Bielefeld – Mönchengladbach 0:1 (kon.) | Brémy – Union Berlín 0:2 (kon.) | Frankfurt – Leverkusen 2:1 (kon.)
Hoffenheim – Freiburg 1:3 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Augsburg 0:1 (kon.) | Hertha – Schalke 3:0 (kon.)
Stuttgart – Lipsko 0:1 (kon.)
koniec
Werder Brémy
0:2 (0:2)
1. FC Union Berlín
cz Sobota 02.01.2021, 15:30 • Wohninvest Weserstadion, Brémy • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji poklidný začátek nového roku. (17:28:57)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 8:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:14.
     
    Union potvrzuje skvělou formu z minulého roku v dnešním duelu a přenáší si ji do roku 2021. Berlín si zajistil tři body hned v začátku zápasu, kdy si připsal dvě střely mezi tři tyče, přičemž obě skončily v síti, trefili se oba hrotoví útočníci hostů. Brémy tak sice měly spoustu času na vyrovnání, ale nic převratného si nevytvořily, takže i když mají stejně střel na bránu jako protivník, ani jednou se neprosadily a po vítězství nad Mohučí tak zase vyšly bodově i gólově naprázdno.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nyní ještě hosté posílají míč odkopem až k Jiřímu Pavlenkovi, který už je s porážkou smířený, takže s rozehrávkou nějak zvlášť nepospíchá.
     
    90+2
    Brémy se ještě v nastavení zoufale snaží, ale vypadá to, že nedočkají ani snížení. Union výborně pokrývá všechen prostor a soupeři vůbec nic nedovoluje.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    89
    Hosté kupují útočením co nejvíce času, na levé straně tak získávají již několikátý aut, Christopher Lenz s jeho rozehrávkou samozřejmě nemá naspěch.
     
    88
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Cedric Teuchert.
     
    87
    Florian Hübner chtěl nechat mít doputovat mimo hrací plochu, s tím nesouhlasil Jean Manuel Mbom, který ho poslal k zemi, ale hlavní sudí mu hned píská faul.
     
    86
    Sheraldo Becker se dostal k míči jen za cenu nedovoleného zákroku, určitě mu to ale příliš nevadí, protože získal aspoň trochu času.
     
    85
    Berlín v klidu ubránil další standardní situaci soupeře a Andreas Luthe následně posílá míč co nejdál od své brány, protože tím získá spoustu času.
     
    84
    Domácí už moc dobře ví, že jim teče do bot, takže se snaží dostat do šestnáctky všemi možnými způsoby a za každou cenu. Tentokrát jim v tom Union zabránil jen za cenu rohu.
     
    83
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Taiwo Awoniyi, přichází Julian Ryerson.
     
    82
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Ömer Toprak, přichází Miloš Veljković.
     
    81
    Tahith Chong poslal do šestnáctky nadějný centr, na který si pěkně naskočil Davie Selke, ale v těžké pozici poslal míč jen mimo hrací plochu.
     
    80
    Brémy stále dopředu příliš nespěchají. Nakonec ale přišel nákop, který však v pohodě zachytil jeden ze stoperů Berlína.
     
    79
    Sheraldo Becker na útočné polovině sbírá co nejvíce sekund, nyní už hraje Union vyloženě na čas, protože dvoubrankové vedení by mu už určitě mohlo stačit.
     
    77
    Tahith Chong se hned po svém příchodu zapojil do hry, po jeho přihrávce však spoluhráč daroval soupeři jen aut.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Grischa Prömel, přichází Sebastian Griesbeck.
     
    76
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Ludwig Augustinsson, přichází Tahith Chong.
     
    76
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Romano Schmid, přichází Niclas Füllkrug.
     
    75
    Werder už začíná být jednoznačně aktivnější, ale čas mu velmi rychle ubíhá. Theodor Gebre Selassie navíc nyní pokazil na útočné polovině přihrávku, čímž připravil svůj tým o další čas.
     
    74
    Sheraldo Becker jen tak tak zastihl míč na hrací ploše, z těžké pozice se navíc pokusil o centr, který ale skončil jen v rukavicích Jiřího Pavlenky.
     
