Newcastle – Liverpool 0:0 (kon.)
koniec
Newcastle United
0:0 (0:0)
Liverpool FC
Streda 30.12.2020, 21:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:12:10)
     
    Ďalší program:

    Newcastle United
    17. kolo – 3. 1. 2021, 15:15: Newcastle – Leicester

    Liverpool FC
    17. kolo – 4. 1. 2021, 21:00: Southampton – Liverpool
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 27 % : 73 %.
    Strely na bránu: 2:4.
    Strely mimo: 4:4.
    Rohy: 5:12.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 9:13.
     
    Liverpool bol v druhom polčase ešte aktívnejší ako v prvom dejstve, ani v ňom ale gól streliť nedokázal. Hostia mali jednoznačnú prevahu, domácich ale skvelými zákrokmi podržal ich brankár Darlow a ak aj urobil chybu, tak ju hráči Liverpoolu nedokázali využiť. Domáci spoliehali hlavne na rýchle protiútoky a i oni si dokázali vytvoriť niekoľko zaujímavých situácii pred bránou hostí, i Liverpool však jeho gólman v kľúčovom momente podržal. Liverpool tak druhýkrát za sebou nedokázal poraziť papierového outsidera a opäť len remizoval, rok 2020 ale zakončí na prvom mieste tabuľky. Newcastle je na priebežnom 14. mieste a pred 18. Fulhamom má osembodový náskok.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Henderson sa nedostal na ľavej strane cez Matthewa Longstaffa a ten loptu posunul do stredu poľa na Wilsona. Útočník Newcastleu sa nechal vytlačiť k autovej čiare a Robertson mu musel loptu odkopnúť na striedačku jeho tímu.
     
    90+3
    Domáci chceli prejsť hneď po zisku lopty do protiútoku, Joelintonov nepresný nákop na rozbehnutého Wilsona však zastavil Fabinho. Liverpool sa snaží založiť ešte aspoň jeden svoj útok.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Xherdan Shaqiri.
     
    90+1
    Liverpool sa rýchlo vrátil na polovicu domácich. Tí sa znovu zoradili do obranného valu pred vlastným pokutovým územím.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Domáci tiež získali rohový kop. Center Matthewa Longstaffa vyboxoval brankár Alisson a gólman Liverpoolu ďalší nákop domácich do jeho šestnástky rovno chytil.
    88. Karl Darlow (NEW)
     
    88
    K centru Robertsona na hranicu bránkoviska sa pretlačil Firmino, ktorého hlavičku letiacu k zemi ďalším skvelým zákrokom vyrazil brankár Darlow. Pred Salahom, ktorý chcel loptu doraziť do odkrytej domácej brány, potom hrací predmet odkopol do bezpečia Yedlin.
     
    87
    Domáci už sa pokusom o rozohrávku ani nezdržujú a hneď loptu odkopávajú z nebezpečných priestorov. Robertsonov center po jednom z takých odkopov zrazil Clark na ďalší roh.
     
    86
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Matt Ritchie, prichádza Jamal Lewis.
     
    85
    Žltú kartu za podrazenie Fabinha dostáva Isaac Hayden (Newcastle United).
     
    84
    Alexander-Arnold si nabiehal na pravom krídle za Alcântarovou kolmicou, pritom ale vybiehal z ofsajdu.
     
    83
    Liverpool sa snaží zápas zlomiť na svoju stranu a opäť je domáca obrana pod veľkým tlakom. Zatiaľ sa však tento súboj pomaly približuje k bezgólovej remíze.
    81. Sadio Mané (LIV)
     
    81
    To sa však hneď po zisku lopty zmenilo. Brankár Darlow vyrazil prízemný center Alexander-Arnolda z pravej strany do Maného, ktorý sa ešte tlačil k lopte. Tú však dokázal tesne pred bránkovou čiarou v páde odkopnúť do bezpečia Schär.
     
    80
    Obrana Liverpoolu si potom poradila s centrom domácich z rohu. Tlak hostí je teraz len spomienkou a naopak červení sú zatiahnutí k vlastnej šestnástke.
    79. Ciaran Clark (NEW)
     
    79
    Ritchie výborne nacentroval na zadnú tyč, kam si nabehol Clark a ten nasmeroval loptu k zemi k ľavej tyči. Gólman Liverpoolu Alisson výborným zákrokom strelu vyrazil.
     
