Bilbao – Sociedad 0:1 (kon.) | Osasuna – Alavés 1:1 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
0:1 (0:1)
Real Sociedad San Sebastian
Štvrtok 31.12.2020, 14:05Španielska LaLiga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia Athletic Club Bilbao a Real Sociedad San Sebastian. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 14:00.

    Španielska LaLiga má v stredu a vo štvrtok na programe 16. kolo. V rámci neho sa na San Mamés Barria stretnú celky z opačnej časti tabuľky.

    Athletic Club Bilbao má momentálne na svojom konte 18 bodov a nachádza sa na 11. mieste v nabitej časti tabuľky. Domáci striedajú lepšie zápasy s horšími, stále však majú šanci ísť v tabuľke na hor. Real Sociedad San Sebastian je prekvapením sezóny, keď má na svojom konte 26 bodov a nachádza sa na 3. mieste. Posledná forma hostí je však veľmi zlá, je tu šnúra troch prehier v rade.

    Favoritom je teda domáci celok. Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    Athletic Club Bilbao: Simón – Capa, Núñez, I. Martínez, Berchiche – Vencedor, Vesga – I. Williams, Muniain (C), Berenguer – Villalibre

    Náhradníci: Ezkieta – Balenziaga, de Marcos, Dani García, Raúl García, Kodro, Lekue, Unai López, Morcillo, Paredes, Sancet, N. Williams

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Monreal – Portugués, Guevara, Merino, Oyarzabal (C) – Isak, Guridi

    Náhradníci: Ayesa, Marrero – Barrenetxea, Bautista, Roberto López, Merquelanz, Muñoz, Sagnan, José, Zubimendi

    Rozhodca: Sánchez – Cabañero, Gallego
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne. Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Začiatok stretnutia sa o pár minút posunie.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas na San Mamés Barria sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti, ktorí dnes hrajú v červeno-bielej kombinácii dresov, hostia v modro-bielej.
     
    2
    Bilbao sa pokúsilo o rýchly prechod na útočnú polovicu, ale napokon je pri lopte San Sebastian. Hostia zvolili postupný prechod do útoku.
     
    3
    Hosťujúci celok stále drží loptu na svojich kopačkách a kombinuje prevažne na svojej polovici ihriska. Domáci na nič nečakajú a pokúšajú sa o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    4
    Zatiaľ je to veľmi opatrný úvod stretnutia z oboch strách. Hostia chybovali v rozohrávke a tak lopta putuje na domáce kopačky.
     
    5
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Napokon sme na otvárací gól tohto stretnutia nemuseli dlho čakať! Padol prakticky z prvej vážnejšej šance a do vedenia sa dostávajú hostia, keď po rýchlom brejku potiahol loptu do pokutového územia Merino, presnou prihrávkou našiel pred bránou CRISTIANA PORTUGUÉSA a ten ju v páde poslal do siete – 0:1!
     
    6
    Na rade je teda domáci celok, ktorý vo svojom prostredí bude musieť doťahovať náskok svojho dnešného súpera.
     
    7
    Domáci kapitán Muniain fauloval a tak lopta ide na hosťujúce kopačky. San Sebastian sa nemá kam ponáhľať, pohodlne kombinuje na svojej polovici ihriska.
     
    8
    Žltú kartu dostáva Ander Guevara (Real Sociedad San Sebastian).
     
    9
    Real Sociedad San Sebastian stále drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa o prechod na útočnú polovicu. Domáci tak majú v úvode zápasu problémy.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka tohto stretnutia je minulosťou. Podľa postavani v tabuľke je miernym favoritom hosťujúci celok a ten momentálne aj vyhráva o jeden gól.
     
    11
    Bilbao sa musí aj naďalej brániť, hostia to skúšajú cez postupnú rozohrávku. Snáď čoskoro uvidíme aj ďalšie zaujímavé momenty.
     
    12
    Už je pri lopte domáci celok, ale tomu sa nedarí v prechode do útoku. Času do konca zápasu je však ešte dostatok, je tu teda priestor to napraviť.
     
    13
    Real Sociedad San Sebastian zahrával svoj prvý rohový kop v tomto zápase. Nič zaujímavého však nepriniesol, domáci sa môžu pokúsiť ísť do útoku.
     
    14
    Zrodil sa ale rýchly brejk hostí, v ktorom však Oyarzabal nemohol pokračovať kvôli ofsajdu.
     
    15
    Štvrťhodina z tohto stretnutia nám uplynula, zatiaľ nesledujeme zaujimavý futbal, ale jeden gól už padol a to do siete domáceho tímu.
     
