Bilbao – Sociedad 0:1 (kon.) | Osasuna – Alavés 1:1 (kon.)
koniec
Osasuna Pamplona
1:1 (0:0)
Deportivo Alavés
Štvrtok 31.12.2020, 16:15 • Estadio El Sadar, Pamplona • Španielska LaLiga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo silvestrovského zápasu Osasuna Pamplona – Deportivo Alavés. Stretnutie 16. kola španielskej LaLigy sa začne o 16:15.
     


    Osasuna Pamplona

    Osasuna bola pred týmto kolom na poslednom mieste tabuľky a na 17. Eibar strácala tri body. V tomto zápase tak nutne potrebuje zabodovať naplno, naposledy sa jej to však podarilo ešte na konci októbra 2020. Odvtedy nevyhrala osem zápasov za sebou, pričom uhrala len dva body za dva remízy. Osasune sa príliš nedarí ani na jednej strane ihriska. Jej útočná produktivita je jednou z najhorších v súťaži (13 strelených gólov za 14 zápasov) a obrana je druhou najhoršou v španielskej LaLige (23 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov doma je Osasuna tretím najhorším tímom, keď v siedmich súbojoch na vlastnom trávniku získala len sedem bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Barcelona – Osasuna 4:0
    Osasuna – Betis 0:2
    Valladolid – Osasuna 3:2
    Osasuna – Villarreal 1:3
    Elche – Osasuna 2:2
     


    Deportivo Alavés

    Alavés bol pred týmto kolom na 13. mieste tabuľky, nebol však ďaleko od zostupovej zóny, keďže pred 18. Valladolidom mal len trojbodový náskok. Po sérii šiestich zápasov bez prehry prehral Alavés dvakrát bez streleného gólu na ihrisku Huescy a Celty Vigo, v poslednom kole sa ale znovu dočkal bodov vďaka výhre 2:1 nad Eibarom. Deportivo drží hlavne výborná obrana (17 inkasovaných gólov), jeho útočná produktivita je totiž, rovnako ako v prípade Osasuny, zatiaľ veľmi slabá (13 strelených gólov). V zápasoch vonku patrí Alavés medzi priemer španielskej LaLigy, pričom v siedmich zápasoch na cudzích trávnikoch získal sedem bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Real Madrid – Alavés 1:2
    Alavés – Real Sociedad 0:0
    Huesca – Alavés 1:0
    Celta Vigo – Alavés 2:0
    Alavés – Eibar 2:1
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa v minulom desaťročí stretli v španielskej LaLige len štyrikrát a vzájomná bilancia hovorí v prospech Osasuny, ktorá vyhrala trikrát a raz s Alavésom prehrala. Až tri z týchto štyroch zápasov sa pritom skončili výhrou tímu hrajúceho vonku 1:0. V minulom ročníku vyhrala Osasuna oba vzájomné zápasy – doma 4:2 a vonku 1:0.
     
    Kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 sa tento zápas bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Osasuna Pamplona: R. Martínez – Vidal, Aridane, D. García, Cruz – R. Torres, Oier (C), Moncayola, R. García – Calleri, Budimir.

    Náhradníci: Herrera, I. Martínez – Gallego, Adrián López, U. García, Oroz, Barja, J. Martínez, Navas, Brandon, Brašanac, Jony.

    Deportivo Alavés: F. Pacheco – Navarro, Laguardia, Lejeune, R. Duarte – Méndez, Pina, M. García (C), Rioja – Joselu, Deyverson.

    Náhradníci: Sivera – Tachi, Martín, Sainz, Marín, Guidetti, J. López, Jota, T. Tavares, Burgui, Lucas Pérez.

    Rozhodca: Latre – Fernández, Magán.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, posledný zápas španielskej LaLigy v roku 2020 sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Osasuna bude hrať v červených dresoch, Alavés v modrobielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop prvého polčasu mali domáci. Ich prvý nákop obrana Alavésu vyriešila a nepresný nákop Aridanea skončil v aute.
     
    2
    Laguardia po faule Osasuny v strede poľa nakopol hrací predmet do šestnástky domáceho tímu, obrana Osasuny si však dokázala poradiť.
     
