B. Bystrica – Košice 2:3 (po pr.) | Michalovce – Detva 3:4 (kon.) | Trenčín – Nitra 3:2 (po pr.)
Poprad – Nové Zámky 2:1 (kon.)
koniec
HK Poprad
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HC MIKRON Nové Zámky
Utorok 08.12.2020, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 5. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z dohrávky 5. kola Tipos Extraligy, v ktorom odohrá zápas HK Poprad proti HC Mikron Nové Zámky. Stretnutie sa začína o 18:00.

    Popradskí hokejisti minulý týždeň v utorok inkasovali nechcený debakel od Košíc 2:6, následne si v piatok v Steel Aréne zahrali odvetu, kde sme videli zápas takisto bohatý na góly, ale v ňom už kamzíci triumfovali 5:6 po predĺžení. V nedeľu na domácom ľade privítali Popradčania Zvolen a poriadne schuti si zastrieľali. Spočiatku to vyzeralo na vyrovnaný duel, napokon však domáci Zvolenčanov deklasovali jednoznačne 9:2. Ziskom troch bodov si upevnili priebežnú líderskú pozíciu, momentálne majú na konte 39 bodov a skóre 73:42.

    Novozámčania majú spomedzi všetkých tímov odohraných najviac zápasov – 19. Pohybovali sa už aj na vyšších priečkach, no momentálne je to pre Zámky „len“ 6. miesto so ziskom 30 bodov a skóre 62:53. Nové Zámky nemajú veľmi dobrú formu, z posledných piatich zápasov vyhrali iba po predĺžení 2:3 v Miškovci. Ostatne prehrali s Popradom 2:5, s Duklou Trenčín 5:4 po predĺžení, s Nitrou 5:3 a v nedeľnom mikulášskom kole nestačili na Detvu, ktorej podľahli 3:4, aj keď sa zápas pre nich vyvíjal sľubne, keďže viedli 2:0.

    Spomenul som už jeden vzájomný zápas, ktorý tieto tímy v tejto sezóne Tipos Extraligy už odohrali. Odohral sa 22. novembra na ľade Zámkov, kde Poprad zvíťazil 2:5.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Ulrych, Drgoň, Dalhuisen, Brejčák, Repe, Hudec, Česánek – Svitana, Skokan, Haščák – Vandas, Preisinger, Handlovský – Tavi, Zagrapan, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Hajnik

    HC Mikron Nové Zámky: Lackovič (Kiviaho) – Hain, Holenda, Fereta, Västilä, Drtina, Ordzovenský, Mikuš, Roman – Bajtek, Seppänen, Obdržálek – Števuliak, Holovič, Okoličány – Rogoň, Embrich, Zahradník – Giľák, Ondrušek, Jurík

    Rozhodca: Adamec, D. Konc st. – D. Konc ml., Jurčiak.
     
    Na ľade už máme oba celky. Popradčania odohrajú zápas v bielych dresoch a Zámčania v zelených.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:18
    Novozámčania vyrazili do útoku, Seppänen sa snažil pretlačiť puk na Obdržálka, veľmi sa mu to nepodarilo. Potom sa však za ľavým kruhom dostal k puku práve Petr Obdržálek a ohrozil Vošvrdovu lapačku.
     
    00:49
    Handlovskému a Preisingerovi sa nepodarilo dostať puk do pásma, Zámčania ho ihneď od mantinelu vzduchom posunuli do stredného pásma.
     
    01:26
    Zagrapan vyrazil dopredu po krídle, posúval v pásme medzi kruhy Hudecovi, ktorý nepríjemne pálil, ale mieril iba na plexisklo.
     
    01:52
    Livingston chcel v pásme posunúť puk na mantinel, kde už korčuľoval Tavi. Bol však tiesnený novozámockým obrancom a k puku sa nedostal.
     
    02:39
    Matúš Paločko posúval puk po mantineli do rohu klziska, kde bol Bjalončík. Seppänen sa však na neho naviazal a nedovolil mu pokračovať v hre.
     
    03:36
    Tvrdé boje o puk v rohu klziska boli napokon úspešnejšie pre Poprad, Haščák hľadal okamžite pred bránkou Skokana, no jemu zabránil v spracovaní puku protihráč.
     
    04:17
    Števuliak sa snažil znepríjemniť rozohrávku domácim hráčom. Drgoň s Ulrychom to však dali do poriadku a nestratili kontrolu nad pukom.
     
    05:04
    Holovič dostal svoj tím preč z obranného pásma, v strednej tretine sa však už puku ujal Brejčák a rozohrávať znovu môžu kamzíci.
     