    16
    Domácim sa od úvodu stretnutia nedarí v kombinácii a v prechode do útoku. Navyše teraz hostia výborne obsadzujú stred poľa a súpera prakticky do ničoho nepúšťajú.
     
    17
    Athletic Club Bilbao musel stiahnúť svoju kombináciu na vlastnú polovicu ihriska, momentálne tak nič zaujímavého nesledujeme.
     
    18
    Po dlhšej dobe musel zasahovať jeden z brankárov a to konkrétne ten domáci. Simón však dobre čítal hru a loptu smerujúcu pred jeho bránu všas prebral do svojich rukavíc.
     
    19
    Je tu faul zo strany domáceho tímu a hostia získavajú veľmi zaujímavý priamy kop, z ktorého môže dôjsť k ohrozeniu súperovej brány.
     
    20
    Ale napokon sme nič zaujímavého nevideli, domáci sa pohodlne ubránili a už operujú s loptou na svojich kopačkách.
     
    21
    Tento útočný výpad hostí nemohol pokračovať ďalej, Monreal sa ocitol v postavení mimo hru.
     
    22
    Žltú kartu dostáva Ander Barrenetxea (Real Sociedad San Sebastian).
     
    23
    Žltú kartu dostáva Unai Vencedor (Athletic Club Bilbao).
     
    24
    Dostávame sa za polovicu prvého polčasu. Stále čakáme okrem gólovej situácie na ďalší zaujímavý moment, ktorý by priniesol potrebný impulz.
     
    25
    Sledovali sme rýchly brejk hosťujúceho celku, ale ten napokon nič zaujímavého neponúkol a domáci odvrátili loptu z pokutového územia do bezpečia.
     
    26
    Ani rýchly útočný výpad domácich teraz nebol úspešný, lopta skončila pri brankárovi Remirovi. Ten zatiaľ nemusel v bráne hostí nič riešiť.
     
    27
    Momentálne sledujeme kombináciu domáceho tímu, ale Bilbao sa ďalej ako po stred ihriska nedostáva.
     
    28
    Neprenosti na oboch stranách teraz ovplyvňujú jednotlivé útoky, stále tak čakáme na niečo zaujímavejšie. Hostia ale nemajú dôvod sa sťažovať.
     
    29
    Tento hosťujúci útok prerušil faul Monreala. K lopte sa teda dostáva domáci celok.
     
    30
    Polhodina z tohto stretnutia je už minulosťou. Real Sociedad San Sebastian vyhráva najtesnejším možným rozdielom 1:0!
     
    31
    Konečne je tu nejaký zaujímavejší moment po dlhšej dobre, k centrovanej lopte sa v pokutovom území dostal Berenguer, ale jeho hlavička smeruje vysoko nad hosťujúcu bránu.
     
    32
    Athletic Club Bilbao sa snaží o ďalší útočný výpad, ale znova ho súper ďalej ako po stred ihriska nepúšťa.
     
    33
    Postupne sa teraz na útočnú polovicu dostáva hosťujúci celok, ktorý sa nikam neponáhľa. Snaží sa čo najdlhšie držať loptu na svojich kopačkách.
     
    34
    Domáci odvrátili centrovanú loptu do bezpečia, opäť sa však hostia dostávajú na útočnú polovicu a rozbiehajú svoju kombináciu.
     
    35
    Sme už v záverečnej časti prvého polačasu. Domáci sa stále nedostali do žiadnej vyloženej gólovej šance a tak hostia pohodlne držia svoje tesné vedenie.
     
    36
    Sledujeme kombináciu domácich futbalistov na útočnej polovici, hostia sa snažia o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    37
    Útočná snaha domáceho tímu sa končí, pretože Williams zahral rukou a tak lopta putuje na hosťujúce kopačky.
     
    38
    Táto akcia hostí vyzerala veľmi nebezpečne, po výbornej prihrávke do pokutového územia sa chystal do zakončenia Portu, ale jeho pokus bol tesne pred bránou zblokovaný na rohový kop!
     
    39
    Ten už hostia stihli aj realizovať, ale nič zaujímavého nám to neponúklo.
     
    40
    Žltú kartu dostáva Mikel Merino (Real Sociedad San Sebastian).
     
