Augsburg – Frankfurt 0:2 (kon.) | Mainz – Brémy 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Hoffenheim 1:2 (kon.)
Lipsko – Kolín nad Rýnom 0:0 (kon.) | Schalke – Bielefeld 0:1 (kon.) | Leverkusen – Bayern 1:2 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
1:2 (1:1)
Bayern Mníchov
Sobota 19.12.2020, 18:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Bayer Leverkusen – Bayern Mníchov. Stretnutie 13. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 18:30.
     


    Bayer Leverkusen

    Leverkusen vstupuje do tohto zápasu ako líder Bundesligy, pričom tabuľku vedie o jediný bod práve pred svojím dnešným súperom Bayernom. Bayer má výbornú formu, keď v tejto ligovej sezóne ešte neprehral a z 12 zápasov má bilanciu 8 výhier a 4 remízy. Posledné tri zápasy za sebou vyhral so skóre 11:1. Po Bayerne je druhým najproduktívnejším tímom Bundesligy (27 strelených gólov) a po Lipsku má zase najlepšiu obranu súťaže (10 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov na domácich ihriskách je zatiaľ na piatom mieste, keď z piatich domácich zápasov vyťažil 11 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Bielefeld – Leverkusen 1:2
    Leverkusen – Hertha 0:0
    Schalke – Leverkusen 0:3
    Leverkusen – Hoffenheim 4:1
    Kolín nad Rýnom – Leverkusen 0:4
     


    Bayern Mníchov

    Mníchovčania zatiaľ v tejto bundesligovej sezóne nie sú ani zďaleka tak dominantným tímom, ako sme u nich zvyknutí. Z druhého miesta tabuľky strácajú na Leverkusen bod, v prípade výhry sa tak môžu dostať na prvé miesto ligovej tabuľky. Z posledných piatich zápasov však až tri remizovali a ani ich výhry nad Wolfsburgom či Stuttgartom neboli nijak výrazné. Napriek tomu má Bayern opäť najproduktívnejší útok súťaže (37 strelených gólov), ktorý nevedie nikto iný ako Robert Lewandowski (15 gólov). Zo šiestich zápasov vonku v tejto ligovej sezóne vyhral Bayern štyri a v tabuľke zápasov na cudzích ihriskách je na treťom mieste.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Bayern – Brémy 1:1
    Stuttgart – Bayern 1:3
    Bayern – Lipsko 3:3
    Union Berlín – Bayern 1:1
    Bayern – Wolfsburg 2:1
     


    Vzájomné zápasy

    V poslednom desaťročí bol vo vzájomných súbojoch úspešnejší mníchovský Bayern, ktorý z 20 ligových zápasov proti Leverkusen vyhral 11. Štyri duely sa skončili remízami a päť zápasov vyhral Leverkusen. V posledných dvoch sezónach však bola ich vzájomná bilancia vyrovnaná a oba tímy vždy vyhrali po jednom vzájomnom súboji v sezóne. V minulom ročníku vyhral Leverkusen v Mníchove 2:1, odvetu v Leverkusene ale vyhral Bayern 4:2.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    12. 1. 2018: Leverkusen – Bayern 1:3
    15. 9. 2018: Bayern – Leverkusen 3:1
    2. 2. 2019: Leverkusen – Bayern 3:1
    30. 11. 2019: Bayern – Leverkusen 1:2
    6. 6. 2020: Leverkusen – Bayern 2:4
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Dragović, Tah, Tapsoba, Sinkgraven – Wirtz, Baumgartlinger (C), Amiri – Bailey, Schick, Diaby.
    Náhradníci: Lomb – Alario, Bellarabi, Wendell, Demirbay, Gedikli, Jedvaj, Türkmen, Weiser.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Süle, J. Boateng, Alaba, Lucas Hernández – Tolisso – Coman, T. Müller, Gnabry, A. Davies – Lewandowski.
    Náhradníci: Nübel – Costa, Choupo-Moting, Kimmich, Musiala, Pavard, Richards, Roca, Sané.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Achmüller.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Leverkusen bude hrať v čiernych dresoch, Bayern v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí sa zatiahli na vlastnú polovicu k prvej rozohrávke. Amiri ale zbytočne daroval loptu hosťom, ktorých prienik ukončil odkopom lopty na roh Dragović.
     
