Spezia – Lazio 1:2 (kon.) | Juventus – Turín 2:1 (kon.) | Inter – Bologna 3:1 (kon.)
koniec
Spezia Calcio
1:2 (0:2)
Lazio Rím
cz Sobota 05.12.2020, 15:00 • Stadion: Stadio Alberto Picco (La Spezia) • Talianska Seria A • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lazia Řím, které svého soupeře porazilo výsledkem 2:1. Druhý poločas byl znovu v režii domácích, kteří ovšem neustále naráželi na pozornou obranu soupeře. O moment překvapení se ovšem postaral forvard Nzola, kterému se po necelé hodině hry povedlo snížit na rozdíl jediné branky. Nováček soutěže měl na případné vyrovnání ještě celkem dost času, nicméně zkušenější soupeř si své jednobrankové vedení dokázal pohlídat až do konečného hvizdu. Lazio se sice v nastaveném čase radovalo ze tří branky, ta ovšem kvůli ofsajdu neplatila. (16:55:03)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:9.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Neuznaná branka hostů - ofsajd.
     
    90+3
    Římané se sice radovali ze třetí branky, nicméně ta nakonec neplatí. Pereira se v době nahrávky nacházel v ofsajdu, domácí tak ještě mají šanci.
     
    90+2
    Reina si dával se svým odkopem od branky poměrně dost načas, nakonec mu to u sudího pošlo. Římané se přesto na útočné polovině moc dlouho nezdrželi.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Nahuel Estevez, přichází Roberto Piccoli.
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Mbala N'Zola, přichází Giuseppe Mastinu.
     
    89
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Luiz Felipe, přichází Wesley Hoedt.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Lazio se začíná dostávat pod velký tlak. Ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Práce pro španělského brankáře. Na pravé straně se dokázal uvolnit Agudelo, který měl hodně času na nahrávku do malého vápna, kde našel pouze Reinu.
     
    87
    Pereira se pouštěl do protiútoku, jenomže neměl dostatečnou podporu od svých spoluhráčů. S. S. Lazio se tak dostalo ke své šestnáctce, což mu vyhovuje.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Jean-Daniel Akpa-Akpro (S. S. Lazio).
     
    83
    Na pravém křídle si o nahrávku řekl domácí Ferrer, který sice spadl na zem, nicméně on sám si pomohl faulem. Spezia se hodně diví, dost možná to bude za kartu.
     
    82
    Útočným faulem se navíc před malým momentem prezentoval domácí Agudelo, čehož si všiml také hlavní sudí tohoto zápasu. Rozehrávat bude znovu Reina.
     
    82
    Třetí karetní výstraha pro domácí celek, tentokráte sudí udělil kartu Riccimu.
     
    81
    Reina se po zisku míče rozhodl pro dalekonosný odkop na opačnou stranu, kde se v hlavičkovém souboji nedokázal prosadit Caicedo. Domácí se ženou vpřed.
     
    80
    Obrovské problémy měl před malým momentem Acerbi, kterého neúnavně napadal střelec kontaktní branky Nzola, jenž se málem dostal k nebezpečné střele.
     
    79
    Avšak ani z toho mráčku nezapršelo. Poté svým spoluhráčům zkoušel vypomoct také brankář Provedel, který odkopával až k opačnému pokutovému území.
     
    78
    Gyasi sklepl míč do tandemu na Deiolu, který se z levé strany pokoušel o centr. Ten mu ovšem srazil bránící Radu, od kterého šel balón na další rohový kop.
     
    77
    Náramné přenesení hry obstaral domácí Agudelo, který si u autové lajně všiml zcela osamoceného Ferrera. Druhý jmenovaný se přesto s míčem vracel.
     
    76
    Hlavní sudí ještě celou situaci projednával s videorozhodčím, který mu dal za pravdu. O ofsajd se skutečně jednalo, navíc to byl už pátý ofsajd tohoto zápasu.
     
    75
    Středem hrací plochy si to namířil hostující Pereira, kterému se nakonec povedlo vysunout Caiceda. Druhý jmenovaný se ovšem nacházel v ofajdu, branka neplatí.
     
    74
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Lucas Leiva, přichází Gonzalo Escalante.
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Sergej Milinković-Savić, přichází Marco Parolo.
     
