Púchov – Trebišov 1:0 (kon.) | KFC Komárno – Skalica 0:0 (kon.) | Košice – Poprad 0:1 (kon.)
koniec
FC Košice
0:1 (0:1)
FK Poprad
Sobota 05.12.2020, 12:30 • Štadión Janigová • MONACObet liga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC Košice a FK Poprad. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 12:30.

    Po dlhšej pauze sa do zápasového kolotoča vrátila aj 2. liga. Túto sobotu sa odohrajú tri zápasy a všetky so začiatkom o 12:30. Veľkým lákadlom bude určite atraktívne východniarske derby, 15. kolo je zároveň posledné v tomto kalendárnom roku.

    FC Košice
    Domáci celok má momentálne na svojom konte 23 bodov a kvôli horšiemu skóre sa nachádza na piatom mieste. Minulú sobotu Košice zdolali doma tabuľkového suseda z Podbrezovej, ale v týždni domáci nestačili na rezervné mužstvo Žiliny, ktorému podľahli 2:1.

    FK Poprad
    Hostia zažívajú priam katastrofálnu sezónu. Po rozhodnutí zväzu je Popradu odrátaných 6 bodov a s nulou sa tak nachádzajú na samom dne tabuľky. Minulú sobotu si Poprad pripísal druhé víťazstvo v sezóne a to na pôde Púchova 2:1, ale tieto body mu sú odrátané.

    Hovorí sa, že derby nemá favorita. Vzhľadom na spomenuté tabuľkové postavenie a situaciu v hosťujúcom celku sú však favoritom tohto zápasu Košice. Sledujte náš online prenos!
     
    Prajem príjemné sobotné popoludnie! Dnes je na programe 15. kolo našej 2. futbalovej ligy a uvidíme zaujímavé východnairske derby medzi Košicami a Popradom. Favoritom je domáci celok, ale verme, že uvidíme kvalitný zápas a ako sa hovorí, derby nemá favorita. Oba celky sú už s rozhodcami zápasu prítomné na umelej tráve v Janigovej, čoksoro sa tak prvý polčas začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hlavný rozhodca Tomáš Marsal odštartoval prvý polčas derby zápasu, výkop patril domácim, ktorí nastupujú v žltých dresoch, hostia v modrých.
     
    2
    Košice sa ihneď pokúsili o svoj prvý útočný výpad, ale pred šestnástkou súpera loptu stratili. Následný rýchly brejk Popradu sa skončil faulom.
     
    3
    Tečovaný pokus spoza pokutového územia putoval len priamo do rukavíc popradského brankára. Košice sa tak sťahujú späť na svoju polovicu ihriska.
     
    4
    O prechod na útočnú polovicu sa už snaží Poprad, ale ďalej ako po stred ihriska sa nedostáva. Košice si teraz pomohli faulom, lopta zostáva na hosťujúcich kopačkách.
     
    5
    Zakrátko však už sledujeme kombináciu futbalistov v žltých dresoch, domáci sa snažia o postupný prechod na polovicu svojho dnešného súpera.
     
    6
    Košice sa už usadili na polovici súpera, momentálne hľadajú recept na prekonanie súperovej defenzívy. Domáci sú dnes favoritom zápasu.
     
    7
    Sabol dlho váhal čo s loptou až ju napokon po nepresnej prihrávke stratil. Poprad sa rýchlo presúva smerom dopredu, domáci musia späť do obrany.
     
    8
    Domáci kapitán Pavúk zastavil rýchlo rodiaci sa útok hostí, Poprad ešte získava autové vhadzovanie na útočnej polovici.
     
    9
    Brankár Giertl si zbehol po loptu, s tečovaným pokusom však nemal najmenšie problémy a loptu už stihol rozohrať na svojich spoluhráčov v poli.
     
    10
    Hra sa už znova otáča na druhú stranu, pri lopte sú Košice a snažia sa vymslieť nejakú peknú a zaujímavú útočnú akciu.
     
    11
    Po skrumáži v pokutovom území Popradu končí lopta na brvne hosťujúcej brány! Futbalisti Popradu tak mali teraz šťastie, veľa nechybalo a mohol sa zrodiť úvodný presný zásah!
     
    12
    Zakrátko Košice pokračovali v útočnom ťažení, k lopte sa dostal Sabol, ale z vnútra pokutového územia ju poslal len priamo do rukavíc popradského brankára, ktorý si pripisuje ľahký zákrok.
     
    13
    V posledných chvíľach sledujeme veľmú aktívnu hru domáceho celku, ktoý už aj viacej hrozí v tesnej blízkosti súperovej brány. Poprad sa tak musí mať v defenzíve na pozore.
     
    14
    Sledovali sme prvý rohový kop v tomto zápase a mali ho Košice. Napokon prišlo aj k zakončeniu, ale nepresná hlavička smerovala len mimo popradskej brány.
     