    73
    Brémy také rozehrávají dva rohy během krátké chvíle, ale Union i nadále kontroluje vzdušný prostor před svou bránou a jeden z obránců hlavou posílá míč mimo šestnáctku.
     
    72
    Nyní už je český brankář s rozehrávkou mnohem opatrnější a přihrává nejbližšímu spoluhráči. Ten nakopává za něj, přičemž Davie Selke se ve vápna dostal k zakončení, které bylo nepřesné.
     
    70
    Jiří Pavlenka zahajuje posledních dvacet minut odkopem, kterým ale nenachází žádného spoluhráče. Berlín tak okamžitě zahájil protiútok, při kterém Taiwo Awoniyi poslal nebezpečný míč před bránu, ale tam Sheraldo Becker trestuhodně přestřelil bránu!
     
    69
    Domácí už přece jen začínají být nebezpečnější, na další centr si šikovně vyskočil Theodor Gebre Selassie, který tak donutil k zákroku brankáře Unionu, který to zvládl v pohodě.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Sheraldo Becker (1. FC Union Berlín).
     
    67
    Davie Selke dostal přihrávku za obranu a díky dobrému zpracování získal aspoň rohový kop. Ten si vzal pod palec Ludwig Augustinsson, přičemž jeho centr do malého vápna prošel, ale Marco Friedl pálil přímo doprostřed a navíc moc pomalu, takže Andreas Luthe v klidu zasáhl!
     
    66
    Christopher Lenz s vhozením autu samozřejmě nespěchá, následně chtěl proniknout po levé straně, ale tam se dopustil jen nedovoleného zákroku.
     
    65
    Čas velmi rychle plyne a hosté stále zkušeně drží hru daleko od své brány. Směrem dopředu jsou navíc mnohem aktivnější, takže by si výhru mohli pojistit ještě třetím gólem.
     
    63
    Robert Andrich se tvrdě střetnul s Romanem Schmidem, oba hráči se potřebovali chvíli vydýchat, ale ani u jednoho to nebude mít vážnější následky.
     
    62
    Union rozehrál další dva rohové kopy, ale ani jeden nebyl nebezpečný, protože v obou případech posílal Christopher Trimmel centr na bližší tyč, ale tam to Brémy čekaly a v klidu zasáhly.
     
    61
    Domácí se navíc nyní pomohli při útoku faulem, takže zase může rozehrát gólman hostů, který míč pošle co nejdál od své brány. Na útočné polovině dokonce našel spoluhráče.
     
    60
    Werder už má jen třicet minut na vyrovnání a rozhodně nevypadá, že by ho měl dosáhnout. Berlín zkušeně drží míč daleko od své brány a míří za suverénním vítězstvím.
     
    58
    Sheraldo Becker si šikovně dostal do šestnáctky, následně servíroval míč před bránu, kde hledal Taiwa Awoniyiho, který však balón pustil za sebe, kde už žádný hráč Unionu nebyl.
     
    57
    Florian Hübner si pomohl ke zpracování jen faulem, hlavní sudí tak může ponechat výhodu, ale Brémám nějak výrazně nepomohl. Jean Manuel Mbom sice následně pálil, ale nic složitého to pro Andrease Lutheho nebylo.
     
    56
    Taiwo Awoniyi útočil do rozhozené obrany, do risku ale nechtěl jít, takže ve druhé vlně uvolnil Sheralda Beckera, který však z dálky také pálil nepřesně.
     
    55
    Centr sice moc nebezpečný nebyl, ale Robert Andrich si našel odražený míč a okamžitě pálil, ale jeho volej zpoza šestnáctky skončila jen v prázdném hledišti.
     
    54
    Hra se nyní často přerušuje kvůli faulům, dvakrát za sebou se proti pravidlům provinili domácí, tentokrát hrál nedovoleně Ömer Toprak.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Davie Selke (Werder Brémy).
     
    52
    Andreas Luthe může poprvé ve druhé půli odkopávat od své klece, míč posílá co nejdál, což ale k ničemu nebylo, protože jeho spoluhráči darovali soupeři aut.
     
    51
    Union si chce vedení v klidu udržet, takže docela vysoko napadá, aby co nejvíce rozhodil rozehrávku soupeře, což se mu daří.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Florian Hübner (1. FC Union Berlín).
     
