TK Sparta Praha – TK Agrofert Prostějov 4:5 (kon.)
koniec udalosti
TK Sparta Praha – TK Agrofert Prostějov

4:5

cz Streda 16.12.2020, 10:00 • RPM Oáza Říčany • Finále OSTRA Tenisové extraligy 2023
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.
     
    Příjemné středeční dopoledne. Dnešním dnem vyvrcholí v Říčanech MONETA Tenisová extraliga smíšených družstev. Ve finále si to o titul rozdají týmy TK Sparta Praha a TK Agrofert Prostějov. K vítězství je nutno zdolat metu pěti vyhraných zápasů.
     
    Sparta o svém postupu do finále rozhodla už v neděli. Nejprve Pražané v říčanské skupině porazili loňské vítěze z I.ČLTK a následně splnili roli favoritů i proti domácí Oáze. V obou případech zvítězila hvězdami nabitá Sparta 6:3 na zápasy. Na soupisce figurují taková jména, jako Petra Kvitová, Barbora Strýcová, Kristýna Plíšková, Lukáš Rosol či Tomáš Macháč.
     
    Prostějovský Agrofert v sobotu porazil na domácích kurtech překvapivé loňské finalisty z Přerova 6:3 na zápasy. Postup do finále pak Hanáci pečetili v pondělí, kdy splnili roli velkých papírových favoritů proti Pardubicím (6:1). Na omlazené soupisce kapitána Navrátila jsou třeba Jiří Lehečka či Dalibor Svrčina, ale i česká mužská jednička Jiří Veselý či kometa posledních týdnů Barbora Krejčíková.
     
    Vzhledem k situaci okolo pandemie onemocnění covid-19 se finále letošního ročníku MONETA Tenisové extraligy bude konat zcela bez přítomnosti diváků.
     
    Ve dvouhrách se představí tyto dvojice:

    TK Agrofert Prostějov – TK Sparta Praha
    10:00 Vitalij Sačko (UKR) – Lukáš Rosol
    10:00 Sára Bejlek – Kateřina Siniaková
    11:30 Linda Klimovičová – Barbora Strýcová
    11:30 David Poljak – Michael Vrbenský
    13:00 Jiří Lehečka – Tomáš Macháč
    13:00 Dalibor Svrčina – Patrik Rikl
     
    Do dvouher tedy nenastoupí Petra Kvitová ani Jiří Veselý. V areálu ale přítomni jsou a je možné, že se ukáží v případné čtyřhře.
     
    10:07
    Na kurtu číslo 2 začal souboj mezi Vitalijem Sačkem (Prostějov) a Lukášem Rosolem (Sparta).

    Třiadvacetiletý Ukrajinec Sačko v semifinále prohrál s Pavlem Nejedlým (6:2, 3:6, 3:6) a naopak vyhrál s Francouzem De Schepperem (7:5, 7:6). V závěru sezóny se Sačko zviditelnil zejména na halovém turnaji ATP ve Vídni, kde se dostal jako náhradník do kvalifikace a nakonec se prokouzal do hlavní soutěže, v jejímž úvodním kole potrápil rakouskou hvězdu Dominica Thiema (4:6, 5:7). Na konci listopadu pak Sačko došel na challengeru v Limě z kvalifikace až do semifinále.

    Lukáš Rosol odehrál v semifinále Tenisové extraligy první ostré zápasy od zářijového Roland Garros, v němž skrečoval ve druhém kole kvalifikace. Letos si pětatřicetiletý Čech zahrál semifinále domácího challengeru v Praze. Do finále to pak dotáhl na exhibičním podniku Macha Lake Open ve Starých Splavech, do souboje o titul ale proti krajanu Forejtkovi kvůli zdravotním problémům nenastoupil.
     
    10:20
    V akci už jsou i Sára Bejlek (Prostějov) a Kateřina Siniaková (Sparta). Tento duel bude mít jasnou favoritku v druhé jmenované, která je 59. singlistkou žebříčku WTA. Talentované Bejlek je teprve čtrnáct let. I přes nízký věk ovšem letos ovládla prestižní Pardubickou juniorku a je tak úřadující českou mistryní v kategorii staršího dorostu.
     
    10:24
    Vitalij Sačko vstoupil do zápasu s Lukášem Rosolem rychlým brejkem, který následně potvrdil. V dlouhé třetí hře musel český tenista znovu odvracet hrozbu brejku, nakonec ale gem získal skrze shodu a snížil na aktuálních 2:1 pro Sačka. Ten půjde na servis.
     