    2
    Prvý roh sa Bayernu nevydaril a center na zadnú tyč odkopol Sinkgraven. Odrazenú loptu potom získali na svoje kopačky domáci hráči.
     
    3
    Prvá kombinácia Leverkusenu sa skončila neúspechom, keď si Bailey nabiehal na prihrávku na pravé krídlo z ofsajdu.
     
    4
    Leverkusen zatlačil hostí do obrany pri ich rozohrávke a dokonca ich donútil i k malej domov na brankára Neuera. Ten loptu vykopol do stredu poľa.
     
    5
    Práve v strede poľa potom loptu získali domáci. Obranná štvorica Leverkusenu má teda opäť možnosť na rozohrávku svojho postupného útoku.
     
    6
    Útok domácich sa skončil neúspechom. Coman sa potom pokúsil prejsť po pravom krídle k šestnástke Leverkusenu, pri svojej kľučke proti Sinkgravenovi ale o loptu prišiel.
     
    7
    Podobne to skúšal i na opačnej strane Bailey. Toho zastavil Lucas Hernández, ktorý loptu odkopol do autu a umožnil domácim sa nasťahovať k šestnástke Bayernu.
     
    8
    Schick predĺžil hlavou loptu letiacu z vlastnej polovice na spoluhráčov. Tí však museli hrací predmet posunúť dozadu a nepresný nákop z polovice Leverkusenu skončil v rukách brankára Neuera.
     
    9
    Na konci rýchleho protiútoku hostí hľadal Coman centrom sprava nabiehajúceho si Lewandowského, ten ale nedokázal loptu dobehnúť. Znovu ju tak získavajú obrancovia domáceho tímu.
     
    10
    Bayern domácich o loptu obral, jeho útok sa ale ďaleko nedostal, Müllerov nepresný nákop totiž skončil u domáceho brankára Hrádeckého.
     
    11
    Bailey sa pokúsil obísť Daviesa na pravom krídle, loptu si však pri svojej kľučke predkopol príliš ďaleko. Hrací predmet skončil za bránkovou čiarou.
     
    12
    Gólman Leverkusenu Hrádecký si po malej domov predkopol loptu príliš ďaleko a napádajúcemu Lewandowskému nechýbalo veľa, aby ho o hrací predmet pripravil. Domáci brankár dokázal na poslednú chvíľu odkopnúť loptu aspoň na polovicu Bayernu.
     
    13
    Diaby si spracoval ťažký nákop z vlastnej polovice a pristavil loptu pre Amiriho, ktorého strela zo strednej vzdialenosti bola zablokovaná na rohový kop.
     
    14
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Bailey rozohral roh nakrátko na Amiriho, ktorý si loptu potiahol k šestnástke a nacentroval na zadnú tyč. Tam loptu zasiahol z voleja PATRIK SCHICK, ktorý ju krásnou strelou poslal k pravej tyči Neuerovej brány.
     
    16
    Držanie lopty: 57 % : 43 %
     
    17
    Wirtz sa rozbehol za ďalším pasom medzi stopérov Bayernu a nechýbalo mu veľa, aby sa pretlačil do samostatného úniku. V súboji s Alabom mu ale napokon lopta odskočila.
     
    18
    Müller sa po zisku lopty rozbehol na útočnú polovicu a kolmou prihrávkou medzi obrancov Leverkusenu hľadal rozbehnutého Lewandowského. Pred ním loptu v sklze odkopol na roh Dragović.
     
    19
    Center z rohu hostí odhlavičkoval z vlastného bránkoviska Schick. Lopta sa potom dostala na kopačky hostí, ktorí sa nasťahovali na útočnú polovicu.
     
    20
    Schick si spracoval prihrávku pred šestnástkou Bayernu, otočil sa s loptou a vystrelil po zemi k pravej tyči. Brankár Bayernu Manuel Neuer jeho strelu vyrazil.
     
    21
    Müller vysunul kolmicou na ľavé krídlo za obranu Bayernu Daviesa, ktorý vracal loptu do druhej vlny na Alabu. Ten loptu netrafil a dobiehajúci Lewandowski potom vystrelil priamo do Alabu.
     
    22
    Amiri sa uvoľnil na ľavej strane šestnástky okolo Boatenga a dostal sa k strele, svojím zakončením ale minul Neuerovu bránu.
     