    74
    Za dalekonosným pasem se pokoušel vydat domácí Nzola, jenomže současně s ním vystartoval ze své branky také Reina, který raději z jedničky odkopával.
     
    73
    Na dlouhou nohu to měl domácí obránce Ferrer, kterému se přesto povedlo udržet míč na vymezeném prostoru. Navíc velice přesně hledal kopačku Esteveze.
     
    72
    Rohového kopu se také v tomto případě ujal domácí Ricci, který stáčel míč směrem od branky. Z druhé vlny se navíc k míči dostal Deiola, který pálil nad břevno.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná dvacetiminutovka, ještě by to mohlo být hodně zajímavé. Spezia si při dalším ofenzivním výpadu vybojovala roh.
     
    67
    Navíc se krátce po rozehrávce dostal na opačnou polovinu domácí Agudelo, který ovšem nepřesně spolupracoval s Ferrerem, jenž se dokázal včas vrátit.
     
    66
    Římané tak budou muset přeřadit na jiný stupeň aktivity, tento jim moc nevyšel. Spezia stále musí vstřelit minimálně jednu branku, na což má hodně času.
     
    65
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Giulio Maggiore, přichází Alessandro Deiola.
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Diego Farias, přichází Kevin Agudelo.
    64. Mbala N'ZOLA - 1:2
     
    64
    Spezia právě vstřelila branku!
    Zničehonic se domácí celek dostává zpět do hry o body! Za soupeřovu obranu si totiž naběhl křídelník MBALA N'ZOLA, který se poté v pokutovém území manévrem dostal kolem protihráče, načež mu dokonale vyšla střela ke vzdálenější konstrukci. I velezkušený Reina byl nyní naprosto bez šance!
     
    63
    ASD Spezia si vybojovala svůj čtvrtý rohový kop, tentokráte z pravé strany. I v tomto případě se povedlo odvrátit soupeři, který navíc založil rychlý protiútok.
     
    62
    U středového kruhu si sice důrazně, ale v rámci pravidel počínal hostující Acerbi. Tomu se povedlo odehrát míč do bezpečí, kde číhala smečka protihráčů.
     
    61
    Lazio se znovu poměrně jednoduše dostalo na útočnou polovinu, kde jsme ovšem sledovali další nepřesnou nahrávku, se kterou si dokázal poradit Estevez.
     
    60
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Luis Alberto, přichází Jean-Daniel Akpa-Akpro.
     
    59
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Ciro Immobile, přichází Felipe Caicedo.
     
    58
    Kousek od pokutového území byl v ofsajdovém postavení zachycen domácí Nzola, který tak nemohl pokračovat. Následně si pro změnu faulem pomohl Pereira.
     
    57
    Snadná práce pro velezkušeného Reinu, který v poklidu sebral volný předmět. Následovala rozehrávka na druhou stranu, kde si naskakoval Milinković-Savić.
     
    56
    Na opačné straně si brankář Provedel troufl na přenesení hry na pravou stranu, kde měl příliš málo času Marchizza, který to ale stihl před dotírajícím soupeřem.
     
    55
    Reina si troufl na poměrně riskantní rozehrávku, při které volil nahrávku mezi dvojici protihráčů. Přesto přesně našel Lucase Leivu, který ale našel protihráče.
     
    54
    Rohového kopu z levé strany se nakonec ujal Ricci, který to zkoušel centrem na přední tyč. Nejvýše do vzduchu se vyškrábal Acerbi, který osvobodil Lazio.
     
    53
    Domácí Farias sice dokázal obejít vyběhnuvšího brankáře Reinu, nicméně na jeho předávku do malého vápna číhal hostující Felipe, od kterého šel míč na roh.
     
    52
    Úvod druhého poločasu zatím nepřináší žádné ofenzivní nájezdy. Domácí se pokoušeli přenést hru do volného prostoru, záložník Ricci ovšem nenašel Marchizzu.
     
    51
    Hlavní sudí musel na malý moment přerušit hru, jeden z hostujících hráčů měl menší zdravotní problémy. Po krátkém přerušení se znovu pokračuje ve hře.
     
