Wolverhampton – Aston Villa 0:1 (kon.) | Newcastle – West Bromwich 2:1 (kon.) | Manchester United – Manchester City 0:0 (kon.)
Everton – Chelsea 1:0 (kon.)
koniec
Manchester United
0:0 (0:0)
Manchester City
Sobota 12.12.2020, 18:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manchester United a Manchester City v derby predviedli defenzívne ladený opatrný futbal, s ktorým fanúšik ofenzívnej hry nemohol byť spokojný. Body sa zaslúžene delia. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:22:22)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Rodri strieľal z diaľky na bránku, no nedôrazne, takže David de Gea so zakončením svojho krajana nemal žiadny problém.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Bruno Fernandes sa pred šestnástkou súpera veľmi pekne uvoľnil a poslal ľavačkou jedovatý pokus. Jeho zakončenie smerovala tesne vedľa vzdialenejšej žrde.
     
    89
    João Cancelo posunul loptu zľava do pokutového územia United, kde smerovali Raheem Sterling aj Harry Maguire. Lepšie súboj skončil znova pre kapitána "Red Devils".
     
    88
    Bruno Fernandes strieľal spred pokutového územia, jeho pokus smeroval do stredu bránky. Ederson preto predviedol rutinný zákrok.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Fernandinho (Manchester City).
     
    85
    Ferrán Torres faulovaný pri poliacej čiare. Manchester City sa usadil na útočnej polovici ihriska. Ak dnes padne gól, rozhodne o troch bodoch.
     
    84
    Rodri posielal pas za obranu Manchestru United, kde už smeroval jeho krajan Ferrán Torres, ktorého zastavilo ofsajdové postavenie.
     
    83
    Raheem Sterling sa chcel dostať individuálne až pred bránku súpera, nepustil ho cez seba Harry Maguire a celkom jednoducho aj zastavil.
     
    82
    Hostia získali roh. Kevin De Bruyne centrom na hranicu päťky našiel iba hráčov v červených dresoch. Victor Lindelöf odhlavičkoval loptu do bezpečia.
     
    81
    Kevin De Bruyne nasmeroval svoje zakončenie z priameho kopu iba do múru. Konkrétne to bol Harry Maguire, kto loptu zablokoval v jej prechode na bránku.
     
    80
    Manchester City má k dispozícii priamy kop spred pokutového územia vo veľmi dobrej pozícii. Pri lopte Kevin De Bruyne, nebezpečenstvo pre de Geu.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Harry Maguire (Manchester United).
     
    77
    Raheem Sterling sa na ľavom krídle nedostal k prieniku do šestnástky, prihral dozadu a Manchester City pokračuje vo svojej kombinácii.
     
    76
    Marcus Rashford si zbiehal za obranu súpera, lenže nedostal ideálnu prihrávku. Ako prvý bol pri lopte brankár Ederson.
     
    75
    Victor Lindelöf v strede ihriska získal loptu pre svoj tím, takže Manchester United začína akciu zo zadných radov.
     
    74
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Mason Greenwood, prichádza Anthony Martial.
     
    72
    Luke Shaw ostáva na ihrisku a potrebuje ošetrenie. Nevyzerá to s ním dobre, možno krajný bek toto stretnutie ani nedohrá, ale po chvíli sa všetko zlepšilo.
     
    71
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Dočkáme sa dnes nejakého gólového momentu, alebo sa budú body deliť?
     
    70
    Kevin De Bruyne poslal pred bránku strieľaný center, jeho spoluhráči sa k lopte nedostali. Síce si ju našiel João Cancelo, ale to už na krídle. Navyše sa nedostal k centru.
     
    69
    Obrovská šanca hostí. Gabriel Jesus si prebral loptu na päťke, kde ešte nezakončil, ale vytiahol de Geu, prihral pod seba a Kevin De Bruyne mal kvázi prázdnu bránku. V poslednom možnom momente lopte postavil pred nos nohu Harry Maguire a zrazil ju.
     
    68
    Ferrán Torres mohol jeho prvou akciou v zápase hneď skórovať. Výborne sa dostal až k päťke, kde mu skvele loptu odobral v poslednej chvíli Luke Shaw.
     
    67
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Riyad Mahrez, prichádza Ferrán Torres.
     
    66
    Raheem Sterling sa zľava dostal do pokutového územia, výborným sklzom ho zastavil Aaron Wan-Bissaka. Dokonca to bude päťka pre de Geu a nie roh.
     
