Arsenal – Southampton 1:1 (kon.) | Leeds – Newcastle 5:2 (kon.) | Leicester – Everton 0:2 (kon.)
Fulham – Brighton 0:0 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 1:1 (kon.) | Liverpool – Tottenham 2:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:1 (1:1)
Tottenham Hotspur
Streda 16.12.2020, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Na Anfielde nás aj s určitým počtom divákov čaká obrovský šláger. Proti sebe sa postavia prvé dva tímy tabuľky Premier League a to je pozvánka sama o sebe.

    Liverpool FC

    "The Reds" sa nachádzajú na druhej priečke. Získali 25 bodov za sedem výhier, štyri remízy a jedinú prehru pri skóre 27:18, čo je najlepšia ofenzíva celej ligy, ale až šiesta najhoršia defenzíva. Liverpool neprehral v Premier League osemkrát po sebe, avšak naposledy iba remizoval s Fulhamom a body stratil aj na pôde Brightonu, čo boli nečakané zaváhania. Zlou správou je taktiež to, že na už tak dlhú listinu zranených pribudol aj Diogo Jota. Po zranení kolena sa vrátil do plného tréningu Alex Oxlade-Chamberlain. V rámci anglickej ligy strelil už desať gólov Mohamed Salah.

    Tottenham Hotspur

    Spurs sa nachádzajú na prvej pozícii Premier League, ale majú zhodný počet 25 bodov ako Liverpool. Rovnako tak vyhrali sedem duelov, štyri remizovali a raz prehrali. Bolo to hneď v prvom kole s Evertonom. Odvtedy ťahajú sériu bez prehry, aj keď v poslednom kole iba remizovali na pôde Crystal Palace. Zaváhali už aj proti West Hamu či Newcastle. Skóre 24:10 hovorí o tretej najlepšej ofenzíve a úplne najlepšej defenzíve súťaže. Duo Harry Kane a Heung-min Son si ide vlastné tempo. Prvý menovaný strelil deväť gólov a na desať prihral. Kórejčan sa presadil desaťkrát a na štyroch zásahoch sa podieľal asistenciou.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, R. Williams, Fabinho, Robertson – Jones, J. Henderson, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Kelleher – Phillips, N. Williams, Keïta, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Origi.

    Tottenham Hotspur: Lloris – Aurier, Alderweireld, Dier, B. Davies – Moussa Sissoko, P.-E. Höjbjerg – Bergwijn, Lo Celso, Son Heung-min – Kane.
    Náhradníci: Hart – Reguilón, Rodon, Winks, Alli, Ndombèlé, Lucas Moura..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci Liverpool mal výkop stretnutia, obstaral ho Mohamed Salah. "The Reds" nastupujú v červených dresoch, Spurs majú biele prevedenie.
     
    2
    Liverpool vstúpil do stretnutia aktívne. Najskôr získal rohový kop, ale po centrovanej lopte nedokázal Jordan Henderson ideálne zakončiť.
     
    3
    Roberto Firmino sa síce pod tlakom troch súperov musel rýchlo zorientovať, ale zvládol to a loptu udržal pre Liverpool, ktorý pokračuje v aktivite.
     
    4
    Ben Davies poslal loptu dopredu po ľavom krídle, nenašiel si ju útočník Harry Kane, pretože pred ním zasiahol Rhys Williams.
     
    5
    Son Heung-min si pýtal faul na útočnej polovici ihriska, pretože po kontakte s Fabinhom skončil na trávniku. Brazílčan ho ale nefauloval.
     
    6
    Liverpool sa snaží kombinovať na útočnej polovici ihriska, ale Tottenham je veľmi dobre stiahnutý v defenzíve a darí sa mu nepúšťať loptu pred vlastnú bránku.
     
    7
    Sadio Mané centroval z pravého krídla, pred bránku Llorisa nenašiel nikoho. Chýbali tam Roberto Firmino aj Mohamed Salah.
     
    8
    Dá sa povedať, že úvod stretnutia je zatiaľ opatrný z oboch strán. Stále čakáme na nejakú väčšiu šancu na jednej či druhej strane. Bojuje sa o prvé miesto tabuľky.
     
