Bayern – Freiburg 2:1 (kon.) | Frankfurt – Schalke 3:1 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
3:1 (1:1)
FC Schalke 04
Nedeľa 17.01.2021, 18:00 • Deutsche Bank Park, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:11:46)
     
    Ďalší program:

    Eintracht Frankfurt
    17. kolo – 20. 1. 2021, 20:30: Freiburg – Frankfurt

    FC Schalke 04
    17. kolo – 20. 1. 2021, 18:30: Schalke – Kolín nad Rýnom
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 64 % : 36 %.
    Strely na bránu: 11:1.
    Strely mimo: 9:4.
    Rohy: 8:2.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 8:10.
     
    Tento zápas končí príbehom ako stvoreným pre futbalových romantikov. Luka Jović, ktorý sa po roku a pol v Reale Madrid vrátil na hosťovanie do Frankfurtu, naskočil do zápasu v priebehu druhého polčasu a strelil dva góly, ktorými rozhodol o víťazstve svojho tímu. Súčasne tým ale umožnil kapitánovi svojho tímu Davidovi Abrahamovi víťaznú rozlúčku s profesionálnou kariérou. Abraham bude na ňu mať aj veľmi nevšednú pripomienku, hlavný rozhodca Manuel Gräfe si totiž s ním vymenil dres.

    Späť však k priebehu zápasu. Frankfurt bol aktívnejším tímom i v druhom polčase a aj keď Schalke hralo predsa len o niečo viac smerom dopredu, tak sa naďalej hlavne bránilo. Rozhodujúcim momentom sa stal prvý gól Luku Jovića, po ktorom Frankfurt už definitívne úplne ovládol dianie na trávniku a až do záverečného hvizdu nepustil hostí prakticky ani do trvalejšieho tlaku. Jović napokon svoj návrat ešte vyšperkoval druhým gólom v nadstavenom čase, čím definitívne spečatil štvrtú výhru Frankfurtu za sebou. Domáci sa tak posunuli v tabuľke na 7. miesto a na štvrtý Dortmund strácajú len tri body. Schalke po domácej výhre nad Hoffenheimom znovu prehralo, v tabuľke je posledné a na 15. miesto stráca sedem bodov.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Záver zápasu sa odohráva tam, kde bola lopta väčšinu času – na polovici Schalke. Domáci získali zrazeným centrom ešte i rohový kop.
     
    90+1
    Frankfurt dal gól!
    Je hotovo, domáci dnes vyhrajú! Kutucu prišiel na útočnej polovici o loptu a domáci okamžite otočili hru na opačnú stranu. Kostić vysunul prihrávkou na ľavú stranu do úniku LUKU JOVIĆA, ktorý si v šestnástke zasekol Kabaka a strelou po zemi namieril k pravej tyči Fährmannovej brány.
     
    90+1
    Oczipkov center zľava odhlavičkoval z vlastnej šestnástky Abraham. Domáci potom loptu získali a vyrážajú do otvorenej obrany Schalke.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Hrustic v rýchlom protiútoku vysunul prihrávkou do otvorenej obrany Schalke Kamadu, ten si ale loptu spracoval veľmi zle a Kolašinac mu ju sklzom vypichol.
     
    89
    Oczipkov center domáca obrana odvrátila z vlastnej šestnástky, lopta sa však vrátila k hosťom a po centri sprava sa dostal k hlavičke Kabak. Jeho zakončenie letelo vysoko nad Trappovu bránu.
     
    88
    Serdar obral domácich pri ich rozohrávke o loptu a rozbehol sa smerom k šestnástke Frankfurtu. Pred ňou bol faulovaný, hostia tak získavajú štandardku.
     
    87
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva už po niekoľkých sekundách na trávniku za šliapnutie na nohu Abrahama pri napádaní Ahmed Kutucu (FC Schalke 04).
     
    87
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Matthew Hoppe, prichádza Ahmed Kutucu.
     
    86
    Oczipka dostal výbornú prihrávku za obranu Frankfurtu na ľavé krídlo a centrom do stredu šestnástky hľadal nabiehajúcich spoluhráčov. Tí sa však takmer zrazili a Hoppe napokon nedokázal loptu vôbec zasiahnuť.
     
