Brighton – Arsenal 0:1 (kon.) | Burnley – Sheffield Utd. 1:0 (kon.) | Southampton – West Ham 0:0 (kon.)
West Bromwich – Leeds 0:5 (kon.) | Manchester United – Wolverhampton 1:0 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
0:1 (0:0)
Arsenal FC
Utorok 29.12.2020, 19:00 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:10:14)
     
    Ďalší program:

    Brighton & Hove Albion FC
    17. kolo – 2. 1. 2021, 18:30: Brighton – Wolverhampton

    Arsenal FC
    17. kolo – 2. 1. 2021, 21:00: West Bromwich – Arsenal
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 50 % : 50 %.
    Strely na bránu: 2:3.
    Strely mimo: 5:6.
    Rohy: 5:4.
    Ofsajdy: 0:0.
    Fauly: 11:4.
     
    Arsenal predviedol v druhom polčase výrazne lepší výkon ako v prvom dejstve a zaslúžene získal tri body, jeho hra však mala od ideálu stále pomerne ďaleko. Hneď na úvod druhého dejstva mal Arsenal dve veľké gólové príležitosti, ktoré však Aubameyang a Martinelli nepremenili, hostia ale boli naďalej aktívnejší a nakoniec sa dočkali. Po niekoľkých desiatkach sekúnd na trávniku strelil víťazný gól Arsenalu striedajúci Lacazette a keďže domáci boli napriek tlaku v závere smerom dopredu takmer úplne neškodní, tak hostia už bez vážnejších komplikácií doviedli zápas do víťazného konca.

    Arsenal tak prvýkrát od úvodných dvoch kôl vyhral dva zápasy za sebou a v tabuľke sa posunul na priebežné 13. miesto. Brighton po dnešnej výhre Burnley klesol na posledné nezostupové 17. miesto a pred 18. Fulhamom má dvojbodový náskok.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    „Čajky“ však získali po ďalšom zablokovanom centri rohový kop. Center z neho obrana Arsenalu opäť odhlavičkovala za vlastnú šestnástku a Marchov nepresný nákop chytil brankár Leno.
     
    90+3
    I Brighton získal priamy kop na útočnej polovici, Großov center zhruba na penaltový bod ale dokázala obrana Arsenalu odvrátiť do bezpečia.
     
    90+2
    Hostia rozohrali štandardku nakrátko a Aubameyang pri tej istej rohovej zástavke získal ďalšie desiatky sekúnd, kým ho domáci o loptu obrali.
     
    90+1
    Brighton loptu konečne získal, hostia ju ale hneď získali späť a Lacazette si pri rohovej zástavke na opačnej strane vypýtal faul od Veltmana.
     
    90
    Nadstavený čas je päť minút.
     
    90
    Hostia majú naďalej loptu na svojich kopačkách a držia ju pri rohovej zástavke na pravej strane útočnej polovice. Domácim sa nedarí získať hrací predmet pod svoju kontrolu.
     
    89
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Emile Smith-Rowe, prichádza Ainsley Maitland-Niles.
     
    89
    Bellerín získal loptu a rozbehol sa s ňou na útočnú polovicu. Pravý obranca Arsenalu sa dostal až k pokutovému územiu domácich, kde ju ešte dokázal udržať.
     
    88
    Obrana hostí odvrátila center z pravej strany za šestnástku ku Großovi, ktorý z voleja trafil obrancu Arsenalu. Odrazenú loptu potom získali domáci, ktorí naďalej zatláčajú hostí do obrany.
     
    86
    Na center zľava si nabiehal v pokutovom území hostí March, ten však pri snahe zasiahnuť letiacu loptu fauloval Ceballosa. Hostia sa s rozohrávkou po tomto faule vôbec neponáhľajú.
     
    85
    Großov center z pravej strany bol nepresný, na opačnej strane ho ale ešte zastavil na hracej ploche Burn. Ten loptu tiež posielal do šestnástky Arsenalu, kde ju však znovu chytil brankár Leno.
     