    50
    Jiří Pavlenka si také v klidu vyběhne pro míč a s rozehrávkou dost váhá, jelikož už se nemůže dopustit žádné chyby.
     
    49
    Werder téměř celý druhý poločas kontroluje míč, ale do žádné příležitosti mu to stále nepomáhá. Nyní to zkusil pomocí nákopu za obranu, ale ten moc přesný nebyl.
     
    48
    Josh Sargent předvedl dobré zpracování přihrávky, díky čemuž donutil protihráče k faulu, takže do šestnáctky může přiletěl další centr.
     
    47
    Brémy první útok soupeře ubránily a následně se samy dostávali do šance, jenže centr Romana Schmida nějak nebezpečný nebyl.
     
    46
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Leonardo Bittencourt, přichází Jean Manuel Mbom.
     
    46
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Juja Osako, přichází Davie Selke.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půli tedy docela jednoznačně ovládl Union, který tedy potvrzuje povedenou sezonu i v tomto duelu a naprosto ukázkově zvládá souboj s týmem z dolní části tabulky. Berlín se totiž dostal do dvou příležitostí, obě bez zaváhání využil, přičemž soupeři toho dokonce moc nedovolil. Má tak skvěle nakročeno k zisku třech bodů, ale Brémy se určitě jen tak nedají a ještě zkusí zápas alespoň zdramatizovat.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Video potvrdilo výrok postranního rozhodčího a branka není uznána. V závěru první půle tak ještě může zaútočit Union.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45
    Romano Schmid sice dostal parádní přihrávku za obranu a následně ještě lépe zakončil ke vzdálenější tyči, ale jeho pěkný gól nakonec neplatí kvůli ofsajdu, který si hlavní rozhodčí ještě zkontroluje u videa!
     
    44
    Žlutou kartu dostává Grischa Prömel (1. FC Union Berlín).
     
    43
    Jiří Pavlenka se po delší době zapojil do hry, protože mu radši nahrál jeho spoluhráč, který nechtěl riskovat ztrátu míče při rozehrávce.
     
    42
    Robert Andrich si po souboji vyžádal krátké ošetření, na nic vážnějšího to ale nevypadá, takže po svých odejde ze postranní čáru a téměř okamžitě se tak může pokračovat ve hře.
     
    40
    Andreas Luthe mohl v klidu zachytit zblokovaný centr a na okamžik tak přerušit hru, což jeho spoluhráčům bodne, protože Brémy jsou každým okamžikem aktivnější.
     
    39
    Robert Andrich si našel odražený míč a okamžitě pálil z dálky, ale jeho rána letěla jen po zemi, takže ji jeden z obránců zablokoval.
     
    38
    Brémy se ještě v první půli chtějí dostat aspoň do šance, začínají tak velmi aktivně napadat, což ale pro tuto chvíli zisk míče nepřináší.
     
    37
    Robin Knoche od míče čistým způsobem odtlačil Josha Sargenta, čímž získal odkop pro svého brankáře, který s ním nebude rozhodně pospíchat.
     
    35
    Berlín už si chce minimálně do přestávky v klidu uhlídat dvoubrankové vedení, míč tak drží daleko od své klece a čeká na hvizd rozhodčího.
     
    34
    Robin Knoche si sice našel centr v pokutovém území, ale selhal při zpracování, takže jeden z domácích míč okamžitě poslal mimo nebezpečnou zónu.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Christian Groß (Werder Brémy).
     
    32
    Domácí se přece jen ještě vydali dopředu, ale jejich útok skončil v samotném zárodku, takže hosté mohou vhazovat u půlící čáry.
     
    31
    Brémy jsou z druhého gólu samozřejmě otřesené. První půle se navíc rychle blíží do konce, takže možná se budou pokoušet o snížení až po přestávce.
     
    28
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Berlín ještě před třicátou minutou zvyšuje na rozdíl dvou branek! Robert Andrich vystihl přihrávku Ömera Topraka, na hraně šestnáctky tak bleskově uvolnil TAIWA AWONIYIHO, který i pod tlakem dokázal zakončit ke vzdálenější tyči, ke které balón jen tak tak dojel. Asistence: Robert Andrich.
     