    85
    Domáci sa teraz nikam neponáhľajú a loptu si prihrávajú na vlastnej polovici. Do svojej kombinácie zapojili i svojho brankára Trappa.
     
    84
    Hostia konečne získali loptu, domáci ich ale vysokým napádaním donútili k malej domov na brankára Fährmanna a jeho odkopu sa potom hráči Frankfurtu v strede poľa zmocnili.
     
    83
    Center z rohu gólman Schalke chytil, po jeho výkope sa však lopty znovu zmocnili domáci. Hostia ešte nemali od inkasovaného gólu ani jeden poriadny útok a Trappovu bránu tak nemali ani len možnosť ohroziť.
     
    82
    Hostia ale opäť prišli v strede poľa o loptu. Touré našiel pred šestnástkou Andrého Silvu, ktorý si naviedol loptu do streleckej pozície a jeho tvrdú strelu k bližšej tyči cez Nastasića musel brankár Fährmann vyraziť.
     
    81
    Striedajúci Kamada sa hneď zaoppojil do útoku Frankfurtu, keď si nabiehal za Kostićovým centrom zľava. Loptu však nedobehol a Schalke tak môže prejsť do útoku.
     
    79
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Amin Younes, prichádza Almamy Touré.
     
    79
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Aymen Barkok, prichádza Dajči Kamada.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Amín Harít, prichádza Bastian Oczipka.
     
    78
    Schalke sa podarilo kombinujúcich domácich hráčov vytlačiť aspoň do stredu poľa, o loptu ich však nepripravili. Eintracht sa tak mohol vrátiť pred šestnástku hostí a nerušene pokračovať vo svojom útoku.
     
    77
    Frankfurt sa následne vrátil na útočnú polovicu, kde prihrávkami zo strany na stranu opäť oblieha obranu Schalke. Hostia sa nevzdávajú, je ale cítiť, že sa im nedarí.
     
    76
    Becker sa na pravej strane rozbehol okolo N'Dicku. Pravý obranca Schalke si však loptu predkopol príliš ďaleko a domáci hráč ho navyše ešte čisto zrazil na trávnik.
     
    75
    Barkok potiahol z pravého krídla loptu do šestnástky, kde ju posunul na Younesa. Ten sa chcel k strele doslova prekľučkovať, cez prehustenú obranu Schalke sa mu to ale nepodarilo.
     
    74
    Schalke hneď po výkope stratilo loptu a opäť sa musí brániť kombinujúcim domácim. Tí majú v tejto chvíli kontrolu nad dianím na trávniku.
     
    72
    Frankfurt dal gól!
    Jović sa vracia vo veľkom štýle! Kostić sa dostal na ľavom krídle otvorenej obrany Schalke k centru takmer z bránkovej čiary a jeho nákop preletel až do stredu pokutového územia, kde bol úplne neobsadený LUKA JOVIĆ. Ten z prvej tvrdou strelou k pravej tyči nedal šancu gólmanovi Schalke Fährmannovi.
     
    72
    Bozdogan si potom na pravom krídle obhodil protihráča a dostal sa do šestnástky, nádejný útok ale pochoval veľmi nepresnou prihrávkou do druhej vlny. Domáci vyrážajú do rýchleho protiútoku.
     
    71
    Uth nakopol z priameho kopu z pravej strany loptu do šestnástky, domáca obrana si však s týmto centrom poľahky poradila.
     
    70
    Sami hostia ho však zbrzdili, keď Bozdogan musel nabiehať za nepresným nákopom až takmer k rohovej zástavke. Tam loptu síce získal, Schalke ale musí prejsť k postupnému útoku pred šestnástkou Frankfurtu.
     
    69
    Jović si potiahol loptu na pravú stranu šestnástky, tam sa ale zamotal v kľučkách a prišiel o ňu. Schalke vyráža do protiútoku.
     
    68
    Kolašinac zastavil kolmicu na Hrustica, znovu však jeho prihrávku vystihli domáci. Tí hosťom teraz prakticky nepožičiavajú loptu.
     
    67
    Serdar zrazil center zo strany na rohový kop. Od rohovej zástavky nakopol loptu do bránkoviska Hrustic, jeho nákop sa však zakrútil priamo do rúk brankára Fährmanna.
     