    05:52
    Hudecovu strelu zachytil Zahradník a snažil sa so svojím spoluhráčom vyraziť do protiútoku, napokon však len od modrej čiary nahadzoval a hostia striedali.
     
    06:22
    Česánek sa snažil ešte zachrániť útočné pásmo, nepodarilo sa mu to však a je z toho ofsajd a prerušenie hry po viac ako štyroch minútach.
     
    06:58
    Haščák zachytil puk v pásme, nastreľoval to na bránku, pred ktorú šiel Bjalončík, ale zlomil hokejku.
     
    07:09
    Dobre vyzerala individuálna akcia Obdržálka, ktorý to skúsil po krídle, natlačil sa pred bránku a snažil sa prekvapiť Vošvrdu strelou k bližšej žrdi, no nastrelil do jeho vyrážačky.
     
    07:46
    Ulrych sa pokúšal rozohrať z obranného pásma, Haščák predĺžil puk na Svitanu, no tomu ušiel v strednom pásme.
     
    08:26
    Vandas od mantinelu posunul prihrávku medzi kry Handlovskému, ktorý to namieril prízemne na hokejku Jakuba Lackoviča, ktorý má dnes prednosť pred Kiviahom.
     
    09:12
    Preisinger z obranného pásma nemal veľa možností, a tak to posúval iba vysoko po mantineli. Za týchto okolností je to zakázané uvoľnenie.
     
    09:38
    Býci ostali po vyhratom buly v útočnom pásme, od modrej pálil Drtina, no jeho strela minula priestor Vošvrdovej bránky.
     
    10:22
    Ďalšia nepresná rozohrávka Popradu znamená ďalšie zakázané uvoľnenie a hra sa presúva znovu pred Vošvrdu.
     
    10:43
    Po vyhratom buly sa hostia usadili v pásme, od modrej čiary pálil Hain. O teč sa pokúsil Janne Seppänen a nemyslel to zle, no usmernil puk tesne vedľa brány.
     
    11:22
    Livingstonovi sa ukázal vpredu rozbehnutý Janne Tavi, ktorý sa dostal do samostatného brejku, ktorý však nezakončil úspešne, bránu minul.
     
    11:52
    Vošvrda musel po strele Števuliaka zasahovať, následne sa do dorážky pretláčal Fereta, ale už nestihol zakončiť.
     
    12:52
    Haščák z obranného pásma krížnou prihrávkou hľadal Svitanu, ktorého puk trafil do korčule a nestihol sa rýchlo v priestore zorientovať.
     
    13:07
    Spoza obrancu Brejčáka to z ľavého kruhu strelecky skúšal Erik Embrich, namieril to priamo do Vošvrdovej lapačky a hra je prerušená.
     
    13:44
    Vandas sa peknou kľučkou uvoľnil na pravý kruh, otočil sa do hry a našiel medzi kruhmi Preisingera, ktorý mal dobrú šancu, no jeho strelu z prvej Lackovič výborne zneškodnil betónom.
     
    14:48
    Števuliak v obrannom pásme podržal puk a krížom vysunul Haina, ktorý však posielal po mantineli puk iba za Vošvrdu.
     
    15:36
    Drgoň vypálil od modrej čiary, Lackovič vyrážal pred seba, kde bol ešte Matúš Paločko, ktorý to dával späť do bránkoviska šikovne, no Embrich perfektne hokejkou dostal puk rýchlo preč.
     
    16:40
    Prvú presilovku v zápase si zahrajú domáci. Peter Ordzovenský dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    17:16
    Popradčania sa usadili v pásme, Tavi vymyslel krížnu prihrávku na ľavý kruh Handlovskému, no bolo to na opačnú stranu a potom už Zámčania vyhodili puk.
     
    17:56
    Skokan prihrávkou našiel medzi kruhmi uvoľneného Preisingera, ktorý to z prvej triafal do hornej žrde a poriadne to zacengalo.
     
    18:36
    Opäť pokračuje v pásme už elitná popradská formácia, Haščák strieľanou prihrávkou dával puk Skokanovi pred bránku, no Lackovič opäť dobre zasiahol.
     
    19:14
    Zagrapan sa nedostal po krídle cez Ordzovenského, Matúš Paločko už vbehol do pásma a bol z toho ofsajd.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám úvodná dvadsaťminútovka, v ktorej sa všeobecne málo prerušovalo. Bližšie ku gólu boli viackrát domáci, ale nepodarilo sa im prekonať rozchytaného Lackoviča. Nepomohla im ani jedna presilovka.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:22
    Obdržálek vykorčuľoval po pravom krídle a do tandemu sa mu dostával Seppänen, no napokon puk v poslednej chvíli zastavili domáci.
     
