Bielefeld – Mainz 2:1 (kon.) | Frankfurt – Dortmund 1:1 (kon.) | Freiburg – Mönchengladbach 2:2 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Wolfsburg 2:2 (kon.) | Bayern – Lipsko 3:3 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
1:1 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 05.12.2020, 15:30 • Deutsche Bank Park, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund. Stretnutie 10. kola nemeckej Bunesligy sa začne o 15:30.
     


    Eintracht Frankfurt

    Eintracht je zatiaľ remízovým kráľom nemeckej Bundesligy, z jeho predošlých deviatich ligových zápasov sa totiž až šesť skončilo nerozhodným výsledkom. Práve remízy boli jedinými novembrovými bodmi Eintrachtu, ktorý nevyhral už šesť zápasov za sebou. Až na jasnú prehru 0:5 v Mníchove s Bayernom (ktorá je zatiaľ jeho jedinou v sezóne) sa však ostatných päť zápasov skončilo práve remízami, pričom štyri posledné zápasy Frankfurtu za sebou nemali víťaza. Frankfurt bol v tabuľke pred týmto kolom na deviatom mieste a na svojho dnešného súpera strácal 6 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Bayern – Frankfurt 5:0
    Frankfurt – Brémy 1:1
    Stuttgart – Frankfurt 2:2
    Frankfurt – RB Lipsko 1:1
    Union Berlín – Frankfurt 3:3
     


    Borussia Dortmund

    Borussii sa úvod sezóny vydaril, z posledných troch ligových zápasov však dva prehrala, pričom naposledy prekvapivo doma s Kolínom nad Rýnom. Tabuľkou sa tak zosunula a pred týmto kolom bola na štvrtom mieste, z ktorého strácala na prvý Bayern štyri body. Práve po Mníchovčanoch má Dortmund druhý najlepší útok ligy (21 strelených gólov) vedený nórskym kanonierom Erlingom Hälandom (10 gólov), ktorý sa však zranil a v dnešnom zápase teda hrať nebude.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Dortmund – Schalke 3:0
    Bielefeld – Dortmund 0:2
    Dortmund – Bayern 2:3
    Hertha Berlín – Dortmund 2:5
    Dortmund – Kolín nad Rýnom 1:2
     


    Vzájomné zápasy

    Dortmundu sa v posledných sezónach proti Frankfurtu veľmi darí a naposledy s ním v Bundeslige prehral ešte v novembri 2016. Aktuálne tak ťahá proti Eintrachtu sériu siedmich ligových zápasov bez prehry, z ktorých štyri vyhral a tri remizoval. V minulej sezóne sa vo Frankfurte zrodila remíza 2:2 a odvetu vyhrala Borussia doma jasne 4:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    11. 3. 2018: Dortmund – Frankfurt 3:2
    14. 9. 2018: Dortmund – Frankfurt 3:1
    2. 2. 2019: Frankfurt – Dortmund 1:1
    22. 9. 2019: Frankfurt – Dortmund 2:2
    14. 2. 2020: Dortmund – Frankfurt 4:0
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 odohrá bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hinteregger, N'Dicka – Durm, Sow, Rode, Kostić – Barkok, André Silva, Kamada.
    Náhradníci: Schubert – Tuta, D. da Costa, Hasebe, Kohr, Ilsanker, Dost, Hrustic, Chandler.

    Borussia Dortmund: Bürki – Can, Hummels (C), Zagadou – Morey, Dahoud, Witsel, N. Schulz – Sancho, Reyna – Brandt.
    Náhradníci: Drljača, Hitz – Ł. Piszczek, Passlack, Bellingham, T. Hazard, Reus, Moukoko.

    Rozhodca: Winkmann – Bandurski, Blos.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Frankfurt bude hrať v červenočiernych dresoch, Dortmund v žltočiernych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí okamžite nakopli loptu na útočnú polovicu. Tam N'Dicka prvým centrom v zápase, ktorý zablokoval Morey, získal pre Eintracht prvý rohový kop.
     
    2
    Center domácich na prednú tyč odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Dortmundu na prednej tyči. Reyna sa potom rozbehol po ľavej strane do protiútoku, ktorý ukončil už na polovici Frankfurtu faulom Durm.
     