    84
    Veltman si spracoval nákop na pravú stranu šestnástky Arsenalu, loptu si ale pri kľučke proti Tierneymu posunul až príliš do strany a nepresným centrom ju nakopol ďaleko za Lenovu bránu.
     
    83
    Domáci získali odrazenú loptu a znovu sa snažia prekombinovať k pokutovému územiu Arsenalu, stále ale bez výraznejšieho úspechu.
     
    82
    Ceballos sa hneď po svojom príchode zapojil do hry, keď predĺžil prihrávku zo stredu poľa na ľavé krídlo na rozbehnutého Aubameyanga. Kapitánovi Arsenalu sa však center vôbec nevydaril a loptu nakopol ďaleko za všetkých nabiehajúcich spoluhráčov v šestnástke Brightonu.
     
    81
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Bukayo Saka, prichádza Dani Ceballos.
     
    80
    Brighton zatlačil svojím postupným útokom hostí hlboko do obrany, tí ich ale do nebezpečnej pozície nepúšťajú. Websterov center na konci tejto akcie zrazil do autu znovu Tierney.
     
    79
    Tierneyho odkop od vlastnej šestnástky zastavil March, ktorý sa potom rozbehol po pravom krídle k pokutovému územiu Arsenalu. Práve Tierney mu pri ňom loptu odkopol do autu.
     
    78
    Saka odkríval za autovú čiaru a vrátil sa do hry, naďalej ale kríva. Loptu majú na kopačkách jeho spoluhráči.
     
    76
    Ošetrovanie Saku stále pokračuje a s krídelníkom Arsenalu to nevypadá vôbec dobre. Hostia budú musieť zrejme striedať.
     
    75
    Arsenal vyriešil ďalší center domácich, tentokrát z rohu. V šestnástke zostal následne ležať Saka, ktorý po hlavičkovom súboji zle došliapol a potrebuje lekárske ošetrenie.
     
    75
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Alírezá Džahánbachš, prichádza Leandro Trossard.
     
    74
    Bellerín sa nečakane ocitol až na hrote útoku Arsenalu, kde sa snažil spracovať nákop Saku. To sa mu nevydarilo a Xhaka musel na opačnej strane zraziť Bernardov center do autu.
     
    73
    Tierney si na ľavom krídle narazil loptu s Aubameyangom a prenikol do šestnástky. Jeho prihrávku do stredu pokutového územia Brightonu odkopol v sklze do bezpečia domáci kapitán Dunk.
     
    72
    Striedajúci March sa na ľavom krídle uvoľnil cez Bellerína a dostal sa k centru, ten ale opäť skončil len u brankára hostí Lena.
     
    71
    Holding stratil na vlastnej polovici loptu, našťastie pre Arsenal ale dokázal svoju chybu rýchlo napraviť. O niekoľko sekúnd neskôr prišiel o loptu v strede poľa Maupay.
     
    70
    A napokon z tejto akcie nebude nič, Arsenal totiž zastavil prihrávku na Maupaya. Hostia držia loptu pod svojou kontrolou a pred vlastnou šestnástkou si ju prihráva obranná štvorica „kanonierov“.
     
    69
    Brighton sa snaží o rýchlu odpoveď a nasťahoval sa na polovicu Arsenalu, jeho útok sa ale zasekol na zoradených obranných líniách hosťujúceho tímu.
     
    68
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Davy Pröpper, prichádza Solly March.
     
    67
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Alexis Mac Alister, prichádza Neal Maupay.
    66. Alexandre Lacazette (ARS) - 0:1
     
    66
    Arsenal FC dal gól!
    Tak to bolo skvelé striedanie Mikela Artetu! Saka na pravom krídle prešprintoval Burna a dostal sa s loptou do šestnástky Brightonu. Prihrávkou do druhej vlny potom našiel úplne voľného ALEXANDREA LACAZETTEA, ktorý si prvým dotykom lopty v zápase spracoval hrací predmet a druhým ho strelou po zemi poslal k ľavej tyči Sánchezovej brány.
     