    50
    Domácí brankář raději na jistotu rozehrál zpět do strany, kde ovšem jeho celek přišel o míč. Naopak se k němu dostal Alberto, který nepřesně hledal Immobileho.
     
    49
    Spezia poté rozjela poměrně pomalou kombinaci na vlastní obranné polovině. Do se ní zapojila celá obrana, načež to Marchizza zkoušel i na brankáře Provedela.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu musel ve svém pokutovém území zasahovat domácí Chabot, který sice odhlavičkoval, přesto našel nohu protihráče.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Simone Bastoni, přichází Riccardo Marchizza.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, do kterého lépe vstoupil domácí celek, který si hned v úvodu připravil vyloženou šanci, jenž skončila pouze na tyči. Lazio se probralo první nebezpečnou akcí, která navíc skončila přesně za brankářem Provedelem. Nadcházející minuty znovu patřily domácímu celku, který znovu orazítkoval tyč, což mělo fatální následky. Soupeř se totiž prosadil i ze své druhé výraznější šance, tentokráte to fantastickým způsobem provedl Milinković-Savić, který zužitkoval přímý kop. Spezia tak bude muset zlepšit efektivitu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Hostující obrana dokázala odvrátit i další prudký centr. Při tom dalším zkoušel hlavičkou Nzola, brankář Reina si ovšem poradil také s lehkou tečí forvard Gyasiho.
     
    42
    Lazio se po delší době dostalo k opačnému pokutovému území, kde se pokoušel o centr z pravé strany. Ten z pokutového území ovšem odehrál Chabot.
     
    40
    V krátkém časovém sledu další standardní situace pro domácí. Přímo na branku soupeře to zkoušel napálit Ricci, jehož střelecký pokus skončil v rukavicích Reiny.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Rozehrávka putovala po zemi do strany na domácí Ferrera, který měl sice hodně prostoru na centr pravou nohou, ten ovšem doputoval do rukavic brankáře.
     
    37
    Nyní bude mít k dispozici volný kop také nováček soutěže. Vracející se Felipe možná trochu zbytečně sáhl k faulu, standardní situace je zhruba ze třiceti metrů.
     
    36
    Do hlavičkového souboje se posléze dostával domácí Gyasi, který proti Raduovi vybojoval autové vhazování. Spezia ovšem ani tentokráte daleko nedošla.
     
    35
    Spezia to bude mít po zbytek zápasu velice složité, prohrává totiž o dvě branky. Přitom soupeř nehraje nikterak skvěle, pouze využívá své vyložené šance.
    33. Sergej MILINKOVIĆ-SAVIĆ - 0:2
     
    33
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Fantasticky kopnutý přímý kop znamená dvoubrankové vedení pro Lazio! Římané si totiž vybojovali standardní situaci z velice dobré pozice. Rozehrávku si nakonec vzal na starost SERGEJ MILINKOVIĆ-SAVIĆ, jehož rána pravou nohou zapadla k levé tyči. Provedel to neudělal nejlépe, byl totiž v pohybu k opačné konstrukci.
     
    32
    Reina se znovu zapojil do rozehrávky, přičemž to také v tomto případě zkoušel nahrávkou na vedle stojícího Radua, který pro změnu odkopával míč vpřed.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Julian Chabot (ASD Spezia Calcio 2008).
     
    31
    Je za námi třetina utkání, které nám nabídlo jedinou branku. Lazio je tak stále ve vedení, domácí celek nebyl daleko od vyrovnání, nastřelil totiž pouze tyč.
     
    30
    Přesto to Alberto zkoušel nahrávkou mezi domácí obránce, kam si znovu nabíhal zatím nenápadně hrající Immobile, pro kterého byla přihrávka příliš prudká.
     
    29
    Na hranici pokutového území se pokoušel proskočit mezi dvojici protihráčů hostující Alberto, který si to nakonec rozmyslel a nahrával zpět na kopačku Marušiće.
     
    28
    Po nepřesné kombinaci domácího celku měl klid na rozehrávku obránce Acerbi. Lazio trpělivě kombinovalo, do rozehrávky se navíc zapojil také brankář Reina.
     
    27
    Římané se toho pokoušeli využít a ihned odkopli míč k případnému protiútoku. Ten ovšem vyřešil domácí brankář Provedel, jenž odkopával až do zámezí.
    26. Bastoni orazítkoval tyč.
     
