Slavia – Fiorentina 0:1 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
0:1 (0:0)
ACF Fiorentina
cz Streda 16.12.2020, 14:00 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • Liga majstrov - ženy • 1. kolo
    90+5. Daniela SABATINIOVÁ - 0:1
     
    90+5
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Tohle je pro slávistky sportovní tragédie! Poslední standardku zápasu zahrála Bonettiová, na jejíž centr si naskočila DANIELA SABATINIOVÁ. Ta to hlavou lépe trefit nemohla. Hlavičkovala do země a míč skončil u levé tyče z pohledu marně se natahující brankářky Sladké.
     
    90+4
    Slávistky rozehrály a Jarchovská se dostala ke střele, kterou lapila Schroffeneggerová. Následoval protiútok Fiorentiny, který byl zastaven žlutým faulem Mii Perssonové.
     
    90+1
    Rozhodčí Olofssonová nastaví ještě pět minut!
     
    85
    Tereza Krejčiříková do toho dnes dala vše a má odpracováno. Na poslední minuty ji nahrazuje Franny Černá. Odstoupila také Tereza Kožárová, kterou vystřídala Denisa Veselá.
     
    81
    Ještě, že tak! Piemonteová byla na pravé straně šestnáctky zcela volná a svou přihrávkou hledala na malém vápně číhající Sabatinovou. Tu ostrážila obránkyně, od níž se míč odrazil zpátky k Piemonteové. Ta tentokrát nahrávala pod sebe Tatianě Bonettiové, jejíž střela byla pro změnu zablokována červenobílou obranou.
     
    77
    Tentokrát si už Alice Tortelliová počínala nedovoleně, když po odehrání míče trefila hokejovým bodyčekem Andreu Jarchovskou. Ta nevypadá po tomto zákroku moc dobře, zřejmě má vyražený dech. Kapitánka Fiorentiny dostala žlutou kartu.
     
    70
    Jarchovská je na nohou a tak se opět hraje. Další slávistkou, která pocítila, jaké to je inkasovat úder rukou do obličeje, je Petra Divišová. Tu zasáhla Martina Piemonteová, jenž si už vysloužila žlutou kartu.
     
    65
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Martina Zanoliová, přichází Valery Vigilucciová.
     
    63
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Tereza Szewieczková, přichází Gabriela Šlajsová.
     
    62
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Marta Mascarellová, přichází Greta Adamiová.
     
    61
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Abigail Kimová, přichází Martina Piemonteová.
    54. Slávistky zahrozily po rohu. Po hlavičce Necidové míč málem usměrnila do brány Perssonová.
     
    54
    Šance slávistek po rohovém kopu! Dobrý centr Krejčiříkové si našla Simona Necdová, jejíž hlavičku ještě těsně před brankářkou tečovala Mia Perssonová. Za již překonanou Schroffeneggerovou zaskočila před brankovou čarou spoluhráčka!
     
    44
    Hostující hráčky jsou stále nebezpečnější! Z levé strany krásně centrovala Tatiana Bonettiová a Sabatinové scházel krok k tomu, aby mohla z malého vápna zakončovat. To by byla gólovka!
     
    42
    Marta Mascarellová upadla v pokutovém území a žádala si penaltu. Rozhodčí Olofssonová je ale jiného názoru!
    39. Mascarellová protáhla domácí brankářku Sladkou.
     
    39
    Hostující hráčky přestály následný roh a sami z protiútoku zahrozily. Marta Mascarellová si navedla poblíž šestnáctky míč na pravačku a střelou ke vzdálenější tyči protáhla Sladkou. Ta zasáhla výborně a vytěsnila balón na roh!
    38. Tečované střele Jarchovské mnoho nescházelo.
     
    38
    Tohle bylo nebezpečné! Z poměrně velké dálky to zkusila Andrea Jarchovská a lehce tečovaný míč prolétl těsně vedle vzdálenější šibenice!
    16. Sabatinová obešla slávistickou brankářku, tu zastoupila Bartovičová.
     
    16
    Teď si slávistky jistě oddechly! Daniela Sabatinová vysunula Abigail Kimovou, která utíkala sama na bránu. Dokázala obejít brankářku Sladkou, ale po kličce se přeci jen dostala do ostřejšího úhlu a zakončení do prázdné brány stačila zablokovat před chvílí zmíněná Diana Bartovičová!
     
    9
    Stephanie Breitnerová zasáhla šlapákem Terezu Krejčiříkovou, za což vyfasovala žlutou kartu. Slávistická hráčka se jen pomalu zvedá ze hřiště. Snad ale bude v pořádku.

    Martin Augustin

    Góly: 90+5. Sabatiniová

    Karty:   90+4. Perssonová (SLA) – 9. Breitnerová (FIO), 70. Piemonteová (FIO), 77. Tortelli (FIO)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 1:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:11.
    SK Slavia Praha: Sladká – Jarchovská, Necidová, Pincová, Bartovičová (C) – Perssonová, Cahynová – Divišová, Krejčiříková (85. Černá), Szewieczková (63. Šlajsová) – Kožárová (85. Veselá).
    Náhradníci: Votíková – Huvarová, Khýrová, Karasová, Černá, Veselá, Šlajsová, Šurnovská, Žemberyová.

    ACF Fiorentina: Schroffeneggerová – Thögersenová, Quinnová, Tortelliová (C), Zanoliová (65. Vigilucciová) – Netová, Breitnerová, Mascarellová (62. Adamiová) – Kimová (61. Piemonteová), Sabatinová, Bonettiová.
    Náhradníci: Öhrströmová, Forcinellaová – Cordiaová, Arnthová, Adamiová, Vigilucciová, Middagová, Ripamontiová, Monnecchiová, Piemonteová, Baldiová, Clellandová.

    Rozhodca: Olofssonová – Aronssonová, Elfstrandová (SWE)
    10.12.2020
    Fiorentina - Slavia 2:2

    Góly: 4. Quinnová, 79. Sabatinová – 39. Perssonová, 59. Divišová

    Karty:   19. Bonettiová (FIO), 25. Netová (FIO), 52. Clellandová (FIO) – 53. Cahynová (SLA), 62. Bartovičová (SLA), 71. Perssonová (SLA), 90+3. Kožárová (SLA)

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:24.