    20:39
    V protiútoku to potom vyskúšal po ľavom krídle Haščák, ktorý to vzal na seba a vystrelil švihom z kruhu. Lackovič pohotovo vytiahol lapačku.
     
    21:07
    Brejčák vytiahol puk popri mantineli prakticky cez celé klzisko, potom sa ho snažil dávať krížom pred bránku, nemal tam však spoluhráča.
     
    21:52
    Mike Dalhuisen mal čistý puk na hokejke, odstrelil ho na hokejku protihráča a potom musel hasiť prienik Erika Embricha a hákoval ho. Embrich Vošvrdu neprekonal je tu však presilovka pre hostí.
     
    22:39
    Seppänen preletel cez modrú čiaru a cez Drgoňa, nebol to však nedovolený zákrok.
     
    22:53
    Popradčania sa opäť úspešne oslobodzujú, zatiaľ toho býci v presilovej hre veľa nepredviedli.
     
    23:18
    Ulrych získal puk na hokejku a opäť bezpečne oslobodil svoj tím. Hostia musia znovu začínať spoza Lackoviča.
     
    24:02
    Dalhuisen už naskočil na ľad, Zámky ešte ostali v útočnom pásme, videli sme strelu Feretu, ktorá mu však na hokejku nesadla.
     
    24:24
    Puk po krídle si vypýtal Peter Mikuš, ktorý sa to snažil zakončiť individuálne bekhendom. Vošvrda strelu vytlačil ramenom na ochrannú sieť.
     
    25:27
    Jurík sa snažil z rohu klziska prihrať pred bránku, domáci sa dostali k puku, Bjalončík však už nedokázal rozvinúť protiútok.
     
    26:18
    Popradčania zavreli na nejaký čas hostí v obrannom pásme, Brejčák posunul krížom medzi kruhy Svitanovi, ktorý to skúsil švihom. Lackovič chvíľu nevedel, kde je puk, no našiel ho pod sebou.
     
    26:49
    Na ľade už domáca elitná formácia bola v držaní puku, na modrú to Svitana posunul Ulrychovi, ktorého strela bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    27:32
    HC Nové Zámky dali gól!
    Po rýchlom a jednoduchom brejku idú Zámky do vedenia v zápase. Števuliak v obrannom pásme priťukol puk a naštartoval DÁVIDA OKOLIČÁNYHO, ktorý mal na ľavom kruhu spoluhráča, no rozhodol sa to zakončiť sám a strelou popod betón prekonal Vošvrdu.
    Asistencie: Patrik Števuliiak, Marek Drtina.
     
    28:34
    Ďalšia sľubná akcia hostí. Po pravom krídle sa naštartoval Matej Giľák, ktorý to napriahol tesne za pravým kruhom a pálil. Vošvrdovi puk vypadol, obracncovia ho rýchlo stihli dať preč.
     
    29:18
    Matúš Paločko to po krídle skúsil individuálne, no bol v útočnom pásme sám a nemal pomoc od spoluhráčov.
     
    29:51
    Lackovič mal zakrytý výhľad, no aj napriek tomu dokázal zneškodniť Ulrychovu strelu príklepom od modrej čiary.
     
    30:20
    Marcel Holovič vyrazil dopredu po pravom krídle a nahadzoval to z kruhu. Vošvrda zachytával do lapačky a pre istotu podržal.
     
    30:58
    Michael Vandas si po ľavom krídle sám nakorčuľoval, váhal, či urobí kľučku na stred, ale napokon sa rozhodol strieľať. Jeho pokus letel do Lackovičovej lapačky.
     
    31:48
    Livingston s Tavim spolupracovali v útočnom pásme, posúvali si však iba popri mantineli a nedostali sa do streleckej pozície.
     
    32:50
    Bjalončík spätne spoza bránky perfektne našiel Matúša Paločka, ktorý to zakončoval zblízka, no Lackovič bol ostražitý a stihol úspešne zasiahnuť.
     
    33:24
    Jeden z Novozámčanov ostal v obrannom pásme bez hokejky, Popradčania to však nevyužili a pripravili sa o pásmo po strate puku.
     
    34:16
    Poprad dal gól!
    Strelecký účet si otvárajú už aj domáci a je vyrovnané. Preisinger vnikol do pásma, na ľavom kruhu prenechával Haščákovi, ktorý však bol tiesnený. Preisinger však zabrzdil a dostal sa znovu k puku. Posunul ho pred bránku PATRIKOVI SVITANOVI a ten rutinérskym blafákom na bekhend prekonal Lackoviča.
    Asistencie: Miroslav Preisinger, Marcel Haščák.
     
