Southampton – Sheffield Utd. 3:0 (kon.) | Crystal Palace – Tottenham 1:1 (kon.) | Fulham – Liverpool 1:1 (kon.)
Arsenal – Burnley 0:1 (kon.) | Leicester – Brighton 3:0 (kon.)
koniec
Fulham FC
1:1 (1:0)
Liverpool FC
Nedeľa 13.12.2020, 17:30 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:37:21)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 25 % : 75 %.
    Strely na bránu: 5:6.
    Strely mimo: 4:2.
    Rohy: 6:8.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 9:5.
     
    Liverpool predviedol v druhom polčas úplne iný výkon ako v prvom dejstve, viac ako vyrovnanie ale zo svojho prakticky celopolčasového tlaku vyťažiť nedokázal. Domáci sa až na ojedinelé rýchle protiútoky nedostali skoro k ničomu, naopak museli sa brániť jednému útoku Liverpoolu za druhým. „The Reds“ mali územnú prevahu, boli strelecky aktívnejší a nakoniec sa dočkali gólu, keď penaltu nariadenú po ruke striedajúceho Kamaru premenil i s dávkou šťastia Salah. Záver zvládli domáci v obrane lepšie a hostí už do lepšej streleckej pozície nepustili. Fulham predviedol svoj zrejme najlepší výkon v sezóne a zaslúžene berie z tohto zápasu aspoň bod. V tabuľke je s ôsmimi bodmi na priebežnom 17. mieste. Liverpool nevyužil šancu dostať sa do čela anglickej Premier League a v stredu bude hrať s prvým Tottenhamom, za ktorým zaostáva len o skóre.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Hostia sa pokúsili ešte o jeden zúfalý útok, Hendersonov veľmi nepresný nákop do šestnástky ale skončil výrazne mimo domácej brány. Tým sa tento zápas zrejme skončí.
     
    90+3
    Práve Robinson potom podržal po odkope svojho brankára loptu na útočnej polovici a na konci akcie domácich sa pokúsil Kamara vysunúť do samostatného úniku Cavaleira. Nepresný pas skončil u brankára hostí Alissona.
     
    90+2
    Ďalší súboj dvojice Williams – Robinson na pravom krídle skončil znovu úspešne pre domáceho hráča, ktorý zrazil Williamsov center do autu. Origi potom nedobehol kolmú prihrávku za obranu Fulhamu a lopta skončila za bránkovou čiarou.
     
    90+1
    Za Jonesovým nákopom sa tlačil Origi, v súboji s ním ale nadvihol loptu do výšky Andersen a za ním stojaci brankár Aréola si loptu stiahol do rukavíc. Domáci gólman sa navyše s rozohrávkou príliš neponáhľa.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Hendersonov nákop na zadnú tyč odhlavičkoval na roh Decordova-Reid. Center z rohu potom odvrátil do bezpečia striedajúci Bryan.
     
    89
    Liverpool sa až teraz dostáva do záverečného tlaku. Všetci hráči Fulhamu sú vo vzdialenosti maximálne 30 metrov od svojej brány a len behajú za hosťami zo strany na stranu.
     
    88
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Ademola Lookman, prichádza Joe Bryan.
     
    87
    Williams sa snažil pretlačiť do pokutového územia Fulhamu, cez Robinsona ale neprešiel a hráč domáceho tímu mu potom i odkopol loptu do autu.
     
    86
    Kamara hľadal okamžitým nákopom po zisku lopty Cavaleira, pred ním však loptu zastavil Henderson, ktorý hrá v druhom polčase v obrane. Kapitán Liverpoolu hneď zakladá ďalší útok svojho tímu.
     
    85
    Fulhamu sa darí posledné dve minúty trochu kúskovať hru a nepustiť hostí do úplnej blízkosti svojej šestnástky. Obrancovia Liverpoolu teraz držia loptu v strede poľa.
     
    84
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Divock Origi.
     
    83
    Jones sa znovu rozbehol do sólového prieniku. Loptu dostal zo stredu poľa až na hranicu šestnástky, odkiaľ vystrelil po zemi do pravej strany, brankár Aréola ale dokázal jeho zakončenie zlikvidovať.
     
    81
    Liverpool sa hneď po výkope po inkasovanom góle dostal k lopte a i na útočnú polovicu. Jeho tlak tak pokračuje ďalej a hostia chcú strhnúť výhru na svoju stranu.
     
    80
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Mario Lemina, prichádza Harrison Reed.

    Michal Sadlek

    Góly: 25. Decordova-Reid – 79. M. Salah (pen.)

    Karty:   20. J. Andersen (FHM), 46. Lemina (FHM), 75. Lookman (FHM) – 31. Jones (LIV)


    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 4:2. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:5.
    Fulham FC: Aréola – Aina, J. Andersen (C), Adarabioyo – Decordova-Reid, Anguissa, Lemina (80. Reed), A. Robinson – Loftus-Cheek (74. Kamara) – Lookman (88. Bryan), Cavaleiro.
    Náhradníci: Rodák – Ream, Reed, Kamara, Kebano, Cairney, Bryan.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (68. N. Williams), Matip (46. Minamino), Fabinho, Robertson – J. Henderson (C), Wijnaldum, Jones – M. Salah (84. Origi), Firmino, Mané.
    Náhradníci: Kelleher – Cain, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Phillips, N. Williams, Origi.

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Long

    Diváci: 2 000