    3
    Ďalší nákop Aridanea na ľavé krídlo už bol presnejší. Torres si loptu spracoval a založil prihrávkou na spoluhráčov postupný útok Osasuny.
     
    4
    Laguardia podrazil Calleriho, ktorý si spracovával kolmicu zo stredu poľa. Calleri však vybiehal z ofsajdu, loptu tak získavajú na svoje kopačky hráči Alavésu.
     
    5
    Tempo hry zatiaľ nie je nijak vysoké. Hostia majú guľatý nezmysel na svojich kopačkách, dopredu sa ale príliš neženú a ani domáci ich výraznejšie nenapádajú.
     
    7
    Calleri prešprintoval na ľavom krídle Laguardiu a popri bránkovej čiare potiahol loptu do šestnástky. Prihrávkou na hranicu bránkoviska ju potom posunul na Budimira, ktorý z ostrého uhla trafil vzdialenejšiu tyč Pachecovej brány.
     
    8
    Hneď na úvod zápasu dostáva červenú kartu brankár Rubén Martínez (Osasuna Pamplona), ktorý podrazil pred vlastnou šestnástkou Deyversona. Ten si ho pri svojom úniku obhodil a keby nebol faulovaný, mohol už zakončovať do prázdnej brány domáceho tímu.
     
    9
    Rubén Martínez ešte zostáva na trávniku, situáciu totiž kontroluje VAR. Podľa opakovaných záberov je možné, že Deyverson na prihrávku zo stredu poľa za obranu Osasuny vybiehal z ofsajdu.
     
    10
    Stále prebieha skúmanie faulu Rubéna Martíneza. Domáci hráči disciplinovane čakajú na hracej ploche na verdikt, zato ich striedačka je na nohách.
     
    11
    Červená karta pre domáceho brankára Rubéna Martíneza platí! Deyverson nebol v ofsajde a faul domáceho gólmana tak ostáva v platnosti, Osasuna teda bude hrať takmer celý zápas bez jedného hráča.
     
    13
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Ante Budimir, prichádza Sergio Herrera.
     
    14
    Alavés ešte mal k dispozícii i priamy kop zo skvelej streleckej pozície, Joselu však trafil len múr z hráčov Osasuny. Odrazenú loptu získali hráči Alavésu.
     
    15
    Hostia sa s ňou zatiahli dozadu a s pokojom založili svoj postupný útok. Niekoľkými krátkymi prihrávkami v strede poľa sa hostia dostali na útočnú polovicu, Manu García však loptu stratil a potom fauloval Moncayolu.
     
    16
    Laguardia fauloval v hlavičkovom súboji Rubéna Garcíu, ktorý ešte ukazoval hlavnému rozhodcovi stopu po jeho zásahu. Ten hráčovi Alavésu kartu nedal a nariadil priamy kop.
     
    17
    Center domácich zo štandardky chytil brankár Alavésu Pacheco. Hostia okamžite vyrazili do rýchleho protiútoku, Joselu sa však dostal do ofsajdového postavenia.
     
    18
    Oba tímy si nepresnými nákopmi vystriedali kontrolu nad loptou, až sa na dlhšiu dobu dostala na kopačky hráčov Alavésu. Opäť si ju tak na vlastnej polovici môže prihrávať obranná štvorica hosťujúceho tímu.
     
    19
    Hostia sa nikam neponáhľajú, naopak snažia sa čo najviac roztiahnuť obranu Osasuny. Domáci sa však zoradili pred vlastnou šestnástkou a zo svojho postavenia príliš nevystupujú.
     
    20
    Méndez si na pravom krídle narazil loptu s Deyversonom a ešte ju asi chcel poslať do domácej šestnástky. Guľatý nezmysel mu ale vôbec nesadol a nepresným nákopom z prvej ho poslal za Herrerovu bránu.
     
    21
    Méndezovi sa teraz už nákop vydaril, brankár Osasuny však vybehol z brány a loptu chytil. Tú potom pohotovo vykopol na útočnú polovicu, kde si ju spracoval Cruz.
     
    22
    Po krátkom útoku domácich sa hostia dostali naspäť k lopte a znovu sa vrátili na útočnú polovicu. Osasuna sa opäť zoradila na vlastnej polovici do obranného postavenia.
     