    66
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Gabriel Martinelli, prichádza Alexandre Lacazette.
     
    65
    Veltman si posunul loptu z pravej strany na os ihriska a kolmou prihrávkou vysunul do šestnástky Pröppera. Ten sprava strieľal k bližšej tyči, brankár Leno ale loptu chytil.
     
    65
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Smith-Rowea dostáva Alírezá Džahánbachš (Brighton & Hove Albion FC).
     
    64
    Großovi sa exekúcia štandardnej situácie vôbec nevydarila a mizerným centrom poslal loptu priamo do rúk brankára Lena. Domáci potom bleskurýchlo zacúvali na vlastnú polovicu a hostia musia útočiť „do plných“.
     
    63
    Brighton sa znovu dostal na útočnú polovicu a po faule Saku na Bernarda získali domáci priamy kop z ľavej strany polovice Arsenalu.
     
    62
    Saka sa prekľučkoval otvorenou obranou Brightonu až k bránkovisku, z ostrého uhla však cez obrancu Dunka nedokázal ani prihrať, ani vystreliť.
     
    61
    Držanie lopty v 2. polčase: 42 % : 58 %
     
    60
    Sakov center zo štandardky letel do stredu pokutového územia Brightonu, kde loptu chrbtom k bráne nadvihol Xhaka. Hrací predmet vysokým oblúčikom spadol priamo do náručia brankára Sáncheza.
     
    59
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie prenikajúceho Smith-Rowea pri vlastnej šestnástke Lewis Dunk (Brighton & Hove Albion FC). Priamy kop pre Arsenal z pravého krídla.
     
    58
    Brighton odpovedal svojím postupným útokom. „Čajky“ sa dostali na polovicu Arsenalu, Burnov nepresný center však zrazil Holding k svojmu brankárovi Lenovi.
     
    57
    Bissouma nechtiac predĺžil na prednej tyči za seba center Arsenalu z rohu, jeho spoluhráč z obrany ale dokázal odhlavičkovať loptu na poslednú chvíľu pred nabiehajúcim si Holdingom.
     
    56
    Saka si narazil na pravom krídle loptu s Bellerínom a dostal sa k centru, ten ale zrazil v sklze na rohový kop Burn.
     
    55
    Hostia vysokým napádaním donútili brankára Sáncheza k nepresnému odkopu. Lopta sa dostala k hráčom Arsenalu v strede poľa.
     
    54
    Aktívne hrajúci Smith-Rowe potiahol loptu k šestnástke Brightonu, kde ju posunul na ľavú stranu k Aubameyangovi. Ten si guľatý nezmysel pripravil na pravačku, technickou strelou ale výrazne minul Sánchezovu bránu.
     
    53
    Hra sa gólovými možnosťami Arsenalu trochu oživila. Domáci sa rýchlo dostali na útočnú polovicu, Džahánbachš si ale na prihrávku za obranu hostí nabiehal z ofsajdu.
     
    52
    Smith-Rowe našiel prihrávkou z ľavého krídla v šestnástke Brightonu voľného Martinelliho, ktorý si posunul loptu na pravačku a tvrdou strelou namieril tesne nad Sánchezovu bránu.
     
    51
    Prvý center z rohu obrana domáceho tímu odvrátila, následný nákop Smith-Rowea z ľavého krídla však predĺžil Marí na zadnú tyč na Aubameyanga a ten z ostrého uhla trafil bočnú sieť Sánchezovej brány.
    50. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)
     
    50
    Saka sa dostal za obrancu na ľavom krídle a nacentroval na prednú tyč. Tam sa do zakončenia v sklze dostal Aubameyang, ktorý zblízka trafil koleno brankára Brightonu Sáncheza.
     
