Tisková konference k Channel One Cu (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k Channel One Cupu

cz Štvrtok 10.12.2020, 11:00Tlačové konferencie
     
    Tím dnešní tisková konference skončila, díky za pozornost. (11:40:27)
     
    Pešán o Hadamczikovi a Marcelovi Barinkovi: Vyjádřil jsem se k tomu na soukromém účtu. Jsem zodpovědný za dospělou reprezentaci i za ty mládežnické. Marcelovi jsem i telefonoval, vysvětlil jsem mu svůj postoj a popřál mu hodně štěstí. Jestli to Alois Hadamczik bral jako můj osobní útok, tak to se mýlil. Lojzu ale respektuji, i na MS dvacítek jsem s nim strávil několik zápasů a večerů. Z mé strany to ale určitě nebyl můj osobní útok, jen jsem se vyjádřil k odmítnutí nominace z jeho strany.
     
    Pešán: O kapitánovi zatím ještě jasno nemáme, ale brankáři se rovným dílem podělí o každý z těch zápasů.
     
    Pešán: Omluvili se mi hráči jako Sekáč, Hyka, Krejčík nebo Jordán. Uvolnil jsem i další bratry Zohornovy, kteří mají rodinné důvody.
     
    Pešán o hráčích NHL: Záruka, že mistrovství světa neodehrají určitě, tu není, takže si je chci vyzkoušet. třeba i vzhledem k olympiádě. Dokud jsou v Čechách, chci je vidět. Nezaobíral jsem se tím, jestli MS stihnou nebo ne, ale chtěl jsem je vidět.
     
    Pešán o Jaškinovi: Představu o něm mám. Komunikovali jsme ji na mítinku s realizačním týmem. To chci oznámit hráčům až v Moskvě. Od nejlepšího střelce KHL si musím slibovat spoustu branek v síti soupeřů. Dimi se ale na turnaj moc těší.
     
    Filip Pešán: S kluky ve Švýcarsku jsem, ale covidová situace neumožňuje jejich nominaci. Stejně tak tomu je i v případě kluků ze Skandinávie.
     
    Martin Urban o stanovisku českého hokeje na MS v Bělorusku: Komunikujeme s ostatními zeměmi, ale to co se pravděpodobně stane, na to si musíme počkat. To právo rozhodnout má ale jediný subjekt, tedy IIHF. Vedení IIHF mělo naplánovanou cestu do Běloruska, kde oba měli řešit podmínky bezpečnosti šampionátu. Videokonference, které se měly účastnit všechny země, a byla naplánovaná na pátek, proto byla zrušena. Aktuálně to tedy má v rukou IIHF a podle toho, co nám doporučí, se bude chovat.
     
    Martin Urban o MS v Bělorusku: Možná jste zaznamenali vyjádření René Fasela. Vyjádření MOV by ale nemělo ovlivňovat stanovisko IIHF. Musíme si proto počkat.
     
    Pešán o NHL: Také moc nevěřím tomu, že by se NHL měla zaobírat mistrovstvím světa a ty hráče odsud na něm neuvidíme.
     
    Nedvěd o NHL: Situace se zatím moc nezměnila. Mluví se o zkrácené sezoně a 48 zápasech. To znamená, že tam určitá hypotetická šance, aby se zúčastnili šampionátu je, ale není velká.
     
    Pešán: Za mě je to určitě poslední hráče vidět některé hráče před jejich odletem do NHL. Chci využít této situace, byť jsem je chtěl vidět už na předchozí Karjale. Chci poznat jejich práci, protože pak bůhvíkdy budeme s nimi opět v kontaktu.
     
    Pešán o kontaktech se Šmídem nebo Polákem: Z hlediska reprezentace tam zatím žádný program neproběhl. Ale opět připomínám, že tam je potřeba nezatěžovat některé zkušené extraligové hráče a nenarušovat jejich program.
     
    Pešán pokračuje: Ohlížel jsem se na program extraligy, ale vzhledem k situaci nebylo možné nominovat všechny hráče mimo extraligu. Nesetkal jsem se s nějakou velkou negací, ale není to jednoduchá situaci ani pro mě, ani pro kluby extraligy.
     
    Pešán o nenominaci několika zkušených: Dal jsem především přednost hráčům, kteří odletí do zámoří za několik dnů. Nechtěl jsem navíc uškodit Třinci tím, že bych jim vzal tři hráče z útoku. Dominik Frodl zatím chytá výborně, ale dostal jsem na předchozím turnaji omluvenky od ruských brankářů, takže nyní využiji šanci, kdy tito gólmani mají povolení být v nominaci.
     
    Pešán o nominaci mladých: Jsou to mladí kluci, kteří podávají výborné výkony na úrovni extraligy. Chtěl jsem doplnit tým i o mladší hráče, protože program extraligy je velmi náročný. Bojím se, aby další únava nepoznamenala zdravotně starší hráče, takže jsem dal přednost mladším.
     
    Nyní přichází na řadu dotazy novinářů.
     
    Nyní je ještě představován projekt Hithit. V jeho rámci si mohou zájemci navíc vybojovat i podepsanou hokejku Jaromíra Jágra. Výtěžek z tohoto projektu následně pomůže lidem s poraněním míchy.
     
    Česká televize by zároveň měla vysílat i zápasy MS dvacítek:

    Česko – Švédsko 20:00 (26.12.)
    Česko – Rusko 3:30 (28.12.)
    Česko – USA 20:00 (29.12.)
    Česko – Rakousko 20:00 (31.12.)

    Radek Barkman

    Nominace na Channel One Cup
    Brankáři: Šimon Hrubec (Omsk), Roman Will (Čeljabinsk), Dominik Furch (Dinamo Minsk)
    Obránci: Dominik Mašín (Chabarovsk), David Sklenička (Jokerit), Pavel Pýcha (Č. Budějovice), Filip Hronek (Hradec Králové), Daniela Gazda (PSG Zlín), Andrej Šustr (Kunlun), Ondřej Vitásek (Dinamo Riga), Jakub Zbořil (Kometa Brno).
    Útočníci: Lukáš Rousek (Sparta), Andrej Nestrašil (Magnitogorsk), Jakub Lauko (Karlovy Vary), Dmitrij Jaškin (Dynamo Moskva), David Kaše (Karlovy Vary), Lukáš Sedlák (Čeljabinsk), Radan Lenc (Liberec), Lukáš Radil (Spartak Moskva), Matěj Blümel (Pardubice), David Šťastný (M. Boleslav), Dominik Lakatoš (Vítkovice), Robin Hanzl, Filip Zadina, Lukáš Jašek (oba Třinec), Petr Kodýtek (Plzeň)