    41
    Približne päť minút zostáva do konca prvého polčasu. Dočkáme sa do prestávky ešte nejakého presného zásahu?
     
    42
    Do pokutového územia hostí smerovala nebezpečne vyzerajúca centrovaná lopta, ale obrana San Sebastianu si dala pozor a odvrátila ju preč.
     
    43
    Ešte sledujeme pred koncom prvého polčasu útočné výpady na oboch stranách. Už to však vyzerá že do prestávky sa skóre meniť nebude.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Napokon nebol dôvod pre nadstavený čas a prvý polčas je už teda minulosťou. Vidieť sme v ňom mohli jeden presný zásah, postarali sa oň hostia v paitej minúte a to zásluhou Portuguésa. Okrem tohto momentu sme veľa futbalovej krásy nevideli a celkovo to bol nudný polčas. Verme, že sa to zmení v tom druhom, ktorý sa začne približne o 15:05.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Ander Guevara, prichádza Martín Zubimendi.
     
    47
    Druhý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop patril hosťom. Tréner hostí spravil pred druhým polčasm jednu zmenu v základnej zostave.
     
    48
    Po rýchlom útočnom výpade zahrával hosťujúci celok rohový kop, ale ten nič zaujímavého neponúkol.
     
    49
    Prízemný center do pokutového územia si hostia postrážili a loptu dostávajú do bezpečia.
     
    50
    Real Sociedad San Sebastian momentálne kombinuje na útočnej polovici a snaží sa držať loptu čo najdlhšie na svojich kopačkách.
     
    51
    Hosťujúci Isak bol faulovaný a tak bude domáci celok čeliť priamemu kopu.
     
    52
    Centrovaná lopta nebola úspešná a nijak neohrozila domácu bránu.
     
    53
    Athletic Club Bilbao sa snaží o prechod na útočnú polovicu. Aj naďalej však hostia výborne bránia stred poľa a domáci márne čakajú na svoju prvú gólovú príležitosť.
     
    54
    Práve pri lavičke domácich už vidíme nejaké pohyby, chystá sa hneď viacnásobné striedanie.
     
    55
    Žltú kartu dostáva Yuri Berchiche (Athletic Club Bilbao).
     
    56
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñaki Williams, prichádza Unai López.
     
    56
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Álex Berenguer, prichádza Jon Morcillo.
     
    56
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Unai Vencedor, prichádza Ohian Sancet.
     
    57
    V druhom polčase stále čakáme na nejaký zaujímavý moment. Domáci prehrávajú o jeden gól a ak dnes ešte pomýšlajú na body, budú musieť výrazne zabrať.
     
    58
    Sledovali sme rohový kop hosťujúceho celku, po ňom sa do zakončenia hlavou dostal Isak, ale jeho pokus pohodlne kryje brankár Simón.
     
    59
    Domáci futbalista Guridi padol pred pokutovým územím na zem a nasledovať bude priamy kop z veľmi dobrej pozície.
     
    60
    López nemal prečo váhať a vyskúšal to priamou strelou na bránu. Tá je však veľmi nevydarená a Remiro nemusel ani zasahovať.
     
    61
    Hodina z toho stretnutia je už minulosťou. Domáci celok aj naďalej prehráva 0:1!
     
    62
    Žltú kartu dostáva Unai Núñez (Athletic Club Bilbao).
     
    63
    Hosťujúci celok mohol navýšiť svoje vedenie v tomto zápase! Z priameho kopu poslal loptu do brvna Isak!
     
    64
    Bilbao tak aj naďalej prehráva len o jeden gól, všetk to je teda ešte otvorené.
     
    65
    A bol tu ďašlí priamy kop hostí z veľmi dobrej pozície a veľa nechýbalo, aby táto situácia skončila gólom! Oyarzabal svojou strelou poriadne preveril kvality brankára Simóna!
     
    66
    Domáci sa musia výrazne prebudiť v druhom polčase, ak ešte chcú s týmto zápasom spraviť. Hostia zatiaľ smerujú za ziskom troch bodov.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Igor Zubeldia (Real Sociedad San Sebastian).
     
    68
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Andoni Gorosabel, prichádza Martin Merquelanz.
     
    69
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Mikel Oyarzabal, prichádza Modibo Sagnan.
     
    70
    Hostia momentálne kombinujú na útočnej polovici, ale nedarí sa im nájsť recept na prekonanie súperovej defenzívy.
     
    71
    Po zisku lopty sa domácim futbalistom nedarí v prechode na útočnú polovicu. Nuž, čas sa pomaly ale isto kráti.
     
    72
    Nebezpečenstvo pred hosťujúcou bránou, ale lopta končí u brankára Remira!
     
    73
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Unai López, prichádza Raúl García.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Cristian Portugués, prichádza Ander Barrenetxea.
     