    78
    Žltú kartu za zrazenie prenikajúceho Joelintona na trávnik dostáva Nathaniel Phillips (Liverpool FC). Newcastle bude mať k dispozícii priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    78
    Strelu Thiaga Alcântaru zablokoval Fernández, znovu sa však lopta vrátila na kopačky Liverpoolčanov. Tí sa snažia stupňovať svoj tlak.
     
    77
    Robertsonov center zo štandardky z opačnej strany letel na zadnú tyč, domáci však dokázali loptu odhlavičkovať. Za šestnástkou sa potom opäť dostala k hráčom Liverpoolu.
     
    76
    Robertsonov center z priameho kopu z pravej strany domáca obrana zablokovala, lopta sa ale potom dostala na ľavé krídlo a tam bol Mané faulovaný Fernándezom. Liverpool tak získava ďalší priamy kop.
     
    75
    Ošetrovaným hráčom je Fabian Schär, po krátkej prestávke sa ale vrátil na hraciu plochu a zdá sa, že bude v poriadku. Na hracej ploche medzitým sledujeme ďalší postupný útok Liverpoolu.
     
    74
    Po rohovom kope Liverpoolu zostal v domácom pokutovom území ležať jeden z hráčov Newcastleu, ktorý musí byť ošetrený. Hra je nateraz prerušená.
     
    73
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza James Milner, prichádza Thiago Alcântara.
     
    72
    Salah sa dostal k odrazenej lopte po súboji pred šestnástkou Newcastleu, tesne pred strelou mu ale hrací predmet odkopol v sklze na roh Fernández.
     
    71
    Hostia tak môžu znovu zaútočiť. Wijnaldum potiahol loptu na útočnú polovicu, kde so spoluhráčmi zatlačili domácich k ich šestnástke.
     
    70
    Joelinton skúšal na opačnej strane nakopnúť loptu z ľavého krídla na pravú stranu šestnástky na Almiróna, ten si však túto prihrávku nespracoval a navyše bol v ofsajde.
     
    68
    Robertsonov center z rohu brankár Newcastleu Darlow podbehol, Firmino, ktorý sa na zadnej tyči pretlačil k lopte, ju však zblízka poslal tesne mimo pravej tyče domácej brány.
     
    68
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Curtis Jones, prichádza Georginio Wijnaldum.
     
    67
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Jacob Murphy, prichádza Miguel Almirón.
    66. Mohamed Salah (LIV)
     
    66
    Firmino vysunul na konci rýchlej akcie Liverpoolu do šestnástky Newcastleu Salaha, ktorý si zasekol obrancu a strelou po zemi tesne minul pravú tyč Darlowovej brány.
     
    65
    Žltú kartu za podrazenie Joelintona v možnom rýchlom protiútoku Newcastleu dostáva James Milner (Liverpool FC).
     
    64
    Alexander-Arnold prihral loptu po zemi na ľavú stranu na Robertsona, Škótov center však obrana Newcastleu vyriešila. Lopta sa potom vrátila na kopačky hráčov Liverpoolu.
     
    63
    Schär zrazil zozadu na trávnik pred vlastným pokutovým územím Maného. Hostia chceli rýchlo rozohrať, to im však zatrhol hlavný rozhodca a Liverpool tak musí štandardku rozohrávať znovu.
     
    62
    Liverpool už viac ako minútu kontroluje loptu, kombináciou na krátke prihrávky sa však dostal len na útočnú polovicu.
     
    60
    Jeho spoluhráčom sa potom prechod stredom poľa nevydaril a o loptu prišli. Newcastle sa tak prakticky okamžite vrátil na polovicu súpera.
     
    59
    I Newcastle sa pripomenul v útoku. Hayden dostal loptu na ľavé krídlo a centrom do šestnástky ju chcel poslať na Wilsona. Brankár hostí Alisson dobre prečítal tento úmysel a včas vybehol.
     
    58
    Mané predlžoval hlavou center Alexander-Arnolda na zadnú tyč na nabiehajúceho si Salaha, práve Manému však bol odmávaný ďalší ofsajd Liverpoolu.
     