    23
    Držanie lopty: 26 % : 74 %
     
    24
    Méndez si teraz sám nabiehal do šestnástky na center z krídla, loptu však znovu chytil striedajúci domáci brankár Herrera. Ten znovu vykopol loptu na útočnú polovicu, vzdušné súboje o ňu však vyhrali obrancovia Alavésu.
     
    25
    Pravá strana hostí je veľmi aktívna a Méndez si nabiehal za ďalším nákopom, tentokrát od Lejeunea zo stredu poľa. Méndez však loptu na hracej ploche nedobehol.
     
    26
    Rubén García nacentroval z priameho kopu z ľavej strany do šestnástky Alavésu, hostia však loptu odhlavičkovali. Oier potom nepresnou prihrávkou poslal hrací predmet priamo do autu.
     
    28
    Calleri pri snahe o kľučku na vlastnej polovici zasiahol Pinu do nohy. Alavés tiež získava priamy kop na útočnej polovici.
     
    29
    Duarteho center odhlavičkoval Aridane a jeden z brániacich hráčov Osasuny potom zablokoval strelu Deyversona spoza šestnástky.
     
    30
    Domáci následne vyrazili do protiútoku. Torres prešiel cez dvojicu protihráčov v strede poľa a posunul loptu na pravé krídlo na Vidala. Jeho center potom musel zraziť na roh Navarro.
     
    31
    K centru z rohu sa pred bránkoviskom Alavésu tlačil Aridane, hlavičkou ale nasmeroval loptu vysoko nad Pachecovu bránu.
     
    32
    Méndez prišiel o loptu na vlastnej polovici a po prihrávke od spoluhráča vyskúšal pozornosť brankára Alavésu pohotovou strelou spoza šestnástky Rubén García. Brankár Pacheco bol pripravený a loptu chytil.
     
    34
    Hostia po ďalšom faule domácich na vlastnej polovici získali ďalšiu štandardku. S centrom z nej si však obrana Osasuny poradila.
     
    35
    Domáci sa snažia podržať loptu na svojich kopačkách a zatiaľ sa im to darí. Hostia sa museli zatiahnuť do obrany, aby bránili postupný útok oslabeného súpera.
     
    36
    Osasuna dokonca zatlačila hostí až k ich šestnástke a obrana Alavésu musela odvrátiť do bezpečia dlhé autové vhadzovanie Cruza.
     
    37
    Žltú kartu za zásah do tváre protihráča v hlavičkovom súboji dostáva Tomás Pina (Deportivo Alavés).
     
    38
    Calleriho center do pokutového územia Alavésu hostia vyriešili. Loptu obrancovia hosťujúceho celku následne získali a môžu tak založiť svoju ďalšiu postupnú útočnú akciu.
     
    39
    Riojov center z ľavého krídla preletel ponad celú šestnástku Osasuny. K lopte sa potom na opačnej strane dostal Méndez, ktorému ju zrazil pri snahe o individuálny prienik do autu Cruz.
     
    40
    Žltú kartu za nasimulovaný pád v šestnástke Osasuny v súboji s Davidom Garcíom dostáva Deyverson (Deportivo Alavés). Útočník Alavésu sa ešte snaží dokázať svoju nevinu tým, že sedí na trávniku a drží sa za členok, avšak neúspešne.
     
    41
    Žltú kartu za úder lakťom do chrbta Manuho Garcíu vo vzdušnom súboji dostáva Jonathan Calleri (Osasuna Pamplona).
     
    42
    Rioja prešprintoval na ľavom krídle Vidala a centroval na prednú tyč, práve padajúci Vidal však dokázal jeho center zablokovať. Lopta sa potom odrazila naspäť k hráčom Alavésu a ich ďalší center odkopol na roh David García.
     
    43
    Brankár Osasuny Herrera minul center z rohu, loptu tak zasiahol hlavou Joselu a útočník Alavésu ju z hranice bránkoviska nasmeroval tesne mimo pravej tyče domácej brány.
     
    44
    Alavés v závere prvého dejstva stupňuje svoj tlak a domáci museli pred napádajúcimi hosťami odkopnúť loptu na polovicu súpera. Hostia sa hneď po zisku lopty vrátili na polovicu Osasuny.
     