    10
    Moussa Sissoko fauloval na vlastnej polovici ihriska. Liverpool získal priamy kop vhodný na center pred bránku Huga Llorisa.
     
    11
    Výborný center z priameho kopu poslal ľavačkou Andrew Robertson a Roberto Firmino zakončil hlavou k vzdialenejšej žrdi. Jeho výborný pokus dokázal zastaviť Hugo Lloris.
     
    12
    Liverpool pokračuje v útočnej aktivite. "The Reds" držia loptu na útočnej polovici hracej plochy a snažia sa byť nebezpeční pre bránku Llorisa.
     
    13
    Jordan Henderson odkopom zastavil rodiaci sa protiútok Tottenhamu, loptu kapitán Liverpoolu poslal na tribúnu. Ben Davies môže vhadzovať.
     
    14
    Domáci sa k lopte dostali veľmi rýchlo naspäť a prešli zľava do šestnástky. Toby Alderweireld to prečítal a odvrátil nebezpečenstvo na roh.
     
    15
    Roh rozohrali domáci na krátko. Po následnej kombinácii sa útočník Sadio Mané ocitol v ofsajde. Hugo Lloris bude rozohrať spovedľa svojho vápna.
     
    16
    Sadio Mané získal loptu a chcel sa zo stredu ihriska posunúť smerom dopredu, bol faulovaný. Liverpool sa snaží o ďalšiu kombináciu.
     
    17
    Serge Aurier si splnil defenzívne povinnosti na krídle, kde si nabiehal Sadio Mané. Krajný obranca Tottenhamu loptu odkopol na autové vhadzovanie.
     
    18
    Curtis Jones centrom zľava našiel iba obrancov Spurs. Hostia prešli dopredu, lenže Harry Kane toho veľa nevymyslel. Získal aspoň rohový kop.
     
    19
    Nízky center na prednú žrď sa pokúsil zakončiť Toby Alderweireld, loptu hlavou minul a za ním postavený obranca Rhys Williams ju odvrátil do bezpečia.
     
    20
    Sadio Mané sa na krídle nedostal k lopte, Ben Davies súboj s ním zvládol veľmi dobre a získal pre Tottenham autové vhadzovanie.Sám ho aj vhodil.
     
    21
    Center sprava do vápna Liverpoolu síce nebol presný, lenže Alisson si musel dať veľký pozor, nakoľko lopta mohla smerovať na bránku. Minula ju len veľmi tesne.
     
    22
    Ďalšia obrovská šanca. Po centri zľava sa k hlavičke dostal útočník Roberto Firmino. Brankár Hugo Lloris vytiahol výborný zákrok a neinkasoval.
     
    23
    Mohamed Salah centroval do pokutového územia súpera, Pierre-Emile Höjbjerg loptu zrazil lakťom. Ruka sa však v tomto prípade nepíska, aj keď sa mohla.
     
    24
    Držanie lopty: 70% – 30%
     
    25
    Georginio Wijnaldum si pokryl loptu v strede ihriska, následne bol faulovaný, o čo sa postaral Pierre-Emile Höjbjerg.
     
    26
    Strely: 3 – 0
    Strely na bránku: 2 – 0
     
    26
    Liverpool dal gól!
    Roberto Firmino si narazil loptu a vošiel do šestnástky. Síce nezakončil, ale namiesto neho to urobil MOHAMED SALAH, ktorého pokus tečoval Eric Dier tak nešťastne, že guľatý nezmysel spadol pod brvno do bránky. Hugo Lloris ostal bez šance.
     
    27
    Liverpool ide do zaslúženého vedenia. Teraz je na rade Tottenham Hotspur, ktorý toho v ofenzíve zatiaľ veľa neukázal.
     
    29
    Serge Aurier chcel vyviesť loptu zo svojej šestnástky, ale stratil ju. Curtis Jones mal razom veľmi dobrú streleckú pozíciu, technicky mieril k vzdialenejšej žrdi. Hugo Lloris dokázal zasiahnuť.
     
    30
    Liverpool je znova usadený na útočnej polovici ihriska, kde sa snaží kombinovať a znova prejsť na dostrel bránky Huga Llorisa.
     