    24
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva Serge Gnabry (Bayern Mníchov), ktorý v hlavičkovom súboji doslova zrazil na trávnik Dragovića.
     
    25
    Hostia sa snažia loptu podržať na svojich kopačkách a upokojiť hru, zatiaľ sú totiž jednoznačne horším tímom. Ich rozohrávku však vysoko napádajú domáci.
     
    26
    A presing Leverkusenu bol opäť úspešný. Hostia museli pod tlakom odkopnúť loptu na polovicu domácich a obrancovia Leverkusenu tak môžu založiť svoj ďalší útok.
     
    27
    Ten ale tentokrát pokazil brankár Hrádecký, ktorý nikým neatakovaný poslal loptu nepresným pasom priamo do autu.
     
    28
    Gnabry si naviedol loptu pred šestnástkou Leverkusenu z pravého krídla na os ihriska, svojou strelou ale trafil len obrancu domáceho tímu.
     
    28
    Schick si nabehol na skvelý pas z vlastnej polovice za obranu Bayernu a svoj samostatný únik zakončil gólom, ktorý však kvôli ofsajdu českého útočníka nemohol platiť.
     
    30
    Amiri sa dostal na konci rýchleho protiútoku k strele z hranice šestnástky a jeho pokus zablokoval rukou v páde Süle. Situáciu posudzuje VAR.
     
    31
    Na hracej ploche sa medzitým posadil na trávnik Coman, ktorý má zrejme svalové problémy. Bayern už pripravuje striedanie.
     
    32
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Leroy Sané.
     
    33
    Penalta sa kopať nebude. Loptu majú na kopačkách hráči Leverkusenu, ktorý zakladajú od obrancov svoj ďalší postupný útok.
     
    34
    Domáci stále držia loptu pod svojou kontrolou, ich prvý pokus o útok sa ale skončil v strede poľa. Hostia vytlačili Leverkusen k jeho šestnástke, o loptu ho ale neobrali.
     
    35
    Strely: 6:2
    Strely na bránu: 2:0
     
    35
    Baumgartlinger sa pokúsil nájsť nákopom za obranu Bayernu Diabyho, ten ale túto prudkú prihrávku nedokázal dobehnúť. Hostia odpovedajú svojím okamžitým protiútokom.
     
    36
    Na neobvyklej pozícii pri šestnástke Leverkusenu sa dostal k lopte Süle, ktorý vystrelil vysoko nad Hrádeckého bránu.
     
    37
    Hra Bayernu je dnes plná nepresností, ktoré si skvelým presingom vynútili domáci hráči. I teraz sa Leverkusenu podarilo loptu získať a prejsť do ďalšieho postupného útoku.
     
    38
    Amiri sa pokúsil prejsť individuálne po ľavej strane do šestnástky, loptu si však okolo Süleho predkopol až priďaleko a tá skončila za bránkovou čiarou.
     
    40
    Bailey zaviezol po pravej strane útočnej polovice loptu k šestnástke Bayernu, kde sa pokúsil dostať k centru. To sa mu ale nepodarilo a po jeho spätnej prihrávke nacentroval Wirtz až do autu na opačnej strane ihriska.
     
    41
    Bayern sa znovu nedokázal usadiť ani len na polovici Leverkusenu a loptu nepresným nákopom odovzdal domácim. Tí sa poďakovali a prechádzajú k svojmu útoku.
     
    42
    Baumgartlinger hľadal pasom za obranu Bayernu rozbehnutého Baileyho, ktorý ale vybiehal z ofsajdu a navyše túto prudkú prihrávku nedokázal dobehnúť.
     
    43
    Bayern dal gól!
    Je vyrovnané! Tapsoba rozohral nepresne, Bayern tak loptu získal a po rýchlej akcii centroval z pravého krídla Müller. Za jeho centrom vybiehal brankár Hrádecký, ktorý však loptu podbehol a ešte sa pri tom zrazil s Tahom, hrací predmet sa tak dostal k ROBERTOVI LEWANDOWSKÉMU, ktorý ho hlavou usmernil do odkrytej domácej brány. Pre domácich to bol úplne zbytočne inkasovaný gól...
     