    3
    Sancho výborným centrom zo štandardky z ľavej strany útočnej polovice hľadal na zadnej tyči Hummelsa, tomu ale chýbal tak krok na to, aby loptu zasiahol. Hrací predmet tak končí mimo Trappovej brány.
     
    4
    Domáci odpovedali svojím útokom. Kamada centrom z pravej strany našiel na zadnej tyči Kostića, ktorému ale strela z voleja nesadla a zblízka vystrelil tak, že lopta preletela bránkoviskom Dortmundu prakticky rovnobežne s bránkovou čiarou.
     
    5
    Dortmund sa snaží podržať loptu pod svojou kontrolou a získať územnú prevahu. Domáci však držia hostí vysokým presingom na ich polovici ihriska.
     
    6
    Borussii sa predsa len podarilo prekombinovať sa k šestnástke Frankfurtu. Reyna si nabehol na pravú stranu domáceho pokutového územia na kolmú prihrávku, jeho center však zrazil Hinteregger priamo do rúk brankára Trappa.
     
    7
    Rode krásnym pasom za obranu Dortmundu našiel rozbehnutého Durma, ktorého strelu už zvnútra šestnástky zrazil v sklze na rohový kop Schulz.
     
    8
    I druhý roh Eintrachtu v zápase vyriešila obrana hostí bez väčších problémov. Domáci sa potom rýchlo zatiahli dozadu, čím donútili Dortmund útočiť „do plných“.
     
    9
    Po faule Sowa na Witsela získal Dortmund priamy kop. Sanchov center pred bránkovisko vyboxoval brankár Trapp, nabiehajúcemu Hummelsovi však bol i tak odmávaný ofsajd a loptu tak získavajú domáci hráči.
     
    9
    Frankfurt dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Hinteregger zo stredu poľa nakopol loptu za obranu Dortmundu na rozbehnutého DAJČIHO KAMADU, ktorý si ju spracoval a strelou popod ruku vybiehajúceho brankára Bürkiho ju poslal k ľavej tyči brány hostí.
     
    11
    Nákop Cana za obranu Frankfurtu na rozbehnutého Brandta dobre prečítal domáci brankár Trapp, ktorý sa k lopte dostal ako prvý.
     
    12
    Domáci gólman potom úspešne založil útok svojho tímu, ktorý sa však skončil v strede poľa kvôli nepresnej kolmici strelca gólu Eintrachtu Kamadu na Andrého Silvu. Loptu získal pre zmenu brankár hostí Bürki.
     
    13
    Oba tímy si teraz nepresnými nákopmi vymenili kontrolu nad loptou a napokon sa vrátila na kopačky obrancov Dortmundu. Hummels rozohráva ďalšiu útočnú akciu hostí.
     
    14
    Hinteregger pri snahe odkopnúť loptu zasiahol Reynu do kolena. Hráč Dortmundu je našťastie v poriadku a domácemu obrancovi hlavný rozhodca dohovára.
     
    15
    Na konci rýchleho protiútoku Frankfurtu si loptu prevzal pred šestnástkou Dortmundu Kostić, ktorý vystrelil po zemi k ľavej tyči. Brankár Bürki za loptou skočil, zasahovať ale nemusel, pretože lopta skončila mimo jeho brány.
     
    16
    Držanie lopty: 45 % : 55 %
    Strely: 4:1
     
    17
    Borussia už asi minútu kombinuje na útočnej polovici, do bezprostrednej blízkosti pokutového územia Frankfurtu sa ale zatiaľ nedostala.
     
    18
    Až teraz sa jej to podarilo a strelou z prvej z ľavej strany chcel ohroziť bránu domácich Reyna. Jeho technická strela sa však zakrútila do stredu brány priamo do rúk domáceho gólmana Trappa.
     
    19
    Pri nábehu na Rodeho center z pravej strany spadol v súboji s obrancom Dortmundu v šestnástke hostí André Silva, hra ale pokračuje ďalej. Loptu potom domáci nepresnou prihrávkou Kamadu na Andrého Silvu odovzdali brankárovi BVB Bürkimu.
     