    26
    Obrovská smůla pro domácí! V pokutovém území se jako první dostal k volnému míči Bastoni, který trefil pouze vzdálenější brankovou konstrukci.
     
    25
    Kdepak, dál prostě nepůjdeš. Tímto pravidlem se před malým momentem zřejmě řídil domácí obránce Bastoni, který u postranní lajny skolil na zem Lazzariho.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Simone Bastoni (ASD Spezia Calcio 2008).
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám nabídla jednu branku. Lazio totiž přečkalo úvodní nápor soupeře, navíc z první slušnější šance samo udeřilo.
     
    20
    Římané se marně dožadovali nedovoleného zákroku, na což málem doplatili. Se štěstím se do šestnáctky totiž dostal Gyasi, jehož zakončení putovalo vedle.
     
    19
    Navíc se do kombinace zapojil také velezkušený Reina, který si řekl o podporu od svých spoluhráčů. Po rychlé rozehrávce byl nedovoleně zastaven Leiva.
     
    18
    Krátce po rozehrávce jsme sledovali pas směřující k hostujícímu pokutovému území. Nzola měl k němu hodně daleko, klid na rozehrávku tak měl Acerbi.
     
    17
    Spezia to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá ještě hodně času, výsledek se tak může klidně otočit.
     
    16
    Rozehrávku volného kopu si nakonec vzal na starost Alberto, který to pochopitelně zkoušel centrem do malého vápna, kde ovšem zasahoval Maggiore.
    15. Ciro IMMOBILE - 0:1
     
    15
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Hned první vyložená šance hostujícího celku končí brankou! Obrana nováčka soutěž si vybrala slabší moment, neboť se nedokázala včas zformovat. Navíc se čistým způsobem nechal obrat o míč Maggiore, což vedlo ke kolmici směrem na naběhnuvšího CIRA IMMOBILEHO. Hostující forvard to udělal znamenitě, vypálil po zemi mimo dosah Provedela.
     
    15
    V souboji jeden na jednoho to s agresivitou přehnal domácí Bastoni, který zcela evidentně zatáhl za dres Lazzariho. Spezia se bude bránit první standardce.
     
    14
    Poprvé se do akce dostal také pomezní sudí, jenž si všiml ofsajdového postavení hostů. V něm se nacházel Marušić, což potvrdil také opakovaný záběr.
     
    13
    Tentokráte míč plachtil k pravé autové lajně, kde se ve vzdušném souboji dokázal prosadit hostující Marušić. Římané si ovšem poradili i s dalším výpadem.
     
    12
    Spezia měla klid na rozehrávku, navíc poměrně dlouho pracovala na vlastní obranné polovině, načež se Eztevezovi povedlo přesně přenést hru na Bastoniho.
     
    11
    Domácí jsou v úvodu zápasu mnohem nebezpečnější. Gyasi se v pokutové území dostal k manévru, následně z velkého úhlu nepřekonal vyběhnuvšího Reinu.
     
    10
    Lazio se ani při dalším útočném manévru nedostalo ani k opačnému pokutovému území. Marušić totiž nedokázal najít Immobileho, před kterým číhal Terzi.
     
    9
    Hlavní sudí byl nyní nesmírně pozorný, všiml si totiž nedovoleného zákroku napadajícího obránce Chabota. Ten u středového kruhu tvrdě poslal k zemi soupeře.
     
    8
    Nakonec se jako poslední míče dotkl domácí Ferrer, od kterého šel mimo hrací plochu. O provedení autového vhazování se tak poprvé postaral Marušić.
     
    7
    Hodně šikovně to před malým momentem zkoušel domácí Nzola, který míč propouštěl za sebe, což ale dokázal přečíst Acerbi. Římané to zkouší po levém křídle.
     
    6
    Při dalším útočném manévru to průnikem do šestnáctky zkoušel křídelník Gyasi, který následným centrem trefil pouze Acerbiho, jenž odvracel do bezpečí.
    5. Reina vyrážel míč na tyč.
     
    5
    První šance zápasu! Za pokutovým územím soupeře měl poměrně hodně prostoru na zakončení domácí Eztevez, jehož ránu Reina vyrážel na tyč.
     
