Bilbao – Sociedad 0:1 (kon.) | Osasuna – Alavés 1:1 (kon.)
koniec
Osasuna Pamplona
1:1 (0:0)
Deportivo Alavés
Štvrtok 31.12.2020, 16:15 • Estadio El Sadar, Pamplona • Španielska LaLiga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu a španielskej LaLigy v roku 2020 všetko. Ďakujem vám za pozornosť počas celého tohto roku a prajem vám veľa šťastia, zdravia a úspechov v novom roku 2021! (18:23:34)
     
    Ďalší program:

    Osasuna Pamplona
    17. kolo – 3. 1. 2021, 18:30: Real Sociedad – Osasuna

    Deportivo Alavés
    17. kolo – 3. 1. 2021, 16:15: Alavés – Atlético Madrid
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 32 % : 68 %.
    Strely na bránu: 3:1.
    Strely mimo: 5:6.
    Rohy: 6:4.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 12:9.
     
    Osasuna odohrala takmer celý zápas v oslabení po vylúčení brankára Rubéna Martíneza v úvodnej desaťminútovke, predviedla však skvelý výkon, ktorým doslova vydrela bod. Alavés mal síce výraznú územnú prevahu, disciplinovaná domáca obrana však hosťom veľa nedovolila a naopak Osasuna bola smerom dopredu zrejme nebezpečnejším tímom, pričom ešte v prvom polčase trafila dvakrát tyč brány Alavésu. Skóre zápasu otvoril po jednom z takýchto protiútokov domáceho tímu Torres a hosťom sa podarilo prekonať striedajúceho domáceho brankára Herreru až potom z penalty zásluhou Lucasa Péreza. Oba tímy mali ešte v závere po jednej obrovskej gólovej príležitosti na to, aby strhli víťazstvo na svoju stranu, ďalší presný zásah sme však už nevideli.

    Osasuna tak znovu nevyhrala a druhýkrát za sebou remizovala, bod získaný za týchto okolností ju však môže psychicky výrazne povzbudiť. Rok 2020 končí tím z Pamplony na predposlednom mieste tabuľky, z ktorého stráca na 17. Valenciu dva body. Alavés je na 13. mieste a pred 18. Valladolidom má náskok 3 body.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Hostia ešte mali jednu šancu na gól. Po zisku lopty v strede poľa sa rozbehli do otvorenej obrany Osasuny a Sainz výborným centrom z pravého krídla hľadal na zadnej tyči Lucasa Péreza. Tomu však chýbal možno krok na to, aby loptu v sklze zasiahol.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Jon Moncayola, prichádza Javier Martínez.
     
    90+1
    Riojov nepresný center zľava obrana Osasuny vyriešila. Nákop za obranu domáceho tímu potom hlavou predlžoval k svojmu brankárovi Aridane, jeho nie príliš presnú hlavičku ale musel domáci brankár Herrera najprv dobehnúť. Našťastie pre domácich to stihol na hracej ploche.
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90
    Svieži Barja sa hneď predviedol hráčom Alavésu, keď prebehol s loptou asi 40 metrov. Jeho spoluhráči tento čiastočný úspech využiť nedokázali a nepresný center zastavili obrancovia hostí.
     
    90
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Rubén García, prichádza Kike Barja.
     
    90
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Roberto Torres, prichádza Jony.
     
    89
    Oierov center do bránkoviska síce obrancovia Alavésu odhlavičkovali, lopta sa ale vrátila k domácim. Na center na zadnú tyč si potom nabehol David García, ktorý prudkou hlavičkou nasmeroval loptu tesne mimo pravej tyče Pachecovej brány.
     
    88
    Predsa len však Osasuna našla sily na ďalší protiútok. Gallego si spracoval pas na pravú stranu šestnástky a jeho center na zadnú tyč odhlavičkoval Laguardia na rohový kop. Domáci sa s jeho rozohrávkou nijak neponáhľajú.
     
    87
    Domáci dvakrát za sebou okamžite odkopli loptu na polovicu Alavésu. Zdá sa, že hráči Osasuny už vyčerpali takmer všetky sily a ich cieľom sa stalo udržať aspoň remízový stav.
     
    86
    Tavaresov veľmi nepríjemný center z pravého krídla musel brankár Herrera vyboxovať, k odrazenej lopte sa však znovu dostali hráči Alavésu, ktorí pokračujú vo svojom postupnom útoku.
     
    85
    Aridane v sklze zastavil kolmicu na Lucasa Péreza, obranca Osasuny však nemal čas rozohrať a loptu radšej bez váhania odkopol do stredu poľa.
     
    84
    Druhý Torresov nákop od rohovej zástavky za sebou vyboxoval brankár Pacheco mimo vlastnej šestnástky. Hostia potom trochu kostrbato, ale predsa len úspešne založili svoj útok.

    Michal Sadlek

    Góly: 67. R. Torres – 75. Lucas Pérez (pen.)

    Karty:   41. Calleri (OSS), 64. Herrera (OSS), 73. Oier (OSS) – 37. Pina (DAL), 40. Deyverson (DAL), 55. Lejeune (DAL), 82. Jota (DAL)   8. R. Martínez (OSS)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:9.
    Osasuna Pamplona: R. Martínez – N. Vidal, Aridane, D. García, Cruz – R. Torres (90. Jony), Oier (C), Moncayola (90+3. J. Martínez), R. García (90. Barja) – Calleri (46. Gallego), Budimir (13. Herrera).
    Náhradníci: Herrera, I. Martínez – Gallego, Adrián López, U. García, Oroz, Barja, J. Martínez, Navas, Brandon, Brašanac, Jony.

    Deportivo Alavés: F. Pacheco – Navarro (77. T. Tavares), Laguardia, Lejeune, R. Duarte – Méndez (67. Sainz), Pina (76. Jota), M. García (C), Rioja – Joselu, Deyverson (46. Lucas Pérez).
    Náhradníci: Sivera – Tachi, Martín, Sainz, Marín, Guidetti, López, Jota, T. Tavares, Burgui, Lucas Pérez.

    Rozhodca: Latre – Fernández, Magán