    45
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    45+1
    Hostia majú naďalej loptu na svojich kopačkách a kombinujú na polovici domáceho tímu, zatiaľ však len v úctivej vzdialenosti od Herrerovej brány. Domáci sa zjavne snažia už len udržať bezgólové skóre do prestávky.
     
    45+2
    Moncayola sa rozbehol po zisku lopty po ľavej strane na útočnú polovicu a hneď po tom, čo sa na ňu dostal, vystrelil. Brankár Pacheco sa stihol vrátiť do svojej brány, napokon ale zasahovať nemusel, lebo lopta vysokým oblúkom spadla za jeho svätyňu.
     
    45+3
    Osasuna prerušila rozohrávka Alavésu a ešte sa pokúsila o útok. Calleri však prihrávku na polovicu hostí spracovať nedokázal a lopta sa vrátila na kopačky modrobielych.
     
    45+4
    Torres vypichol hosťom v strede poľa loptu a založil rýchly protiútok Osasuny, na konci ktorého potiahol pred vlastnou šestnástkou na trávnik Oiera Lejeune. Osasuna bude mať úplne na záver prvého polčasu priamy kop.
     
    45+5
    Rubén García zakrútil loptu technickou strelou ponad múr do ľavej tyče Pachecovej brány.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Aj keď prvý polčas priniesol skôr boj než útočný futbal zo strany na stranu, tak nám ponúkol veľa zaujímavých momentov. Už v úvodnej desaťminútovke trafil tyč brány hostí Budimir, prakticky hneď v následnom protiútoku Alavésu však fauloval vybiehajúci domáci brankár Rubén Martínez Deyversona a dostal červenú kartu. Domáci potom strávili väčšinu prvého polčasu v obrane, hosťom však toho napriek oslabeniu veľa nedovolili. Alavés si vytvoril jedinú veľkú príležitosť po chybe striedajúceho domáceho brankára Herreru, keď Joselu nasmeroval loptu tesne mimo domácej brány. V nadstavenom čase však mohli hostia i inkasovať, Rubén García ale trafil z priameho kopu tyč Pachecovej brány. Osasuna napriek oslabeniu zjavne neprenechá body svojmu súperovi zadarmo a čaká nás tak určite veľmi zaujímavý druhý polčas.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 31 % : 69 %
    Strely na bránu: 1:0
    Strely mimo: 3:1
    Rohy: 1:1
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 5:6
     
    Druhý polčas sa začne približne o 17:21.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Jonathan Calleri, prichádza Enric Gallego.
     
    46
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Deyverson, prichádza Lucas Pérez.
     
    47
    Alavés sa hneď po výkope usadil na útočnej polovici. Joseluovu strelu zablokoval Vidal, lopta sa ale odrazila naspäť na kopačky hostí.
     
    48
    Tí posunuli loptu dozadu na obrancov, ktorí sa snažia nájsť medzeru v obrannom postavení domácich. To sa im však nevydarilo a po nepresnej prihrávke na striedajúceho Lucasa Péreza loptu získali domáci.
     
    49
    Brankár Herrera hneď nakopol loptu do stredu poľa, odkiaľ ju odhlavičkoval do autu Laguardia. Gallego, nabiehajúci si za nákopom Oiera, potom vybiehal z ofsajdu.
     
    50
    Laguardia potiahol loptu na útočnú polovicu, pomalým krokom sa približoval k šestnástke Osasuny a nakoniec do nej i nacentroval, Aridane však loptu bez problémov odhlavičkoval.
     
    51
    Méndez potom dostal prihrávku na pravú stranu, odkiaľ pohotovým centrom z prvej hľadal na zadnej tyči Lucasa Péreza. Pred ním si loptu stiahol zo vzduchu do rukavíc brankár Osasuny Herrera.
     
    52
    Hostia urobili chybu v rozohrávke a po prihrávke od spoluhráča bez váhania vystrelil zo strednej vzdialenosti Moncayola. Jeho prízemná strela letela výrazne mimo Pachecovej brány.
     
