Brighton – Arsenal 0:1 (kon.) | Burnley – Sheffield Utd. 1:0 (kon.) | Southampton – West Ham 0:0 (kon.)
West Bromwich – Leeds 0:5 (kon.) | Manchester United – Wolverhampton 1:0 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
0:1 (0:0)
Arsenal FC
Utorok 29.12.2020, 19:00 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:10:14)
     
    Ďalší program:

    Brighton & Hove Albion FC
    17. kolo – 2. 1. 2021, 18:30: Brighton – Wolverhampton

    Arsenal FC
    17. kolo – 2. 1. 2021, 21:00: West Bromwich – Arsenal
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 50 % : 50 %.
    Strely na bránu: 2:3.
    Strely mimo: 5:6.
    Rohy: 5:4.
    Ofsajdy: 0:0.
    Fauly: 11:4.
     
    Arsenal predviedol v druhom polčase výrazne lepší výkon ako v prvom dejstve a zaslúžene získal tri body, jeho hra však mala od ideálu stále pomerne ďaleko. Hneď na úvod druhého dejstva mal Arsenal dve veľké gólové príležitosti, ktoré však Aubameyang a Martinelli nepremenili, hostia ale boli naďalej aktívnejší a nakoniec sa dočkali. Po niekoľkých desiatkach sekúnd na trávniku strelil víťazný gól Arsenalu striedajúci Lacazette a keďže domáci boli napriek tlaku v závere smerom dopredu takmer úplne neškodní, tak hostia už bez vážnejších komplikácií doviedli zápas do víťazného konca.

    Arsenal tak prvýkrát od úvodných dvoch kôl vyhral dva zápasy za sebou a v tabuľke sa posunul na priebežné 13. miesto. Brighton po dnešnej výhre Burnley klesol na posledné nezostupové 17. miesto a pred 18. Fulhamom má dvojbodový náskok.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    „Čajky“ však získali po ďalšom zablokovanom centri rohový kop. Center z neho obrana Arsenalu opäť odhlavičkovala za vlastnú šestnástku a Marchov nepresný nákop chytil brankár Leno.
     
    90+3
    I Brighton získal priamy kop na útočnej polovici, Großov center zhruba na penaltový bod ale dokázala obrana Arsenalu odvrátiť do bezpečia.
     
    90+2
    Hostia rozohrali štandardku nakrátko a Aubameyang pri tej istej rohovej zástavke získal ďalšie desiatky sekúnd, kým ho domáci o loptu obrali.
     
    90+1
    Brighton loptu konečne získal, hostia ju ale hneď získali späť a Lacazette si pri rohovej zástavke na opačnej strane vypýtal faul od Veltmana.
     
    90
    Nadstavený čas je päť minút.
     
    90
    Hostia majú naďalej loptu na svojich kopačkách a držia ju pri rohovej zástavke na pravej strane útočnej polovice. Domácim sa nedarí získať hrací predmet pod svoju kontrolu.
     
    89
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Emile Smith-Rowe, prichádza Ainsley Maitland-Niles.
     
    89
    Bellerín získal loptu a rozbehol sa s ňou na útočnú polovicu. Pravý obranca Arsenalu sa dostal až k pokutovému územiu domácich, kde ju ešte dokázal udržať.
     
    88
    Obrana hostí odvrátila center z pravej strany za šestnástku ku Großovi, ktorý z voleja trafil obrancu Arsenalu. Odrazenú loptu potom získali domáci, ktorí naďalej zatláčajú hostí do obrany.
     
    86
    Na center zľava si nabiehal v pokutovom území hostí March, ten však pri snahe zasiahnuť letiacu loptu fauloval Ceballosa. Hostia sa s rozohrávkou po tomto faule vôbec neponáhľajú.
     
    85
    Großov center z pravej strany bol nepresný, na opačnej strane ho ale ešte zastavil na hracej ploche Burn. Ten loptu tiež posielal do šestnástky Arsenalu, kde ju však znovu chytil brankár Leno.
     
    84
    Veltman si spracoval nákop na pravú stranu šestnástky Arsenalu, loptu si ale pri kľučke proti Tierneymu posunul až príliš do strany a nepresným centrom ju nakopol ďaleko za Lenovu bránu.
     
    83
    Domáci získali odrazenú loptu a znovu sa snažia prekombinovať k pokutovému územiu Arsenalu, stále ale bez výraznejšieho úspechu.
     
    82
    Ceballos sa hneď po svojom príchode zapojil do hry, keď predĺžil prihrávku zo stredu poľa na ľavé krídlo na rozbehnutého Aubameyanga. Kapitánovi Arsenalu sa však center vôbec nevydaril a loptu nakopol ďaleko za všetkých nabiehajúcich spoluhráčov v šestnástke Brightonu.

    Michal Sadlek

    Góly: 66. A. Lacazette

    Karty:   59. Dunk (BRN), 65. Džahánbachš (BRN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:4.
    Brighton & Hove Albion: Sánchez – Webster, Dunk (C), Burn – Veltman, Bissouma, D. Pröpper (68. March), Bernardo – Groß, Mac Alister (67. Maupay) – Džahánbachš (75. Trossard).
    Náhradníci: Steele – Connolly, March, Maupay, Molumby, Trossard, Welbeck, White, Zeqiri.

    Arsenal FC: Leno – Bellerín, Holding, Marí, Tierney – Alnaní, Xhaka – Saka (81. D. Ceballos), Smith-Rowe (89. Maitland-Niles), Martinelli (66. A. Lacazette) – Aubameyang (C).
    Náhradníci: Rúnarsson – A. Lacazette, D. Ceballos, Maitland-Niles, Mustafi, Nketiah, Pépé, Willock, Soares.

    Rozhodca: Atkinson – Nunn, Hussin