    66
    Tlak Frankfurtu sa však v posledných minútach znovu stupňuje a Schalke je teraz zatiahnuté veľmi hlboko. Kostić našiel centrom z krídla v šestnástke Jovića, ten ale z ťažkej pozície vystrelil priamo na pripraveného brankára Fährmanna.
     
    65
    Gólman Schalke Fährmann podbehol Kostićov center z ľavého krídla, našťastie pre jeho tím však za ním nebol žiadny z domácich hráčov. Hostia potom loptu získali.
     
    64
    Abraham prišiel v strede poľa o loptu, zastúpil ho však Hasebe, ktorý Hoppemu hneď odkopol hrací predmet.
     
    63
    Younes sa rozbehol priamo do šestnástky Schalke a keďže ho nikto nezastavil, tak sa dostal i k strele. Tá mu však veľmi nesadla a strelu po zemi chytil brankár Fährmann.
     
    62
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Erik Durm, prichádza Luka Jović.
     
    62
    Výkop brankára Schalke Fährmanna na útočnú polovicu zastavili domáci obrancovia. Tí rýchlo rozohrali na opačnú stranu a do útoku sa môžu opäť tlačiť hráči Frankfurtu.
     
    61
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Benito Raman, prichádza Can Bozdogan.
     
    60
    Obrancovia Schalke si loptu prihrávajú na vlastnej polovici, čo im umožňujú domáci prakticky neexistujúcim presingom. Domáci čakajú v obrannom postavení na vlastnej polovici.
     
    59
    Kostić hľadal centrom z ľavej strany útočnej polovice nabiehajúceho si Durma, ktorého však čisto odtlačil od lopty Kolašinac. Hostia loptu získali a môžu opäť prejsť do útoku.
     
    58
    Raman si v šestnástke Eintrachtu spracoval prihrávku z pravého krídla, elegantne obišiel dvoch protihráčov a vystrelil, slabou strelou po zemi však výrazne minul vzdialenejšiu tyč Trappovej brány.
     
    57
    Obrana Schalke vyriešila dva rohy za sebou a hostia mohli vyraziť dopredu. Hra sa v posledných minútach vyrovnala a i hostia už sú schopní svojho súpera zatlačiť do obrany.
     
    56
    Younes vysunul prihrávkou na ľavú stranu šestnástky za obranu Schalke Hrustica, ktorý však loptu namiesto strely ešte posúval do bránkoviska. Tam nebol nikto v červenočiernom drese a hostia loptu odkopli na roh.
     
    55
    Schalke však má prvýkrát v zápase výraznejší tlak na útočnej polovici a získalo i rohový kop. Ramanov center do bránkoviska odhlavičkoval N'Dicka a Harít z voleja vystrelil následne vysoko nad Trappovu bránu.
     
    54
    Stambouli si chcel naraziť na pravej strane šestnástky loptu s Ramanom, spätnú prihrávku ale pred Stamboulim odkopol do autu N'Dicka.
     
    53
    N'Dicka zastavil nákop na Hoppeho, loptu ale len posunul veľmi nepresnou malou domov k brankárovi Trappovi, ktorý ju vykopol priamo k hráčom Schalke.
     
    52
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Martin Hinteregger, prichádza Ajdin Hrustic.
     
    52
    Younes nacentroval z rohového kopu na zadnú tyč na Abrahama, ktorý sa ale cez Beckera k hlavičke nepretlačil. Abraham navyše zasiahol Beckera zozadu do hlavy, obranca Schalke tak musí byť ošetrený.
     
    51
    Younes sa snažil o individuálny prienik z ľavého krídla, Stambouli mu ale čistým sklzom loptu vypichol na rohový kop.
     
    50
    Harítovu tvrdú strelu zo strednej vzdialenosti zablokoval N'Dicka a Raman, ku ktorému sa lopta na pravé krídlo odrazila, ju nacentroval priamo do rúk gólmana Eintrachtu Trappa.
     
    49
    Sow našiel presným pasom na ľavé krídlo Kostića, tomu však loptu zrazil do autu Becker. Schalke potom loptu získalo a prešlo do rýchleho protiútoku.
     