    53
    Torres podrazil na vlastnej polovici Duarteho. Lucas Pérez rozohral následný priamy kop centrom do šestnástky, ktorý však znovu odhlavičkoval Aridane.
     
    54
    Moncayola držal prenikajúceho Rioju na ľavom krídle za dres. Ďalší priamy kop pre Alavés z pravej strany polovice Osasuny.
     
    55
    Loptu si na rozohrávku pripravil Lucas Pérez, znovu sa mu ale nevydarila a slabý prízemný center odkopol hneď prvý brániaci hráč Osasuny.
     
    55
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Oiera dostáva Florian Lejeune (Deportivo Alavés). I Osasuna tak získava priamy kop na útočnej polovici ihriska.
     
    56
    V sérii tragických štandardiek však pokračovali i domáci a mizerný center Rubéna Garcíu bez problémov chytil brankár Alavésu Pacheco.
     
    57
    Lucas Pérez našiel presným centrom z ľavej strany Joselua, ktorý však loptu nedokázal dobre zasiahnuť. Z prvej ju tak usmernil len mimo domácej brány.
     
    58
    Lucasovi Pérezovi vypichol na ľavom krídle loptu čistým sklzom Vidal a napriek protestom hráčov Alavésu, ktorí sa dožadujú faulu, hra pokračuje ďalej.
     
    59
    Rubén García získal loptu a hneď ju nákopom na asi 50 metrov posielal na ľavú stranu na rozbehnutého Gallega. Ten však túto prudkú prihrávku nedokázal dobehnúť.
     
    60
    Rioja rozohral roh svojho tímu nakrátko prihrávkou pred šestnástku na Duarteho a ľavý obranca Alavésu poslal loptu veľmi nepresným centrom výrazne mimo Herrerovej brány.
     
    61
    Po dlhšej dobe sa k postupnému útoku dostala i Osasuna. Cruz sa na ľavom krídle pretlačil k centru, ten však zrazil Navarro na rohový kop.
     
    62
    Ani táto štandardka ale nebola vydarená a center Rubéna Garcíu na prednú tyč odhlavičkoval do autu Laguardia. Po autovom vhadzovaní potom fauloval domáci kapitán Oier Joselua.
     
    63
    Osasuna sa znovu nasťahovala na útočnú polovicu a napriek oslabeniu je v posledných minútach smerom dopredu o niečo aktívnejšia ako súper.
     
    64
    Žltú kartu dostáva brankár Sergio Herrera (Osasuna Pamplona), ktorý vybehol pred vlastnú šestnástku proti nákopu hostí. Lopta mu však odskočila a po tom, čo skončila v aute, ju Herrera zakopol, aby hostia nemohli rýchlo vhadzovať.
     
    65
    Lucas Pérez konečne poslal do šestnástky Osasuny lepší center z priameho kopu, i ten však obrana domáceho tímu dokázala vyriešiť.
     
    66
    Gólman Alavésu Pacheco tiež vybehol pred vlastné pokutové územie, aby odkopol nákop súpera. Rovnako, ako pred malou chvíľou Herrera, poslal loptu do autu, zakopnúť ju už ale nemal šancu.
     
    67
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Edgar Méndez, prichádza Borja Sainz.
     
    67
    Osasuna Pamplona dala gól!
    Domáci napriek oslabeniu otvárajú skóre! Gallego si spracoval Oierov nákop na pravé krídlo, dostal sa s loptou do šestnástky Alavésu a prihrávkou do druhej vlny ju potom posunul na dobiehajúceho ROBERTA TORRESA. Ten z prvej vystrelil pomedzi nohy Lejeunea a jeho prízemnú strelu si pri snahe o zákrok ešte zrazil rukou do brány gólman Alavésu Pacheco.
     
    69
    Strely na bránu: 4:0
     
    70
    Mimo hry spadol pred vlastnou šestnástkou Oier. Ten ukazuje, že ho udrel jeden z hráčov Alavésu, hlavný rozhodca však hru neprerušuje.
     
    71
    Statočne bojujúci domáci sú poriadne pri chuti. Loptu držia na útočnej polovici a hostia ich napriek početnej prevahe nedokážu o hrací predmet pripraviť.
     