    65
    Manchester City pri lopte v strede ihriska. Hostia sa dnes tradične postupne a pomaličky posúvajú s loptou smerom dopredu.
     
    64
    Bruno Fernandes si prebral loptu vo vápne City, prihrával pod seba do druhej vlny, kde bol pred Rashfordom záložník Rodri.
     
    63
    Toto stretnutie miestami ani nepripomína Premier League. Naozaj, oba tímy hrajú nanajvýš defenzíve a opatrne.
     
    62
    Kyle Walker a Bruno Fernandes zvádzali súboj v rohu ihriska. Obranca hostí si pri boji zobral so sebou komicky aj rohovú zástavku, ktorá mu ostala v ruke.
     
    61
    Gabriel Jesus mal byť adresátom prihrávky za obranu Manchestru United. Výborne pred ním čítal hru a včas zasiahol David de Gea.
     
    60
    Fernandinho síce vystrelil spred pokutového územia, no jeho pokus pravačkou smeroval dosť ďaleko od bránky Davida de Geu, ktorý nemusel zasahovať.
     
    59
    Kyle Walker prihrával sprava na hranicu pokutového územia, kde sa nedokázal presadiť záložník Kevin De Bruyne. Znova si zadné rady "Red Devils" poradili.
     
    58
    Gabriel Jesus sa nedostal k lopte na hrote ofenzívy, neskôr už hostia nevymysleli vôbec nič. Defenzíva United pracuje veľmi dobre.
     
    56
    Pressing hostí žal úspech, "Citizens" loptu získali. Každopádne, momentálne sa hra znova vrátila k obrázku z úvodného dejstva.
     
    55
    Manchester United drží loptu na svojej polovici ihriska, pomaly sa s ňou snaží niečo vymyslieť, lenže zatiaľ to nejde podľa predstáv.
     
    54
    Paul Pogba poslal loptu do pokutového územia. Marcus Rashford to mal na strelu, prudké zakončenie ľavačkou smerovalo iba do bočnej siete.
     
    53
    Fernandinho vystrelil z diaľky, no jeho zrazený pokus si bez problémov našiel David de Gea a môže rozohrávať od vlastnej bránky.
     
    52
    Mason Greenwood si zbehol do šestnástky súpera na presnú prihrávku. Ešte si zasekol Diasa, lenže v páde mieril nepresne vedľa bránky Edersona.
     
    50
    Gabriel Jesus si hľadal v šestnástke súpera streleckú pozíciu. Bol tam ale proti presile hráčov súpera, čiže sa mu nepodarilo zakončiť.
     
    49
    Penalta nebude, pretože Marcus Rashford sa naozaj v čase prihrávky od Bruna Fernandesa nachádzal v ofsajde.
    48. Marcus Rashford (MAN)
     
    48
    Systém VAR teraz rieši, či penaltu bude. Faul síce jasný, lenže sa zdá, že Marcus Rashford nabiehal do pokutového územia z ofsajdu.
     
    47
    Center z pravého krídla si našiel v šestnástke Marcus Rashford. Na strelu to síce nemal, avšak Kyle Walker v snahe odkopnúť loptu trafil anglického útočníka a je z toho penalta pre United.
     
    46
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako tento duel aj odštartovali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom dejstve sme síce videli nejaké náznaky šancí, lenže oba tímy hrajú veľmi zodpovedne vzadu a nechcú riskovať, takže sme sledovali dosť opatrný futbal. Verme, že sa to po zmene strán otvorí a stretnutie bude zaujímavejšie.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    44
    Mason Greenwood si na hranici pokutového územia hľadal streleckú pozíciu. Jeho pokus ľavačkou zastavil dobre postavený obranca Rúben Dias.
     
    43
    Zatiaľ je to veľmi opatrné z oboch strán. Ak sa niekto tešil na ofenzívne predstavenie, tak je veľmi sklamaný...
     
    42
    Riyad Mahrez sa na krídle nepresadil. Harry Maguire si na neho dal pozor a Alžírčana čistým spôsobom vytlačil z hracej plochy za čiaru.
     
    41
    Hostia sa s loptou nasťahovali v strede poľa. Snažia sa ju mať pod kontrolou a pomaličky prechádzať k bránke de Geu.
     
    40
    Manchester United mal k dispozícii rohový kop. Victor Lindelöf hlavičkoval na prvej žrdi tesne nad bránku Edersona.
     
    38
    Harry Maguire vyslal dlhý pas. Domáci sa usadili pri lopte na útočnej polovici. Aaron Wan-Bissaka centroval sprava pred bránku veľmi nepresne.
     
