Rusko – Nemecko 2:1 (kon.) | Fínsko – Švédsko 3:2 (kon.)
koniec
Rusko
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Nemecko
Sobota 02.01.2021, 18:10 • Rogers Place, Edmonton • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Amirov navyše v strednom pásme vystihol prihrávku na Stützleho a v páde sa pokúsil namieriť do odkrytej nemeckej bránky, tú však minul.
     
    58:59
    Nemci sa dostali do útočnej tretiny. Ich brankár Bugl opustil svoju bránku a Nemci hrajú so šiestimi korčuliarmi.
     
    57:00
    Elias sa z ľavej strany tlačil pred bránku a po vypichnutí puku ruským obrancom sa k nemu dostal naspäť. Z ničoho nič sa tak ocitol pred Askarovovom, ktorý ho však dokázal vychytať.
     
    56:43
    Ponomarjov sa dostal k odrazenému puku medzi nemeckými obrancami a spomedzi kruhov sa natlačil pred bránku. Jeho bekhendovú strelu zlikvidoval ďalším skvelým zákrokom nemecký brankár Bugl.
     
    55:33
    Vylúčenie v tíme Nemecko (John Peterka – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    54:54
    Vylúčenie v tíme Rusko (Jegor Spiridonov – 2 min., zovretie puku).
     
    54:54
    Nemci vyhrali buly a po strele od modrej vznikla pred ruskou bránkou obrovská mela. V tej sa snažili Nemci doraziť puk, ten ale Spiridonov, ktorý ležal v bránkovisku nepochopiteľne chytil a posunul k brankárovi Askarovovi, keď už bol mimo ruskej bránky za bránkovou čiarou.
     
    52:06
    Nemci stratili puk vo vlastnom pásme a po prihrávke od spoluhráča sa dostal k Spiridonovovi. Ten si ho potiahol do ľavého kruhu, odkiaľ tesne minul Buglovu bránku.
     
    51:45
    Už mohlo byť vyrovnané! Elias tečoval strieľanú prihrávku od Peterku medzi kruhy do hornej žŕdky Askarovovej bránky.
     
    45:51
    Peterka po zisku puku zrýchlil a pretlačil sa za ruského obrancu. Jeho zakončenie z bekhendu brankár Askarov vyrazil a Stützle, ku ktorému sa puk na ľavú stranu odrazil, minul odkrytú ruskú bránku.
     
    45:02
    Muchamadullinovu strelu od modrej vyrazil brankár Bugl len pred seba a Podkolzin sa dostal k dorážke. Bugl však spojil betóny včas a jeho zakončenie zastavil.
    43:24 Florian Elias (GER) - 2:1
     
    43:24
    Nemecko dalo gól!
    Nemci znižujú a vracajú sa do hry! Peterka sa od pravého mantinelu snažil dostať medzi kruhy, Rusi mu však puk vypichli. Ten sa odrazil k FLORIANOVI ELIASOVI, ktorý ho síce najprv stratil, potom ho však Amirovovi zobral a presnou strelou k pravej žŕdke ho poslal za chrbát brankára Askarova. Bez asistencie.
     
    39:50
    Až teraz Nemci prestriedali a stihli to len tak-tak. Rusi sa už vrátili do nemeckej tretiny a Ponomarjov nahodil od pravého mantinelu puk na Muchamadullina, ktorý ho tečoval do hrude nemeckého brankára Bugla.
     
    35:44
    Samanski sa po zlej rozohrávke Rusov dostal k puku medzi kruhmi, nemecký útočník však namieril priamo na Askarova, ktorý na dvakrát dokázal puk zakryť lapačkou.
     
    33:30
    Vylúčenie v tíme Rusko (2 min. pre hráčsku lavicu – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Rodion Amirov.
     
    32:31
    Firstov obral Stützleho vo vlastnej tretine o puk a vyrazil do samostatného úniku. Firstov potom síce na útočnej modrej zakopol, puk sa ale dostal priamo k ďalšiemu Rusovi Bardakovovi, ktorého strelu k pravej žŕdke brankár Bugl vyrazil.
     
    29:55
    Po niekoľkých prihrávkach sa puk dostal na pravú stranu k Spiridonovovi, ktorého strelu do odkrytej nemeckej bránky zastavil jeden z nemeckých obrancov korčuľou.
    28:27 Danil Baškirov (RUS) - 2:0
     
    28:27
    Rusko dalo gól!
    Rusi odskakujú do dvojgólového náskoku! Nepresnú rozohrávku nemeckého obrancu zastavil pri pravom mantineli Gricjuk, ktorý puk posunul za bránkovú čiaru k Afanasjevovi. Ten ho z prvej ešte prihral medzi kruhy na DANILA BAŠKIROVA, ktorý namieril presne k pravej žŕdke svätyne nemeckého brankára Bugla. Asistencie: Jegor Afanasjev, Arsenij Gricjuk.
     
