Southampton – Sheffield Utd. 3:0 (kon.) | Crystal Palace – Tottenham 1:1 (kon.) | Fulham – Liverpool 1:1 (kon.)
Arsenal – Burnley 0:1 (kon.) | Leicester – Brighton 3:0 (kon.)
koniec
Fulham FC
1:1 (1:0)
Liverpool FC
Nedeľa 13.12.2020, 17:30 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Fulham FC – Liverpool FC. Stretnutie 12. kola anglickej Premier League sa začne o 17:30.
     


    Fulham FC

    Nováčik sa vrátil do Premier League sériou šiestich zápasov bez výhry a prvého trojbodového zisku sa dočkal až v zápase s ďalším nováčikom West Bromwich Albionom (2:0). Z 11 ligových zápasov však prehral až osem a so siedmimi bodmi sa pred dneškom nachádzal na poslednom nezostupovom, 17. mieste, s jednobodovým náskokom pred 18. Burnley. Útočná produktivita Fulhamu je zatiaľ jedna z najhorších v Premier League (11 strelených gólov) a súčasne má tretiu najhoršiu obranu ligy (21 inkasovaných gólov). Doma sa Fulhamu navyše zatiaľ tiež príliš nedarí, keď v piatich domácich zápasoch získal len tri body.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Fulham – West Bromwich 2:0
    West Ham – Fulham 1:0
    Fulham – Everton 2:3
    Leicester – Fulham 1:2
    Manchester City – Fulham 2:0
     


    Liverpool FC

    „The Reds“ sa znovu usadili na čele tabuľky a pred dneškom boli na druhom mieste o skóre za prvým Tottenhamom. Ich jediná prehra prišla kvôli debaklu 2:7 na ihrisku Aston Villy, z ďalších 10 ligových zápasov totiž vyhrali sedem a tri remizovali. Ako je už u tímu Jürgena Kloppa zvykom, tak Liverpool má najproduktívnejší útok súťaže (26 strelených gólov) a pokiaľ si odmyslíme debakel od Aston Villy, tak i jednu z najlepších obrán. Z piatich zápasov na cudzích ihriskách v tejto sezóne vyhral Liverpool len jeden a posledné tri zápasy vonku za sebou remizoval.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Liverpool – West Ham 2:1
    Manchester City – Liverpool 1:1
    Liverpool – Leicester 3:0
    Brighton – Liverpool 1:1
    Liverpool – Wolverhampton 4:0
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech Liverpoolu, ktorý z 28 súbojov s Fulhamom v anglickej Premier League vyhral 18-krát, prehral 6-krát a 4 zápasy sa skončili remízami. Posledných šesť ligových vzájomných zápasov za sebou skončilo výhrami Liverpoolu. Fulham sa z výhry proti Liverpoolu radoval naposledy ešte v máji 2012.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    12. 5. 2013: Fulham – Liverpool 1:3
    9. 11. 2013: Liverpool – Fulham 4:0
    12. 2. 2014: Fulham – Liverpool 2:3
    11. 11. 2018: Liverpool – Fulham 2:0
    17. 3. 2019: Fulham – Liverpool 1:2
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať s obmedzeným počtom divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Fulham FC: Aréola – Aina, J. Andersen (C), Adarabioyo – Decordova-Reid, Anguissa, Lemina, A. Robinson – Loftus-Cheek – Lookman, Cavaleiro.

    Náhradníci: Rodák – Ream, Reed, Kamara, Kebano, Cairney, Bryan.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson – J. Henderson (C), Wijnaldum, Jones – M. Salah, Firmino, Mané.

    Náhradníci: Kelleher – Cain, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Phillips, N. Williams, Origi.

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Long.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Fulham bude hrať v bielych dresoch, Liverpool v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia. Matip okamžite nakopol loptu na útočnú polovicu, kde ju získali domáci. Loftus-Cheek sa potom rozbehol smerom k šestnástke Liverpoolu, gólman hostí Alisson ale loptu odkopol do autu.
     