    45
    Domácimi inkasovaný gól trochu otriasol a prakticky po výkope odovzdali loptu Bayernu. Ten sa nasťahoval na polovicu Leverkusenu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    45+1
    Po faule na prenikajúceho Müllera na pravom krídle získava Bayern v nadstavenom čase zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    45+2
    Alaba nacentroval na prednú tyč, kde sa uvoľnil Lewandowski, poľský kanonier ale tentokrát hlavičkoval nad Hrádeckého bránu.
     
    45+3
    Baileymu sa individuálny prienik nevydaril, hostia tak po zisku lopty okamžite otočili hru na opačnú stranu. Saného center na konci ich útoku zrazil v sklze na roh Tapsoba.
     
    45+4
    Center z rohu Bayernu domáci odhlavičkovali za šestnástku, Tolissov následný center však zasiahol rukou Amiri a Bayern tak bude mať v úplnom závere prvého polčasu priamy kop tesne spoza pokutového územia Leverkusenu.
     
    45+5
    Lewandowského strelu múr z hráčov Leverkusenu zablokoval a podobne dopadol i jeho druhý pokus. Prihrávku Müllera pred bránu potom domáci odhlavičkovali.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Leverkusen predviedol v prvom polčase výborný výkon, svoj najtesnejší náskok ale do polčasovej prestávky neudržal. Za domácich otvoril skóre krásnym volejom Patrik Schick a Leverkusenu sa darilo nielen držať hostí pod tlakom svojím aktívnym presingom, ale i dostávať sa do zaujímavých situácií. Ani jednu z nich ale k finálnemu zakončeniu nedotiahli a nakoniec pykali, po sérii chýb v obrane domáceho celku totiž vyrovnal v závere prvého dejstva hlavičkou do odkrytej brány Leverkusenu Lewandowski. Bayern potom prevzal iniciatívu a zatlačil domácich do obrany, skóre sa už ale nezmenilo. V druhom polčase sa teda rozhodne máme na čo tešiť a uvidíme, či sa domáci otrasú z inkasovaného gólu v úplnom závere prvého polčasu.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 53 % : 47 %
    Strely na bránu: 2:1
    Strely mimo: 4:6
    Rohy: 2:3
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 5:2
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:36.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Sané sa hneď po výkope uvoľnil na ľavom krídle a prízemným centrom do bránkoviska hľadal nabiehajúceho si Lewandowského. Brankár Hrádecký loptu zrazil na rohový kop.
     
    47
    Center z rohu domáci vyriešili, po prihrávke sprava sa ale ešte na prednej tyči tlačil k strele z otočky Müller. Jeho zakončenie obrana Leverkusenu zablokovala.
     
    48
    Diaby zaviezol po ľavom krídle loptu k šestnástke Bayernu a centrom cez Süleho v nej hľadal Schicka. Jeho slabý nákop ale bez väčších problémov odkopol z nebezpečného priestoru Boateng.
     
    49
    Domáci odovzdali v strede poľa loptu hosťom, tí sa ale zasekli na zoradenej obrane Leverkusenu. Loptu si tak tiež prihrávajú len v strede poľa.
     
    50
    Napokon domáci aktívnym presingom opäť pripravili hostí o loptu a Diaby ju znovu zaviezol po ľavej strane na útočnú polovicu. I tentokrát sa však jeho center stal ľahkou korisťou hráčov Bayernu.
     
    51
    Lucas Hernández podrazil na pravej strane vlastnej polovice Schicka. Priamy kop pre Leverkusen.
     
    52
    Center z priameho kopu na prednú tyč hostia odhlavičkovali a Tapsoba, ktorý ešte zostal v pokutovom území Bayernu, sa potom ocitol po kolmej prihrávke v ofsajde.
     
    53
    Davies doslova vletel z ľavého krídla do pokutového územia Leverkusenu, jeho prienik ale tvrdým, avšak čistým sklzom ukončil Dragović. Bayernu bude kopať svoj ďalší rohový kop.
     
    54
    Sanému sa center od rohovej zástavky vôbec nevydaril a vysoký center doletel až na opačnú stranu. Tam sa k lopte dostali hostia, ktorí pokračujú v obliehaní pokutového územia Leverkusenu.
     
    56
    Útoky oboch tímov sa teraz pomerne pravidelne striedajú. Na polovicu Bayernu sa dostal Sinkgraven, ktorého prienik bol ukončený faulom.
     