    10:25
    Dle předpokladů se zatím vyvíjí utkání na kurtu číslo 3. Kateřina Siniaková v něm vede nad mladičkou Sárou Bejlek už 3:0, přestože musela hned v úvodním gemu odvracet brejkboly.
     
    10:44
    Vitalij Sačko vede nad Lukášem Rosolem 4:2. Rosol přidal na agresivitě a trápí mladšího protivníka na returnu, v šesté hře ale promarnil brněnský rodák hned několik brejkových možností.
     
    10:45
    Na vedlejším kurtu byl před několika okamžiky dohrán první set. Poté, co se Kateřina Siniaková dostala do vedení 3:0, dokázala Sára Bejlek dvakrát za sebou podržet servis. Za stavu 5:2 ale Siniaková druhým brejkem sadu ukončila.
     
    10:50
    Lukáš Rosol si postupem času počíná na podání dominantně. Teď snížil na 5:4, za pár desítek sekund ovšem půjde Vitalij Sačko servírovat na zisk první sady.
     
    10:53
    Vitalij Sačko v desátém gemu žádné obtíže na servisu nepřipustil. Ztratil jediný fiftýn a získal poměrem 6:4 první set.
     
    10:57
    Kateřina Siniaková vstoupila do druhého setu stejně jako do úvodního – rychlým brejkem a vedením 3:0. Vypadá to, že první finálový bod Sparty je jen otázkou času.
     
    11:05
    Do druhého setu vstoupil jednoznačně lépe Lukáš Rosol. Ve druhém gemu poprvé v utkání prolomil Sačkův servis a brejk následně sérií agresivních úderů velmi rychle potvrdil.
     
    11:10
    Sparta se ve finále ujímá vedení! Kateřina Siniaková splnila dle očekávání roli velké favoritky a dorazila teprve čtrnáctiletou Sáru Bejlek kanárem. Mladičká tenistka z Hrušovan nad Jevišovkou má všechno teprve před sebou. Souboj s elitní krajankou je pro ní především cennou zkušeností do budoucna.
     
    11:22
    Lukáš Rosol drží v souboji s Vitalijem Sačkem výhodu brejku. Za pár okamžiků bude za stavu 5:3 servírovat na ukončení druhého setu.
     
    11:27
    Velezkušený Čech hájící barvy Sparty vyhrál druhý set 6:3 a vynutil si rozhodující dějství!
     
    11:34
    Na kurtu číslo 3 začal zápas mezi Davidem Poljakem (Prostějov, 465. v žebříčku ATP) a Michaelem Vrbenským (Sparta, 311.). Oba tenisté v semifinále nezaváhali. Poljak porazil Michneva (6:4, 4:6, 6:4) a Vlkovského (6:0, 6:1), Vrbenský Pavláska (7:5, 6:4) s Dudou (6:4, 6:3). Velkým papírovým favoritem bude nicméně Vrbenský, jenž během letní koronavirové pauzy ovládl domácí exhibiční akce O pohár prezidenta ČTS a liberecký Svijany Open. S o čtyři roky starším Poljakem se dvacetiletý Čech utkal v letech 2018 a 2019 celkem třikrát a pokaždé slavil vítězství.
     
    11:36
    Jiří Veselý o své absenci v programu dvouhry: "Už asi týden mě při podání zlobí levá ruka. Při dvouhře jde o bolestivou záležitost, nerad bych riskoval další zranění. Na případnou čtyřhru jsem ale připraven."
     
    11:42
    Lukáš Rosol měl v úvodním gemu třetího setu brejkbol, Vitalij Sačko ho ale odvrátil přímým bodem. Při podání Rosola měl následně šanci na brejk i Ukrajinec, Čech ale zabodoval u sítě. Aktuálně vede Sačko 2:1, podávat půjde Rosol.
     
    11:43
    Na kurtu číslo 3 se zatím vyvíjí zápas lépe pro Prostějov. David Poljak již stačil Michaela Vrbenského připravit o servis a svůj lup následně potvrdil. Aktuálně vede tenista původem z Ostravy už 4:1.
     
    11:51
    David Poljak výhodu brejku ustřežil a vyhrál úvodní sadu nad Michaelem Vrbenským poměrem 6:3!
     
    11:56
    Lukáš Rosol neproměnil za stavu 2:2 na příjmu brejkbol a bude muset po krátké pauze opět dotahovat. Menší psychickou (a výsledkovou) výhodu má ve třetím setu Vitalij Sačko, jenž vede 3:2.
     