    23:56
    Vylúčenie v tíme Rusko (Semjon Čisťakov – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    23:34
    Nemci po zbytočnej kľučke obrancu prišli o puk. Čisťakov od modrej nahodil puk na brankára Bugla, ktorý ho vyrazil doprava na hokejku Podkolzina. Ten našiel krížnou prihrávkou na opačnej strane Amirova, ktorý však puk usmernil len do oblúku nemeckej bránky.
     
    21:59
    Rusi následne využili nemeckú stratu puku a dostali sa do prečíslenia 2 proti 1, ktorého zakončil strelou do brankára Bugla z ľavého kruhu Spiridonov.
     
    21:17
    Vylúčenie v tíme Rusko (Kirill Kirsanov – 2 min., podrazenie).
     
    21:10
    Peterka hneď z buly posunul puk za ruských obrancov na Eliasa, ktorý ho v páde dostal medzi kruhy na Stützleho. Toho vychytal brankár Askarov a Elias, ku ktorému sa puk po zákroku ruského brankára odrazil, ho dorážkou nasmeroval mimo ruskej bránky.
     
    18:01
    Amirovovu spätnú prihrávku zrazil nemecký obranca tak, že sa puk dostal naspäť na ľavú stranu k Amirovovi. Ten ho zo vzduchu nasmeroval tesne mimo Buglovej bránky.
     
    15:36
    Elias sa na pravej strane natlačil pred ruského obrancu a prihrávkou popred bránkovisko hľadal na opačnej strane voľného Stützleho. Tomu chýbalo niekoľko centimetrov, aby puk usmernil do odkrytej Askarovovej bránky.
    09:15 Vasilij Ponomarjov (RUS) - 1:0
     
    09:15
    Rusko dalo gól!
    Rusi otvárajú skóre vo vlastnom oslabení! Zborná vyhrala vhadzovanie a puk sa dostal na hokejku Čisťakova, ktorý pohotovo vysunul do samostatného úniku za nemeckú obranu VASILIJA PONOMARJOVA. Ten si puk potiahol pred bránkovisko a blafákom do ľavej strany poslal puk za pravý betón nemeckého gólmana Bugla. Asistencie: Semjon Čisťakov, Zachar Bardakov.
     
    09:00
    Vylúčenie v tíme Rusko (Daniil Čajka – 2 min., podrazenie).
     
    08:45
    Flade sa na ľavej strane útočnej tretiny uvoľnil a krížnou prihrávkou pred ruským bránkoviskom hľadal Henriquez-Moralesa, ktorý však na zadnej žŕdke puk dobre netrafil.
     
    06:10
    Peterka potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma a prihrávkou medzi kruhy ho posunul na Stützleho, ktorý namieril do pravej žŕdky ruskej bránky.
     
    03:47
    Vylúčenie v tíme Nemecko (Lucas Flade – 2 min., sekanie).
     
    03:47
    Groševovu strelu z ľavého krídla musel brankár Bugl vyraziť a potom dokázal nemecký gólman zlikvidovať i dorážku Groševa. Bude sa prvýkrát vylučovať.
     
    Celý šampionát sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 hrá bez prítomnosti divákov.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 10. Ponomarjov (Čisťakov, Bardakov), 29. Baškirov (Afanasjev, Gricjuk) – 44. Elias


    Rusko: Askarov (Achťamov) – Čisťakov (A), Muchamadullin, Byčkov, Kuznecov, Kňazev, Kirsanov, Čajka, Šechovcov – Amirov (A), Chusnutdinov, Podkolzin (C) – Gricjuk, Baškirov, Afanasjev – Spiridonov, Safonov, Firstov – Grošev, Ponomarjov, Bardakov.
    Nemecko: Bugl (Tiefensee) – Glötzl, Gnyp (A), Zimmermann, Münzenberger, Szuber, Raabe, Flade – Reisnecker, Dubé, Alberg – Stützle (C), Elias, Peterka (A) – Nijenhuis, Samanski, Schweiger – Chrobot, Henriquez-Morales, Schumacher.

    Rozhodca: Kowalski, Menniti – Harris, Mackey (CAN)