    57
    Amiriho center z pravej strany na zadnú tyč obrana Bayernu odvrátila. Lopta sa na konci rýchleho protiútoku dostala k Sanému, ktorý sa uvoľnil na pravom krídle, veľmi nepresným centrom ale loptu doslova daroval domácemu tímu.
     
    58
    Zaútočiť tak mohli znovu domáci, ktorí sa síce dostali na polovicu Bayernu, od šestnástky hostí sú ale pomerne ďaleko a cez zoradenú obranu Mníchovčanov sa k nej nedokážu zatiaľ dostať.
     
    60
    Amiri sa rozhodol vystreliť zo strednej vzdialenosti, strela mu ale vôbec nesadla a jeho pokus letel do stredu brány na pripraveného Neuera.
     
    61
    Ten okamžite rozohral na opačnú stranu a na ľavom krídle sa k centru dostal Lucas Hernández. Jeho nákop chytil brankár Leverkusenu Hrádecký a i on okamžite rozohral na polovicu Bayernu.
     
    62
    Tam sa lopta síce dostala na kopačky obrancov Bayernu, prakticky okamžite si ju ale napádajúci domáci zobrali naspäť pod svoju kontrolu. Leverkusen potom posunul loptu dozadu na obrancov.
     
    63
    Dragovićov nákop zastavil Tolisso, ktorý loptu hneď zaviezol na útočnú polovicu. Prihrávku na ľavé krídlo dobehol Lucas Hernández, k centru sa už ale nedostal a len loptu daroval obrancom Leverkusenu.
     
    64
    Držanie lopty: 52 % : 48 %
    Strely: 8:8
     
    65
    Bayernu sa podarilo zatlačiť Leverkusen do obrany. Lewandowského center do bránkoviska odkopol v sklze Tapsoba a Poliak sa už potom do zakončenia nedokázal prekľučkovať.
     
    67
    Gnabry dostal prihrávku medzi obrancov Leverkusenu, utiekol im smerom k bráne a dostal sa i k strele, jeho prízemné zakončenie z ľavej strany pokutového územia ale zlikvidoval gólman domáceho tímu Hrádecký.
     
    68
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Corentin Tolisso, prichádza Joshua Kimmich.
     
    68
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Leroy Sané, prichádza Jamal Musiala.
     
    69
    Wirtz sa uvoľnil na pravom krídle cez dvojicu protihráčov, center na Schicka sa mu už ale nevydaril a lopta skončil v rukaviciach brankára Neuera.
     
    70
    Lewandowski si následne nabiehal za kolmicou od Boatenga za obranu Leverkusenu, až na hranicu šestnástky však vybehol domáci brankár Hrádecký, aby loptu chytil.
     
    71
    Brankár Hrádecký vybehol včas, aby odkopol nákop obrancov Bayernu. Diaby, ktorý potom chcel zaútočiť na opačnú stranu, nepresnou prihrávkou loptu vrátil brankárovi hostí Neuerovi.
     
    72
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Daviesa dostáva Leon Bailey (Bayer Leverkusen). Priamy kop pre Bayern z ľavej strany útočnej polovice.
     
    73
    Kimmichov center chcel predĺžiť Lewandowski za seba na Müllera, loptu ale len nadvihol a nakoniec sám vystrelil z voleja vysoko nad Hrádeckého bránu.
     
    74
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Leon Bailey, prichádza Kerem Demirbay.
     
    76
    Tempo zápasu začína klesať a oba tímy sa zjavne začínajú zameriavať omnoho viac na to, aby hlavne neurobili v obrane chybu.
     
    77
    Diaby zasiahol loptu rukou v súboji s Daviesom, hlavný rozhodca ale nechal hru pokračovať ďalej. Diaby potom svojím odkopom Daviesa trafil.
     
    78
    Bayern sa usadil k svojmu postupnému útoku na polovici Leverkusenu. Domáci sú zoradení v obrannom postavení pred vlastnou šestnástkou.
     
    79
    Po prihrávke z pravej strany sa k strele z hranice šestnástky Leverkusenu dostal Musiala. Jeho strela po zemi potom skončila na ľavej tyči Hrádeckého brány.
     
    80
    Po jednom zo súbojov na polovici Bayernu zostáva ležať na trávniku Schick, ktorý musí byť ošetrený. Hra je prerušená.
     
    81
    Schick odišiel za autovú čiaru a je otázne, či sa ešte vráti do hry. Na striedačke Leverkusenu sa totiž pripravuje príchod Alaria.
     