    57
    Držanie lopty v 1. polčase: 27 % : 73 %
    Držanie lopty v 2. polčase: 31 % : 69 %
     
    56
    Liverpool hneď po zisku lopty zaútočil a Milner posúval loptu za domácu obranu na rozbehnutého Salaha. Ten však vybiehal z ofsajdovej pozície.
    54. Sadio Mané (LIV)
     
    54
    Alexander-Arnold nacentroval z rohu na prednú tyč, kde predskočil obrancu Newcastleu Mané a prudkou hlavičkou nasmeroval loptu tesne mimo Darlowovej brány.
     
    53
    Liverpool získal v krátkom časovom slede dva rohy a keďže center z druhého odhlavičkoval za bránkovú čiaru Clark, tak budú hostia kopať i tretí.
     
    52
    Domáci sa teraz aktívne tlačili dopredu a po Fernándezovom centri sa snažil o akrobatické zakončenie Joelinton. Loptu však v dobrej pozícii úplne minul.
     
    51
    Centru sa tentokrát ujal Ritchie, nepresný nákop na zadnú tyč však získali hostia. Henderson guľatý nezmysel hneď zaviezol na opačnú stranu.
     
    50
    Murphyho center na hranicu šestnástky hostia odhlavičkovali, prakticky hneď však na ľavej strane fauloval Matthewa Longstaffa Mané. Newcastle tak získava ďalšiu štandardnú situáciu.
     
    49
    Žltú kartu za zrazenie prenikajúceho Yedlina nedovoleným spôsobom na trávnik pred vlastnou šestnástkou dostáva Fabinho (Liverpool FC). Newcastle získava priamy kop zo vzdialenosti zhruba 30 metrov.
     
    48
    „The Reds“ sa dostali na polovicu Newcastleu, nepresnými prihrávkami sa z nej ale sami vytlačili. Domáci ich príliš nenapádajú.
     
    47
    Hostia zatiaľ majú loptu pod kontrolou, dopredu sa ale príliš neženú a hrací predmet si prihráva hlavne obranná štvorica Liverpoolu na vlastnej polovici.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:02.
     
    Prvý polčas priniesol podľa očakávania aktivitu zo strany Liverpoolu. Domáci hrozili predovšetkým po rýchlych protiútokoch do otvorenej obrany súpera a mali, hlavne v úvodnej časti prvého dejstva, i nádejné situácie na skórovanie, ani jednu ale premeniť nedokázali. „The Reds“ postupne prevzali iniciatívu a s pribúdajúcimi minútami stupňovali svoj tlak, pri dvoch hlavných príležitostiach Liverpoolu však podržal domácich výbornými zákrokmi brankár Darlow. Do šatní tak idú oba tímy za bezgólového stavu a uvidíme, či Liverpool v druhom dejstve ešte viac vystupňuje svoj tlak na obranu Newcastleu.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 27 % : 73 %
    Strely na bránu: 1:3
    Strely mimo: 4:0
    Rohy: 3:7
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 4:5
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
    45+1. Roberto Firmino (LIV)
     
    45+1
    Mané nacentroval medzi obrancov Newcastleu na neobsadeného Firmina, ktorého presnú hlavičku musel brankár Darlow pohotovo vyraziť mimo svojej svätyne.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    44
    Firmino si nespracoval nákop na ľavé krídlo. Domáci by potom asi radi prešli do protiútoku, sami ho ale veľmi nepresnou prihrávkou pokazili.
     
    43
    Newcastleu sa podarilo hostí aspoň vytlačiť do stredu poľa, opäť ich ale o loptu domáci neobrali. Červení sa tak po chvíľke vrátili na polovicu domáceho celku.
     
    42
    Domáci prišli pred vlastnou šestnástkou o loptu a Firmino hneď posunul guľatý nezmysel do pokutového územia na rozbehutého Salaha. Vracajúci sa Yedlin loptu pred ním odkopol do autu.
     
    41
    Odrazená lopta sa potom dostala na kopačky Jacoba Murphyho, ktorý vystrelil zo strednej vzdialenosti veľmi nepresne.
     
    40
    Newcastle však odpovedal svojou útočnou akciou a Fernándezov center z pravého krídla musela vyriešiť obrana Liverpoolu.
     