    2
    Fulham získal štandardku na útočnej polovici. Anguissa nakopol loptu na zadnú tyč, hostia ju ale dokázali odhlavičkovať za svoju šestnástku. Lemina potom spoza šestnástky Liverpoolu vystrelil mimo Alissonovej brány.
     
    3
    Hostia sa snažia o postupnú rozohrávku od svojich obrancov, tí sú ale vysoko napádaní domácimi hráčmi, ktorí im bránia prejsť na útočnú polovicu.
     
    4
    Cavaleiro si nabehol na skvelú prihrávku za obranu Liverpoolu od Loftus-Cheeka a z pravej strany šestnástky vystrelil. Namieril však viac-menej priamo na brankára Alissona, ktorý loptu vyrazil.
    4. Ivan Cavaleiro (FHM)
     
    5
    Prízemný center domácich z rohu preletel celou šestnástkou Liverpoolu na opačnú stranu. Hostia po zisku lopty otáčajú hru smerom na polovicu Fulhamu.
     
    6
    Firmino sa snažil prejsť k šestnástke Fulhamu, Lemina mu ale najprv loptu takmer vyrazil a Firmino potom skákajúcu loptu poslal vysokým oblúkom priamo do rúk domáceho brankára Aréolu.
     
    7
    Domáci zatiaľ hrajú veľmi aktívne a opäť sa tlačili na útočnú polovicu. Fabinho fauloval vo vzdušnom súboji Loftus-Cheeka a Fulham tak má možnosť ďalšej štandardky.
     
    8
    Hostia center odvrátili do bezpečia a brankár Fulhamu Aréola, ku ktorému sa lopta dostala, si poradil s napádajúcim Firminom a odkopol loptu aspoň do stredu poľa.
     
    9
    Robertson si nabiehal za obranu Fulhamu na kolmicu od spoluhráča, jeho center ale zablokoval do autu Decordova-Reid. Hostia sa potom usadili pri šestnástke domáceho celku.
     
    10
    Henderson hľadal prihrávkou z pravého krídla do šestnástky neobsadeného Salaha, ktorý si však loptu nedokázal spracovať. Egypťan bol i tak v ofsajde.
     
    11
    Všetci hráči Fulhamu sa zatiahli do obranného postavenia pred vlastnú šestnástku a hostia musia útočiť „do plných“.
     
    12
    Liverpool začína získavať prevahu a posledné tri minúty drží domácich na ich polovici. Do nebezpečnej streleckej príležitosti sa ale zatiaľ hostia nedostali.
     
    13
    Domácim sa podarilo hostí vytlačiť aspoň na ich polovicu a Fabinho okamžitým nákopom potom hľadal rozbehnutého Salaha. Ten jeho nákop nedokázal dobehnúť.
     
    14
    Cavaleiro dostal prihrávku na ľavú stranu pokutového územia za obranu Liverpoolu a dostal sa do dobrej streleckej pozície. Jeho strela po zemi však nebola príliš tvrdá a brankár hostí Alisson ju dokázal zastaviť.
    14. Ivan Cavaleiro (FHM)
     
    15
    Držanie lopty: 32 % : 68 %
     
    16
    Cavaleiro sa po pravej strane šestnástky tlačil okolo Fabinha smerom k bránkovisku Liverpoolu, pri tom mu však Fabinho nielen odkopol loptu, ale ho i zasiahol do nohy. Hlavný rozhodca situáciu konzultuje s videoasistentom.
    16. Ivan Cavaleiro (FHM), Fabinho (LIV)
     
    18
    Andre Marriner sa ide pozrieť po dlhej debate s videoasistentom na záznam sám.
     
    19
    Po takmer troch minútach ukázal hlavný rozhodca na roh ihriska.
     
    20
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zásah sklzom do členku Hendersona Joachim Andersen (Fulham FC).
     
    20
    Práve kapitán Fulhamu potom zablokoval center hostí z krídla na ich rohový kop. Center Alexander-Arnolda z neho odhlavičkoval na prednej tyči Decordova-Reid.
     