    48
    Kostićov center z ľavého krídla hostia odhlavičkovali z vlastnej šestnástky. Hoppe si hneď nabiehal za nákopom z vlastnej polovice, proti nemu ale včas vybehol domáci brankár Trapp, ktorý sa dostal k lopte ako prvý.
     
    47
    Schalke sa dostalo pod tlak napádajúcich domácich hráčov, ktorí napokon hostí o loptu pripravili. Ofenzívni hráči Eintrachtu ju potom radšej posunuli dozadu na obrancov, od ktorých začína postupný útok.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:04.
     
    Frankfurt bol v prvom polčase aktívnejší, mal územnú prevahu, viac striel, viac gólových príležitostí a celkovo bol jednoducho lepším tímom, napriek tomu však idú oba tímy do šatní za vyrovnaného stavu. Väčšina prvého polčasu sa odohrávala na polovici Schalke, kde sa obrancovia hosťujúceho celku často veľmi zúfalo snažili zastaviť rýchle útoky domácich. Nie vždy sa im to ale podarilo, a tak musel Schalke podržať brankár Fährmann, ktorému v jednom prípade pomohla i bránková konštrukcia. Tlak Frankfurtu napokon priniesol otvárací gól z kopačky Andrého Silvu, náskok domácich ale trval zhruba minútu. Už z protiútoku totiž jedinou strelou Schalke v prvom polčase vyrovnal Hoppe. Hostia môžu byť po tomto priebehu s polčasovým výsledkom veľmi spokojní a uvidíme, či predvedú v druhom polčase viac smerom dopredu.

    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 63 % : 37 %
    Strely na bránu: 5:1
    Strely mimo: 7:0
    Rohy: 3:1
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 4:6
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Beckerovi sa podarilo loptu získať a hneď ju nakopol na útočnú polovicu na Hoppeho. Pred ním ju odkopol do autu N'Dicka.
     
    45+1
    I v nadstavenom čase sledujeme útočnú aktivitu Frankfurtu, ktorý sa naďalej tlačí svojou postupnou kombináciou k šestnástke Schalke.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    44
    Útok Schalke sa zasekol v strede poľa, kde domáci loptu získali. Schalke ich vytlačilo na ich časť ihriska, kde si loptu prihrávajú obrancovia Frankfurtu.
     
    43
    Center domácich z rohu bol tak „vydarený“, že lopta skončila bez problémov u obrancov Schalke. Tí sa snažia založiť svoj útok, komplikujú im ho však vysoko napádajúci domáci hráči.
     
    42
    Barkokovu kolmicu Kolašinac v sklze len tečoval, k lopte sa tak predsa len dostal rozbehnutý Durm a jeho strelu musel výborným zákrokom vyraziť vybiehajúci brankár Fährmann.
     
    41
    Hasebe chcel vysunúť do úniku prihrávkou na ľavú stranu šestnástky Younesa, ten si však tento prudký pas nedokázal spracovať a lopta tak skončila za bránkovou čiarou.
     
    40
    Uth našťastie odišiel za autovú čiaru po vlastných a po niekoľkých desiatkach sekúnd sa vrátil do hry. Na hracej ploche medzitým prebieha ďalší postupný útok Frankfurtu.
     
    39
    Barkok šliapol v súboji o loptu na nohu Uthovi. Hlavný rozhodca nechal hru pokračovať, Uth však zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    38
    Gólman Schalke potom chytil skorým vybehnutím ďalšiu kolmicu na Andrého Silvu. Jeho spoluhráči sa snažia o postupnú rozohrávku z vlastnej polovice.
     
    37
    André Silva dostal výbornú prihrávku pomedzi obrancov Schalke na ľavú stranu šestnástky, tvrdou strelou ale namieril priamo na brankára Fährmanna.
     
    36
    Center z neho chytil pripravený brankár Frankfurtu Trapp. Ten loptu okamžite vykopol na útočnú polovicu, jeho nepresný výkop však skončil u brankára Schalke Fährmanna.
     
    35
    Hoppe si spracoval nákop pred šestnástku Frankfurtu a posunul loptu na pravé krídlo na rozbehnutého Ramana. Ten zablokovaným centrom získal roh pre hostí.
     