    39
    Hostia sú v posledných minútach aktívnejší a domáci sú zatiahnutí hlboko v obrane. Liverpool má jednoznačne iniciatívu.
     
    38
    Ďalší nákop Alexander-Arnolda z rohu vyrazil brankár Darlow za vlastné pokutové územie. Lopta sa potom vrátila k Alexander-Arnoldovi, ktorému odkopol hrací predmet Clark.
     
    37
    Alexander-Arnold nacentroval z rohu pred bránkovisko Newcastleu, tam však nebol nikto v červenom a Hayden loptu odhlavičkoval na ďalší roh.
     
    36
    Firmino si spracoval na ľavej strane šestnástky Milnerov nákop a posunul loptu do druhej vlny na Robertsona. Tomu lopta pri spracovávaní odskočila a domáci ju zrazili na ďalší roh.
     
    35
    Robertsonov center z rohu spadol na hranicu bránkoviska, kde sa k lopte tlačilo niekoľko hráčov z oboch tímov. Útok Liverpoolu však skončil útočným faulom.
    34. Mohamed Salah (LIV)
     
    34
    Henderson našiel presným pasom za obranu Newcastleu neobsadeného Salaha, ktorý si loptu v šestnástke domácich spracoval a okolo vybiehajúceho brankára Darlowa, ktorý loptu končekmi prstov zasiahol, vystrelil tesne mimo pravej tyče domácej brány.
     
    33
    Joelinton prihrávkou z ľavej strany pred šestnástkou Liverpoolu pripravil streleckú pozíciu Haydenovi, jeho prízemný pokus však skončil mimo pravej tyče Alissonovej brány.
     
    32
    Robertsonov center preletel cez obrancov Newcastleu až do pokutového územia na Firmina, tomu však lopta pri spracovávaní odskočila. Domáci tak hrací predmet získali.
     
    31
    Robertsonov center z rohu chytil domáci brankár Darlow. Po jeho výkope do stredu poľa sa lopta opäť dostala na kopačky hráčov Liverpoolu.
     
    30
    Mané prenikol k šestnástke Newcastleu po ľavom krídle, jeho center na nabiehajúceho Firmina však odvrátil na rohový kop kapitán domáceho tímu Fernández.
     
    29
    Clark zastavil kolmicu na Salaha a hneď vysunul Joelintona do protiútoku do otvorenej obrany Liverpoolu. Jeho pas na Wilsona odhlavičkoval Fabinho.
     
    28
    Hostia znovu získali loptu pod svoju kontrolu, domáci ich ale teraz držia vysokým presingom v strede poľa. Hráči Liverpoolu sú pomerne statickí.
     
    26
    Tempo hry v posledných minútach nie je príliš vysoké. Oba tímy sa teraz pomerne pravidelne striedajú v postupných útokoch.
     
    25
    Alexander-Arnold si nabehol na pravú stranu šestnástky na Milnerov pas, strela z prvej mu ale veľmi nesadla a letela priamo na brankára Darlowa.
     
    24
    Strely: 4:2
    Strely na bránu: 0:1
     
    23
    Murphyho center sprava odhlavičkoval Fabinho a hostia okamžite vyrazili do protiútoku. Domáci sa však rovnako rýchlo vrátili dozadu a zbrzdili tak útok Liverpoolu.
     
    22
    Newcastle sa následne usadil na polovici Liverpoolu a podarilo sa mu hostí zatlačiť k ich šestnástke. Center ani strela zatiaľ neprišli.
     
    21
    Po faule na pravej strane útočnej polovice získal Liverpool priamy kop, center z neho ale obrana Newcastleu bez väčších problémov vyriešila.
     
    19
    Robertson sa po krátkom ošetrení vrátil do hry a hneď sa uviedol centrom z ľavého krídla. Jeho vysoký nákop však preletel ponad všetkých nabiehajúcich spoluhráčov.
     
    18
    Na trávniku zostal sedieť Robertson, ktorému pri svojej strele nechtiac šliapol na nohu Yedlin. Ľavý obranca Liverpoolu musí byť ošetrený.
     
    17
    Wilson prihrávkou na pravú stranu šestnástky vysunul do nábehu Yedlina, ktorý z prvej vystrelil mimo vzdialenejšej tyče brány Liverpoolu.
     