    21
    Domáci sa pokúsili vyraziť do okamžitého protiútoku, ten ale čistým sklzom proti Leminovi ukončil Henderson. Hostia následne hrací predmet získali pod svoju kontrolu.
     
    22
    Fulham však zatlačil hostí vysokým presingom k ich šestnástke, kde napokon Firmino o loptu prišiel. Lookman sa následne rozbehol z ľavého krídla do šestnástky, útok domácich ale opäť ukončil Henderson, ktorý loptu vypichol na roh.
     
    23
    Rozohrávka rohu sa domácim vôbec nevydarila a vysoký center sa zakrútil ďaleko za Alissonovu bránu.
     
    24
    Lookman si spracoval nákop na ľavé krídlo, naviedol si loptu okolo Jonesa a Hendersona na os ihriska a z hranice šestnástky vypálil. Jeho prízemnú strelu k ľavej tyči vyrazil brankár Alisson.
    24. Ademola Lookman (FHM)
     
    25
    Fulham FC dal gól!
    Domáci úplne zaslúžene otvárajú skóre! Center z rohu hostia odvrátili za svoju šestnástku, kde však hostí, ktorí sa už chystali vyraziť do rýchleho protiútoku, obral o loptu Lookman. Ten ju posunul za obrancu na pravú stranu na BOBBYHO DECORDOVA-REIDA, ktorý tvrdou strelou namieril presne k pravej tyči brány Liverpoolu.
    25. Bobby Decordova-Reid (FHM) - 1:0
     
    27
    Hostia sú týmto vývojom zjavne zaskočení a vôbec sa im nedarí založiť solídnejší postupný útok. Obranná štvorica Liverpoolu si loptu prihráva na vlastnej polovici.
     
    28
    Matipov nákop na útočnú polovicu zatiaľ skvele hrajúci domáci zastavili. Okamžite prišiel nákop na opačnú stranu na Cavaleira, ktorý však vo vzdušnom súboji fauloval Fabinha.
     
    30
    Až po takmer dvoch minútach sa podarilo Liverpoolu prejsť na útočnú polovicu, Salah ale na pravom krídle o loptu prišiel a domáci ju znovu odkopli k obrancom Liverpoolu.
     
    31
    Žltú kartu za držanie Lookmana dostáva Curtis Jones (Liverpool FC). Fulham získava priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.
     
    32
    Na center zo štandardky si nabehol Adarabioyo, ktorého teč vyrazil skvelým zákrokom brankár Liverpoolu Alisson. Lopta sa potom odrazila do hlavy dobiehajúceho Anguissu, od ktorej preletela ponad brvno. Anguissa však bol v ofsajde a jeho gól by neplatil.
    32. Tosin Adarabioyo (FHM)
     
    33
    Strely: 6:1
    Strely na bránu: 4:1
     
    34
    Decordova-Reid fauloval pri napádaní hostí Jonesa. Liverpool má možnosť ďalšej rozohrávky postupného útoku od obrancov.
     
    35
    Mané si spracoval nákop na pravú stranu šestnástky a otočil sa okolo obrancu Fulhamu. Loptu chcel ešte posunúť do stredu pokutového územia na dobiehajúceho Firmina, pred ním ju však zrazil k svojmu brankárovi Aréolovi jeden z obrancov Fulhamu.
     
    36
    Mané sa chcel rozbehnúť do ďalšieho rýchleho protiútoku, tentokrát po ľavej strany, Decorodova-Reid mu ale odkopol loptu takým spôsobom, že ju musel chytiť brankár Alisson.
     
    37
    Liverpoolu sa zatiaľ vôbec nedarí. Domáci nechali obrancom hosťujúceho celku priestor na ich polovici, pri snahe prejsť stredom poľa ich ale okamžite zatláčajú späť.
     
