Augsburg – Frankfurt 0:2 (kon.) | Mainz – Brémy 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Hoffenheim 1:2 (kon.)
Lipsko – Kolín nad Rýnom 0:0 (kon.) | Schalke – Bielefeld 0:1 (kon.) | Leverkusen – Bayern 1:2 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
1:2 (1:1)
Bayern Mníchov
Sobota 19.12.2020, 18:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:35:39)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 52 % : 48 %.
    Strely na bránu: 3:3.
    Strely mimo: 5:11.
    Rohy: 5:7.
    Ofsajdy: 5:2.
    Fauly: 13:6.
     
    Druhý polčas priniesol skôr taktickú bitku a oba tímy sa s blížiacim sa záverom čoraz viac zameriavali na obranu. Najväčšiu gólovú príležitosť mal Musiala, ktorý trafil ľavú tyč domácej brány, inak sme však v druhom dejstve veľa zaujímavých situácií pred niektorou z brán nevideli. Keď už sa zdalo, že zápas skončí remízou, s ktorou budú oba tímy spokojné, vyrobil v poslednej minúte obrovskú chybu Tah a Lewandowski následne i s prispením teču ďalšieho domáceho obrancu rozhodol o víťazstve Bayernu. Leverkusen sa tak o cenné body pripravil prakticky úplne sám a prvýkrát v sezóne prehral. Víťazný gól Lewandowského navyše neznamenal len tri body pre Bayern, ale i to, že Mníchovčania preskočili svojho súpera a dostali sa o dva body do čela tabuľky.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Bayern dal gól!
    Hostia v poslednej minúte rozhodujú zápas! Tahovi odskočila pred šestnástkou lopta tak, že ju Kimmich posunul hneď do šestnástky na ROBERTA LEWANDOWSKÉHO. Poliak potom z ľavej strany pokutového územia Leverkusenu vystrelil a jeho pokus zrazil do protipohybu zasahujúceho brankára Hrádeckého Tapsoba.
     
    90+2
    Lewandowského strela spoza šestnástky bola zrazená tak, že lopta vysokým oblúčikom spadla do bránkoviska. Za ňou sa tlačil Müller, ako prvý sa k nej však dostal domáci brankár Hrádecký.
     
    90+1
    Výkop brankára Bayernu Neuera odkopol pred vlastnou šestnástkou až do rohu ihriska na polovici hostí gólman Leverkusenu Hrádecký. Oba tímy vypadajú spokojné s remízou.
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90
    Leverkusen trávi úplný záver druhého polčasu na útočnej polovici, kombinuje ale len v úctivej vzdialenosti od brány Bayernu.
     
    88
    Hostia sa ale dlho na útočnej polovici nezdržali a loptu odovzdali domácim hráčom. Tí sa zatiahli pred šestnástku a loptu si teraz prihráva obranná štvorica Leverkusenu.
     
    87
    Bayern získal roh, ktorý prišiel rozohrať k rohovej zástavke Kimmich. Jeho center do bránkoviska vyboxoval brankár Hrádecký, lopta sa však dostala k obrancom hosťujúceho celku.
     
    86
    Demirbay hľadal nákopom za obranu Bayernu striedajúceho Alaria, ten však na túto prihrávku vybiehal z ofsajdovej pozície.
     
    85
    Tapsoba musel odkopom do Lewandowského napokon dostať loptu za bránkovú čiaru. Gólman Leverkusenu Hrádecký potom odkopol hrací predmet od svojej brány priamo do stredu poľa.
     
    84
    Domáci si loptu prihrávajú na vlastnej polovici a ich rozohrávku napáda dvojica Müller – Lewandowski. Leverkusen nedokázal zatiaľ rozohrať, o loptu ale neprišiel.
     
    82
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Patrik Schick, prichádza Lucas Alario.
     
    81
    Schick odišiel za autovú čiaru a je otázne, či sa ešte vráti do hry. Na striedačke Leverkusenu sa totiž pripravuje príchod Alaria.
     
    80
    Po jednom zo súbojov na polovici Bayernu zostáva ležať na trávniku Schick, ktorý musí byť ošetrený. Hra je prerušená.
     
    79
    Po prihrávke z pravej strany sa k strele z hranice šestnástky Leverkusenu dostal Musiala. Jeho strela po zemi potom skončila na ľavej tyči Hrádeckého brány.
     
    78
    Bayern sa usadil k svojmu postupnému útoku na polovici Leverkusenu. Domáci sú zoradení v obrannom postavení pred vlastnou šestnástkou.

    Michal Sadlek

    Góly: 14. Schick – 43. Lewandowski, 90+3. Lewandowski

    Karty:   72. Bailey (LEV) – 24. Gnabry (BAY)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:11. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:6.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Dragović, Tah, Tapsoba, Sinkgraven – Wirtz, Baumgartlinger (C), Amiri – Bailey (74. Demirbay), Schick (82. Alario), Diaby.
    Náhradníci: Lomb – Alario, Bellarabi, Wendell, Demirbay, Gedikli, Jedvaj, Türkmen, Weiser.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Süle, J. Boateng, Alaba, Lucas Hernández – Tolisso (68. Kimmich) – Coman (32. Sané, 68. Musiala), T. Müller, Gnabry, A. Davies – Lewandowski.
    Náhradníci: Nübel – Costa, Choupo-Moting, Kimmich, Musiala, Pavard, Richards, Roca, Sané.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Achmüller