    15
    Štvrťhodina z tohto derby je už minulosoťu, zatiaľ čakáme na otvárací zásah. Košice postupne prebrali iniciatívu hry a snažia sa tlačiť na súpera.
     
    16
    Domáci celok nebezpečne kombinoval pred pokutovým územím súpera, ale napokon sa k žiadnej strele nedostal a nasledovať bude odkop od popradskej brány.
     
    17
    Na obraze hry sa nám nič nemení, častejšie je lopta na kopačkách domáceho tímu, ale žiadne zaujímavé momenty to neprináša.
     
    18
    Košice zahrávali svoj druhý rohový kop v tomto zápase. Pavúkov center doputoval len na hlavu hosťujúceho hráča a Poprad dostáva loptu do bepečia.
     
    19
    Poprad založil rýchly protiútok, ale v rozhodujúcej chvíli prišla len nepresná prihrávka do pokutového územia, ktorá sa stala ľahko korisťou domácej defenzívy.
     
    20
    Rýchly brejk sme potom sledovali aj na druhej strane, spoza pokutového územia to vyskúšal Sabol, ale mieril tesne nad popradskú bránu.
     
    21
    Hra sa už postupne vyrovnáva a teraz sme sledovali ďalší útok zo strany Popradu. Obe defenzívy však pracujú úspešne a tak sú brankári bez práce.
     
    22
    Jakúbek sa previnil faulom a dostal od hlavného rozhodcu výrazné napomenutie. Poprad je tak momentálne pri lopte a snaží sa o postupný prechod na útočnú polovicu.
     
    23
    Dostávame sa do druhej polovice úvodného dejstva. Stále je to bez gólov na oboch stranách, zatiaľ najväčšiu šancu mali Košice, ale hostí zachránila konštrukcia brány.
     
    24
    Poprad zahrával svoj prvý rohový kop v tomto zápase. Nevydarený center od rohovej zástavky putoval za postranú čiaru a nasledovať bude odkop od Giertlovej brány.
     
    25
    Útočný faul domáceho tímu, v krátkom slede sa lopta vracia späť na popradské kopačky.
     
    26
    Aktívny Sabol sa prebíjal do pokutového územia hostí, ale napokon bol pri lopte ako prvý popradský brankár a tak sme žiadnu šancu Košíc nevideli.
     
    27
    Košice rozbiehajú kombináciu pred pokutovým územím súpera, Poprad sa snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    28
    Pokus o rýchly brejk hosťom nevyšiel, znova už sledujeme aktivitu domácich futbalistov.
     
    29
    Domáci Sabol bol až príliš agresívny pri napádaní súperovej rozohrávky a po faule zostáva Poprad pri lopte aj naďalej.
     
    30
    Polhodina z tohto východniarskeho derby je už minulosťou. Stále čakáme na úvodný presný zásah, väčšia aktivita je na strane domáceho tímu.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Andrić (FK Poprad).
     
    32
    Košice znova kombinujú na útočnej polovici, ale márne hľadajú recept na prekonanie súperovej defenzívy. Uvidíme, či sa presného zásahu dočkáme ešte v prvom polčase.
     
    33
    Ďalší útočný faul zo strany domáceho tímu, k lopte sa dostáva Poprad a ten sa momentálne nikam neponáhľa.
     
    34
    Domáci zahrávali priamy kop z dobrej pozície, prudký center pred bránu musel vyboxovať popradský brankár do bezpečia.
     
    35
    Hra sa teraz musela na malú chvíľu prerušiť, pretože jeden z hráčov hostí zostal ležať na trávniku. Po krátkom ošetrení je už späť na nohách.
     
    36
    Pomaly sa dostávame do záverečnej časti úvodného dejstva. Momentálne nevidíme žiadne zaujímavé situácie ani na jednej strane.
     
    37
    Poprad dal gól!
    Je tu otvárací gól tohto stretnutia, krátko pred koncom prvého polčasu idú do vedenia prekvapivo hostia! Košice nedokázali ubrániť rýchly brejk a tak inkasujú v tomto zápase ako prvé, úspešne sa presadil ALEM PLAKALO – 0:1!
     
    38
    Predsa len ešte nejaký ten čas do konca prvého polčasu zostáva, takže Košice majú šancu vyrovnať ešte pred prestávkou.
     
    39
    Ale hosťujúci Poprad je pri chuti a po zásahu domácej defenzívy budú hostia zahrávať rohový kop.
     
    40
    Poprad po rohovom kope aj naďalej kombinoval na útočnej polovici, Giertl si pripisuje ľahký zákrok po zakončení spoza pokutového územia.
     
    41
    Necelých päť minút zostáva do konca prvého polčasu. Hostia po góle výrazne ožili a domáci budú mať ešte zrejme v tomto zápase poriadne komplikácie.
     