    34
    Nastasić zastavil ďalšiu kolmicu na Andrého Silvu, jeho spoluhráči však loptu okamžite vrátili domácim. Tí poďakovali a ďalšou nepresnou kolmicou ju prakticky prihrali brankárovi Schalke Fährmannovi.
     
    33
    Oba tímy si nepresnými rozohrávkami vymenili kontrolu nad loptou a tá napokon skončila u domáceho brankára Trappa. Ten ju rozohral na svojich obrancov.
     
    32
    S centrom z rohu si obrana Schalke poradila a Hasebe potom pred rozbehnutými hosťami radšej zakopol loptu do autu.
     
    31
    Domáci získali priamy kop z pravej strany. Na Kostićov center si nabiehal v šestnástke Schalke André Silva, Stambouli však loptu odhlavičkoval na roh.
     
    29
    Schalke 04 dalo gól!
    Hostia okamžite odpovedajú na inkasovaný gól a vyrovnávajú! Stambouli oblúčikom na pravú stranu šestnástky vysunul do nábehu MATTHEWA HOPPEHO, ktorý obehol obrancu Hintereggera. Ten sa nedohodol s brankárom Trappom, kto pôjde za touto loptou, čo využil práve rozbehnutý Hoppe, ktorý tvrdou strelou z ostrého uhla pomedzi nohy prekonal domáceho gólmana.
     
    28
    Frankfurt dal gól!
    Domáci zaslúžene otvárajú skóre! Kolašinacov odkop zastavil Barkok, ktorý posunul na hranici šestnástky loptu na Durma. Ten ju ešte prihral do šestnástky na ANDRÉHO SILVU, ktorý si ju spracoval a z otočky strelou po zemi poslal k pravej tyči Fährmannovej brány.
     
    27
    Younes šliapol v súboji o loptu na nohu Beckerovi. Hlavný rozhodca domácemu krídelníkovi dohovára.
     
    26
    Frankfurt pokračuje vo svojej aktivite a naďalej kombinuje na útočnej polovici. Hostia majú obrovský problém dostať sa k lopte.
     
    25
    Držanie lopty: 67 % : 33 %
    Strely: 6:0
     
    24
    Younes nacentroval z rohu na prednú tyč, kde predskočil obrancu Schalke Hinteregger a prudkou hlavičkou nasmeroval loptu do bližšej tyče. Od nej sa hrací predmet odrazil k voľnému N'Dickovi, ktorý vystrelil z voleja nad odkrytú Fährmannovu bránu.
     
    23
    Stambouli prerušil útok domácich a založil protiútok Schalke. Ten pokazil Kolašinac, ktorý si loptu navádzal okolo šestnástky Frankfurtu tak dlho, až mu ju jeden z domácich hráčov vypichol.
     
    22
    Uth zakrútil loptu z priameho kopu z pravej strany na zadnú tyč, kam si nabiehal Kolašinac. Ten však túto prudkú prihrávku na hracej ploche nedobehol a lopta tak skončila za bránkovou čiarou.
     
    21
    Domáci tak prešli k ďalšej „vlne“ svojho útoku a až ten hostia prerušili. Raman potom potiahol loptu po pravej strane smerom k šestnástke Frankfurtu a vypýtal si faul od Kostića.
     
    20
    Hosťom sa podarilo vytlačiť kombinujúcich domácich hráčov na ich polovicu a dokonca k ich šestnástke, o loptu ich však pripraviť nedokázali.
     
    18
    Hasebeho nepresná prihrávka na Younesa skončila v aute. Hostia chceli rozohrať svoj útok, domáci ich však opäť pripravili o loptu a nakoniec akcia Frankfurtu skončila nepresným centrom Kostića.
     
    17
    Ani tentoraz sa však hosťom nepodarilo loptu vybojovať a domáci sa rýchlo vrátili na ich polovicu, kde už rozvíjajú svoju postupnú kombináciu.
     
    16
    Strelu Andrého Silvu zo strednej vzdialenosti zablokoval Kabak. Po následnom nevydarenom prieniku Younesa skončila lopta za bránkovou čiarou a do hry ju odkopom od svojej brány vráti gólman Schalke Fährmann.
     