    82
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Patrik Schick, prichádza Lucas Alario.
     
    84
    Domáci si loptu prihrávajú na vlastnej polovici a ich rozohrávku napáda dvojica Müller – Lewandowski. Leverkusen nedokázal zatiaľ rozohrať, o loptu ale neprišiel.
     
    85
    Tapsoba musel odkopom do Lewandowského napokon dostať loptu za bránkovú čiaru. Gólman Leverkusenu Hrádecký potom odkopol hrací predmet od svojej brány priamo do stredu poľa.
     
    86
    Demirbay hľadal nákopom za obranu Bayernu striedajúceho Alaria, ten však na túto prihrávku vybiehal z ofsajdovej pozície.
     
    87
    Bayern získal roh, ktorý prišiel rozohrať k rohovej zástavke Kimmich. Jeho center do bránkoviska vyboxoval brankár Hrádecký, lopta sa však dostala k obrancom hosťujúceho celku.
     
    88
    Hostia sa ale dlho na útočnej polovici nezdržali a loptu odovzdali domácim hráčom. Tí sa zatiahli pred šestnástku a loptu si teraz prihráva obranná štvorica Leverkusenu.
     
    90
    Leverkusen trávi úplný záver druhého polčasu na útočnej polovici, kombinuje ale len v úctivej vzdialenosti od brány Bayernu.
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90+1
    Výkop brankára Bayernu Neuera odkopol pred vlastnou šestnástkou až do rohu ihriska na polovici hostí gólman Leverkusenu Hrádecký. Oba tímy vypadajú spokojné s remízou.
     
    90+2
    Lewandowského strela spoza šestnástky bola zrazená tak, že lopta vysokým oblúčikom spadla do bránkoviska. Za ňou sa tlačil Müller, ako prvý sa k nej však dostal domáci brankár Hrádecký.
     
    90+3
    Bayern dal gól!
    Hostia v poslednej minúte rozhodujú zápas! Tahovi odskočila pred šestnástkou lopta tak, že ju Kimmich posunul hneď do šestnástky na ROBERTA LEWANDOWSKÉHO. Poliak potom z ľavej strany pokutového územia Leverkusenu vystrelil a jeho pokus zrazil do protipohybu zasahujúceho brankára Hrádeckého Tapsoba.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas priniesol skôr taktickú bitku a oba tímy sa s blížiacim sa záverom čoraz viac zameriavali na obranu. Najväčšiu gólovú príležitosť mal Musiala, ktorý trafil ľavú tyč domácej brány, inak sme však v druhom dejstve veľa zaujímavých situácií pred niektorou z brán nevideli. Keď už sa zdalo, že zápas skončí remízou, s ktorou budú oba tímy spokojné, vyrobil v poslednej minúte obrovskú chybu Tah a Lewandowski následne i s prispením teču ďalšieho domáceho obrancu rozhodol o víťazstve Bayernu. Leverkusen sa tak o cenné body pripravil prakticky úplne sám a prvýkrát v sezóne prehral. Víťazný gól Lewandowského navyše neznamenal len tri body pre Bayern, ale i to, že Mníchovčania preskočili svojho súpera a dostali sa o dva body do čela tabuľky.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 52 % : 48 %.
    Strely na bránu: 3:3.
    Strely mimo: 5:11.
    Rohy: 5:7.
    Ofsajdy: 5:2.
    Fauly: 13:6.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:35:39)

    Michal Sadlek

    Góly: 14. Schick – 43. Lewandowski, 90+3. Lewandowski

    Karty:   72. Bailey (LEV) – 24. Gnabry (BAY)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:11. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:6.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Dragović, Tah, Tapsoba, Sinkgraven – Wirtz, Baumgartlinger (C), Amiri – Bailey (74. Demirbay), Schick (82. Alario), Diaby.
    Náhradníci: Lomb – Alario, Bellarabi, Wendell, Demirbay, Gedikli, Jedvaj, Türkmen, Weiser.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Süle, J. Boateng, Alaba, Lucas Hernández – Tolisso (68. Kimmich) – Coman (32. Sané, 68. Musiala), T. Müller, Gnabry, A. Davies – Lewandowski.
    Náhradníci: Nübel – Costa, Choupo-Moting, Kimmich, Musiala, Pavard, Richards, Roca, Sané.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Achmüller