Fínsko – Rusko 4:1 (kon.) | Kanada – USA 0:2 (kon.)
koniec
Kanada
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
USA
Streda 06.01.2021, 03:38 • Edmonton (CAN) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:37
    Hollowayova dorážka spomedzi kruhov, Knight dobre zasiahol betónom, Levi mieri na striedačku, Kanaďania v šestici.
     
    56:55
    Hellesonovi zobral puk McMichael a ušiel obrane USA, lenže v samotnom závere nezakončil poriadne, McMichael sa hnevá sám na seba a búcha hokejkou o mantinel.
     
    51:55
    Cozensova strela zblokovaná, následne trma vrma pred bránkoviskom, po Krebsovej dorážke zazvonila žŕdka, ale netrafil ju puk, len vyrazená hokejka brániaceho hráča.
     
    45:46
    Odrazený puk dokorčuľoval medzi kruhmi Cozens, jeho koncovka však zrazená obrancom.
     
    39:25
    Brink sa zorientoval v útočnom pásme, natiahol na seba brániacich hráčov a poslal puk spoluhráčovi, Johnson vo výbornej pozícii medzi kruhmi, Levi teraz udržal po jeho strele nádeje svojho tímu.
     
    36:00
    Americká odpoveď, Zegras prihral puk pred bránkovisko, Helleson ani Turcotte neuspeli v dorážke pred Levim.
     
    33:47
    Dobrý prechod Kanady do pásma, prečíslili súpera, Krebs prihral Schneiderovi, ten sa pokúsil položiť Knighta naznačenou strelou, ale americký brankár dobre reagoval na následnú ranu.
     
    32:38
    Kanaďania vyhrali buly, udržali sa v pásme, nastrelený puk od modrej od Drysdalea, Knight vyrazil len pred seba, dorážka Byfielda nad bránu.
     
    31:10
    Tutovka Kanady v oslabení, Cozens zamieril do protiútoku, podporil ho aj obranca Byram, Cozens poslal v útočnom pásme puk Byranovu do jazdy, ten blafákom oklamal Knighta, ale trafil len žŕdku.
     
    30:40
    Kaliyev dvakrát strieľal z ľavého kruhu, prvý pokus sa od Leviho odrazil k nemu naspäť, druhý puk mieril rovno do stredu brány, Levi schoval puk v náruči.
     
    30:03
    Vylúčenie v tíme Kanada (Jakob Pelletier – 2 min., hákovanie).
    20:32 Trevor Zegras (USA) - 0:2
     
    20:32
    USA dalo gól!
    Američania nahodili puk za bránku, so šťastím sa tento odrazil od zadnej časti bránky, čo pomýlilo obrancov aj brankára Leviho, ktorý ostal dezorientovaný, využil to TREVOR ZEGRAS, ktorý puk umiestnil do odkrytej brány.
    Asistencie: Arthur Kaliyev
     
    18:33
    Tomasino strieľal z ľavého kruhu, prvú ranu zblokoval Thrun, Tomasino sa dostal k opakovanej strele, po nej musel zasahovať Knight.
     
    16:38
    Vylúčenie v tíme USA (Bobby Brink – 2 min., podrazenie).
     
    14:20
    USA nasadili opäť prvú formáciu a pokračujú v nápore, Kaliyev a Zegras v krátkom slede mali dobré pozície, ale Levi teraz drží svoj tím.
    13:25 Alexander Turcotte (USA) - 0:1
     
    13:25
    USA dalo gól!
    Dobrá pasáž Američanov, dlhšie držali súpera v pásme, nastrelený puk od modrej tečoval pred bránkou nechytateľne ALEXANDER TURCOTTE. Prvý inkasovaný gól Kanady v hre 5 na 5 na celom turnaji.
    Asistencie: Drew Heleson, Trevor Zegras
     
    12:30
    Prvá lepšia pozícia pre USA na skórovanie, Boldy dostal puk na ľavý kruh, Knight mal dobré postavenie a jeho strelu švihom pokryl.

    Marián Vychovalý

    Góly a asistencie: 14. Turcotte (Helleson, Zegras), 21. Zegras (Kaliyev)


    Kanada: Levi (Garand) – Byram (C), Drysdale, Harley, Schneider, Guhle, Barron, Korczak – Pelletier, McMichael (A), Cozens (A) – Quinn, Newhook, Krebs – Holloway, Byfield, Perfetti – Mercer, Suzuki, Tomasino – Zary.
    USA: Knight (Wolf) – Sanderson, Helleson, York (C), Faber, Johnson, Thrun, LaCombe – Zegras, Turcotte (A), Kaliyev – Boldy, Beniers, Caufield (A) – Berard, Farinacci, Brink – Brisson, Slaggert, Moynihan – Colangelo.

    Rozhodca: Gouin, Sandlak – Deschamps, Vanoosten (Všetci Kanada)