Arsenal – Southampton 1:1 (kon.) | Leeds – Newcastle 5:2 (kon.) | Leicester – Everton 0:2 (kon.)
Fulham – Brighton 0:0 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 1:1 (kon.) | Liverpool – Tottenham 2:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:1 (1:1)
Tottenham Hotspur
Streda 16.12.2020, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
    90. Roberto Firmino (LIV) - 2:1
     
    90
    Liverpool dal gól!
    Andrew Robertson zahral rohový kop centrom na hranicu malého vápna, kde si najlepšie naskočil ROBERTO FIRMINO a poslal rezolútnu hlavičku do rohu bránky. Hugo Lloris na toto nemal najmenší nárok. LFC dosť možno rozhodujú o troch bodoch. Brazílčana neubránil Toby Alderweireld.
     
    87
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Son Heung-min, prichádza Dele Alli.
     
    79
    Harry Kane napriek horšiemu prvému dotyku loptu na hranici šestnástky skrotil a poslal technický pokus na zadnú žrď. Výbornou strelou ju tesne minul.
     
    76
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Steven Bergwijn, prichádza Sergio Reguilón.
     
    73
    Curtis Jones naznačil strelu, no poslal kolmicu okolo obrancov Spurs. Sadio Mané mal razom obrovskú šancu, spred malého vápna pálil pod brvno, avšak Hugo Lloris loptu tečoval a tá išla od brvna na roh.
     
    64
    Son Heung-min poslal z rohu výborný center na malé vápno. Harry Kane sa cez Hendersona dostal k hlavičke, loptu nasmeroval od zeme a od nej sa odrazila nad bránku. Obrovská šanca!
    63. Steven Bergwijn (TOT)
     
    63
    Hugo Lloris poslal dlhý výkop, Son Heung-min predĺžil loptu za obranu a Steven Bergwijn prešiel do obrovskej šance. Jeho technický pokus obstrelil Alissona, trafil žrď!
     
    59
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Giovani Lo Celso, prichádza Lucas Moura.
     
    57
    Mohamed Salah poslal veľmi dobrý pokus z hranice šestnástky k žrdi. Lopta ešte skončila, ale Hugo Lloris vytiahol veľmi dobrý a dôležitý zákrok.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Pierre-Emile Höjbjerg (Tottenham Hotspur).
     
    50
    Curtis Jones strieľal spred pokutového územia Spurs, trafil prvého hráča pred sebou. Hostia prešli vpred a Harry Kane z diaľky chcel prehodiť Allisona, ten loptu vyrazil na roh.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Giovani Lo Celso (Tottenham Hotspur).
     
    46
    Hneď na úvod druhého polčasu mohol streliť gól Steven Bergwijn, pretože sa natlačil k strele spred päťky a tesne minul vzdialenejšiu žrď. Dobre mu tam znepríjemňoval život ešte Trent Alexander-Arnold.
     
    35
    Hugo Lloris podržal svoj tím. Po streleckom zakončení z hranice pokutového územia lopta smerovala do bránky, ale francúzsky gólman predviedol výborný zákrok.
    33. Son Heung-min (TOT) - 1:1
    33. Son Heung-min (TOT) - 1:1
     
    33
    Tottenham dal gól!
    Spurs idú z prvej strely na bránku do vedenia. SON HEUNG-MIN dostal prihrávku za obranu, išiel sám na Alissona a toho prudkým zakončením k žrdi aj prekonal.
     
    29
    Serge Aurier chcel vyviesť loptu zo svojej šestnástky, ale stratil ju. Curtis Jones mal razom veľmi dobrú streleckú pozíciu, technicky mieril k vzdialenejšej žrdi. Hugo Lloris dokázal zasiahnuť.
     
    26
    Liverpool dal gól!
    Roberto Firmino si narazil loptu a vošiel do šestnástky. Síce nezakončil, ale namiesto neho to urobil MOHAMED SALAH, ktorého pokus tečoval Eric Dier tak nešťastne, že guľatý nezmysel spadol pod brvno do bránky. Hugo Lloris ostal bez šance.
     
    11
    Výborný center z priameho kopu poslal ľavačkou Andrew Robertson a Roberto Firmino zakončil hlavou k vzdialenejšej žrdi. Jeho výborný pokus dokázal zastaviť Hugo Lloris.
     
    6
    Liverpool sa snaží kombinovať na útočnej polovici ihriska, ale Tottenham je veľmi dobre stiahnutý v defenzíve a darí sa mu nepúšťať loptu pred vlastnú bránku.

    Matej Kubove

    Góly: 26. M. Salah, 90. Firmino – 33. Son Heung-min

    Karty:   48. Lo Celso (TOT), 54. P.-E. Höjbjerg (TOT)


    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, R. Williams, Fabinho, Robertson – Jones, J. Henderson, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Kelleher – Phillips, N. Williams, Keïta, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Origi.

    Tottenham Hotspur: Lloris – Aurier, Alderweireld, Dier, B. Davies – Moussa Sissoko, P.-E. Höjbjerg – Bergwijn (76. Reguilón), Lo Celso (59. Lucas Moura), Son Heung-min (87. Alli) – Kane.
    Náhradníci: Hart – Reguilón, Rodon, Winks, Alli, Ndombèlé, Lucas Moura.