    42
    Domáci Kuc poslal dlhý center do pokutového územia, lopta napokon opustila hraciu plochu a nasledovať bude odkop od popradskej brány.
     
    43
    Hostia sú momentálne pri lopte a nemajú sa kam ponáhľať. Už chcú záver prvého polčasu dohrať v pokoji.
     
    44
    Keresteš sa pretlačil s loptou až do hosťujúceho pokutového územia, ale tam sa mu už úspešne zakončiť nepodarilo.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa naplnil, zrejme ešte hlavný rozhodca Marsal nechá prvý polčas určitú chvílu plynúť ďalej.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo východniarskeho derby je už minulosťou. Košice ako favorit zápasu hrali veľmi aktívne, svoju najväčšiu šancu však nevyužili, keď hostí zachránilo brvno. Naopak, Poprad svoju šancu po rýchlom brejku na gól zúžitkoval a tak po prvom polčase prekvapivo vyhráva 1:0.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 13:30.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas východniarskeho derby je už v plnom prúde, výkop mal Poprad. Domáci sa však rýchlo dostávajú k lopte a kombinujú na polovici súpera.
     
    47
    Hra sa hneď v úvode druhého polčasu musela prerušiť.Domáci Sabol poslal tvrdo k zemi súperovho hráča a ten musí byť ošetrený.
     
    48
    No s futbalistom Popradu to nevyzerá najlepšie. Stále je ošetrovaný a zrejme bude musieť tréner hostí siahnúť k vynútenej výmene.
     
    49
    Po krátkom prerušení hry sa už pokračuje ďalej, napokon k striedaniu nedošlo.
     
    50
    Poprad zahrával priamy kop zo zaujímavej pozície. Center od Hurného však nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov v pokutovom území.
     
    51
    Košice už rýchlo otáčajú hru na druhú stranu a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť. Domáci sú momentálne v pozícii, keď musia doťahovať náskok súpera.
     
    52
    Útočným faulom končí toto ťaženie domáceho tímu. Pri lopte je Poprad a ten sa naopak nemá kam ponáhľať.
     
    53
    Hosťujúci Arthur ťahal rýchly brejk Popradu, ale loptu napokon neudržal a znova sledujeme útočné ťaženie Košíc.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Kis (FC Košice).
     
    55
    Domáci Kis poslal prízemný center do pokutového územia hostí, ale Turik nedokázal ideálne zakončiť. Tlak Košíc však môže pokračovať ďalej.
     
    56
    Košice zahrávali rohový kop, po ktorom vznikla pred bránou hostí poriadna skrumáž, ale zakončenie Sabola z voleja smerovalo mimo bránu.
     
    57
    Poprad bol ešte následne pod tlakom, ale ustál ho a Pohoryliak bude rozohrávať loptu po nepresnom zakončení súpera od svojej brány.
     
    59
    Hra sa musela znova prerušiť a to sa domácim nepáči. Jeden z hostí zostáva ležať pred popradskou bránou a znova tak prebehne ošetrovanie.
     
    60
    Po krátkom ošetrení už hra môže pokračovať ďalej, nepresný center preletel pokutovým územím Popradu a je tu odkop od hosťujúcej brány.
     
    61
    Hodina z tohto východniarskeho derby je už minulosťou. Poprad aj naďalej vyhráva najtesnejším možným rozdielom po góle Plakala.
     
    62
    Aj druhý polčas je zatiaľ podobný tomu prvému. Košice držia loptu na kopačkách, ale nedarí sa im vyprodukovať presné zakonenčenie na súperovu bránu.
     
    63
    Poprad sa presúva s loptou na útočnú polovicu a snaží sa tam udržať čo najdlhšie.
     
    64
    Už sa Košice postupne presúvajú na útočnú polovicu, ale dnes márne hľadajú recept na prekonanie súperovej defenzívy.
     
    65
    Domáci futbalista Kiš poslal v pokutovom území do šance Košudu, ale brankár Pohoryliak včas vyštartoval zo svojej brány a napokon bol pri lopte ako prvý a schoval ju do svojich rukavíc!
     
    66
    Košice stále pokračujú v tlaku, ale po nepresnom zakončení bude nasledovať len odkop od Pohoryliakovej brány.
     
    67
    Poprad sa úspešne bráni v druhom polčase a pokračuje v zodpovednom defenzívnom výkone. Dnes to teda na gólové hody v derby zápase nevyzerá.
     
    68
    Ani rohový kop domácich k zemene skóre neviedol, Poprad sa však aj naďalej pod tlakom musí brániť.
     
    69
    Brankár Pohoryliak si berie loptu do svojich rukavíc, ani z tohto centru nezapršalo.
     
    70
    Trápenie domácich futbalistov pokračuje ďalej. Stále to vyzerá, že sa im doma bodovať nepodarí, ale ešte majú pomerne dosť času k dispozícii.
     
