Zenit – Dortmund 1:2 (kon.) | Lazio – Brugge 2:2 (kon.) | Chelsea – FK Krasnodar 1:1 (kon.)
Rennes – Sevilla 1:3 (kon.) | Barcelona – Juventus 0:3 (kon.) | D.Kyjev – Ferencvároš 1:0 (kon.)
Lipsko – Manchester United 3:2 (kon.)
koniec
FC Barcelona
0:3 (0:2)
Juventus Turín
Utorok 08.12.2020, 21:00 • Camp Nou (Barcelona) • Liga majstrov • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:02:35)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 57 % : 43 %.
    Strely na bránu: 7:4.
    Strely mimo: 8:3.
    Rohy: 5:1.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 10:15.
     
    Barcelona síce mala väčšinu druhého polčasu územnú prevahu a tlak a bola strelecky výrazne aktívnejšia, i tak však prehrala rozdielom triedy a ešte aj prišla o prvé miesto v skupine. Dobrý vstup domácich do druhého dejstva skazil rukou vo vlastnej šestnástke Lenglet a i druhú penaltu Juventusu v zápase premenil Cristiano Ronaldo. Domáci sa potom vrhli do útoku a hlavne Messi ostreľoval Buffonovu bránu zo všetkých možných streleckých pozícií, dnes sa však jemu ani jeho tímu strelecky vôbec nedarilo a gól jednoducho streliť nedokázali. Záver už si hostia postrážili a po výhre o tri góly sa stali víťazmi skupiny G Ligy majstrov. Barcelona pôjde do osemfinále Ligy majstrov z druhého miesta tejto skupiny.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Prihrávku na Braithwaitea zrazil Sandro, ktorý loptu pred striedajúcim domácim útočníkom i odkopol. V strede poľa sa však guľatý nezmysel vrátil k domácim, ktorí sa prakticky okamžite vracajú k šestnástke Juventusu.
     
    90+2
    Domáci sa snažia vytvoriť si aspoň záverečný tlak. Obraz hry, ktorý sme sledovali väčšinu druhého polčasu, tak sledujeme i teraz a Barcelona núti hostí zacúvať až k ich pokutovému územiu.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Cristiano Ronaldo, prichádza Federico Chiesa.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Čakať sa však asi nechcelo Lionelovi Messimu, ktorý si loptu potiahol pred polkruh pred šestnástkou hostí a vystrelil k pravej tyči. Jeho tečovanú strelu znovu zneškodnil gólman hostí Buffon.
     
    89
    Juventus chcel podržať loptu na svojich kopačkách v strede poľa, dlho sa mu to ale nepodarilo a domáci ju znovu získali. Barcelona tak opäť prechádza do postupného útoku.
     
    88
    Messi zaviezol loptu po pravom krídle do šestnástky Juventusu a posunul ju do druhej vlny do streleckej pozície na Griezmanna. Ten vystrelil z prvej nad Buffonovu bránu.
     
    87
    Braithwaite predĺžil hlavou nákop brankára ter Stegena za seba na Griezmanna, ktorý však vybiehal z ofsajdovej pozície.
     
    85
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Álvaro Morata, prichádza Paulo Dybala.
     
    85
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Juan Cuadrado, prichádza Federico Bernardeschi.
    84. Lionel Messi (BAR)
     
    84
    Messi dnes veľmi chce dať gól, nedarí sa mu však a nedarí sa ani Barcelone. Jeho ďalšia technická strela spred šestnástky tesne minula pravú tyč Buffonovej brány.
     
    83
    Katalánci sa museli zatiahnuť na vlastnú polovicu a odtiaľ s veľkými problémami dokázali rozohrať svoj ďalší útok. Messi strelou z hranice šestnástky následne opäť trafil obrancu Juventusu.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ronald Araújo, prichádza Oscar Mingueza.
     
    80
    Puig pekným nákopom na pravé krídlo našiel de Jonga, ktorý loptu posunul do stredu poľa na Pjanića. Ten technickou strelou minul Buffonovu bránu.

    Michal Sadlek

    Góly: 13. Ronaldo (pen.), 20. McKennie, 52. Ronaldo (pen.)

    Karty:   27. Alba (BAR), 31. Lenglet (BAR), 60. Umtiti (BAR), 78. Firpo (BAR) – 29. Ramsey (JUV), 54. Morata (JUV), 69. Danilo (JUV)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:15.
    FC Barcelona: ter Stegen – Dest, R. Araújo (82. Mingueza), Lenglet (55. Umtiti), Alba (55. Firpo) – Pjanić, F. de Jong – Trincão (46. Braithwaite), Messi (C), Pedri (66. Puig) – Griezmann.
    Náhradníci: Peña, Neto – Aleñá, Braithwaite, Puig, Umtiti, Mingueza, Firpo, Fernandes, de la Fuente, Coutinho, S. Busquets.

    Juventus Turín: Buffon – Danilo, Bonucci (C), de Ligt – J. Cuadrado (85. Bernardeschi), McKennie, Arthur (71. Bentancur), Ramsey (71. Rabiot), Sandro – Morata (85. Dybala), Ronaldo (90+2. Chiesa).
    Náhradníci: Szczęsny, Pinsoglio – Bernardeschi, Bentancur, Rabiot, Portanova, Kulusevski, Chiesa, Frabotta, Dybala, Dragusin, Da Graca.

    Rozhodca: Stieler – Pickel, Gittelmann (GER)