Leicester – Manchester United 2:2 (kon.) | Aston Villa – Crystal Palace 3:0 (kon.) | Fulham – Southampton 0:0 (kon.)
Arsenal – Chelsea 3:1 (kon.) | Manchester City – Newcastle 2:0 (kon.) | Sheffield Utd. – Everton 0:1 (kon.)
koniec
Sheffield United
0:1 (0:0)
Everton FC
Sobota 26.12.2020, 21:00 • Bramall Lane, Sheffield • Anglická Premier League • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:02:46)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 44 % : 56 %.
    Strely na bránu: 2:3.
    Strely mimo: 5:3.
    Rohy: 5:3.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 11:10.
     
    Druhý polčas priniesol prakticky rovnaký priebeh ako prvé dejstvo. Domáci sa snažili smerom dopredu niečo vymyslieť, do streleckých pozícií sa ale v podstate nedostávali a hra sa tak odohrávala medzi šestnástkami. Až v závere sa začal o niečo výraznejšie presadzovať i Everton a hostia sa napokon dočkali víťazného gólu z kopačky Sigurdssona. Sheffield sa potom vrhol ešte viac do útoku a konečne si vypracoval i nebezpečnejšie situácie, potvrdil však, že sa mu strelecky vôbec nedarí a gól by dnes nedal, asi ani keby sa hralo do rána.

    Oba tímy tak potvrdili svoje aktuálne formy. Sheffield opäť prehral o jeden gól a v tabuľke zostáva bez výhry naďalej na poslednom mieste, pričom na 17. Brighton stráca 10 bodov. Everton sa po štvrtej výhre za sebou posunul na priebežné 2. miesto, z ktorého stráca na prvý Liverpool 2 body. Liverpool však má ešte zajtrajší zápas s West Bromwich Albionom k dobru.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Norwoodov oblúčik na ľavú stranu šestnástky predĺžil hlavou McBurnie, loptu však odkopol Holgate na krídlo. Po prihrávke od spoluhráča sa potom dostal McBurnie ešte k jednej strele, jeho pokus ale skončil tesne mimo ľavej tyče Pickfordovej brány.
     
    90+4
    Pickford musel rozohrávať omnoho rýchlejšie a loptu preto vykopol čo najďalej od svojej brány. Jeho odkop skončil u domáceho brankára Ramsdalea, ktorý hneď rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    90+3
    André Gomes si potiahol loptu z ľavej strany do šestnástky a pri snahe o prienik cez Egana na hranici pokutového územia Sheffieldu spadol. Situáciu posudzoval hlavný rozhodca s videoasistentom, jednalo sa ale skôr o filmovanie Gomesa než o faul.
     
    90+3
    Žltú kartu za zdržiavanie hry pri odkope od svojej brány dostáva brankár Jordan Pickford (Everton FC).
     
    90+2
    Na center Norwooda z rohu si na hranici bránkoviska Evertonu nabiehal McBurnie, hlavou však loptu len predĺžil pri jej lete mimo brány hostí.
     
    90+1
    Domáci sa po zisku lopty okamžite natlačili na útočnú polovicu a po zablokovanom Norwoodovom centri získali rohový kop.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Jack Robinson (Sheffield United FC).
     
    90
    Everton trávi záver riadnej hracej doby na útočnej polovici a domáci sa nie a nie dostať k lopte. Iwobi navyše získal pre svoj tím ešte aj rohový kop.
     
    89
    Žltú kartu za zdržiavanie hry pri autovom vhadzovaní domácich dostáva Ben Godfrey (Everton FC).
     
    88
    Hneď po zisku lopty zatiahol hrací predmet na polovicu Sheffieldu Bernard, jeho individuálny prienik sa ale skončil na hranici pokutového územia po tom, čo mu odkopol loptu do autu Ampadu.
     
    87
    Norwoodov center z rohu spadol na hranicu šestnástky k Stevensovi, ktorého zakončenie ale bolo zrazené mimo brány Evertonu.
     
    86
    Godfrey prenikol z ľavého krídla do pokutového územia Sheffieldu, technickou strelou z pomerne ostrého uhla ale výrazne minul domácu bránu.
     
    84
    Gólman Evertonu potom na dvakrát chytil center Sheffieldu z rohu. Nepresným výkopom následne poslal loptu priamo na brankára domáceho tímu Ramsdalea.
     
    83
    Eganov strieľaný center z pravej strany sa zakrútil veľmi nepríjemne pod brvno brány Evertonu a brankár Pickford ho musel vyraziť nad svoju svätyňu.

    Michal Sadlek

    Góly: 80. G. Sigurdsson

    Karty:   71. Baldock (SHU), 90. Robinson (SHU) – 52. Calvert-Lewin (EVE), 81. Bernard (EVE), 89. Godfrey (EVE), 90+3. Pickford (EVE)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:10.
    Sheffield United: Ramsdale – Baldock, Basham, Egan (C), Robinson, E. Stevens – McGoldrick (63. Norwood), Ampadu, Osborn – Brewster (76. Mousset), Burke (46. McBurnie).
    Náhradníci: Verrips – Fleck, Bogle, Jagielka, Lowe, Mousset, McBurnie, Norwood, Sharp.

    Everton FC: Pickford – Holgate, Y. Mina, M. Keane (66. Coleman), Godfrey – A. Doucouré, Davies (74. A. Gomes) – Iwobi, G. Sigurdsson (C), Gordon (55. Bernard) – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Lössl, Olsen – Bernard, Branthwaite, A. Gomes, Coleman, Kenny, Nkounkou, Tosun.

    Rozhodca: Coote – Beswick, Hopton