    12:00
    David Poljak vstoupil do druhého setu dalším brejkem. Michael Vrbenský se sice dotáhl ze stavu 15:40, následně ale o podání přišel skrze shodu. Lukáš Rosol mezitím srovnal stav třetí sady s Vitalijem Sačkem čistou hrou na 3:3.
     
    12:03
    Vitalij Sačko musel na servisu opět odvracet brejkbol, nakonec ale sedmý gem rozhodující sady získal přes shodu. David Poljak na druhém kurtu potvrdil brejk a vede 2:0.
     
    12:11
    Také v osmé hře byla k vidění shoda. Lépe ji znovu zvládl Vitalij Sačko, který Lukáše Rosola připravil o servis. Prostějovský tenista jde tak podávat na vítězství!
     
    12:14
    Vitalij Sačko zápas dopodával a poráží tak Lukáše Rosola 6:4, 3:6 a 6:3! Zdálo se, že zkušený Čech má ve druhém a třetím setu herní převahu, nezvládl ale využívat své šance na příjmu, zatímco Ukrajinec v koncovce ano. Prostějov tak srovnává stav finálové série na 1:1.
     
    12:17
    Další prostějovský bod je, zdá se, na cestě. David Poljak má v souboji s Michaelem Vrbenským k dobru set a dva brejky v tom druhém. Poljak vede 5:1, na podání Vrbenský.
     
    12:22
    David Poljak nakonec ukončil zápas skrze shodu už na returnu a porazil nečekaně hladce Michaela Vrbenského 6:3 a 6:1. Svého mladšího krajana porazil Poljak na čtvrtý pokus poprvé v kariéře a připsal tak na konto Agrofertu druhý bod. Prostějov vede 2:1!
     
    12:34
    Na televizním dvorci byl rozehrán duel mezi šestnáctiletou Lindou Klimovičovou (Prostějov) a o osmnáct let starší Barborou Strýcovou (Sparta). Deblová světová jednička a 37. singlistka planety je v souboji s teenagerkou, jež není umístěná na seniorském žebříčku, obrovskou papírovou favoritkou a všeobecně se očekává, že přinese na konto pražského celku vítězný bod.
    Teprve čtrnáctiletá Bejlek má za sebou zápas s Kateřinou Siniakovou.
     
    12:36
    Na kurtu číslo 3 se pak rozehrávají Dalibor Svrčina (840.) s Patrikem Riklem (660.). Řečí sázkových kurzů půjde o zápas, který nemá výraznějšího favorita. Žebříček hovoří pro sparťanského Rikla, herní praxe pak pro prostějovského Svrčinu.
     
    12:52
    Linda Klimovičová zatím drží s velkou favoritkou krok. Po čtyřech odehraných gemech je stav nerozhodný 2:2. To na vedlejším kurtu začal zápas v režii sparťana Patrika Rikla. Ten vede nad Daliborem Svrčinou už 4:1.
     
    13:09
    Barbora Strýcová vzala v páté hře Lindě Klimovičové servis, brejk ale nepotvrdila, a tak platí stav 3:3.
     
    13:10
    Vyrovnáno je i na druhém kurtu. Dalibor Svrčina vyhrál od stavu 1:4 tři gemy v řadě a srovnal proti Patriku Riklovi na 4:4.
     
    13:13
    Dalibor Svrčina prodloužil dalším brejkem šňůru vyhraných gemů na čtyři a bude za pár chvil podávat na zisk setu.
     
    13:20
    Brejk a další rebrejk. Barbora Strýcová znovu vedla, pak ale Linda Klimovičová opět oplácela stejnou mincí. Stav utkání je 4:4.
     
    13:24
    Série ztracených podání pokračuje. Barbora Strýcová podává po brejku na 5:4 na vítězství v první sadě. Set naopak nedoservíroval Dalibor Svrčina. O osudu prvního dějství v jeho utkání s Patrikem Riklem rozhodne až tiebreak.
     
    13:30
    Barbora Strýcová nakonec nečekaně vyrovnanou první sadu s Lindou Klimovičovou ukořistila pro sebe. V desátém gemu udržela servis a zvítězila 6:4.
     
    13:33
    Sparta se v krátkém sledu podruhé raduje. Patrik Rikl vyhrál po obratu tiebreak nejtěsnějším rozdílem 8:6 a má tak k vítězství podstatně blíže než jeho protivník. Tím je Dalibor Svrčina.
     