    49
    Brighton sa postupne dostal na útočnú polovicu, kolmicu na Bernarda ale zastavil Bellerín. Ten potom zase odkopom do Bernarda poslal loptu za vlastnú bránkovú čiaru.
     
    48
    Alnaní potom hľadal nákopom na ľavé krídlo Smith-Rowea, ako prvý sa však k lopte dostal Bernardo, ktorý navyše odkopom do hráča Arsenalu poslal hrací predmet za bránkovú čiaru.
     
    47
    Domáci hneď na úvod druhého dejstva získali rohový kop. K centru Großa na prednú tyč sa tlačil Dunk, ktorý v súboji s ležiacim Alnaním spadol. Situáciu skontroloval i VAR, ako faul Alnaního ale táto situácia vyhodnotená nebola.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 20:02.
     
    Arsenal sa v prvom dejstve vrátil k mdlým výkonom spred výhry proti Chelsea a aj keď mal o niečo viac loptu na kopačkách, tak bol smerom dopredu absolútne neškodný. Ani jeden z tímov si nevytvoril žiadnu výraznejšiu gólovú príležitosť, Brighton sa však aspoň snažil svoje útoky zakončovať. „Kanonieri“ naopak dlho kombinovali na útočnej polovici, za celé prvé dejstvo ale vystrelili jediný raz. Uvidíme teda, či sa po prestávke na obraze hry niečo zmení.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 45 % : 55 %
    Strely na bránu: 1:0
    Strely mimo: 3:1
    Rohy: 2:2
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 4:1
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Smith-Rowe sa snažil o individuálny prienik po ľavom krídle, lopta mu ale pri kľučke proti obrancovi odskočila a o hrací predmet tak prišiel. Brighton ešte otáča hru na opačnú stranu.
     
    43
    Arsenal prevzal v závere prvého dejstva iniciatívu a opäť sa nasťahoval na polovicu Brightonu. Jeho kombinácie sú ale zatiaľ úplne neškodné a nevedú k ohrozeniu domácej brány.
     
    42
    Aubameyangovi odskočila lopta na ľavom krídle, Tierney ju ale prakticky hneď získal naspäť pre svoj tím. Práve Tierney sa potom prekľučkoval k šestnástke Brightonu do pozície na center, ktorý chytil pripravený domáci brankár Sánchez.
     
    41
    Burn sa pri rýchlom protiútoku Brightonu objavil na trochu neobvyklom mieste na ľavom krídle. Podľa toho vypadal i jeho center, ktorý doletel až za Lenovu bránu.
     
    40
    Martinelliho center na prednú tyč opäť bez vážnejších problémov vyriešila obrana Brightonu. Po autovom vhadzovaní sa lopta dostala naspäť na kopačky Arsenalu, ktorý pokračuje vo svojom útoku.
     
    39
    Bellerín sa dostal po tejto dlhej postupnej kombinácii k centru z pravej strany, ktorý odhlavičkoval na roh Webster.
     
    38
    Arsenal sa po dlhšej dobe vrátil na útočnú polovicu, zatiaľ však kombinuje len v úctivej vzdialenosti od Sánchezovej brány. Domáci sú zoradení v obrane pred vlastnou šestnástkou.
    37. Alírezá Džahánbachš (BRN)
     
    37
    Bellerín podbehol center z pravej strany, lopta sa tak dostala na ľavé krídlo k Bernardovi. Ten našiel v šestnástke Džahánbachša, ktorého strelu po zemi k bližšej tyči na dvakrát chytil gólman Leno.
     
    36
    Alnaní pred vlastnou šestnástkou rozohral priamo na voľného Mac Alistera, ktorý vystrelil nad Lenovu bránu.
     
    35
    Groß sa po prihrávke Bernarda na ľavé krídlo dostal k centru, ktorý však dokázali obrancovia Arsenalu zastaviť. Großov ďalší center na zadnú tyč potom zrazil hlavou k brankárovi Lenovi Marí.
     