    37
    Raheem Sterling a Victor Lindelöf sa nepríjemne zrazili. Obaja dostali tvrdý úder, no sú v poriadku a môžu pokračovať v stretnutí.
     
    36
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký presný zásah?
    35. Riyad Mahrez (MAC)
     
    35
    "Citizens" prešli do rýchleho brejku. Kevin De Bruyne posunul loptu do šestnástky, kde bol voľný Riyad Mahrez. Jeho technický pokus výborne prečítal David de Gea a De Bruyne mieril z dorážky nad.
     
    34
    Manchester City kombinuje na vlastnej polovici ihriska, postupne sa jeho hráči snažia posunúť vpred, avšak domáci robia pressingom starosti.
     
    33
    Fred si pokryl loptu na vlastnej polovici ihriska, kde bol aj faulovaný. United po rozohrávke začína aktivitu od stopérov.
     
    32
    Raheem Sterling sa na krídle nedostal do pokutového územia, Harry Maguire jeho prihrávku prečítal a loptu poslal do bezpečia.
     
    31
    Luke Shaw poslal dobrý center na hranicu malého vápna, obranca Harry Maguire hlavičkoval tesne nad brvno bránky Edersona.
     
    30
    Bruno Fernandes ťahal rýchlu kontru domácich, zastavil ho Kyle Walker. Avšak, hostia spravili chybu v rozohrávke. Paul Pogba strieľal z prvej za pomoci teču vedľa bránky Edersona.
     
    29
    Manchester City sa snaží vysokým pressingom získať loptu. To sa hosťom v týchto chvíľach nepodarilo.
     
    27
    Scott McTominay na krídle centroval Rodriho. Hostia získali priamy kop. Centroval Riyad Mahrez a John Stones si robil priestor na hranici päťky. Síce aj hlavičkoval, avšak nedôrazne. David de Gea mal všetko pod kontrolou.
     
    26
    Riyad Mahrez vyslal pas pred päťku. Tam si zbehol Gabriel Jesus, ťažký kop halfvolejom nasmeroval nad bránku. Ešte tam na neho dobiedzal aj Aaron Wan-Bissaka.
     
    25
    João Cancelo poslal veľmi dobrú kolmicu za obranu domácich, avšak Raheem Sterling sa nedokázal presadiť. Výborne proti nemu zasiahol Harry Maguire.
     
    24
    Manchester United získal ešte rohový kop. Defenzíva "Citizens" situáciu zvládla a loptu poslala do bezpečia.
     
    23
    Bruno Fernandes vyslal z priameho kopu strelu, ktorú múr zrazil na rohový kop. Kontroloval to ešte Scott McTominay, na strelu to pre neho nebolo.
     
    22
    Paul Pogba padá tesne pred šestnástkou súpera. Rodri ho nešťastne fauloval. Manchester United získal výbornú pozíciu na zakončenie z priameho kopu.
     
    21
    Dvadsať minút stretnutia nám ubehlo. Videli sme po jednom náznaku šance na oboch stranách, ale okrem toho sa hrá celkom opatrne z oboch strán.
     
    20
    Raheem Sterling sa veľmi pekne dostal z krídla až do pokutového územia. Spred päťky aj strieľal, mal dobrú pozíciu. Pred ním sa však nachádzalo veľa súperov, zakončenie neprešlo.
     
    19
    Scott McTominay si pomohol faulom v strede ihriska. Manchester City pokračuje vo svojej kombinácii, ale ďaleko od de Geu.
     
    18
    Victor Lindelöf poslal veľmi dobrý pas z diaľky do šestnástky súpera. Bruno Fernandes chcel obstarať ťažký kop z voleja, loptu netrafil ideálne. Ederson tak veľa práce nemal.
     
    16
    Kyle Walker vhadzoval aut na pravom krídle. Nerozumel si však so spoluhráčmi, lopta skončila za bránkovou čiarou a päťku obstará David de Gea.
     
    15
    Nehralo sa takmer minútu, ale Fred je v poriadku a môže pokračovať v hre. Domáci hráči sa snažia rozohrávať od de Geu smerom dopredu.
     
    14
    Fred má znova zdravotné problémy a potrebuje ošetrenie priamo na trávniku. Narazil do neho Kevin De Bruyne.
     
    12
    Raheem Sterling faulovaný na ľavom krídle, nemohol prejsť do rýchlej akcie. Manchester City opäť pri lopte na útočnej polovici.
     