    15
    Kolmicu na Andrého Silvu zastavil Kabak, ktorý loptu pod tlakom posunul k brankárovi Fährmannovi. Ten ju pred napádajúcim portugalským útočníkom Frankfurtu odkopol do stredu poľa.
     
    14
    Hinteregger sa pri sklze v strede poľa zrazil so Serdarom. Hráč Schalke je už na nohách, domáci obranca však zostáva sedieť na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    13
    Kostićov center na zadnú tyč odhlavičkoval jeden z hráčov Schalke a aj keď sa lopta dostala na kopačky hráčov hrajúcich dnes v bielom, tak sú hostia naďalej pod tlakom napádajúcich domácich.
     
    12
    N'Dicka sa snažil prekľučkovať sa k šestnástke Schalke, loptu mu ale vypichol Stambouli, ktorý potom v súboji o ňu N'Dicku fauloval. Priamy kop pre Eintracht Frankfurt.
     
    11
    Becker si nedokázal spracovať pas na pravé krídlo a loptu znovu získali hostia. Tí sú naďalej výrazne aktívnejším tímom a tlačia hostí do obrany.
     
    10
    Kostićov individuálny prienik do šestnástky Schalke ukončil odkopom lopty Nastasić a v súboji o odrazenú loptu bol faulovaný Serdar.
     
    9
    Raman si na ľavom krídle narazil loptu s Kolašinacom a chcel sa rozbehnúť do úniku, predskočil ho však Sow, ktorého Raman následne fauloval.
     
    8
    Gólman Schalke odkopol loptu od svojej brány na polovicu Eintrachtu, tam ju však jeho spoluhráči získať nedokázali. Frankfurt znovu prechádza do protiútoku.
     
    7
    Barkok si narazil loptu na hranici šestnástky s Durmom a po jeho spätnej prihrávke vystrelil z výbornej streleckej pozície tesne mimo pravej tyče Fährmannovej brány.
     
    6
    Schalke sa prvýkrát dostalo na útočnú polovicu, jeho kombinácia sa však skončila po nepresnej prihrávke pred šestnástkou Frankfurtu. Domáci rýchlo otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    5
    Dlho si však hostia loptu neužili a pomerne rýchlo ju stratili. Durm sa potom dostal k centru z pravého krídla, jeho nákop ale chytil pripravený brankár Schalke Fährmann.
     
    4
    Hostia sa až po viac ako troch minútach hry dostali na dlhšiu dobu k lopte a hneď ich kombináciu v strede poľa domáci prerušili faulom na Hoppeho.
     
    3
    Hinteregger skvelou prihrávkou za obrancov Schalke vysunul na ľavú stranu šestnástky Kostića, ktorý loptu posunul na hranicu šestnástky na dobiehajúceho Barkoka. Tomu sa strela nevydarila a jeho slabý pokus po zemi do stredu brány chytil gólman hostí Fährmann.
     
    2
    Kostić sa dostal k centru na ľavej strane a takmer od autovej čiary nacentroval na prednú tyč. Nabiehajúci André Silva predskočil obrancu Schalke, hlavou však nasmeroval loptu nad Fährmannovu bránu.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí od obrancov rozohrávajú svoj prvý postupný útok. Schalke drží hráčov Frankfurtu vysokým presingom na ich polovici ihriska.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Frankfurt bude hrať v červenočiernych dresoch, Schalke v bielych.
     
    Oba tímy práve vychádzajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hinteregger, N'Dicka – Durm, Sow, Hasebe, Kostić – Barkok, Younes – André Silva.

    Náhradníci: Schubert – A. Touré, Tuta, Ilsanker, Hrustic, Zuber, Kamada, Chandler, Jović.

    FC Schalke 04: Fährmann – Becker, Kabak, Nastasić, Kolašinac (C) – Raman, Stambouli, Serdar, Harít – Hoppe, Uth.

    Náhradníci: Rönnow, Langer – Mendyl, Oczipka, Thiaw, Mascarell, Mercan, Bozdogan, Kutucu.