    31
    Strely: 5 – 0
     
    32
    "The Reds" opäť kombinujú na útočnej polovici. Následný center zasiahol Sadio Mané, no zasiahol Hugo Lloris.
     
    33
    Tottenham dal gól!
    Spurs idú z prvej strely na bránku do vedenia. SON HEUNG-MIN dostal prihrávku za obranu, išiel sám na Alissona a toho prudkým zakončením k žrdi aj prekonal.
    33. Son Heung-min (TOT) - 1:1
    33. Son Heung-min (TOT) - 1:1
     
    34
    Situáciu ešte riešil systém VAR, pretože Son Heung-min mohol byť v ofsajde, no nebol, takže gól platí.
     
    35
    Hugo Lloris podržal svoj tím. Po streleckom zakončení z hranice pokutového územia lopta smerovala do bránky, ale francúzsky gólman predviedol výborný zákrok.
     
    36
    Tottenham Hotspur získal priamy kop. Centrovaná lopta do malého vápna nebola presná, všetko vyriešil brankár Alisson.
     
    38
    Hugo Lloris si stiahol center do pokutového územia Tottenhamu. Situáciu síce vyriešil bez problémov, ale následným výkopom našiel spoluhráčov v strede poľa. Tí o loptu rýchlo prišli.
     
    39
    Mohamed Salah dostal loptu pred šestnástku súpera. Liverpool sa znova usadil na útočnej polovici a snaží sa niečo vymyslieť.
     
    40
    Trent Alexander-Arnold si našiel odrazenú loptu v pokutovom území súpera, ale okamžite o ňu prišiel, keďže ju odkopol Moussa Sissoko.
     
    41
    Mohamed Salah si pripravil streleckú pozíciu na hranici pokutového územia, jeho pokus smeroval do stredu bránky. Tam sa nachádzal Hugo Lloris.
     
    42
    "The Reds" sú znova usadení na útočnej polovici ihriska. Tottenham však aktuálne dobre bráni svoje pokutové územie.
     
    44
    Mohamed Salah poslal kolmicu do pokutového územia súpera, kde si zbehol Andrew Robertson, lenže k lopte sa nedostal a následne sa pískal ofsajd.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Liverpool bol v úvodnom dejstve lepším a aktívnejším tímom. Domáci ale nevyhrávajú, pretože na úvodný zásah Salaha dokázal odpovedať Son Heung-min. V boji o prvé miesto tabuľky je všetko otvorené.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hneď na úvod druhého polčasu mohol streliť gól Steven Bergwijn, pretože sa natlačil k strele spred päťky a tesne minul vzdialenejšiu žrď. Dobre mu tam znepríjemňoval život ešte Trent Alexander-Arnold.
     
    47
    Do druhého polčasu vstúpili oba tímy tak ako začali celé stretnutie, čiže nestriedal nikto. Rozhodne nás čaká ďalší zaujímavý polčas v boji o čelo tabuľky.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Giovani Lo Celso (Tottenham Hotspur).
     
    49
    Jordan Henderson sa síce dostal pod tlak pri vlastnom vápne, lenže Steven Bergwijn mu loptu nezobral. Navyše sa od neho odráža na aut pre LFC.
     
    50
    Curtis Jones strieľal spred pokutového územia Spurs, trafil prvého hráča pred sebou. Hostia prešli vpred a Harry Kane z diaľky chcel prehodiť Allisona, ten loptu vyrazil na roh.
     
    51
    Son Heung-min vyslal dobrý center do päťky, kde lopta padla. Prvý bol pri nej Roberto Firmino a poslal ju preč. Následný pas naspäť odkopol Rhys Williams.
     
    52
    Harry Kane prudko vystrelil z nejakých 18 metrov. Alisson to mal pod kontrolou, pretože lopta smerovala tesne nad bránku Liverpoolu.
     
    53
    Trent Alexander-Arnold centroval do pokutového územia Spurs, na roh loptu podvihol Eric Dier. Pas odtiaľ defenzíva Tottenhamu dokázala vyriešiť.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Pierre-Emile Höjbjerg (Tottenham Hotspur).
     