    16
    Center Alexander-Arnolda odkopol Fernández z vlastnej šestnástky k Milnerovi, ktorý z prvej vystrelil. Jeho pokus po zemi chytil pripravený domáci brankár Darlow.
     
    15
    Liverpool odpovedal svojím postupným útokom, ktorým sa opäť až poľahky usadil na útočnej polovici. Domáci už čakajú v obrannom postavení pred vlastnou šestnástkou.
     
    14
    Center z následného rohu domácich hostia vyriešili a Matthew Longstaff potom nákopom „do ohňa“ vystavil hneď niekoľko svojich spoluhráčov do ofsajdu.
    13. Callum Wilson (NEW)
     
    13
    Matthew Longstaff našiel presným nákopom na ľavé krídlo Wilsona, ktorý sa dostal do šestnástky okolo Phillipsa. Jeho strelu z ostrého uhla zrazil pred brankárom Alissonom na roh Fabinho.
     
    12
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie Milnera Ciaran Clark (Newcastle United).
     
    11
    Držanie lopty: 29 % : 71 %
     
    10
    Newcastle vytlačil vysokým presingom hostí na ich polovicu, o loptu ich však pripraviť nedokázal. Clark následne musel odhlavičkovať nákop Alexander-Arnolda do autu.
     
    9
    Ďalší center Alexander-Arnolda na prednú tyč domáci odhlavičkovali za šestnástku, odkiaľ chcel z prvej vystreliť Jones. Jeho strelu domáci zablokovali.
     
    8
    Robertsonov center zľava zrazil na roh Clark. Od rohovej zástavky potom nakopol loptu do šestnástky Alexander-Arnold, pred Fabinhom však dokázali domáci hrací predmet odhlavičkovať na ďalší roh.
     
    7
    Liverpool sa vrátil na polovicu Newcastleu a Mané bol pri snahe o prienik faulovaný Fernándezom. Hostia rýchlo rozohrali a priblížili sa k domácej šestnástke.
    6. Callum Wilson (NEW)
     
    6
    Ďalšia štandardka domácich už bola nebezpečnejšia. Wilson si nabehol na center Jacoba Murphyho z pravého krídla a hlavičkou usmernil loptu tesne mimo pravej tyče Alissonovej brány.
     
    5
    Phillips fauloval v hlavičkovom súboji Joelintona. Domáci získali štandardku zo stredu poľa, ktorú rozohrali nákopom do šestnástky Liverpoolu, Mané však dokázal loptu odhlavičkovať.
     
    4
    Ritchieho center z rohu letel na zadnú tyč, kde hlavou loptu tečoval pri jej lete mimo domácej brány Joelinton. Hostia rýchlo rozohrali svoju útočnú akciu.
     
    3
    Wilson po zisku lopty vyrazil po pravom krídle do útoku. Z ostrého uhla, z pozície, odkiaľ sa väčšinou centruje, vystrelil a jeho pokus letiaci na bránu musel brankár Liverpoolu Alisson vyraziť nad svoju bránu.
     
    2
    Phillips v slabom snežení odkopol prvý nákop Newcastleu do autu. Hostia sa potom k lopte znovu dostali a usadili sa na útočnej polovici.
     
    1
    Výkop zápasu mal Liverpool. Hostia sa hneď pokúsili o prvý útok, ten ale skončil neúspechom a domáci museli posunúť loptu dozadu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Newcastle bude hrať v čiernobielych dresoch, Liverpool v červených.
     
    Oba tímy práve vychádzajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Newcastle United: Darlow – Clark, F. Fernández (C), Schär – Yedlin, M. Longstaff, Hayden, Ritchie – Joelinton, Jacob Murphy – C. Wilson.

    Náhradníci: Dúbravka – Carroll, Hendrick, Lewis, Almirón, S. Longstaff, Shelvey, Gayle, Krafth.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, N. Phillips, Fabinho, Robertson – Jones, J. Henderson (C), Milner – M. Salah, Firmino, Mané.

    Náhradníci: Kelleher – Wijnaldum, Origi, N. Williams, Shaqiri, Oxlade-Chamberlain, Minamino, R. Williams, Th. Alcântara.