    35:32
    Rogoň iba pretečoval prihrávku Romana do útočného pásma, v ktorom hráči bojujú o puk popri mantineloch.
     
    36:29
    Pred bránku sa pretláčal James Livingston, ktorý sa to snažil dotlačiť do brány, zdalo sa, že bol mierne faulovaný, ale nič sa nepískalo a Lackovič stihol rýchlo pokryť a nájsť puk.
     
    36:50
    Peter Bjalončík počas prieniku veľmi nepríjemne trafil Haina do tváre a dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou. Zámky teda majú presilovku.
     
    37:32
    Dvojica domácich hráčov trochu komplikovala rozohrávka hosťom, napokon sa Zámčania vymanili. Na seba to vzal Okoličány, ktorý to skúšal spomedzi kruhov a Vošvrda úspešne zasiahol.
     
    38:14
    Chvíľu boli problémy so ziskom puku, potom to Drtina posúval opäť do rohu klziska, tam však čítal hru Dalhuisen a bezpečne oslobodil svoj tím.
     
    39:02
    Zámčania v trojici proti jednému domácemu hráčovi šli do šance, prihrávku medzi kruhy dostal Peter Mikuš, ktorý tvrdou strelou bránu netrafil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončíla sa nám prostredná časť hry, v ktorej sme už videli aj góly. Najprv šli hostia do vedenia v 28. minúte po góle Okoličányho. Vyrovnať sa Popradu podarilo v 35. minúte, kedy sa presadil Svitana. V tretej tretine je teda všetko otvorené.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:11
    Skokan predlžoval do útočného pásma na Svitanu, ktorý tam však bol skôr ako puk a za týchto okolností je to ofsajd.
     
    40:34
    Holenda prečítal v strednom pásme popradskú prihrávku, otočil hru a posunul medzi kruhy Filipovi Bajtekovi, ktorého delovka bola tečovaná na ochrannú sieť domácim hráčom.
     
    40:53
    Po síce vyhratom buly Brejčákovi nevyšla prihrávka, prihral ju rovno na hokejku Dávida Okoličányho, ktorý to dával na prvú žrď a Vošvrda stihol rýchlo reagovať.
     
    41:24
    Livingston to skúšal viacmenej propagačne spoza pravého kruhu, Lackovič bezpečne použil svoju hokejku na vyrazenie strely.
     
    41:49
    Presilovku bude hrať Poprad. Za držanie hokejky je na dve minúty vylúčený Patrik Rogoň.
     
    42:35
    Popradčania trestuhodne stratili puk v strednom pásme, rozohrávku na Haščáka vypichol Erik Embrich, ktorý šiel sám na Vošvrdu, bekhendovým blafákom zrejme zasiahol hornú žrď!
     
    43:16
    Novozámčania skomplikovali ďalšiu rozohrávku Popradu, zásluhy na tom má najmä Števuliak, ktorý držal puk pár sekúnd za bránkou.
     
    43:38
    Z obranného pásma opäť zapracoval Števuliak, ktorý poslal puk preč cez celé klzisko a blíži sa závere popradskej presilovky.
     
    44:08
    Poprad dal gól!
    Kamzíci idú v zápase do vedenia. Livingston z rohu klziska posunul puk na modrú čiaru Dalhuisenovi, ktorý nahadzoval na bránku a JANNE TAVI šikovne tečoval pomedzi Lackovičove betóny. Tavi si pripisuje premiérový zásah v drese Popradu.
    Asistencie: Mike Dalhuisen, James Livingston.
     
    44:44
    Matúš Paločko vyrazil dopredu po ľavom krídle, nahadzoval to od mantinelu, no len nepresne za bránku.
     
    45:17
    Bjalončík mal problémy s potiahnutím puku od zadného mantinelu, bol dobre bránený a napokon aj stratil stabilitu medzi kruhmi.
     
    46:18
    Svitana s Drgoňom to zbytočne neponáhľali, zaviezli sa s pukom za bránku a čakajú na nových spoluhráčov.
     
    46:43
    Po Vandasovej prihrávke to z pravého kruhu skúšal Handlovský, jeho strela však bola zrazená do opačného rohu klziska.
     
    47:16
    Handlovský s Vandasom sa príliš poponáhľali, Brejčák bol v útočnom pásme výrazne neskôr a je to postavenie mimo hry.
     
    47:37
    Lackovič teraz zaváhal v rozohrávke, Tavi zachytil puk a posúval ho pred bránku Livingstonovi, ktorý to nedokázal poslať do odkrytej brány. Asi bol prekvapený, že z ničoho nič sa ocitol v šanci.
     
