Bayern – Freiburg 2:1 (kon.) | Frankfurt – Schalke 3:1 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
3:1 (1:1)
FC Schalke 04
Nedeľa 17.01.2021, 18:00 • Deutsche Bank Park, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:11:46)
     
    Ďalší program:

    Eintracht Frankfurt
    17. kolo – 20. 1. 2021, 20:30: Freiburg – Frankfurt

    FC Schalke 04
    17. kolo – 20. 1. 2021, 18:30: Schalke – Kolín nad Rýnom
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 64 % : 36 %.
    Strely na bránu: 11:1.
    Strely mimo: 9:4.
    Rohy: 8:2.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 8:10.
     
    Tento zápas končí príbehom ako stvoreným pre futbalových romantikov. Luka Jović, ktorý sa po roku a pol v Reale Madrid vrátil na hosťovanie do Frankfurtu, naskočil do zápasu v priebehu druhého polčasu a strelil dva góly, ktorými rozhodol o víťazstve svojho tímu. Súčasne tým ale umožnil kapitánovi svojho tímu Davidovi Abrahamovi víťaznú rozlúčku s profesionálnou kariérou. Abraham bude na ňu mať aj veľmi nevšednú pripomienku, hlavný rozhodca Manuel Gräfe si totiž s ním vymenil dres.

    Späť však k priebehu zápasu. Frankfurt bol aktívnejším tímom i v druhom polčase a aj keď Schalke hralo predsa len o niečo viac smerom dopredu, tak sa naďalej hlavne bránilo. Rozhodujúcim momentom sa stal prvý gól Luku Jovića, po ktorom Frankfurt už definitívne úplne ovládol dianie na trávniku a až do záverečného hvizdu nepustil hostí prakticky ani do trvalejšieho tlaku. Jović napokon svoj návrat ešte vyšperkoval druhým gólom v nadstavenom čase, čím definitívne spečatil štvrtú výhru Frankfurtu za sebou. Domáci sa tak posunuli v tabuľke na 7. miesto a na štvrtý Dortmund strácajú len tri body. Schalke po domácej výhre nad Hoffenheimom znovu prehralo, v tabuľke je posledné a na 15. miesto stráca sedem bodov.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Záver zápasu sa odohráva tam, kde bola lopta väčšinu času – na polovici Schalke. Domáci získali zrazeným centrom ešte i rohový kop.
     
    90+1
    Frankfurt dal gól!
    Je hotovo, domáci dnes vyhrajú! Kutucu prišiel na útočnej polovici o loptu a domáci okamžite otočili hru na opačnú stranu. Kostić vysunul prihrávkou na ľavú stranu do úniku LUKU JOVIĆA, ktorý si v šestnástke zasekol Kabaka a strelou po zemi namieril k pravej tyči Fährmannovej brány.
     
    90+1
    Oczipkov center zľava odhlavičkoval z vlastnej šestnástky Abraham. Domáci potom loptu získali a vyrážajú do otvorenej obrany Schalke.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Hrustic v rýchlom protiútoku vysunul prihrávkou do otvorenej obrany Schalke Kamadu, ten si ale loptu spracoval veľmi zle a Kolašinac mu ju sklzom vypichol.
     
    89
    Oczipkov center domáca obrana odvrátila z vlastnej šestnástky, lopta sa však vrátila k hosťom a po centri sprava sa dostal k hlavičke Kabak. Jeho zakončenie letelo vysoko nad Trappovu bránu.
     
    88
    Serdar obral domácich pri ich rozohrávke o loptu a rozbehol sa smerom k šestnástke Frankfurtu. Pred ňou bol faulovaný, hostia tak získavajú štandardku.
     
    87
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva už po niekoľkých sekundách na trávniku za šliapnutie na nohu Abrahama pri napádaní Ahmed Kutucu (FC Schalke 04).
     
    87
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Matthew Hoppe, prichádza Ahmed Kutucu.
     
    86
    Oczipka dostal výbornú prihrávku za obranu Frankfurtu na ľavé krídlo a centrom do stredu šestnástky hľadal nabiehajúcich spoluhráčov. Tí sa však takmer zrazili a Hoppe napokon nedokázal loptu vôbec zasiahnuť.
     
    85
    Domáci sa teraz nikam neponáhľajú a loptu si prihrávajú na vlastnej polovici. Do svojej kombinácie zapojili i svojho brankára Trappa.
     
    84
    Hostia konečne získali loptu, domáci ich ale vysokým napádaním donútili k malej domov na brankára Fährmanna a jeho odkopu sa potom hráči Frankfurtu v strede poľa zmocnili.
     
    83
    Center z rohu gólman Schalke chytil, po jeho výkope sa však lopty znovu zmocnili domáci. Hostia ešte nemali od inkasovaného gólu ani jeden poriadny útok a Trappovu bránu tak nemali ani len možnosť ohroziť.

    Michal Sadlek

    Góly: 28. André Silva, 72. Jović, 90+1. Jović – 29. Hoppe

    Karty:   87. Kutucu (SCH)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 9:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:10.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hinteregger (52. Hrustic), N'Dicka – Durm (62. Jović), Sow, Hasebe, Kostić – Barkok (79. Kamada), Younes (79. A. Touré) – André Silva.
    Náhradníci: Schubert – A. Touré, Tuta, Ilsanker, Hrustic, Zuber, Kamada, Chandler, Jović.

    FC Schalke 04: Fährmann – Becker, Kabak, Nastasić, Kolašinac (C) – Raman (61. Bozdogan), Stambouli, Serdar, Harít (79. Oczipka) – Hoppe (87. Kutucu), Uth.
    Náhradníci: Rönnow, Langer – Mendyl, Oczipka, Thiaw, Mascarell, Mercan, Bozdogan, Kutucu.

    Rozhodca: Gräfe – Kleve, Sinn