    33
    I tak sa však „čajkám“ podarilo loptu získať. Z ľavej strany potom posielal do šestnástky Arsenalu strieľaný center Groß, loptu však chytil pripravený brankár Leno.
     
    32
    Hostia po aktivite Brightonu vyrovnali hru, pri svojej rozohrávke sa ale dostali pod veľký tlak napádajúcich domácich hráčov. Mac Alisster nakoniec až pri rohovej zástavke zrazil do autu Marího odkop.
     
    31
    Strely: 5:1
    Strely na bránu: 0:0
     
    30
    Smith-Rowe nacentroval do stredu šestnástky Brightonu na Holdinga, ktorému však loptu doslova zobral z hlavy vybiehajúci brankár domáceho tímu Sánchez.
     
    29
    Saka si druhýkrát v krátkom časovom slede vypýtal faul na útočnej polovici a znovu tak získal pre Arsenal štandardku, avšak tentoraz z väčšej vzdialenosti.
     
    28
    Xhaka sa pokúsil technickou strelou namieriť priamo na bránu, loptu ale zakrútil nad Sánchezovu bránu.
     
    27
    Veltman zrazil na pravom krídle tesne pred šestnástkou na trávnik nedovoleným spôsobom Saku. Priamy kop pre Arsenal zo zaujímavej pozície.
     
    26
    Bernardo zachytil loptu pred nabiehajúcim si Bellerínom. Jeho spoluhráči chceli vyraziť do rýchleho protiútoku, už v strede poľa ale o guľatý nezmysel prišli.
     
    25
    Arsenalu sa podarilo dobrým napádaním vytlačiť Brighton na jeho polovicu a Webster potom musel pred napádajúcim Sakom odkopnúť loptu k obrancom hosťujúceho celku.
     
    25
    Držanie lopty v posledných 10 minútach: 55 % : 45 %
     
    24
    Po centri Großa z rohu sa dostal k strele Webster, jeho pokus ale bol zablokovaný. Hostia potom loptu odkopli z vlastnej šestnástky, opäť ju ale pod svoju kontrolu získali domáci, ktorí postupne stupňujú svoj tlak.
    23. Bernd Leno (ARS)
     
    23
    Brankár Arsenalu Leno sa síce efektne, avšak príliš dlho zahrával s loptou a nepresnou rozohrávkou ju potom napádaný Alnaní daroval domácim. Veltman následne vysunul na pravom krídle do nábehu Pröppera, ktorého center odkopol na roh Marí.
     
    22
    Großov nákop zo štandardky na hranicu pokutového územia Arsenalu odkopol do autu hneď prvý brániaci hráč Arsenalu. Po autovom vhadzovaní sa lopta vrátila na kopačky domácich hráčov.
     
    21
    Nepresný nákop na Aubameyanga získal brankár Brightonu Sánchez. Ten rozohral na opačnú stranu, kde na pravom krídle fauloval Smith-Rowe Veltmana.
     
    20
    Xhaka získal znovu v strede poľa loptu, smerom dopredu sa mu ale nikto neponúkal a tak musel hrací predmet posunúť dozadu.
     
    19
    Sánchez našiel presným nákopom na útočnú polovicu Großa, ktorý sa však dostal do obkľúčenia obrancov Arsenalu. Práve Groß potom prihral nepresne do stredu poľa a Pröpper v následnom súboji o loptu fauloval Xhaku.
     
    17
    Brighton rozohral roh nakrátko a po centri z pravej strany sa pretlačil na prednej tyči k hlavičke Burn. Jeho zakončenie letelo výrazne mimo Lenovej brány.
     
    16
    Groß sa po zisku lopty rozbehol po pravom krídle k šestnástke Arsenalu a jeho strela spoza nej bola zablokovaná na rohový kop.
     
    15
    Center Arsenalu z rohu domáca obrana vyriešila, odrazenú loptu však získali hostia, ktorí pokračujú vo svojej kombinácii na krátke prihrávky.
     