    38
    Až teraz sa hostia dostali aspoň na útočnú polovicu, stále sú ale v úctivej vzdialenosti od šestnástky Fulhamu.
     
    39
    Robertsonov center odkopol Andersen. Lopta sa potom vrátila k ľavému obrancovi Liverpoolu, ktorý veľmi nepresným centrom poslal loptu ponad celé pokutové územie Fulhamu.
     
    40
    Lookman v ďalšom skvele zahranom protiútoku Fulhamu vysunul na ľavú stranu šestnástky Cavaleira. Ten si potiahol loptu k bránkovej čiare a z ostrého uhla vystrelil prakticky rovnobežne s bránkovou čiarou.
     
    41
    Hostia sa prvýkrát dostali do solídnejšej streleckej pozície. Jones nacentroval na zadnú tyč, kde sa k hlavičke dostal Mané, z dobrej pozície ale nasmeroval loptu nad Aréolovu bránu.
     
    42
    Jonesovi sa pokus o sólový prienik nevydaril, zaviezol ale loptu k šestnástke Fulhamu. Hostia sa potom pri nej usadili a snažia sa nájsť medzery v obrannom postavení domácich.
     
    43
    Salahov center sprava odhlavičkoval Aina a domáci potom bez váhania odkopli loptu až k brankárovi Liverpoolu Alissonovi. Cieľom Fulhamu, ktorý je teraz pod veľkým tlakom, je zjavne udržať do prestávky tesný náskok.
     
    44
    Alexander-Arnold prízemným centrom z pravej strany posunul loptu na prednú tyč k Salahovi. Ten sa s loptou otočil a ľavačkou zblízka minul Aréolovu bránu.
    44. Mohamed Salah (LIV)
     
    45
    Firminova strela zo strednej vzdialenosti bola zablokovaná a Maného ďalší pokus skončil mimo domácej brány.
     
    45
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    45+1
    Tlak Liverpoolu pokračuje i v nadstavenom čase. Alexander-Arnoldov center odhlavičkoval do autu Andersen.
     
    45+2
    Domáci si potom poradili s ďalším centrom z krídla, v súboji o odrazenú loptu pred šestnástkou Fulhamu ale fauloval Loftus-Cheek Hendersona. Priamy kop pre Liverpool.
     
    45+3
    Robertson zakrútil loptu na zadnú tyč, kam si nabiehal Firmino i Mané. Obaja sa však asi navzájom nevideli a pri svojom nábehu sa podrazili.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Aj keď by to pred zápasom bolo prekvapením, tak Fulham bol v prvom dejstve lepším tímom a zaslúžene ide do šatne s jednogólovým náskokom. Domáci zaskočili hostí aktívnym presingom a keďže Liverpoolu sa nedarilo prakticky nič, tak si dokázal Fulham vytvárať jednu šancu za druhou. Jednu z nich dokázal premeniť Decordova-Reid, ktorý sa stal jediným strelcom prvého polčasu. Liverpool sa dlho hľadal a ako-tak svoj štandard začal hrať až zhruba v posledných 10 minútach prvého dejstva, keď zatlačil domácich do obrany, brankár Fulhamu Aréola ale kvôli nepresnej koncovke hostí nemusel predviesť žiadny zákrok. Hostia tak budú musieť v druhom polčase poriadne pridať, ak nechcú dnes prísť o body v boji o titul.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 29 % : 71 %
    Strely na bránu: 4:1
    Strely mimo: 2:2
    Rohy: 4:1
    Ofsajdy: 2:1
    Fauly: 4:4
     
    Druhý polčas sa začne približne o 18:36.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Joël Matip, prichádza Takumi Minamino.
     
    46
    Robertson trafil svojím odkopom napádajúceho Cavaleira, od ktorého sa lopta odrazila priamo k bráne Liverpoolu. Alisson skvelým reflexívnym zákrokom loptu vyrazil.
    46. Ivan Cavaleiro (FHM)
    46. Mohamed Salah (LIV)
     
    46
    Salah potom hneď z protiútoku vyskúšal tvrdou strelou zo strednej vzdialenosti pozornosť brankára Fulhamu, Aréola ale dokázal jeho pokus vyboxovať na roh.
     