    71
    V strede poľa prichádza faul domácich a k lopte sa dostáva Poprad. Hostia sa nemajú kam ponáhľať a momentálne pohodlne kombinujú.
     
    72
    Poprad sa presunul na útočnú polovicu a po faule bude zahrávať priamy kop z dobrej pozície.
     
    73
    K rozohrávke priameho kopu sa postavil Andrić, ale najprv trafil len obraný múr a z dorážky prestrelil Giertlovu bránu.
     
    74
    Čas sa však už postupne začne domácim krátiť, Košice ako favorit prehrávajú. Poprad zatiaľ siaha na druhé víťazstvo v rade.
     
    75
    Hosťujúca defenzíva odvrátila nebezpečný center, ale tlak Košíc môže pokračovať ďalej.
     
    76
    Spoza pokutového územia to vyskúšal po rýchlom brejku hosťujúci Arthur, ale loptu poslal priamo do Giertlovich rukavíc.
     
    77
    Útočný výpad nebol potom úspešný ani na druhej strane a nasledovať bude odkop od Pohoryliakovej brány. Popradský brankár si stále drží čisté konto.
     
    78
    Vyzeralo to na rýchly brejk Popradu, ale domáci ho zastavili faulom a tak hostia zostávajú pri lopte. S rozohrávkou sa nikam neponáhľajú.
     
    79
    Poprad operuje s loptou na polovici súpera a všetko zatiaľ pre hostí vyzerá nádejne. Ultras Košíc, ktorý je za pltom, ktorý ohraničuje hraciu plochu sa snaží svojich povzbudzovať ďalej.
     
    80
    Necelých desať minút zostáva do konca druhého polčasu. Košice ako favorit tohto derby prehrávajú 0:1, podarí sa im aspoň vyrovnať?
     
    81
    Hostia však stále nemajú víťazstvo vo vrecku, domáci sú veľmi aktívny, Poprad ale prišiel dnes do Košíc výborne pripravený po defenzívnej stránke.
     
    82
    Ďalšie nepresné zakončenie domácich a je tu odkop od popradskej brány.
     
    83
    Práve nepresná koncovka dnes domácich zradila už viackrát. No uvidíme, čo záver druhého polčasu ešte ponúkne.
     
    84
    Času však už nezostáva veľa, Poprad sa pomaly približuje k víťazstvu.
     
    85
    Sledujeme obraz hry, ktorý bude už zrejme typickým do konca zápasu. Domáci sú pri lopte a hostia sa bránia so všetkým čo majú.
     
    86
    Nedovolený zákrok zo strany hostí, Košice získavajú priamy kop z veľmi dobrej pozície.
     
    87
    Centrovaná lopta do pokutového územia sa však stala ľahkou korisťou pre hosťujúcu defenzívu.
     
    88
    Sledovali sme rýchly útočný výpad Popradu a nasledovať bude rohový kop. Košice avizujú, aby ho hostia rozohrali čo najrýchlejšie.
     
    89
    Rohový kop nič zaujímavého neponúkol, Košice na nič nečakajú a rýchlo sa presúvajú na útočnú polovicu.
     
    90
    Riadny hrací čas tohto derby zápasu sa už naplnil. Plynie nám nadstavený čas, Poprad je veľmi blízko k víťazstvu.
     
    90+1
    Faul zo strany hostí a Košice získavajú priamy kop z hranice pokutového územia. To už môže byť posledná šanca na vyrovnanie.
     
    90+2
    Priame zakončenie putuje vysoko nad bránu Pohoryliaka a to je už z tohto zápasu všetko!
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase napokon žiadny gól nepadol. Košice dnes mali veľké trápenei v koncovke a domácim nepomohlo ani časté držanie lopty. Poprad zúžitkoval svoju jedinú šancu na gól a zásluhou Plakala si domov odváža víťazstvo.

    Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty! (14:19:17)

    Miroslav Revaj

    Góly: 37. Plakalo

    Karty:   54. Kis (VSS) – 31. Andrić (PPD)


    FC Košice: Giertl – Elexa, Kis, Gáll, Jakúbek, Pavúk (C), Kuc, Novák, Kerestéš, Sabol, Turik
    Náhradníci: Kira – Borok, Matta, Ristovski, Košuda, Tišťan, Liener

    FK Poprad: Pohoryliak – Seb. Jurčišin, Kuc, Andrić, Kočik, Grešák, Luterán, Sven Jurčišin, Hurný, Arthur, Plakalo
    Náhradníci: Malec – Dominik Maliňák, Dávid Maliňák, Šoltistik, Rumanský, Kenroy, Ri. Šesták

    Rozhodca: Tomáš Marsal – Michal Budáč, Denis Poruban – Tomáš Kolofík