    55
    Liverpool získal priamy kop. Centrovanú loptu si síce našiel Sadio Mané, ale cez Auriera nedokázal lepšie zakončiť. Hugo Lloris si so slabým pokusom poradil.
     
    57
    Mohamed Salah poslal veľmi dobrý pokus z hranice šestnástky k žrdi. Lopta ešte skončila, ale Hugo Lloris vytiahol veľmi dobrý a dôležitý zákrok.
     
    58
    Andrew Robertson centroval rohu na hranicu päťky, Georginio Wijnaldum sa k hlavičke nedostal. Loptu pred ním odvrátil Toby Alderweireld.
     
    59
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Giovani Lo Celso, prichádza Lucas Moura.
     
    60
    Hodina stretnutia ubehla. Naďalej je všetko otvorené. Viac z hry však má aj po zmene strán Liverpool, ktorý sa snaží mať loptu častejšie pod kontrolou.
     
    61
    Sadio Mané sa k centru na zadnú žrď nedostal, vzápätí tento Senegalčan neuspel ani pred pokutovým územím, kde ho zastavil Moussa Sissoko.
     
    62
    Hugo Lloris si našiel centrovanú loptu z pravého krídla, tá teda nenarobila žiadne nepríjemnosti pred bránkou Tottenhamu.
     
    63
    Hugo Lloris poslal dlhý výkop, Son Heung-min predĺžil loptu za obranu a Steven Bergwijn prešiel do obrovskej šance. Jeho technický pokus obstrelil Alissona, trafil žrď!
    63. Steven Bergwijn (TOT)
     
    64
    Son Heung-min poslal z rohu výborný center na malé vápno. Harry Kane sa cez Hendersona dostal k hlavičke, loptu nasmeroval od zeme a od nej sa odrazila nad bránku. Obrovská šanca!
     
    65
    Strely: 11 – 6
    Strely na bránku: 8 – 1
     
    66
    Georginio Wijnaldum sa nedostal k prudkému centru z pravého krídla, zakončiť sa mu teda nepodarilo. Všetko vyriešil Hugo Lloris.
     
    67
    Sadio Mané zľava naviezol loptu k šestnástke, prihral na jej os a z hranice veľkého vápna pálil Roberto Firmino. Tečovaný pokus išiel do stredu bránky, Hugo Lloris znova zasiahol.
     
    68
    Serge Aurier išiel do čistého sklzu, ale následne na neho spadol veľmi nepríjemne Andrew Robertson. Krajný obranca Spurs potrebuje ošetrenie, bude v poriadku.
     
    69
    Mohamed Salah si síce našiel kolmicu v pokutovom území, cez Diera nestrieľal prudšie ani presnejšie. Hugo Lloris si s jeho zakončením poradil.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže jeden či druhý strhnúť vedenie na svoju stranu, alebo budeme svedkami remízy?
     
    71
    Lucas Moura sa na vlastnej polovici ihriska rozbiehal dopredu, pri lopte bol skôr ako Andrew Robertson, ktorý ho sklzom dokonca fauloval.
     
    72
    Georginio Wijnaldum hľadal spoluhráčov na zadnej žrdi, Sadio Mané to na zakončenie nemal a Serge Aurier ho vytlačil z pokutového územia. Navyše prišiel útočný faul.
     
    73
    Curtis Jones naznačil strelu, no poslal kolmicu okolo obrancov Spurs. Sadio Mané mal razom obrovskú šancu, spred malého vápna pálil pod brvno, avšak Hugo Lloris loptu tečoval a tá išla od brvna na roh.
     
    74
    Rohový kop Liverpool síce zakončil, lenže veľmi nepresne, a tak môže Hugo Lloris obstarať päťku.
     
    75
    Liverpool sa znova usadil pred šestnástkou Tottenhamu, kde Curtis Jones prišiel o loptu navyše fauloval Pierre-Emilea Höjbjerga.
     
    76
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Steven Bergwijn, prichádza Sergio Reguilón.
     
    77
    Mohamed Salah sa na krídle nepresadil do šestnástky a navyše mu lopta ušla, takže od vlastnej bránky môže rozohrávať Hugo Lloris.
     