    13:47
    2:2 – stav, který platí v obou aktuálně hraných zápasech a shodně ve druhých sadách.
     
    13:54
    Plzeňská rodačka Strýcová se potvrzeným brejkem z páté hry odpoutala do náskoku 4:2. Tenhle zápas už by neměl zkušené reprezentantce utéci.
     
    14:07
    Barbora Strýcová porazila dle očekávání Lindu Klimovičovou a po výsledku 6:4 a 6:3 srovnala stav finálové série mezi Prostějovem a Spartou na 2:2!
     
    14:10
    O tom, který z týmů půjde do mírného vedení, se rozhoduje na kurtu číslo 3. A ještě nějakou chvíli bude. Dalibor Svrčina si totiž v souboji s Patrikem Riklem vynutil třetí set! Ten druhý vyhrál osmnáctiletý Čech 6:4.
     
    14:25
    Rozhodující set zápasu mezi Daliborem Svrčinou (Prostějov) a Patrikem Riklem (Sparta) je zatím maximálně vyrovnaný. Po šesti gemech tudíž platí skóre 3:3. Pomalu míříme do dramatické koncovky.
    Vitalij Sačko hovořil pro Tenisový svět o cenné výhře nad Lukášem Rosolem.
     
    14:27
    Na kurtu číslo 2 byl rozehrán zápas dvou velkých českých nadějí. Devatenáctiletý Jiří Lehečka (351.) se pokusí zaskočit o rok staršího Tomáše Macháče (195.). Rodák z Berouna si v letošní sezóně došel pro první challengerový titul a měl dobrý závěr sezóny. Na challengeru v Bratislavě prošel Macháč v půlce listopadu z kvalifikace až do finále, v Ortisei pak skončil ve čtvrtfinále.
     
    14:35
    Patrik Rikl získal k dobru důležitý brejk, po němž půjde zástupce pražské Sparty servírovat za stavu 5:4 na vítězství!
     
    14:38
    Patrik Rikl zápas dopodával! Po jeho výhře 7:6(6), 4:6 a 6:4 se Sparta ujímá ve finále vedení 3:2!
     
    14:42
    Lépe se pro Spartu vyvíjí i duel mezi Jiřím Lehečkou a Tomášem Macháčem. Druhý jmenovaný, jenž platí za poměrně velkého favorita, vstoupil do utkání okamžitým brejkem a zatím si ho bedlivě střeží. Macháč půjde za stavu 3:2 za pár chvil podávat na navýšení náskoku.
     
    15:01
    Tomáš Macháč servíruje za stavu 5:4 na vítězství v první sadě.
     
    15:02
    Známe již složení první ženské čtyřhry. Za Prostějov do ní nastoupí Sára Bejlek s Lindou Klimovičovou, za Spartu pak Kateřina Siniaková s Viktórií Kužmovou ze Slovenska. Zápas, který bude mít jasné favoritky ve druhých jmenovaných, by měl přijít na řadu po konci rozehraného střetnutí mezi Macháčem a Lehečkou.
     
    15:04
    Jiří Lehečka prolomil v poslední možný okamžik Macháčův servis čistou hrou a vynutil si vítězným stopvolejem na síti prodloužení úvodního dějství.
    Kateřina Siniaková hodnotí své vítězství proti Sáře Bejlek.
     
    15:11
    Koncovka prvního setu mezi Jiřím Lehečkou a Tomášem Macháčem nabrala rychlý a nečekaný spád. Macháč vedl 5:3, pak ale i vinou série dvanácti prohraných výměn v řadě ztratil čtyři gemy v řadě a bude tak muset souboj s krajanem Lehečkou otáčet. Prostějovský tenista zakončil dějství, které vyhrál 7:5, vítězným křižným forhendem přesně na boční čáru.
     
    15:23
    Jiří Lehečka je i nadále na koni! Po obratu v první sadě vede ve druhém setu už 4:0 a momentálně táhne šňůru osmi získaných gemů v řadě! Tomáš Macháč hraje se sebezapřením, zřejmě má nějaké zdravotní problémy.
     
    15:34
    Tomáši Macháčovi se nakonec podařilo odvrátit alespoň hrozbu potupného kanára, když za stavu 0:5 uhrál po dlouhé době na podání gem. Následně ale Jiří Lehečka zápas ukončil a výhrou 7:5 a 6:1 srovnal stav dramatického finále na 3:3! Macháče porazil Lehečka v tomto roce už podruhé.
     