    75
    Pomaly sa dostávame do záverečnej časti tohto stretnutia. Hostia držia svoje tesné vedenie o jeden gól a ak dnes vyhrajú, pretrhnú šnúru troch prehier v rade.
     
    76
    Momentálne vidíme veľké nepresnosti na oboch stranách. Domáci stále hľadajú ako v tomto zápase preraziť v ofenzíve, hostí to za takéhoto stavu trápiť nemusí.
     
    77
    Real Sociedad San Sebastian pohodlne kombinuje na svojej polovici ihriska, nikam sa neponáhľa a pomaly sa približuje k víťazstvu v tomto zápase.
     
    78
    Už teraz je zrejme jasné, že gólové hody toto stretnutie neprinesie. Dá sa povedať, že dnes sa oba tímy v ofenzíve trápia.
     
    79
    Bilbao sa presunulo s loptou na útočnú polovicu, ale po chybnej prihrávke putuje lopta za postranú čiaru.
     
    80
    Je tu záverečná desaťminútovka tohto stretnutia. Dočkáme sa napokon ešte presného zásahu?
     
    81
    Žltú kartu dostáva Iñigo Martínez (Athletic Club Bilbao).
     
    82
    San Sebastian sa presúva na útočnú polovicu a snaží sa tam kombinovať čo najdlhšie, aby ukrojil čo najviac zo zostávajúceho času do konca stretnutia.
     
    83
    Aj naďalej sledujeme kombináciu hostí pred pokutovým územím svojho dnešného súpera.
     
    84
    Bilbao už nemá veľa času na vyrovnanie. Domácim sa stále smerom dopredu nedarí.
     
    85
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Asier Villalibre, prichádza Kenan Kodro.
     
    85
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Alexander Isak, prichádza Willian José.
     
    86
    Necelých päť minút zostáva do konca tohto stretnutia. Uvidíme, čo nám ešte záver tohto stretnutia prinesie.
     
    87
    Hostia výborne zvládajú záver tohto stretnutia. Vyzerá to, že si po troch prehrách v rade pripíšu tri body.
     
    88
    Zo strany domácich stále neprichádza potrebný záverečný tlak.
     
    89
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavujú 4 minúty!
     
    90+1
    Hostia odvrátili centrovanú loptu do bezpečia, domáci už v nadstavenom čase riskujú.
     
    90+2
    Real Sociedad San Sebastian kombinoval na útočnej polovici, ale po chybe už loptu hostia strácajú.
     
    90+3
    Sme už v závere nadstaveného času. Toto už vyzerá na zisk troch bodov hosťujúceho celku.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase už žiadny gól nepadol. Hostia tak po troch prehrách v rade získavajú tri body a domáci dnes bodovať nebudú. Celkovo sme videli dosť nudné stretnutie, ale Real Sociedad San Sebastian odchádza spokojné.

    Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný zvyšok posledného dňa v kalendárnom roku 2020! (15:55:54)

    Miroslav Revaj

    Góly: 5. Portugués

    Karty:   23. Vencedor (ATB), 55. Berchiche (ATB), 62. Núñez (ATB), 81. I. Martínez (ATB) – 8. Guevara (RSC), 22. Barrenetxea (RSC), 40. Merino (RSC), 67. Zubeldia (RSC)


    Athletic Club Bilbao: Simón – Capa, Núñez, I. Martínez, Berchiche – Vencedor (56. Sancet), Vesga – I. Williams (56. Unai López, 73. Raúl García), Muniain (C), Berenguer (56. Morcillo) – Villalibre (85. Kodro).
    Náhradníci: Ezkieta – Balenziaga, de Marcos, Dani García, Raúl García, Kodro, Lekue, Unai López, Morcillo, Paredes, Sancet, N. Williams.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel (68. Merquelanz), Le Normand, Zubeldia, Monreal – Portugués (74. Barrenetxea), Guevara (46. Zubimendi), Merino, Oyarzabal (C) (69. Sagnan) – Isak (85. José), Guridi.
    Náhradníci: Ayesa, Marrero – Barrenetxea, Bautista, Roberto López, Merquelanz, Muñoz, Sagnan, José, Zubimendi.

    Rozhodca: Sánchez – Cabañero, Gallego