    48:50
    Brejčák čakal v rohu klziska na pohyb svojich spoluhráčov, napokon to posunul za pravý kruh Bjalončíkovi, ktorý to skúsil strelecky. Jeho ľahkú strelu Lackovič bezpečne zachytil do lapačky.
     
    49:30
    Nahodený puk od modrej čiary z hokejky Hudeca od Lackoviča mieril na ochrannú sieť, hra je prerušená.
     
    50:39
    Popradčania rozvinuli nový útok, Ulrych ešte stihol zachrániť útočné pásmo, ale potom puk preskočil cez plexisklo a hra je prerušená.
     
    51:28
    Hudecovu strelu od modrej čiary brankár Jakub Lackovič bezpečne zachytil do lapačky.
     
    51:46
    Bjalončíkovo nahodenie zo stredného pásma bolo po teči na ochrannej sieti a je z toho znovu prerušenie hry.
     
    52:15
    Nové Zámky sa momentálne len veľmi ťažko dostávajú von z obranného pásma, teraz Ordzovenský vystrelil puk na vlastnú striedačku.
     
    52:47
    Vandasovi nevyšli veľmi kľučky proti Feretovi pri mantineli v útočnom pásme, sám prišiel o puk.
     
    53:36
    Po dlhšom čase sme videli dianie na opačnej strane. Juraj Jurík dostal pred bránkou veľa priestor, mal skackavý puk, ktorý stihol trafiť a Vošvrda musel zasiahnuť.
     
    54:49
    Brejčákova rozohrávka s Dalhuisenom nebola veľmi presvedčivá, puk skončil v strednom pásme, ale potom opäť letel do obranného pásma kamzíkov.
     
    55:38
    Zagrapan sa odpútal od mantinelu, dostal sa medzi kruhy a odtiaľ sa snažil strelou prekvapiť Lackoviča. Novozámocký brankár odolal.
     
    56:57
    Dalhuisen riskantne rozohrával cez Obdržálka, ktorý sa hodil do prihrávka, no našťastie pre domácich, puk skončil na hokejke Brejčáka.
     
    57:19
    V závere tretej tretiny majú Zámčania ideálnu možnosť na vyrovnanie. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva Daniel Brejčák.
     
    57:19
    Oddychový čas si berie tréner Nových Zámkov Martin Hrnčár.
     
    57:19
    Brankár Lackovič zatiaľ ostáva v bráne, vhadzuje sa pred Vošvrdom.
     
    57:51
    Handlovský zachytil pri zadnom mantineli nahodený puk a poslal ho preč z pásma.
     
    58:28
    Haščák teraz takmer vzal puk Västilemu a získal sekundy pre svoj tím.
     
    58:49
    Peter Bjalončík vybojoval puk v obrannom pásme a vyrútil sa do rýchleho úniku. Skúšal to blafákom na bekhend, Lackovič pohotovo nastavil ľavý betón.
     
    59:18
    Lackovič je už na striedačke, posledné sekundy pre Nové Zámky.
     
    59:33
    Adam Drgoň vyhodil puk preč cez všetky čiary, je to zakázané uvoľnenie Popradu a tréner Mikula si berie oddychový čas.
     
    59:33
    Lackovič ostáva na striedačke, vhadzuje sa pred Vošvrdom.
     
    59:48
    Puk sa ocitol pred bránkoviskom po Obdržálkovej strele, potom ho získal Bjalončík, ktorý to chcel zakončiť priamou strelou, no bránu netrafil.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine sme videli jeden gól, o veľmi vydretom víťazstve Popradu rozhodol v 45. minúte Tavi. Poprad získal tri body, ale nebol to z pohľadu kamzíkov veľmi presvedčivý výkon, Zámky rozhodne odohrali dobrý zápas. (20:20:10)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 35. Svitana (Preisinger, Haščák), 45. Tavi (Dalhuisen, Livingston) – 28. Okoličány (Števuliak, Drtina)


    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Ulrych, Drgoň, Dalhuisen, Brejčák, Repe, Hudec, Česánek – Svitana, Skokan, Haščák – Vandas, Preisinger, Handlovský – Tavi, Zagrapan, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Hajnik
    HC MIKRON Nové Zámky: Lackovič (Kiviaho) – Hain, Holenda, Fereta, Västilä, Drtina, Ordzovenský, Mikuš, Roman – Bajtek, Seppänen, Obdržálek – Števuliak, Holovič, Okoličány – Rogoň, Embrich, Zahradník – Giľák, Ondrušek, Jurík

    Rozhodca: Adamec, D. Konc st. – D. Konc ml., Jurčiak