    20
    Sancho si naviedol na hranici šestnástky loptu z pravého krídla na os ihriska a jeho technická strela preletela len tesne nad brvnom brány Frankfurtu.
     
    21
    Dahoud hľadal kolmicou na pravú stranu šestnástky rozbehnutého Sancha, tesne pred ním však loptu v sklze odkopol na rohový kop Kostić.
     
    22
    Sanchov center z rohu odkopol z vlastnej šestnástky Barkok a domáci následne vytlačili hráčov Dortmundu až na ich polovicu. Obrancovia BVB dokonca museli loptu posunúť až k brankárovi Bürkimu.
     
    23
    Švajčiarsky brankár rozohral úspešne, pri napádaní rozohrávky Dortmundu však fauloval N'Dicka Sancha. Borussia má druhú možnosť na rozohrávku svojej útočnej akcie.
     
    24
    Zagadouho nákop na ľavé krídlo na Schulza vystihol Barkok. Hostia sa okamžite vrátili dozadu a postupný útok domácich sa tak zasekol v strede poľa.
     
    26
    Reyna sa poľahky uvoľnil na ľavom krídle cez Durma a prihrávkou do šestnástky posunul loptu na Sancha. Angličan si loptu posunul ešte bližšie k bráne, strelou po zemi však tesne minul vzdialenejšiu tyč Trappovej brány.
     
    27
    Eintracht dostal vysokým presingom hostí pod veľký tlak a nakoniec ich donútil k chybe. Domáci sa okamžite usadili na útočnej polovici k svojmu postupnému útoku.
     
    28
    Barkokov center z pravej strany odhlavičkoval Emre Can a odrazenú loptu potom získali hostia. Rozbehnutému Sanchovi ju následne v strede poľa vypichol sklzom do autu Rode.
     
    29
    Dortmundu sa potom prechod do útoku vôbec nevydaril a Dahoud nepresnou kolmicou na Brandta poslal loptu priamo na brankára Trappa. Ten mu poďakoval a rozohral ju na spoluhráčov do stredu poľa.
     
    30
    Domáci však loptu tentokrát dlho neudržali na svojich kopačkách a museli čeliť rýchlemu protiútoku hostí. Durm na ľavom krídle podrazil rozbehnutého Schulza, Dortmund tak získava zaujímavý priamy kop.
     
    31
    Sancho chcel tentokrát nacentrovať prízemným nákopom, Kamada na prednej tyči ale loptu nekompromisne odkopol až na tribúnu.
     
    32
    Domáci potom aktívnym napádaním znovu vytlačili hostí až pred ich šestnástku. Can hľadal nákopom za obranu Frankfurtu Brandta, ten ale vybiehal z ofsajdovej pozície.
     
    33
    Kostić sa na ľavom krídle uvoľnil cez Moreyho a chcel si loptu naraziť už v šestnástke Dortmundu s Abrahamom, jeho spoluhráč ale stál v ofajdovej pozícii.
     
    34
    Kostićov center zľava sa odrazil od nohy Andrého Silvu priamo k voľnému Barkokovi, ktorý si loptu spracoval a zo skvelej streleckej pozície vystrelil nad Bürkiho bránu.
     
    36
    Hummels hľadal nákopom na pravé krídlo Sancha, pred ním však loptu odhlavičkoval do autu N'Dicka. Po autovom vhadzovaní sa Borussia usadila na útočnej polovici.
     
    37
    Barkok zaviezol loptu na útočnú polovicu a posunul ju pred šestnástku ku Kostićovi, ktorý tvrdou strelou vypálil vysoko nad Bürkiho bránu.
     
    38
    Sancho sa dostal za obrancu Frankfurtu na ľavom krídle a výborným centrom cez celú šestnástku hľadal na zadnej tyči nabiehajúceho Moreyho. Pred ním loptu odkopol na poslednú chvíľu na roh Kostić.
     
    39
    Center hostí z rohu chytil domáci brankár Trapp. Ten chcel okamžite rozohrať rýchly protiútok svojho tímu, po jeho nepresnom výkope sa však lopta dostala na kopačky hráčov Dortmundu.
     