    78
    Georginio Wijnaldum sa pokúsil zrýchliť hru kolmicou do pokutového územia súpera, nedostal sa nej Mohamed Salah, ale iba Hugo Lloris.
     
    79
    Harry Kane napriek horšiemu prvému dotyku loptu na hranici šestnástky skrotil a poslal technický pokus na zadnú žrď. Výbornou strelou ju tesne minul.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Prípadný gól by mohol rozhodnúť o troch bodoch. Nikto nechce spraviť chybu, ale tímy hrajú ofenzívne.
     
    81
    Sadio Mané centroval zľava, pred bránkou Llorisa bol iba Roberto Firmino, ktorého si defenzíva Tottenhamu bez problémov vo vzduchu postrážila.
     
    82
    Sadio Mané preniesol hru na pravú stranu pokutového územia, kde si ju spracoval Curtis Jones a poslal tvrdý pokus do Daviesa stojaceho pred ním.
     
    83
    Znova to skúšal zľava Sadio Mané. Najskôr jeho prihrávku zrazil Moussa Sissoko a keď sa lopta vrátila, tak ju poslal do päťky, kde nedokázal nič urobiť dvomi obrancami strážený Roberto Firmino.
     
    84
    Liverpool získal priamy kop na ľavom krídle. Nízky center odvrátil Harry Kane, následne sa zrazil s Wijnaldumom. Anglický útočník avizuje zdravotný problém.
     
    85
    Harry Kane je stále na hracej ploche, potrebuje ošetrenie. Nemalo by to byť ale nič vážne, kvôli čomu by nemohol pokračovať v závere stretnutia.
     
    86
    Son Heung-min vyslal loptu pred vápno súpera, kde nabiehal už zdravý Harry Kane. Včas vyštartoval z bránky Alisson a predviedol dobrý odkop.
     
    87
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Son Heung-min, prichádza Dele Alli.
     
    88
    Sergio Reguilón potiahol loptu po ľavom krídle, prihral a Dele Alli získal priamy kop po faule na jeho osobu. Tottenham bude mať šancu poslať center pred bránku Alissona.
     
    89
    Nebol to center, pretože loptu si na priam strelu z nejakých 25 metrov postavil Eric Dier. Trafil síce bránku, lenže mieril do stredu, kde sa nachádzal Alisson.
     
    90
    Liverpool dal gól!
    Andrew Robertson zahral rohový kop centrom na hranicu malého vápna, kde si najlepšie naskočil ROBERTO FIRMINO a poslal rezolútnu hlavičku do rohu bránky. Hugo Lloris na toto nemal najmenší nárok. LFC dosť možno rozhodujú o troch bodoch. Brazílčana neubránil Toby Alderweireld.
    90. Roberto Firmino (LIV) - 2:1
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Sergio Reguilón dostal loptu zľava do pokutového územia, centrova pred bránku. Lucas Moura by sa možno dostal k hlavičke, no skvele zasiahol Alisson.
     
    90+3
    Lucas Moura ešte centroval z rohu, lenže Rhys Williams loptu odvrátil a tá sa dostala až k Hugovi Llorisovi.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Liverpool vyhráva priamy súboj o prvé miesto tabuľky Premier League. Domáci boli lepším tímom a aj keď mali šance aj Spurs, tak hrdinom sa stal v 90. minúte Roberto Firmino, ktorý prudkou hlavičkou rozhodol.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc. (22:51:45)

    Matej Kubove

    Góly: 26. M. Salah, 90. Firmino – 33. Son Heung-min

    Karty:   48. Lo Celso (TOT), 54. P.-E. Höjbjerg (TOT)


    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, R. Williams, Fabinho, Robertson – Jones, J. Henderson, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Kelleher – Phillips, N. Williams, Keïta, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Origi.

    Tottenham Hotspur: Lloris – Aurier, Alderweireld, Dier, B. Davies – Moussa Sissoko, P.-E. Höjbjerg – Bergwijn (76. Reguilón), Lo Celso (59. Lucas Moura), Son Heung-min (87. Alli) – Kane.
    Náhradníci: Hart – Reguilón, Rodon, Winks, Alli, Ndombèlé, Lucas Moura.