    15:48
    Rozehrána byla avizovaná ženská čtyřhra mezi páry Bejlek, Klimovičová – Siniaková, Kužmová. Vítězná dvojice získá pro svůj tým pomyslný mečbol.
     
    16:05
    Deblová grandslamová šampionka Kateřina Siniaková spolu se Slovenkou Kužmovou plní roli velkých favoritek. Tenistky pražské Sparty vedou nad mladičkými protivnicemi 4:1.
     
    16:12
    První dnešní debl se hraje v hodně rychlém tempu. Siniaková s Kužmovou již stačily pohodlně vyhrát první sadu. Prostějovským soupeřkám v něm povolily jen dva získané gemy.
     
    16:13
    Kapitáni již nahlásili nominace do mužských dvouher. Takto bude vypadat jejich složení:

    16:30 Veselý, Poljak – Rosol, Macháč
    16:30 Lehečka, Zelenay (SVK) – Vrbenský, Rikl
    Barbora Strýcová nebyla se svým výkonem vůbec spokojena.
     
    16:25
    Česko-slovenský pár se ve čtvrtém gemu druhé sady prezentoval dalším brejkem a v tuto chvíli vede 3:1. Opětovné vedení Sparty nabývá s každou minutou reálnějších rozměrů.
     
    16:27
    Brejk potvrzen. Siniaková s Kužmovou vedou už 6:2 a 4:1.
     
    16:31
    Tomáš Macháč po porážce s Jiřím Lehečkou: „Šel jsem do zápasu s tím, že to zkusím. Nemohl jsem hrát první servis. Bolí mě záda a trochu mě tahá i rameno. I tak se dalo hrát. Měl jsem šanci, škoda, že jsem to v koncovce prvního setu nedoservíroval. Jirka to zvládl dobře. Jsem rád, že jsem si mohl zahrát. Byl to zajímavý zápas. Pokusím si z něj vzít ponaučení.“
     
    16:34
    Při podání české hráčky prohrával pár Siniaková, Kužmová 15:40, všechny tři brejkboly ale odvrátil a od vítězství ho za stavu 5:2 dělí už jen jeden získaný gem.
     
    16:44
    Sparta se dostává zásluhou deblistek Kateřiny Siniakové a Viktórie Kužmové do vedení 4:3 na zápasy a má pomyslný mečbol. Česko-slovenská dvojice porazila čtrnáctiletou Sáru Bejlek s o dva roky starší Lindou Klimovičovou 6:2 a 6:3.
     
    16:49
    Během několika minut by měly být rozehrány mužské debly. Těžko v nich hledat vyložené favority. Finále je stále otevřené.
     
    16:55
    Začaly obě závěrečné mužské čtyřhry! Právě ony rozhodnou o novém extraligovém mistrovi. Spartě stačí k triumfu jedna výhra, Prostějov musí zvítězit v obou.
     
    17:10
    Jiří Veselý s Davidem Poljakem vzali soupeřům v šestém gemu poprvé servis a vedou 4:2!
     
    17:15
    Na druhém kurtu je po šesti odehraných gemech skóre nerozhodné 3:3.
    Jiří Lehečka hodnotil důležitou výhru nad Tomášem Macháčem.
     
    17:17
    Prostějovské duo Veselý, Poljak po obratu v gemu potvrdilo brejk a má na dosah výhru v prvním setu. Stav je 5:2.
     
    17:25
    Jiří Veselý měl za stavu 5:3 dva setboly, Macháč ale skvělým volejem na střed a následným returnem snížil na 5:4! Stejný stav platí také na vedlejším dvorci, kde vedou Lehečka se Zelenayem. Podávat však budou soupeři.
     
    17:27
    Jiří Lehečka s deblovým specialistou Igorem Zelenayem udeřili v desátém gemu na příjmu a získali poměrem 6:4 první set! Akcie Prostějova právě rapidně vzrostly.
     
    17:30
    V týmu nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila mohlo být ještě veseleji. Při podání Lukáše Rosola měli Jiří Veselý s Davidem Poljakem další dva setboly, ani tentokrát se však prostějovskému páru nepodařilo sadu ukončit!
     
    17:36
    Úvodní dějství mezi páry Veselý, Poljak a Rosol, Macháč vyústilo v tiebreak.
     