    40
    Postupný útok Borussie ale k ničomu neviedol a loptu získali domáci. Tí sa nedokážu prebiť na polovicu hostí cez stred poľa a hrací predmet si tak prihráva hlavne obranná štvorica Eintrachtu na vlastnej polovici.
     
    41
    Prvú žltú kartu zápasu za podkopnutie Sancha zozadu v strede poľa dostáva Evan N'Dicka (Eintracht Frankfurt).
     
    42
    Hinteregger hneď po zisku lopty nakopol hrací predmet na polovicu Dortmundu, avšak do priestoru, kde nebol ani jeden z jeho spoluhráčov. Úplne zadarmo tak loptu získali hostia.
     
    43
    Barkok obral pri napádaní o loptu Dahouda, Rodeho následnú prihrávku na Andrého Silvu do šestnástky však práve vracajúci sa Dahoud odkopol do autu.
     
    44
    Sancho sa pokúsil o individuálny prienik z ľavého krídla do šestnástky, sám sa ale vytlačil až k rohovej zástavke a tam ho N'Dicka o loptu obral.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol vyrovnaný priebeh hry, s najtesnejším náskokom však idú do šatne hráči Frankfurtu. Tých dostal do vedenia už v úvode zápasu Kamada a aj keď sme v ďalšom priebehu prvého dejstva videli dostatok zaujímavých gólových príležitostí na oboch stranách, tak ďalší gól už nepadol. Zaujímavosťou je, že aj keď sa hral pomerne otvorený zápas, tak oba tímy namierili na bránu súpera len po jednom pokuse. Uvidíme teda, ako zareaguje na tento vývoj zápasu v druhom polčase predovšetkým prehrávajúci Dortmund.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 47 % : 53 %
    Strely na bránu: 1:1
    Strely mimo: 5:4
    Rohy: 2:2
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 7:2
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:31.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Mahmoud Dahoud, prichádza Youssoufa Moukoko.
     
    47
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu rozohrávajúceho Emreho Cana dostáva Dajči Kamada (Eintracht Frankfurt).
     
    47
    Úvod druhého polčasu je zatiaľ z oboch strán plný nepresností. Ani jednému z tímov sa ešte nepodarilo založiť solídnejšiu útočnú akciu.
     
    48
    Dortmund sa teraz dostal pod tlak napádajúcich hráčov Frankfurtu, napokon sa mu ale podarilo prejsť na útočnú polovicu. Odtiaľ potom domáci hostí znovu vytlačili naspäť na ich polovicu.
     
    49
    Reyna vypichol domácim loptu po autovom vhadzovaní Kostića a posunul ju na striedajúceho Moukoka, ten ale vybiehal z ofsajdového postavenia.
     
    50
    Barkok potiahol loptu na útočnú polovicu, kde založil postupnú kombináciu svojho tímu. Tá však dlho netrvala, pretože André Silva nepresnou strelou minul Bürkiho bránu.
     
    51
    Can hľadal nákopom za obranu Frankfurtu rozbehnutého Moukoka, ten si ale loptu nespracoval a hrací predmet napokon skončil za bránkovou čiarou.
     
    52
    Frankfurtu sa až na jeden pokus nedarí na dlhšiu dobu preniknúť na útočnú polovicu a i teraz loptu nepresnou rozohrávkou daroval Dortmundu.
     
    53
    Hostia sú v tomto smere v druhom polčase výrazne úspešnejší a okamžite sa usadili na polovici Frankfurtu. Sanchov center na konci ich útoku musel odkopnúť do autu Hinteregger.
     
    54
    Reyna sa pokúsil o individuálny prienik z ľavého krídla, jeho sólovú akciu ale ukončil čistým sklzom, ktorým vypichol loptu na roh, Rode.
     
    55
    Center z rohu doletel na Cana, ktorý však namieril len priamo na pripraveného Trappa. Moreyho následný center z pravej strany bol potom zablokovaný na ďalší roh.
     
