změnu k pravé tyči. (0:2)
    1
    První gól střetnutí vstřelil Portugalec André Gomes! Prosadil se ze spojky střelou k levé tyčce. (0:1)

    Milan Huppert

    Švajčiarsko
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    31 B A. Bringolf 0/0 0 0
    16 B N. Portner 1/0 0 0
    27 PK M. Gerbl 0/0 0 0
    9 LK M. Lier 1/0 0 0
    34 P A. Milošević 4/0 0 0
    36 P P. Novak 0/0 0 1
    15 PS N. Raemy 1/0 0 0
    17 P S. Röthlisberger 1/0 0 0
    4 LS L. Rubin 4/0 0 0
    22 SS J. Schelker 1/0 0 1
    2 SS A. Schmid 11/7 0 0
    11 LS R. Sidorowicz 2/0 0 0
    8 P M. Svajlen 0/0 0 1
    24 PK N. Tominec 0/0 0 0
    6 PK C. Tynowski 2/0 0 1
    29 LK S. Zehnder 1/0 0 0
    Celkom 29/7 0 0 4 0
    Portugalsko
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    16 B H. Gomes 0/0 0 0
    1 B A. Quintana 0/0 0 0
    25 PK A. Areia 3/2 0 0
    23 LK D. Branquinho 3/0 0 0
    24 LS A. Cavalcanti 0/0 0 0
    5 LS G. Duarte 0/0 0 0
    9 PS J. Ferraz 2/0 0 1
    27 LS A. Gomes 3/0 0 0
    22 P A. H. Borges 0/0 0 0
    8 P V. Iturriza 7/0 0 0
    88 LS F. Magalhaes 6/0 0 1
    10 SS M. Martins 3/0 0 0
    11 PK B. Moreira 1/0 0 0
    4 PK P. Portela 2/0 1 0
    15 P D. Salina 1/0 0 1
    14 SS R. Silva 2/0 0 0
    Celkom 33/2 1 0 3 0
    Rozhodca: Ignacio, Andreu (oba Španělsko)