    46
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Firmina ostrým sklzom dostáva Mario Lemina (Fulham FC).
     
    48
    Liverpool sa usadil na útočnej polovici, kde rozvíja svoj postupný útok. Domáci sa už zatiahli do obranného postavenia.
     
    49
    Center hostí odhlavičkoval Lemina na pravé krídlo k Alexander-Arnoldovi, ktorého prudký center do bránkoviska chytil brankár Fulhamu Aréola.
     
    50
    V Londýne sa spustil prudký dážď. Uvidíme, komu bude toto počasie vyhovovať viac.
     
    51
    Ďalší center Alexander-Arnolda vyboxoval domáci brankár. Odrazenú loptu získali znovu hráči Liverpoolu, ktorí stupňujú svoj tlak.
     
    52
    Salah sa tlačil individuálne z pravej strany k bráne, Robinson mu ale čistým sklzom loptu odkopol na roh. Center Alexander-Arnolda z neho potom domáca obrana znovu dokázala vyriešiť.
     
    53
    Liverpool už niekoľko minút domácim prakticky nepožičal loptu. Firminov center pred Maném odkopol Adarabioyo, i tentokrát sa však hrací predmet dostal naspäť na kopačky hostí.
     
    54
    Dlhé obliehanie šestnástky Fulhamu ukončil strelou po zemi spoza šestnástky Jones. Jeho zakončenie ale letelo len do stredu brány do rúk pripraveného brankára Aréolu.
     
    55
    Držanie lopty v druhom polčase: 16 % : 84 %
     
    55
    Jones bol faulovaný pri svojom prieniku na pravom krídle. Hostia získavajú štandardnú situáciu.
     
    56
    Center Alexander-Arnolda preletel veľmi nebezpečne celou šestnástkou Fulhamu, Wijnaldum sa ale k lopte dostal až mimo streleckej pozície.
     
    57
    Liverpool navyše o loptu prišiel a domáci okamžite prešli do rýchleho protiútoku. Decordova-Reid dostal prihrávku na pravé krídlo, ktorú dobehol, jeho center ale nedobehol žiadny z jeho spoluhráčov.
     
    58
    Po predošlom priamom kope Liverpoolu ešte zostal ležať na trávniku Lemina, ktorý musí byť ošetrený. Hra je prerušená.
     
    59
    Mané sa dostal cez obranu Fulhamu a z ľavého krídla nacentroval na prednú tyč. Kapitán domáceho tímu Andersen zrazil loptu na roh.
     
    60
    I tento roh Liverpoolu ale nebezpečenstvo nepriniesol a domáci si s ním poradili. Hostia ale po ďalšom prieniku Maného po ľavom krídle získali ďalší.
     
    61
    Firmino posunul loptu cez trojicu obrancov do šestnástky na voľného Hendersona, proti ktorému dobre vybehol brankár Aréola a francúzsky brankár napokon jeho zakončenie výborným zákrokom vyrazil.
    61. Jordan Henderson (LIV)
     
    62
    Liverpool pokračuje v tlaku a takmer celý druhý polčas sa odohráva na polovici Fulhamu. Tlak hostí je navyše o niečo efektívnejší ako v prvom polčase a „The Reds“ si dokážu vytvárať i zaujímavé strelecké príležitosti.
     
    63
    Robertson si chcel naraziť na ľavom krídle loptu s Maném, jeho prihrávka ale k Robertsonovi neprešla. Mané potom nacentroval zhruba na penaltový bod, odkiaľ loptu odhlavičkoval Andersen.
     
    64
    Lookman sa hneď po zisku lopty rozbehol na útočnú polovicu. Rýchlonohý domáci hráč sa dostal až k šestnástke Liverpoolu, kde mu však lopta odskočila za bránkovú čiaru.
     
    65
    Na opačnej strane zastavil Decordova-Reid nedovoleným spôsobom ďalší prienik Maného po ľavom krídle. Priamy kop pre Liverpool.
     
