Nové Zámky – Nitra 2:3 (0:3 po s.n.) | B. Bystrica – Zvolen 1:3 (kon.) | Michalovce – Miškovec 3:0 (kon.)
Trenčín – HC Slovan 0:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Detva 4:5 (kon.) | Košice – Poprad 4:0 (kon.)
koniec
HC MONACObet Banská Bystrica
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
HKM Zvolen
Streda 06.01.2021, 16:00 • Zimný štadión Zvolen • Tipos Extraliga (SR) • 28. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (J. Mikúš – 2 min., hákovanie).
     
    58:07
    Zvolen dal gól!
    Radovan Puliš získal puk a poslal ho na opačnú stranu PETROVI ZUZINOVI ako na podnose. Zuzin už mal pred sebou už iba prázdnu bránu bránu a nemýlil sa – 1:3.
    Asistoval Radovna Puliš a Radovan Bondra
     
    53:52
    Melancova strela od modrej, od zadného mantinelu sa odrazila pred bránu k Zuzinovi, tomu ale gól doslova vzal obranným zákrokom Tamáši.
     
    47:27
    Zvolenčania sa núkali, kto puk odpáli, tak sa nakoniec prepočítali a puk sa z ničoho nič ocitol na hokejke Jakuba Sukeľa pre Trenčanom. Útočník Baranov ale vyrovnaním na 2:2 pohŕdol.
     
    46:14
    Zvolen dal gól!
    Dve sekundy pred uplynutím presilovky päť na troch hostia presilovku premenili. Zuzin nabil na strelu z prvej Nuutinena. Ten ale trafil iba pravú tyčku, puk sa ale dostal k MARCOVI HALAMOVI, ktorý puk dorazil do siete – 1:2.
    Asistencie Mikko Nuutinen a Peter Zuzin.
     
    44:56
    Nasleduje 80 sekundová presilovka hostí o dvoch hráčov.
     
    44:56
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Demo – 2 min., hákovanie).
     
    44:16
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Ďatelinka – 2 min., podrazenie).
     
    42:34
    Banská Bystrica dala gól!
    Faško-Rudáš sa predral popri mantineli a prihral MATT MISTELE vystrelil na lapačku. Trenčan s neistým zákrokom a nakoniec si puk zrejme sám vrazil do siete – 1:1.
    Asistencie Martin Faško-Rudáš a Alex Tamáši.
     
    39:23
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Ďatelinka – 2 min., držanie).
     
    39:23
    Hostia odvolali Trenčana a rozohrali skutočne celkom pekný kolotoč, no Mikko Nuutinen nakoniec páli iba do Belányiho.
     
    35:36
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Kelemen – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    35:09
    Obrovská hrúbka Michala Ivana v rozohrávke, nahral medzi kruhy rovno na hokejku Faška-Rudáša. Ten ešte prihral na ľavo Tamášimu, ktorý bol lepšie postavený, no ten jeho šancou pohŕdol.
     
    32:50
    Obrovská šanca hostí v oslabení. Jozef Tibenský získal puk za bránou, natlačil sa pred bránu a zakončil bekhendom, Beláyni krásne vyráža ramenom.
     
    31:48
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Betker – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    30:48
    Na ľavej strane sa sám na kruhu objavil z ničoho nič Melancon, ako zakončenie zvolil Kanaďan príklep a veru veľa nechýbalo a Zvolen mohol viesť už o dva góly.
     
    28:11
    Dvaja domáci hráči sa dostali s pukom za obranu Baronov. Václav Stupka šiel teda sám na bránu a zvolil strelu na lapačku, puk však rovno zaparkoval do Belányiho lapačky.
     
    26:34
    Šanca hostí. Tibenského strela na dvakrát, puk Belányi iba vyrazil vedľa seba. Rovno však na hokejku Jedličku, ktorý sa však horšie zorientoval a následnú strelu gólman domácich chytá.
     
    21:26
    Zvolen dal gól!
    ALLAN McPHERSON si položil Belányiho na ľad a blafákom poslal puk po brvno. Hostia sa premeneným trestným strieľaním ujímajú vedenia 0:1.
     
    21:26
    Allan McPherson ušiel obrane hostí a pri zakončení ho Demu musel seknúť. Kanaďan sa ale stále nedvíha z ľadu. Na ľad prichádza aj doktor. Mimochodom nariadené je trestné strieľanie.
     
    14:48
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Zuzin – 2 min., držanie).
     
    03:05
    Hosťujúce mužstvo HKM Zvolen vo veľkej šanci. Zuzin prihrával pred bránu na McPhersona, ten aj zakončil, ale rovno do betónom gólmana. Fantastický gólman Filip Belányi.

    Števo Lasab

    Góly a asistencie: 43. Mistele (Faško-Rudáš, Tamáši) – 22. McPherson (t.s.), 47. M. Halama (Nuutinen, Zuzin), 59. Zuzin (Puliš, R. Bondra)


    HC MONACObet Banská Bystrica: Belányi (Gajan) – Breton, Crevier-Morin, Cardwell, Žiak, Ďatelinka (C), Demo, Ganz, Petrinec – Mistele, Tamáši, Faško-Rudáš – J. Sukeľ, D´aoust, M. Sloboda – Kabáč (A), Výhonský, Kriška (A) – Melcher, Vybíral (tréner – M. Chudý)
    HKM Zvolen: Trenčan (Rahm) – Betker, Kotvan, Ivan, Melancon, Hraško (A), Kubka, Meliško – R. Bondra, J. Mikúš, Puliš (C) – McPherson, Zuzin (A), Nuutinen – Stupka, M. Halama, Kelemen – Marcinek, Jedlička, Tibenský – Kolenič (tréner – P. Oremus)

    Rozhodca: Tvrdoň, Valach – Kacej, Vyšný (video – Jonák)