    56
    Dortmund dal gól!
    Je vyrovnané! Sancho prihrávkou z ľavého krídla pomedzi obrancov Frankfurtu našiel na hranici šestnástky voľného GIOVANNIHO REYNU. Ten si loptu pripravil na pravačku kľučkou okolo Hintereggera a tvrdou strelou namieril do pravého horného rohu Trappovej brány.
     
    58
    Psychologická výhoda sa presunula na stranu Dortmundu, ktorý okamžite získal po výkope loptu pod svoju kontrolu. Hostia sa s rozohrávkou zatiaľ nikam neponáhľajú.
     
    59
    A takmer sa im to vypomstilo, pretože po nepresnej rozohrávke Cana získali loptu domáci. Kostićov center potom musel odkopnúť na rohový kop Schulz.
     
    60
    Žltú kartu za podrazenie protihráča, ktorý po odvrátení centru domácich po rohovom kope bežal do rýchleho protiútoku, dostáva Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt).
     
    62
    Moukoko si nabiehal za ďalším nákopom, tentokrát z ľavej strany, a svojím zakončením trafil domáceho brankára Trappa. Znovu však bol len v ofsajde.
     
    63
    Sancho centrom z pravej strany našiel v šestnástke Brandta, ktorý si loptu síce spracoval, súčasne sa ale vytlačil do príliš ostrého uhla, z ktorého trafil len bočnú sieť domácej brány.
     
    64
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Witsela dostáva Djibril Sow (Eintracht Frankfurt).
     
    65
    Borussia začína preberať iniciatívu a čoraz viac sa tlačí dopredu. Domácim akoby trochu dochádzali sily a už ani zďaleka nebehajú za hosťami tak aktívne, ako v prvom polčase.
     
    66
    Moukokovi sa v dnešnom zápase zatiaľ vôbec nedarí. Morey pekne posunul loptu cez obrancu Frankfurtu na striedajúceho útočníka Dortmundu, lopta mu ale pri spracovávaní odskočila a Abraham mu ju odkopol.
     
    66
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sebastian Rode, prichádza Stefan Ilsanker.
     
    68
    Postupná útočná kombinácia hostí na polovici Frankfurtu pokračovala. Moukoko si pred šestnástkou Eintrachtu spracoval prihrávku Reynu a konečne sa dostal k strele, namieril ale len priamo na pripraveného brankára Trappa.
     
    69
    Sancho sa pokúsil o sólový prienik z ľavej strany, tesne pred šestnástkou Frankfurtu ho ale o loptu obral domáci kapitán Abraham. Domáci následne prešli do rýchleho protiútoku, na konci ktorého získal Barkok pre svoj tím zablokovanou strelou rohový kop.
     
    70
    Center z rohu Eintrachtu obrana BVB vyriešila, Schulz sa ale pri snahe o odkop zamotal vo vlastných kľučkách a nechtiac daroval domácim ďalší roh.
     
    71
    Kostićov center od rohovej zástavky do bránkoviska vyboxoval brankár Dortmundu Bürki. Odrazenú loptu potom získali jeho spoluhráči, ktorí sa snažia o okamžitý prechod do útoku.
     
    72
    Domáci bleskurýchlo zacúvali do obranného postavenia a Dortmund tak musí útočiť do zoradenej obrany. Do blízkosti šestnástky Frankfurtu sa zatiaľ hostia nedostali.
     
    73
    Prienik Reynu zastavil pred šestnástkou Frankfurtu nedovoleným zákrokom Sow. Priamy kop pre Dortmund zo zaujímavej streleckej pozície.
     
    74
    Jadon Sancho zakrútil loptu z priameho kopu tesne mimo pravej spojnice Trappovej brány.
     
    74
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Julian Brandt, prichádza Jude Bellingham.
     
    74
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Aymen Barkok, prichádza Dominik Kohr.
     
    74
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza André Silva, prichádza Bas Dost.
     
    75
    Can kolmicou na pravú stranu šestnástky našiel striedajúceho Bellinghama, ktorého strelu z ostrého uhla zrazil na rohový kop Abraham.
     
    76
    Dortmund rozohral roh nakrátko a po Bellinghamovom centri zľava sa k hlavičke pretlačil zhruba na penaltovom bode Zagadou. Jeho hlavičku letiacu do stredu brány chytil brankár Eintrachtu Kevin Trapp.
     