    28
    Maximilian Eggestein nebezpečně tečoval střelu svého spoluhráče, ale míč potom letěl moc pomalu, takže Andreas Luthe ještě stačil zareagovat!
     
    27
    Brémy mají v posledních minutách opět větší držení míče. Kombinace směrem dopředu ale stále docela vázne, hlavně kvůli výborné obraně hostů.
     
    26
    Berlín se poblíž středové čáry dopustil nedovoleného zákroku, domácí i z takové dálky posílají míč až do pokutového území, ale tam je Theodor Gebre Selassie přichycen v ofsajdovém postavení.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Robert Andrich (1. FC Union Berlín).
     
    24
    Domácí už se dostávají zpět do hry, Ludwig Augustinsson tak vybojoval další rohový kop, který Leonardo Bittencourt rozehrál nakrátko a až pak centroval, ale jeho centr přeletěl celou šestnáctku.
     
    23
    Andreas Luthe trochu podcenil přihrávku, našel tak jenom Leonarda Bittencourta, který okamžitě zkusil štěstí z dálky, ale mířil jen nad horní tyčku.
     
    22
    Theodor Gebre Selassie rozehrává aut na pravé straně, míč chce samozřejmě poslat co nejvíce dopředu, ale protihráči mu to vůbec neumožňují.
     
    21
    Brémy po delší době byly s míčem na útočné polovině, ale tam se proti nim píská jen ofsajd, po kterém tak může rozehrávat Andreas Luthe.
     
    20
    Máme za sebou prvních dvacet minut, které docela jednoznačně ovládl Union, který nejen že drží jednobrankové vedení, ale také začíná být mnohem aktivnější.
     
    19
    Sheraldo Becker předvedl další povedený sprint, jenže následně centroval jen do rukavic Jiřího Pavlenky, pro kterého to nebylo nic složitého.
     
    18
    Marvin Friedrich musel spěchat za přihrávkou, protože nebyla moc přesná a mířila tak mimo hrací plochu, ale míč v pohodě stihl zachytit, takže může pokračovat v kombinaci.
     
    17
    Taiwo Awoniyi dostal výbornou přihrávku do běhu, neměl ale dostatečnou rychlost, takže zasekl a pálil z dálky, ale mířil jen moc vysoko.
     
    15
    Hosté ukázkově zvládli další souboj na středu hřiště, následně se jim ale nepovedla kombinace, takže Werder může vhazovat.
     
    14
    Berlín se samozřejmě díky prvnímu gólu dostává do pohody, v klidu tak kombinuje na své polovině, protože nemá kam spěchat.
     
    12
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují ze své první šance a brzy se ujímají vedení! Unionu se povedlo založení útočné akce, Taiwo Awoniyi tak následně na hraně pokutového území nachystal střeleckou pozici pro SHERALDA BECKERA, který zakončil přesně k pravé tyči a nedal českému brankáři šanci k zákroku. Asistence: Taiwo Awoniyi.
     
    11
    Domácí zase táhnou útok přes levou stranu, kde má Ludwig Augustinsson věčně spoustu prostoru. Do úniku se tentokrát ale nevydal a raději přihrál zpět dozadu.
     
    9
    Ludwig Augustinsson roh následně sám rozehrál a tentokrát poslal míč na bližší tyč, ale tam to měli hosté dobře pokryté, takže se bez problémů ubránili.
     
    8
    Ludwig Augustinsson si našel prostor na levé straně, následně dostal přihrávku a okamžitě centroval, čímž vybojoval alespoň rohový kop.
     
    7
    Brémy zatím mají o něco větší držení míče, ale k nějaké šanci se stále nemohou dostat. To samozřejmě platí také o Berlínu, takže je začátek utkání z obou stran hodně opatrný.
     
    5
    Andreas Luthe při dalším odkopu rozehrává na nejbližšího spoluhráče, který nakopává dopředu za něj, ale Union je směrem dopředu zatím doslova marný, protože nyní si tam připsal jen útočný faul.
     
    4
    Leonardo Bittencourt si našel nějaký prostor na levé straně, při pokusu o centr byl ale velmi dobře pohlídán, protože přes protihráče míč do šestnáctky nedostal.
     