    Rozhodca: Gräfe – Kleve, Sinn.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia z posledných desiatich sezón hovorí mierne v prospech Frankfurtu, ktorý vyhral nad Schalke sedem z 18 vzájomných ligových súbojov. Schalke sa z výhry radovalo päťkrát a šesť zápasov týchto dvoch klubov sa skončilo remízami. V posledných dvoch sezónach bol Frankfurt ešte úspešnejší, keď zo štyroch ligových zápasov proti Schalke vyhral tri. V minulej sezóne vyhralo Schalke doma 1:0, vonku v odvete však prehralo 1:2.

    Posledných 5 ligových vzájomných zápasov:
    12. 5. 2018: Schalke – Frankfurt 1:0
    11. 11. 2018: Frankfurt – Schalke 3:0
    6. 4. 2019: Schalke – Frankfurt 1:2
    15. 12. 2019: Schalke – Frankfurt 1:0
    17. 6. 2020: Frankfurt – Schalke 2:1
     


    FC Schalke 04

    Schalke sa v minulom kole dočkalo prvej výhry takmer presne po roku, a tak sa mu „nepodarilo“ prekonať bradatý rekord nemeckej Bundesligy v počte ligových zápasov bez výhry. Jeho séria sa zastavila na čísle 30, v minulom kole sa totiž tím z Gelsenkirchenu dočkal prvej ligovej výhry v zápase proti Hoffenheimu (4:0). I tak je však pred dneškom na poslednom mieste a na posledné nezostupové, 15. miesto, na ktorom je aktuálne Bielefeld, stráca už sedem bodov. Potrebuje tak nutne zbierať body, jeho útok je však druhým najmenej produktívnym v súťaži (12 strelených gólov) a obrana súčasne najhoršou v Bundeslige (39 inkasovaných gólov). V zápasoch vonku je Schalke zatiaľ taktiež najhorším tímom ligy, keď si domov zo siedmich zápasov na cudzích trávnikoch priviezlo len dva body.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Augsburg – Schalke 2:2
    Schalke – Freiburg 0:2
    Schalke – Bielefeld 0:1
    Hertha – Schalke 3:0
    Schalke – Hoffenheim 4:0
     


    Eintracht Frankfurt

    Frankfurt síce prehral z 15 ligových zápasov len dva, až osem duelov však remizoval. Výhry začal zbierať až v posledných kolách, keďže posledné tri zápasy za sebou vyhral a v tabuľke sa tak posunul na priebežné 9. miesto. Na šiesty Wolfsburg, ktorý včera remizoval s Lipskom, stráca len tri body, má tak šancu sa prípadnou dnešnou výhrou dotiahnuť bodovo na tímy, ktoré sú na pohárových priečkach. Hlavným ťahúňom Eintrachtu je zrejme André Silva, ktorý strelil 11 z 25 gólov tímu a je tretím najlepším strelcom nemeckej Bundesligy. Doma Frankfurt v tejto sezóne ešte neprehral, až 5 zo siedmich domácich zápasov ale len remizoval.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Wolfsburg – Frankfurt 2:1
    Frankfurt – Mönchengladbach 3:3
    Augsburg – Frankfurt 0:2
    Frankfurt – Leverkusen 2:1
    Mainz – Frankfurt 0:2
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Eintracht Frankfurt – FC Schalke 04. Stretnutie 16. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 18:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 28. André Silva, 72. Jović, 90+1. Jović – 29. Hoppe

    Karty:   87. Kutucu (SCH)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 9:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:10.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hinteregger (52. Hrustic), N'Dicka – Durm (62. Jović), Sow, Hasebe, Kostić – Barkok (79. Kamada), Younes (79. A. Touré) – André Silva.
    Náhradníci: Schubert – A. Touré, Tuta, Ilsanker, Hrustic, Zuber, Kamada, Chandler, Jović.

    FC Schalke 04: Fährmann – Becker, Kabak, Nastasić, Kolašinac (C) – Raman (61. Bozdogan), Stambouli, Serdar, Harít (79. Oczipka) – Hoppe (87. Kutucu), Uth.
    Náhradníci: Rönnow, Langer – Mendyl, Oczipka, Thiaw, Mascarell, Mercan, Bozdogan, Kutucu.

    Rozhodca: Gräfe – Kleve, Sinn