    11
    Bruno Fernandes získal rohový kop. Center prepadol na zadnú žrď, kde na loptu tesne pred prázdnou bránkou nedosiahol Scott McTominay, ktorý mohol otvoriť skóre.
     
    10
    "Red Devils" sa dostali do protiútoku. Na pravom krídle si však hráči nerozumeli a lopta skončila v aute. Vhadzoval João Cancelo.
     
    9
    Zatiaľ sledujeme tradičný obraz hry. Manchester City drží loptu na útočnej polovici ihriska. Domáci pracujú dobre, vykrývajú priestory.
     
    8
    Riyad Mahrez a Kevin De Bruyne sa na krídle nedostali do šestnástky, veľmi dobre čítal hru Harry Maguire a loptu získal do svojej moci. Domáci ju zakrátko stratili.
     
    7
    Kevin De Bruyne poslal veľmi dobrú kolmicu do šestnástky súpera. Raheem Sterling však nemal dobrý prvý dotyk s loptou, takže sa sám pripravil o šancu.
     
    6
    Bruno Fernandes bol prvý pri lopte v strede poľa, kde pribehol aj Fernandinho a portugalského tvorcu hry tvrdšie prebrúsil.
     
    5
    Fred po zrážke so súperom skončil na hracej ploche, no je v poriadku a bez ošetrenia môže pokračovať v hre.
     
    3
    Zatiaľ je to opatrný začiatok stretnutie. Luke Shaw síce išiel dopredu po krídle, ale loptu si našiel za postrannou čiarou, takže nemohol pokračovať.
     
    2
    Kevin De Bruyne centroval do pokutového územia súpera, lenže nenašiel spoluhráčov. K lopte sa dostal gólman David de Gea.
     
    1
    Domáci tím nastupuje v červených dresoch, hostia majú belasé, čiže oba celky sú v tradičnom prevedení. Poďme sa naplno vrhnúť na určite skvelý futbal.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – Fred – McTominay, B. Fernandes, P. Pogba – Rashford, Greenwood.
    Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Martial, Mata, N. Matić, Telles, van de Beek.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Cancelo – Rodri, Fernandinho (C) – Mahrez, De Bruyne, Sterling – Jesus.
    Náhradníci: Steffen – Foden, Gündoğan, Laporte, B. Mendy, B. Silva, F. Torres.
     
    Manchester United

    "Red Devils" vstupujú do derby v zlej pozícii. Nezvládli totiž duel proti Lipsku v Lige majstrov a vypadli do Európskej ligy. To výrazne znegovalo posledné víťazstvá v rámci Premier League, nakoľko United v tejto súťaži vyhrali štyrikrát po seba a "nechali" zabudnúť na hrozný úvod. Postupne porazili Everton, WBA, Southampton a West Ham. V tabuľke poskočili už na šieste miesto, kde majú devätnásť bodov. Zranení sú Anthony Martial a Edinson Cavani. Aspoň, že bude k dispozícii Bruno Fernandes, autor siedmich gólov v Premier League. Naposledy proti West Hamu vytvoril za polčas osem šancí.

    Manchester City

    "Citizens" sa zatiaľ v Premier League takisto trápia, sú až na siedmom mieste, kde majú osemnásť bodov. Posledné stretnutia s Burnley a Fulhamom síce zvládli, lenže prehrali už proti Tottenhamu aj Leicesteru a iba remizovali s Leedsom, West Hamom aj Liverpoolom. Stroj Pepa Guardiolu sa v tomto ročníku rozbieha o dosť pomalšie ako zvyčajne. Dobrou správou je, že do hry sa vracia Sergio Agüero a aj to, že v Lige majstrov si Manchester City už skôr zabezpečil prvé miesto v skupine. Najlepší strelec tímu Raheem Sterling sa vo všetkých súťažiach trafil šesťkrát, v Premier League však dominuje štvorgólový Riyad Mahrez.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Matej Kubove

    Góly:

    Karty:   79. Maguire (MAN) – 87. Fernandinho (MAC)


    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – Fred – McTominay, B. Fernandes, P. Pogba – Rashford, Greenwood (74. Martial).
    Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Martial, Mata, N. Matić, Telles, van de Beek.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Cancelo – Rodri, Fernandinho (C) – Mahrez (67. F. Torres), De Bruyne, Sterling – Jesus.
    Náhradníci: Steffen – Foden, Gündoğan, Laporte, B. Mendy, B. Silva, F. Torres.