Wolverhampton – Aston Villa 0:1 (kon.) | Newcastle – West Bromwich 2:1 (kon.) | Manchester United – Manchester City 0:0 (kon.)
Everton – Chelsea 1:0 (kon.)
koniec
Manchester United
0:0 (0:0)
Manchester City
Sobota 12.12.2020, 18:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Bruno Fernandes sa pred šestnástkou súpera veľmi pekne uvoľnil a poslal ľavačkou jedovatý pokus. Jeho zakončenie smerovala tesne vedľa vzdialenejšej žrde.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Fernandinho (Manchester City).
     
    79
    Žltú kartu dostáva Harry Maguire (Manchester United).
     
    74
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Mason Greenwood, prichádza Anthony Martial.
     
    69
    Obrovská šanca hostí. Gabriel Jesus si prebral loptu na päťke, kde ešte nezakončil, ale vytiahol de Geu, prihral pod seba a Kevin De Bruyne mal kvázi prázdnu bránku. V poslednom možnom momente lopte postavil pred nos nohu Harry Maguire a zrazil ju.
     
    67
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Riyad Mahrez, prichádza Ferrán Torres.
     
    49
    Penalta nebude, pretože Marcus Rashford sa naozaj v čase prihrávky od Bruna Fernandesa nachádzal v ofsajde.
    48. Marcus Rashford (MAN)
     
    48
    Systém VAR teraz rieši, či penaltu bude. Faul síce jasný, lenže sa zdá, že Marcus Rashford nabiehal do pokutového územia z ofsajdu.
     
    47
    Center z pravého krídla si našiel v šestnástke Marcus Rashford. Na strelu to síce nemal, avšak Kyle Walker v snahe odkopnúť loptu trafil anglického útočníka a je z toho penalta pre United.
    35. Riyad Mahrez (MAC)
     
    35
    "Citizens" prešli do rýchleho brejku. Kevin De Bruyne posunul loptu do šestnástky, kde bol voľný Riyad Mahrez. Jeho technický pokus výborne prečítal David de Gea a De Bruyne mieril z dorážky nad.
     
    26
    Riyad Mahrez vyslal pas pred päťku. Tam si zbehol Gabriel Jesus, ťažký kop halfvolejom nasmeroval nad bránku. Ešte tam na neho dobiedzal aj Aaron Wan-Bissaka.
     
    20
    Raheem Sterling sa veľmi pekne dostal z krídla až do pokutového územia. Spred päťky aj strieľal, mal dobrú pozíciu. Pred ním sa však nachádzalo veľa súperov, zakončenie neprešlo.
     
    11
    Bruno Fernandes získal rohový kop. Center prepadol na zadnú žrď, kde na loptu tesne pred prázdnou bránkou nedosiahol Scott McTominay, ktorý mohol otvoriť skóre.

    Matej Kubove

    Góly:

    Karty:   79. Maguire (MAN) – 87. Fernandinho (MAC)


    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – Fred – McTominay, B. Fernandes, P. Pogba – Rashford, Greenwood (74. Martial).
    Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Martial, Mata, N. Matić, Telles, van de Beek.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Cancelo – Rodri, Fernandinho (C) – Mahrez (67. F. Torres), De Bruyne, Sterling – Jesus.
    Náhradníci: Steffen – Foden, Gündoğan, Laporte, B. Mendy, B. Silva, F. Torres.