    72
    Až po viac ako minúte sa to hosťom podarilo a konečne sa tak mohli vrátiť na polovicu Osasuny. Laguardiov center sprava potom odkopol z vlastnej šestnástky Aridane.
     
    72
    Držanie lopty: 25 % : 75 %
     
    73
    Žltú kartu za podrazenie Joselua pri snahe o odkop lopty dostáva Oier (Osasuna Pamplona). Zákrok Oiera prebehol tesne pred šestnástkou Osasuny, Alavés tak má k dispozícii priamy kop zo skvelej streleckej pozície.
     
    74
    Situáciu ešte skontroloval VAR a po konzultácii s ním nariadil hlavný rozhodca napokon penaltu Alavésu! Podľa opakovaných záberov a ich detailnejšieho skúmania totiž k zásahu Joseluovej nohy došlo presne na hranici pokutového územia Osasuny.
     
    75
    Tím Alavés práve strelil gól!
    Je vyrovnané! Loptu si na penaltový bod postavil LUCAS PÉREZ, ktorý poslal brankára Herreru do ľavej strany a tvrdou strelou namieril nekompromisne do stredu domácej brány.
     
    76
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Tomás Pina, prichádza Jota.
     
    77
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Ximo Navarro, prichádza Tomás Tavares.
     
    77
    Brankár Osasuny Herrera znovu vybehol pred vlastnú šestnástku, aby odkopol kolmicu na Joselua. Jeho nákop potom vybehol pred vlastné pokutové územie rozohrať i jeho konkurent na opačnej strany Pacheco.
     
    78
    Alavés tlačí domácich do obrany a hráčom Osasuny asi začínajú trochu dochádzať sily. Aridane zastavil medzitým prienik Lucasa Péreza tvrdým, avšak čistým sklzom.
     
    80
    Moncayola zaviezol po pravej strane loptu do šestnástky Alavésu, z ostrého uhla však nedokázal ani vystreliť a ani prihrať. Hostia hneď otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    81
    Riojov center z ľavého krídla odhlavičkoval Aridane. Lopta sa potom opäť vrátila na kopačky hráčov Alavésu a ich tlak sa tak môže naďalej stupňovať.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Jota (Deportivo Alavés), ktorý po tom, čo mu lopta v strede poľa odskočila, podrazil Rubéna Garcíu.
     
    83
    Osasuna získala rohový kop, ktorý rozohral Torres centrom na prednú tyč. Ten odvrátil hneď prvý brániaci hráč Alavésu a Torresov ďalší center zrazil na roh Joselu.
     
    84
    Druhý Torresov nákop od rohovej zástavky za sebou vyboxoval brankár Pacheco mimo vlastnej šestnástky. Hostia potom trochu kostrbato, ale predsa len úspešne založili svoj útok.
     
    85
    Aridane v sklze zastavil kolmicu na Lucasa Péreza, obranca Osasuny však nemal čas rozohrať a loptu radšej bez váhania odkopol do stredu poľa.
     
    86
    Tavaresov veľmi nepríjemný center z pravého krídla musel brankár Herrera vyboxovať, k odrazenej lopte sa však znovu dostali hráči Alavésu, ktorí pokračujú vo svojom postupnom útoku.
     
    87
    Domáci dvakrát za sebou okamžite odkopli loptu na polovicu Alavésu. Zdá sa, že hráči Osasuny už vyčerpali takmer všetky sily a ich cieľom sa stalo udržať aspoň remízový stav.
     
    88
    Predsa len však Osasuna našla sily na ďalší protiútok. Gallego si spracoval pas na pravú stranu šestnástky a jeho center na zadnú tyč odhlavičkoval Laguardia na rohový kop. Domáci sa s jeho rozohrávkou nijak neponáhľajú.
     
    89
    Oierov center do bránkoviska síce obrancovia Alavésu odhlavičkovali, lopta sa ale vrátila k domácim. Na center na zadnú tyč si potom nabehol David García, ktorý prudkou hlavičkou nasmeroval loptu tesne mimo pravej tyče Pachecovej brány.
     
    90
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Roberto Torres, prichádza Jony.
     
    90
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Rubén García, prichádza Kike Barja.
     