    14
    Tierney sa pekne uvoľnil na ľavom krídle a nacentroval na prednú tyč, odkiaľ odkopol loptu na rohový kop kapitán Brightonu Dunk.
     
    13
    Úvod zápasu je zatiaľ z oboch strán veľmi opatrný a ani jedno z mužstiev nechce urobiť chybu. Sledujeme tak prakticky neustále postupné útoky, ktoré prebiehajú výhradne medzi šestnástkami.
     
    12
    Alnaní prišiel pred vlastnou šestnástkou o loptu a dal ďalšiu možnosť útoku domácim. Bernardov center zľava zasiahol na prednej tyči Džahánbachš, ktorý z prvej vystrelil výrazne mimo Lenovej brány.
     
    11
    Brighton sa prekombinoval cez stred poľa a postupne sa približuje k šestnástke Arsenalu. „Kanonieri“ sú zatiaľ zoradení tesne pred vlastným pokutovým územím v obrannom postavení.
     
    10
    Držanie lopty: 25 % : 75 %
     
    9
    Domáci teraz vysokým presingom bránia hosťom v rozohrávke a tí držia loptu pri svojej šestnástke. Do svojej kombinácie zapojili malou domov i brankára Lena.
     
    8
    Martinelli chcel hlavou sklepnúť nákop zo stredu poľa na rozbehnutého Aubameyanga, pred ním však loptu zrazil k svojmu brankárovi vracajúci sa Dunk.
     
    7
    Burnov nákop na útočnú polovicu chcel pred svojou šestnástkou odhlavičkovať vybiehajúci brankár Arsenalu Leno. Loptu síce len nadvihol do výšky, našťastie však boli pri ňom len jeho spoluhráči.
     
    6
    Domáci sa snažia hru trochu upokojiť a podržať loptu na svojich kopačkách. Vysoko napádajúci hostia ich však držia pred ich šestnástkou.
     
    5
    Po výkope domáceho brankára Sáncheza sa lopta opäť dostala k obrancom Arsenalu, ktorý ju hneď otočili na opačnú stranu. Saka chcel prihrávkou za obranu Brightonu vysunúť do nábehu Martinelliho, proti nemu ale včas vybehol domáci gólman.
     
    4
    Arsenal je však v úvode zápasu o niečo aktívnejší. Po zlej rozohrávke domácich znovu získal loptu a Alnaní potom hľadal kolmicou na pravé krídlo rozbehnutého Bellerína. Ten však túto prihrávku nedobehol.
     
    3
    Aubameyang si nabehol na pravú stranu šestnástky Brightonu a odtiaľ chcel ešte prihrať do druhej vlny, jeho center však zrazil Webster do rúk svojho brankára Sáncheza.
     
    2
    Hostia sa postupne dostali na útočnú polovicu a domáca obrana musela odvrátiť prvý nákop Alnaního do šestnástky.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Tí sa okamžite usadili na útočnej polovici, ich kombinácia pred šestnástkou Arsenalu sa však skončila rýchlou stratou lopty.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Brighton bude hrať v modrých dresoch, Arsenal v bielych.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Brighton & Hove Albion FC: Sánchez – Webster, Dunk (C), Burn – Veltman, Bissouma, D. Pröpper, Bernardo – Groß, Mac Alister – Džahánbachš.

    Náhradníci: Steele – Connolly, March, Maupay, Molumby, Trossard, Welbeck, White, Zeqiri.

    Arsenal FC: Leno – Bellerín, Holding, Marí, Tierney – Alnaní, Xhaka – Saka, Smith-Rowe, Martinelli – Aubameyang (C).

    Náhradníci: Rúnarsson – A. Lacazette, D. Ceballos, Maitland-Niles, Mustafi, Nketiah, Pépé, Willock, Soares.