    66
    Alexander-Arnold nacentroval do bránkoviska, odkiaľ domáci znovu loptu odhlavičkovali. Za šestnástkou sa potom lopta dostala k striedajúcemu Minaminovi, ktorý však svojou strelou trafil jedného z obrancov Fulhamu.
     
    67
    Teraz nastala na druhý polčas veľmi unikátna situácia – Fulham drží loptu na útočnej polovici a postupnou kombináciou zatláča hostí k ich šestnástke.
     
    68
    Na center z rohu si na hranici bránkoviska Liverpoolu nabehol Adarabioyo, ktorý úplne osamotený v nebezpečnej pozícii hlavičkoval nad Alissonovu bránu.
     
    68
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Trent Alexander-Arnold, prichádza Neco Williams.
     
    69
    Striedajúci Neco Williams sa okamžite zapojil do útoku Liverpoolu, keď sa k nemu odrazila lopta spred šestnástky. Svojou strelou trafil Robinsona, od ktorého sa dostala za bránkovú čiaru.
     
    70
    Práve Robinson na prednej tyči odvrátil do bezpečia center hostí z rohu. Lopta sa následne znovu dostala na kopačky červených.
     
    71
    Fulhamu sa podarilo hostí aspoň na chvíľu vytlačiť na ich časť ihriska a donútiť ich i k malej domov na brankára Alissona. Liverpool sa ale potom vrátil na útočnú polovicu.
     
    72
    Nákop Williamsa na Salaha chytil brankár Fulhamu Aréola. Ten vykopol guľatý nezmysel na útočnú polovicu, kde sa k nemu dostal Anguissa a jeho center z pravého krídla zrazil Henderson na rohový kop domácich.
     
    73
    Firmino odhlavičkoval center z rohu z vlastnej šestnástky. Domáci potom vrátili loptu dozadu až k svojmu brankárovi Aréolovi, ktorý pod tlakom odkopol hrací predmet priamo k hráčom Liverpoolu.
     
    74
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Ruben Loftus-Cheek, prichádza Aboubakar Kamara.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Ademola Lookman (Fulham FC), ktorý doslova vletel do opornej nohy Williamsa. Našťastie sa obrancovi Liverpoolu nič nestalo a bude pokračovať v zápase.
     
    77
    Jonesov prienik bol zastavený nedovoleným spôsobom pred šestnástkou Fulhamu a Liverpool získava priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    78
    Wijnaldumovu strelu zastavil rukou Kamara, ktorý stál v múre. Penalta pre Liverpool!
    78. Aboubakar Kamara (FHM)
     
    79
    Liverpool dal gól!
    Je vyrovnané! MOHAMED SALAH vystrelil prudkou strelou po zemi do stredu brány, jeho strela bola ale natoľko prudká, že ju brankár Aréola už zastaviť nedokázal a len si loptu zrazil do brány.
    79. Mohamed Salah (LIV) - 1:1
     
    80
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Mario Lemina, prichádza Harrison Reed.
     
    81
    Liverpool sa hneď po výkope po inkasovanom góle dostal k lopte a i na útočnú polovicu. Jeho tlak tak pokračuje ďalej a hostia chcú strhnúť výhru na svoju stranu.
     
    83
    Jones sa znovu rozbehol do sólového prieniku. Loptu dostal zo stredu poľa až na hranicu šestnástky, odkiaľ vystrelil po zemi do pravej strany, brankár Aréola ale dokázal jeho zakončenie zlikvidovať.
     
    84
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Divock Origi.
     
    85
    Fulhamu sa darí posledné dve minúty trochu kúskovať hru a nepustiť hostí do úplnej blízkosti svojej šestnástky. Obrancovia Liverpoolu teraz držia loptu v strede poľa.
     
    86
    Kamara hľadal okamžitým nákopom po zisku lopty Cavaleira, pred ním však loptu zastavil Henderson, ktorý hrá v druhom polčase v obrane. Kapitán Liverpoolu hneď zakladá ďalší útok svojho tímu.
     