    17:38
    Macháč s Rosolem jdou i díky šťastnému prasátku z rakety druhého jmenovaného do trháku 5:1. Následuje výměna stran.
     
    17:44
    Veselý s Poljakem přidali a dotáhli se na rozdíl bodu, Macháč s Rosolem ale za stavu 6:5 ukončili sadu na příjmu a získávají tak po obrovském boji první set pro Spartu!
     
    17:45
    Na vedlejším kurtu vedou Jiří Lehečka s Igorem Zelenayem nad Vrbenským s Riklem už 6:4 a 4:1 a jsou na nejlepší cestě za srovnáním série. To je drama!
     
    17:53
    Letošní finále MONETA Tenisové extraligy se bude dohrávat až do konce! Jiří Lehečka s Igorem Zelenayem porazili 6:4 a 6:1 Michaela Vrbenského s Patrikem Riklem a vyrovnali stav dramatické série na 4:4!
    Rozhovor s přední slovenskou hráčkou Viktórií Kužmovou.
     
    17:58
    Podstatně blíže má k trofeji Sparta! Poté, co duo Lukáš Rosol, Tomáš Macháč odvrátilo v prvním setu čtyři setboly a získalo sadu skrze nejtěsnější rozdíl v tiebreaku, vede v druhém dějství už 3:0. To už budou mít Veselý s Poljakem těžké.
     
    18:10
    Spartu dělí od extraligového titulu už jen jeden získaný gem. Rosol s Macháčem střeží náskok brejku a vedou už 5:2. Naprosto skvěle hraje především Tomáš Macháč, který se oklepal z porážky v singlu a nastoupil i přes bolesti zad. Dvacetiletý mladík ve čtyřhře prakticky nechybuje a prezentuje se po boku zkušeného krajana Rosola skvělými voleji na síti i spolehlivou hrou od základní čáry.
     
    18:12
    Prostějovští při podání snížili na 5:3. Tomáš Macháč ale může zápas uzavřít při svém servisu.
     
    18:16
    Lukáš Rosol za stavu 40:30 pokazil na síti nalitý volej a šlo se tak do rozhodující výměny. Následně ale při dalším voleji zkušený matador předešlé zaváhání napravil a učinil za letošním extraligovým finále definitivní tečku!
     
    18:16
    Finále MONETA Tenisové extraligy je u konce.
     
    Tenisté Sparty Praha tak slaví po dlouhých dvaceti letech titul v Tenisové extralize smíšených družstev. Výběr trenéra Davida Kunsta došel k triumfu díky těmto výsledkům:

    Prostějov – Sparta 4:5
    Vitalij Sačko (UKR) – Lukáš Rosol 6:4, 3:6, 6:3
    Sára Bejlek – Kateřina Siniaková 2:6, 0:6
    David Poljak – Michael Vrbenský 6:3, 6:1
    Linda Klimovičová – Barbora Strýcová 4:6, 3:6
    Dalibor Svrčina – Patrik Rikl 6:7(6), 6:4, 4:6
    Jiří Lehečka – Tomáš Macháč 7:5, 6:1
    Bejlek, Klimovičová – Siniaková, V. Kužmová (SVK) 2:6, 3:6
    Lehečka, Zelenay (SVK) – Vrbenský, Rikl 6:4, 6:1
    Veselý, Poljak – Rosol, Macháč 6:7(5), 3:6
     
    Z dnešního tenisového maratonu je to všechno. Za kolektiv komentátorů přeji krásné prožití vánočních svátků a úspěšný vstup do roku 2021. I během něj pro vás budeme monitorovat vystoupení nejen českých hráčů na vrcholných tenisových akcích. Do té doby na viděnou. (18:25:23)

    Filip Lefenda

    Prostějov – Sparta
    Vitalij Sačko (UKR) – Lukáš Rosol 6:4, 3:6, 6:3
    Sára Bejlek – Kateřina Siniaková 2:6, 0:6
    David Poljak – Michael Vrbenský 6:3, 6:1
    Linda Klimovičová – Barbora Strýcová 4:6, 3:6
    Dalibor Svrčina – Patrik Rikl 6:7(6), 6:4, 4:6
    Jiří Lehečka – Tomáš Macháč 7:5, 6:1
    Bejlek, Klimovičová – Siniaková, V. Kužmová (SVK) 2:6, 3:6
    Lehečka, Zelenay (SVK) – Vrbenský, Rikl 6:4, 6:1
    Veselý, Poljak – Rosol, Macháč 6:7(5), 3:6