    Rozhodca: Tierney – Lennard, Holmes.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia v anglickej Premier League hovorí jasne v prospech Liverpoolu, ktorý z 50 vzájomných súbojov vyhral 29. Newcastle vyhral 11-krát a 10 zápasov proti Liverpoolu sa skončilo remízou. V posledných ročníkoch je prevaha Liverpoolu vo vzájomných zápasoch ešte výraznejšia, Liverpool totiž vyhral posledných päť ligových zápasov proti Newcastleu za sebou. Newcastle sa z výhry nad Liverpoolom radoval naposledy ešte v decembri 2015. V minulej sezóne vyhral Liverpool doma i vonku rovnakým výsledkom 3:1.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    3. 3. 2018: Liverpool – Newcastle 2:0
    26. 12. 2018: Liverpool – Newcastle 4:0
    4. 5. 2019: Newcastle – Liverpool 2:3
    14. 9. 2019: Liverpool – Newcastle 3:1
    26. 7. 2020: Newcastle – Liverpool 1:3
     


    Liverpool FC

    Obhajca titulu strávil Vianoce na čele tabuľky napriek domácej remíze 1:1 s West Bromwich Albionom. Na prvom mieste mal pred dneškom náskok dvoch bodov pred Manchesterom United, ktorý už včera vyhral svoj zápas tohto kola proti Wolverhamptonu. Z 15 ligových kôl prehral Liverpool jediný, a to keď dostal debakel 2:7 na ihrisku Aston Villy. Aktuálne tak ťahá sériu 11 ligových zápasov bez prehry za sebou. Tím Jürgena Kloppa je najproduktívnejším v súťaži (37 strelených gólov), pričom viac ako tretinu gólov (13) strelil najlepší strelec anglickej Premier League Mohamed Salah. Vonku v tejto sezóne prehral Liverpool len jeden zápas zo siedmich, až štyrikrát však len remizoval.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Liverpool – Wolverhampton 4:0
    Fulham – Liverpool 1:1
    Liverpool – Tottenham 2:1
    Crystal Palace – Liverpool 0:7
    Liverpool – West Bromwich 1:1
     


    Newcastle United

    Forma Newcastleu šla v posledných týždňoch výrazne dolu a s ňou i postavenie tohto tímu v ligovej tabuľke. „Straky“ vyhrali z posledných siedmich zápasov len dva a v posledných troch kolách získali jediný bod. V tabuľke sa tak prepadli až na 15. mieste, na ktorom majú sedembodový náskok pred 18. Fulhamom. Ako v obrane, tak i v útoku patrí Newcastle medzi priemer až podpriemer Premier League, takmer polovicu jeho gólov však strelil jeden z najlepších strelcov súťaže Callum Wilson (8 zo 17 gólov tímu). V tabuľke zápasov doma je Newcastle na 14. mieste so ziskom 10 bodov zo siedmich zápasov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Crystal Palace – Newcastle 0:2
    Newcastle – West Bromwich 2:1
    Leeds – Newcastle 5:2
    Newcastle – Fulham 1:1
    Manchester City – Newcastle 2:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Newcastle United – Liverpool FC. Stretnutie 16. kola anglickej Premier League sa začne o 21:00.

    Michal Sadlek

    Góly:

    Karty:   12. Clark (NEW), 85. Hayden (NEW) – 49. Fabinho (LIV), 65. Milner (LIV), 78. N. Phillips (LIV)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:12. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:13.
    Newcastle United: Darlow – Clark, F. Fernández (C), Schär – Yedlin, M. Longstaff, Hayden, Ritchie (86. Lewis) – Joelinton, Jacob Murphy (67. Almirón) – C. Wilson.
    Náhradníci: Dúbravka – Carroll, Hendrick, Lewis, Almirón, S. Longstaff, Shelvey, Gayle, Krafth.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, N. Phillips, Fabinho, Robertson – Jones (68. Wijnaldum), J. Henderson (C), Milner (73. Th. Alcântara) – M. Salah (90+2. Shaqiri), Firmino, Mané.
    Náhradníci: Kelleher – Wijnaldum, Origi, N. Williams, Shaqiri, Oxlade-Chamberlain, Minamino, R. Williams, Th. Alcântara.

    Rozhodca: Tierney – Lennard, Holmes