    90
    Svieži Barja sa hneď predviedol hráčom Alavésu, keď prebehol s loptou asi 40 metrov. Jeho spoluhráči tento čiastočný úspech využiť nedokázali a nepresný center zastavili obrancovia hostí.
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90+1
    Riojov nepresný center zľava obrana Osasuny vyriešila. Nákop za obranu domáceho tímu potom hlavou predlžoval k svojmu brankárovi Aridane, jeho nie príliš presnú hlavičku ale musel domáci brankár Herrera najprv dobehnúť. Našťastie pre domácich to stihol na hracej ploche.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Jon Moncayola, prichádza Javier Martínez.
     
    90+4
    Hostia ešte mali jednu šancu na gól. Po zisku lopty v strede poľa sa rozbehli do otvorenej obrany Osasuny a Sainz výborným centrom z pravého krídla hľadal na zadnej tyči Lucasa Péreza. Tomu však chýbal možno krok na to, aby loptu v sklze zasiahol.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Osasuna odohrala takmer celý zápas v oslabení po vylúčení brankára Rubéna Martíneza v úvodnej desaťminútovke, predviedla však skvelý výkon, ktorým doslova vydrela bod. Alavés mal síce výraznú územnú prevahu, disciplinovaná domáca obrana však hosťom veľa nedovolila a naopak Osasuna bola smerom dopredu zrejme nebezpečnejším tímom, pričom ešte v prvom polčase trafila dvakrát tyč brány Alavésu. Skóre zápasu otvoril po jednom z takýchto protiútokov domáceho tímu Torres a hosťom sa podarilo prekonať striedajúceho domáceho brankára Herreru až potom z penalty zásluhou Lucasa Péreza. Oba tímy mali ešte v závere po jednej obrovskej gólovej príležitosti na to, aby strhli víťazstvo na svoju stranu, ďalší presný zásah sme však už nevideli.

    Osasuna tak znovu nevyhrala a druhýkrát za sebou remizovala, bod získaný za týchto okolností ju však môže psychicky výrazne povzbudiť. Rok 2020 končí tím z Pamplony na predposlednom mieste tabuľky, z ktorého stráca na 17. Valenciu dva body. Alavés je na 13. mieste a pred 18. Valladolidom má náskok 3 body.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 32 % : 68 %.
    Strely na bránu: 3:1.
    Strely mimo: 5:6.
    Rohy: 6:4.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 12:9.
     
    Ďalší program:

    Osasuna Pamplona
    17. kolo – 3. 1. 2021, 18:30: Real Sociedad – Osasuna

    Deportivo Alavés
    17. kolo – 3. 1. 2021, 16:15: Alavés – Atlético Madrid
     
    To je odo mňa z tohto zápasu a španielskej LaLigy v roku 2020 všetko. Ďakujem vám za pozornosť počas celého tohto roku a prajem vám veľa šťastia, zdravia a úspechov v novom roku 2021! (18:23:34)

    Michal Sadlek

    Góly: 67. R. Torres – 75. Lucas Pérez (pen.)

    Karty:   41. Calleri (OSS), 64. Herrera (OSS), 73. Oier (OSS) – 37. Pina (DAL), 40. Deyverson (DAL), 55. Lejeune (DAL), 82. Jota (DAL)   8. R. Martínez (OSS)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:9.
    Osasuna Pamplona: R. Martínez – N. Vidal, Aridane, D. García, Cruz – R. Torres (90. Jony), Oier (C), Moncayola (90+3. J. Martínez), R. García (90. Barja) – Calleri (46. Gallego), Budimir (13. Herrera).
    Náhradníci: Herrera, I. Martínez – Gallego, Adrián López, U. García, Oroz, Barja, J. Martínez, Navas, Brandon, Brašanac, Jony.

    Deportivo Alavés: F. Pacheco – Navarro (77. T. Tavares), Laguardia, Lejeune, R. Duarte – Méndez (67. Sainz), Pina (76. Jota), M. García (C), Rioja – Joselu, Deyverson (46. Lucas Pérez).
    Náhradníci: Sivera – Tachi, Martín, Sainz, Marín, Guidetti, López, Jota, T. Tavares, Burgui, Lucas Pérez.

    Rozhodca: Latre – Fernández, Magán