    Rozhodca: Atkinson – Nunn, Hussin.
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia v anglickej Premier League hovorí, asi trochu prekvapivo, v prospech Brightonu. Zo šiestich ligových zápasov s Arsenalom vyhral tri, remizoval dva a prehral jediný. Na svojom trávniku navyše doteraz s „kanoniermi“ neprehral a aktuálne tak ťahá sériu piatich ligových zápasov proti Arsenalu bez prehry. Brighton vyhral oba vzájomné súboje v minulej sezóne výsledkom 2:1 (doma i vonku).

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    4. 3. 2018: Brighton – Arsenal 2:1
    26. 12. 2018: Brighton – Arsenal 1:1
    5. 5. 2019: Arsenal – Brighton 1:1
    5. 12. 2019: Arsenal – Brighton 1:2
    20. 6. 2020: Brighton – Arsenal 2:1
     


    Arsenal FC

    „Kanonieri“ sa v sobotu konečne dočkali víťazstva, keď po siedmich ligových zápasoch bez výhry vyhrali v londýskom derby nad Chelsea 3:1. Napriek tejto výhre je však ich postavenie v tabuľke stále veľmi zlé a pred týmto kolom boli na 15. mieste, pričom mali len šesťbodový náskok pred 18. Fulhamom. Hlavným problémom Arsenalu je predovšetkým veľmi slabá útočná produktivita, veď za 15 zápasov strelil len 15 gólov a Pierre-Emerick Aubameyang je s 3 strelenými gólmi len tieňom Aubameyanga z minulých sezón. V tabuľke zápasov vonku je Arsenal piatym najhorším tímom ligy a zo siedmich zápasov na cudzích ihriskách vyhral len dva.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Tottenham – Arsenal 2:0
    Arsenal – Burnley 0:1
    Arsenal – Southampton 1:1
    Everton – Arsenal 2:1
    Arsenal – Chelsea 3:1
     


    Brighton & Hove Albion FC

    Brighton je zatiaľ poriadne namočený do boja o záchranu a v tabuľke sa nachádza na 16. mieste s dvojbodovým náskokom pred 18. Fulhamom. Hlavným dôvodom je veľké množstvo remíz, a to hlavne v posledných týždňoch. Od polovice októbra vyhral Brighton len raz, uhral však až sedem remíz a prehral iba s tímami vo výrazne lepšej forme a tabuľkovej pozícii (Tottenham, Southampton, Leicester). Posledné tri zápasy za sebou „čajky“ tiež len remizovali, a to i s beznádejne posledným Sheffieldom. Doma je navyše Brighton práve po Sheffielde druhým najhorším tímom anglickej Premier League a zo siedmich zápasov na vlastnom trávniku nevyhral ani jeden.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Brighton – Southampton 1:2
    Leicester – Brighton 3:0
    Fulham – Brighton 0:0
    Brighton – Sheffield 1:1
    West Ham – Brighton 2:2
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Brighton & Hove Albion FC – Arsenal FC. Stretnutie 16. kola anglickej Premier League sa začne o 19:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 66. A. Lacazette

    Karty:   59. Dunk (BRN), 65. Džahánbachš (BRN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:4.
    Brighton & Hove Albion: Sánchez – Webster, Dunk (C), Burn – Veltman, Bissouma, D. Pröpper (68. March), Bernardo – Groß, Mac Alister (67. Maupay) – Džahánbachš (75. Trossard).
    Náhradníci: Steele – Connolly, March, Maupay, Molumby, Trossard, Welbeck, White, Zeqiri.

    Arsenal FC: Leno – Bellerín, Holding, Marí, Tierney – Alnaní, Xhaka – Saka (81. D. Ceballos), Smith-Rowe (89. Maitland-Niles), Martinelli (66. A. Lacazette) – Aubameyang (C).
    Náhradníci: Rúnarsson – A. Lacazette, D. Ceballos, Maitland-Niles, Mustafi, Nketiah, Pépé, Willock, Soares.

    Rozhodca: Atkinson – Nunn, Hussin