    3
    Hosté se s míčem zrovna dlouho neohřáli, takže se po autovém vhazování pokouší o úspěšné založení útoku Werder, ale to se mu nepodařilo.
     
    1
    Úvodní výkop patřil Brémám, které chvíli kombinovaly a vzápětí už nakopávaly dopředu, ale míč skončil jen u brankáře hostů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie (C), Toprak, Friedl, Augustinsson – Bittencourt, Groß, M. Eggestein – Osako – Schmid, Sargent.
    Náhradníci: Kapino – Veljković, Agu, N. Moisander, Chong, Erras, Mbom, Selke, Füllkrug.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Friedrich, Knoche, Hübner – Trimmel (C), Prömel, Andrich, Ingvartsen, Lenz – Becker, Awoniyi.
    Náhradníci: Karius – Ryerson, Gießelmann, Gogia, Griesbeck, Bülter, Maciejewski, Endo, Teuchert..
     
    1. FC Union Berlín
    Union je letošním příjemným překvapením Bundesligy, protože loni roli nováčka zvládl a udržel se, přičemž letos je v přímém souboji o postup do Evropy. Aktuálně je totiž na šesté místě, která by mu zajišťovala kvalifikaci do Evropské konferenční ligy, ale toto umístění samozřejmě ještě bude chtít vylepšit a rozhodně na to má šanci, jelikož na příčku zajišťující Ligu mistrů ztrácí jen tři body. I forma Berlína je nyní docela dobrá, protože už tři ligové duely za sebou neprohrál, přičemž si v nich připsal pět bodů. Remízu zaznamenal proti silnému Stuttgartu a Bayernu, o veškeré body pak překvapivě obral Dortmund. Jediné, co se dnešním hostům nedávno nepovedlo, je vyřazení ve druhém kole DFB Pokalu, vypadl tam s Paderbornem po výsledku 2:3. Union to tak dnes bude chtít jednoznačně odčinit.

    Poslední tři utkání
    Union vs. Paderborn – 2:3
    Union vs. Dortmund – 2:1
    Stuttgart vs. Union – 2:2
     
    Werder Brémy
    Brémy se chtějí letos udržet v nejvyšší soutěži bez účasti v baráži, k čemuž mají docela dobře nakročeno. Na barážovou příčku, kterou aktuálně drží Bielefeld, mají jen ale tříbodový náskok, což je však lepší než nic. Werder si tento náskok vybudoval díky poslednímu vítězství nad Mohučí, čímž zlomil čtyřzápasovou sérii bez bodu, ale nutno podotknout, že se v rámci těchto duelů utkal s týmy ze špičky tabulky, narazil konkrétně na Dortmund, Lipsko, Stuttgart a Wolfsburg, takže se porážky daly očekávat. Dnes ho však po Mohuči čeká další vysoko postavený tým, tak uvidíme, jak si povede.

    Poslední tři utkání
    Hannover vs. Brémy – 0:3
    Mohuč vs. Brémy – 0:1
    Brémy vs. Dortmund – 1:2
     
    Dobré odpoledne u německého fotbalu! Po krátké vánoční přestávce se opět rozjíždí Bundesliga, kde proti sobě v rámci 14. kola narazí Brémy a Union Berlín. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Lukáš Mihal

    Góly: 12. Becker (Awoniyi), 28. Awoniyi (Andrich)

    Karty:   33. Groß (BRM), 53. Selke (BRM) – 25. Andrich (UNB), 44. Prömel (UNB), 50. Hübner (UNB), 68. Becker (UNB)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 8:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:14.
    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie (C), Toprak (82. Veljković), Friedl, Augustinsson (76. Chong) – Bittencourt (46. Mbom), Groß, M. Eggestein – Osako (46. Selke) – Schmid (76. Füllkrug), Sargent.
    Náhradníci: Kapino – Veljković, Agu, N. Moisander, Chong, Erras, Mbom, Selke, Füllkrug.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Friedrich, Knoche, Hübner – Trimmel (C), Prömel (76. Griesbeck), Andrich, Ingvartsen, Lenz – Becker (88. Teuchert), Awoniyi (83. Ryerson).
    Náhradníci: Karius – Ryerson, Gießelmann, Gogia, Griesbeck, Bülter, Maciejewski, Endo, Teuchert.