    87
    Williams sa snažil pretlačiť do pokutového územia Fulhamu, cez Robinsona ale neprešiel a hráč domáceho tímu mu potom i odkopol loptu do autu.
     
    88
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Ademola Lookman, prichádza Joe Bryan.
     
    89
    Liverpool sa až teraz dostáva do záverečného tlaku. Všetci hráči Fulhamu sú vo vzdialenosti maximálne 30 metrov od svojej brány a len behajú za hosťami zo strany na stranu.
     
    90
    Hendersonov nákop na zadnú tyč odhlavičkoval na roh Decordova-Reid. Center z rohu potom odvrátil do bezpečia striedajúci Bryan.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90+1
    Za Jonesovým nákopom sa tlačil Origi, v súboji s ním ale nadvihol loptu do výšky Andersen a za ním stojaci brankár Aréola si loptu stiahol do rukavíc. Domáci gólman sa navyše s rozohrávkou príliš neponáhľa.
     
    90+2
    Ďalší súboj dvojice Williams – Robinson na pravom krídle skončil znovu úspešne pre domáceho hráča, ktorý zrazil Williamsov center do autu. Origi potom nedobehol kolmú prihrávku za obranu Fulhamu a lopta skončila za bránkovou čiarou.
     
    90+3
    Práve Robinson potom podržal po odkope svojho brankára loptu na útočnej polovici a na konci akcie domácich sa pokúsil Kamara vysunúť do samostatného úniku Cavaleira. Nepresný pas skončil u brankára hostí Alissona.
     
    90+4
    Hostia sa pokúsili ešte o jeden zúfalý útok, Hendersonov veľmi nepresný nákop do šestnástky ale skončil výrazne mimo domácej brány. Tým sa tento zápas zrejme skončí.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Liverpool predviedol v druhom polčas úplne iný výkon ako v prvom dejstve, viac ako vyrovnanie ale zo svojho prakticky celopolčasového tlaku vyťažiť nedokázal. Domáci sa až na ojedinelé rýchle protiútoky nedostali skoro k ničomu, naopak museli sa brániť jednému útoku Liverpoolu za druhým. „The Reds“ mali územnú prevahu, boli strelecky aktívnejší a nakoniec sa dočkali gólu, keď penaltu nariadenú po ruke striedajúceho Kamaru premenil i s dávkou šťastia Salah. Záver zvládli domáci v obrane lepšie a hostí už do lepšej streleckej pozície nepustili. Fulham predviedol svoj zrejme najlepší výkon v sezóne a zaslúžene berie z tohto zápasu aspoň bod. V tabuľke je s ôsmimi bodmi na priebežnom 17. mieste. Liverpool nevyužil šancu dostať sa do čela anglickej Premier League a v stredu bude hrať s prvým Tottenhamom, za ktorým zaostáva len o skóre.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 25 % : 75 %.
    Strely na bránu: 5:6.
    Strely mimo: 4:2.
    Rohy: 6:8.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 9:5.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:37:21)

    Michal Sadlek

    Góly: 25. Decordova-Reid – 79. M. Salah (pen.)

    Karty:   20. J. Andersen (FHM), 46. Lemina (FHM), 75. Lookman (FHM) – 31. Jones (LIV)


    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 4:2. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:5.
    Fulham FC: Aréola – Aina, J. Andersen (C), Adarabioyo – Decordova-Reid, Anguissa, Lemina (80. Reed), A. Robinson – Loftus-Cheek (74. Kamara) – Lookman (88. Bryan), Cavaleiro.
    Náhradníci: Rodák – Ream, Reed, Kamara, Kebano, Cairney, Bryan.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (68. N. Williams), Matip (46. Minamino), Fabinho, Robertson – J. Henderson (C), Wijnaldum, Jones – M. Salah (84. Origi), Firmino, Mané.
    Náhradníci: Kelleher – Cain, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Phillips, N. Williams, Origi.

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Long

    Diváci: 2 000