    4
    Do protiútoku se na druhé straně dostal Lazzari, který to po chvilkovém driblinku zkoušel centrem do pokutového území, kam se včas vracel domácí Chabot.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali dalekonosný pas z kopačky domácího obránce Terziho, který se na pravém křídle pokoušel najít Faríase, leč neúspěšně.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ASD Spezia Calcio 2008: Provedel – Ferrer, Terzi (C), Chabot, Bastoni – Estevez, M. Ricci, Maggiore – Farias, N'Zola, E. Gyasi.
    Náhradníci: Krapikas, Rafael – Bartolomei, Agudelo, Deiola, Erlić, Mastinu, Marchizza, Sala, Vignali, Piccoli, Ismajli.

    S. S. Lazio: Reina – Luiz Felipe, Acerbi, S. Radu – Lazzari, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva, Alberto, Marušić – Pereira, Immobile.
    Náhradníci: Strakoša – Akpa-Akpro, D. Anderson, F. Caicedo, Cataldi, Correa, Escalante, Parolo, Moro, Hoedt, Patric, Fáris.

    Rozhodčí: Chiffi – Di Iorio, Muto.
     
    S. S. Lazio

    Na opačné straně stojí papírový favorit tohoto zápasu, kterým je římské Lazio. Římané ale neprožívají vůbec povedený vstup do sezony, po devíti duelech se nacházejí na deváté pozici. Lazio má na svém kontě čtrnáct bodů, manko na čtvrtý Juventus je ovšem pouze tříbodový. Hostující tým tohoto zápasu se dostával do velice dobré formy, v minulém kole ovšem přišla letošní třetí ligová porážka. Lazio hodně překvapivě podlehlo na domácím stadionu Udinese, které si nakonec odvezlo výhru poměrem 3:1. Římané jsou přesto pátým nejlepším venkovním týmem, ze čtyř duelů vyhráli hned třikrát.
     
    ASD Spezia Calcio 2008

    Fotbalisté Spezie se po devíti odehraných zápasech drží na průběžné čtrnácté pozici, což není na nováčka soutěže vůbec špatné. Spezii se do této chvíle povedlo nasbírat deset bodů, navíc se v případě vítězství klidně může vyškrábat až na desátou pozici před Boloňu. Spezia z posledních pěti ligových duelů prohrála pouze jedinkrát, bylo tomu tak v souboji proti čtvrtému Juventusu, kterému se povedlo vyhrát výsledkem 4:1. Od té doby Spezia ani jednou neprohrála, zároveň vyhrála jedinkrát. Domácí celek tohoto zápasu má totiž na svém kontě dvě remízy v řadě. Ta první, a sice bezbranková, se uskutečnila proti Atalantě. Ta druhá (2:2) pro změnu na hřišti Cagliari.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi ASD Spezia Calcio 2008 a S. S. Lazio.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Góly: 64. N'Zola (M. Ricci) – 15. Immobile (S. Milinković-Savić), 33. S. Milinković-Savić

    Karty:   24. Bastoni (SPZ), 31. Chabot (SPZ), 82. M. Ricci (SPZ) – 84. Akpa-Akpro (LAZ)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:9.
    Spezia Calcio: Provedel – Ferrer, Terzi (C), Chabot, Bastoni (46. Marchizza) – Estevez (90. Piccoli), M. Ricci, Maggiore (65. Deiola) – Farias (65. Agudelo), N'Zola (90. Mastinu), E. Gyasi.
    Náhradníci: Krapikas, Rafael – Bartolomei, Agudelo, Deiola, Erlić, Mastinu, Marchizza, Sala, Vignali, Piccoli, Ismajli.

    Lazio Rím: Reina – Luiz Felipe (89. Hoedt), Acerbi, S. Radu – Lazzari, S. Milinković-Savić (74. Parolo), Lucas Leiva (74. Escalante), Alberto (60. Akpa-Akpro), Marušić – Pereira, Immobile (C) (59. F. Caicedo).
    Náhradníci: Strakoša – Akpa-Akpro, D. Anderson, F. Caicedo, Cataldi, Correa, Escalante, Parolo, Moro, Hoedt, Patric, Fáris.

    Rozhodca: Chiffi – Di Iorio, Muto