    77
    Sancho sa opäť snažil o prienik po ľavej strane, pri autovej čiare ho ale podrazil Abraham. Ďalšia zaujímavá štandardka pre Dortmund.
     
    78
    Domáci odhlavičkovali Reynov center z priameho kopu za šestnástku k Moukokovi, ktorý vystrelil z voleja vysoko nad Trappovu bránu.
     
    79
    Domáci vytlačili prihrávajúcich si hostí na ich polovicu, o loptu ich ale neobrali. Dortmund sa preto bez väčších problémov vrátil na útočnú polovicu.
     
    80
    Bellingham prihrávkou na ľavú stranu šestnástky vysunul za obranu Frankfurtu Reynu, ktorého strelu z ostrého uhla okolo brankára Trappa odkopol pred bránkovou čiarou Abraham. Prípadný gól by však neplatil, Reyna si totiž na prihrávku nabiehal z ofsajdu.
     
    82
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Sancha v strede poľa dostáva Filip Kostić (Eintracht Frankfurt).
     
    83
    Hummelsovi pri nábehu na center sprava odpískal hlavný rozhodca faul na Kostića, podľa opakovaného záberu sa ale skôr jednalo o zákrok Kostićovho spoluhráča N'Dicku. Loptu každopádne vráti do hry domáci brankár Trapp.
     
    84
    Trapp vykopol loptu do stredu poľa, kde ju však opäť získali hostia. Tí okamžite otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    85
    Žltú kartu za nedovolené zrazenie prenikajúceho Bellinghama na trávnik dostáva David Abraham (Eintracht Frankfurt). Priamy kop pre Dortmund.
     
    86
    Sancho rozohral nakrátko na rozbehnutého Reynu, toho ale domáci o loptu obrali a okamžite vyrazili do rýchleho protiútoku do otvorenej obrany BVB. Hostia mali potom šťastie, že Kostićov center za obranu hostí nedokázal Dost spracovať.
     
    87
    Durm si pri snahe o prienik cez Schulza predkopol loptu priďaleko a tá skončila až za bránkovou čiarou. Hostia tak môžu znovu zaútočiť.
     
    88
    Žltú kartu dostáva za úmyselný zásah lopty rukou Emre Can (Borussia Dortmund).
     
    89
    Hummelsov nákop na Moukoka sklepol malou domov k brankárovi Hinteregger a Trapp bez váhania odkopol loptu do stredu poľa. Postupný útok Dortmundu môže pokračovať.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90+1
    Morey prihrávkou z pravej strany pomedzi obrancov Frankfurtu našiel pred domácou šestnástkou neobsadeného Witsela, ktorý však svojou extrémne nevydarenou strelou ohrozil namiesto domácej brány rohovú zástavku.
     
    90+2
    Na opačnej strane získal Kostić zablokovaným centrom rohový kop. Center z neho obrana Dortmundu vyriešila, prechod do útoku sa však hosťom nevydaril a Schulzov nepresný nákop na rozbehnutého Sancha skončil u domáceho gólmana Trappa.
     
    90+3
    I domáci brankár však pokazil rozohrávku a dal tak Dortmundu ešte jednu šancu na útok. Moreyho autové vhadzovanie do šestnástky však N'Dicka odkopol do stredu poľa a tým sa zápas zrejme skončí.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Dortmund predviedol v druhom polčase lepší výkon ako v prvom dejstve a zaslúžene vyrovnal, víťazný gól ale streliť nedokázal. O deľbe bodov rozhodol krásnym gólom Giovanni Reyna. Domácim v priebehu druhého polčasu začali zjavne dochádzať sily a smerom dopredu boli prakticky neškodní, namiesto toho sa ale o to viac zatiahli dozadu a Dortmundu toho veľa nedovolili. Dôkazom je i pomer žltých kariet, ktorý bol 6:1 pre domácich.

    Frankfurt tak remizoval v nemeckej Bundeslige piatykrát za sebou a celkovo uhral siedmu remízu z 10 zápasov. V tabuľke je priebežne na ôsmom mieste. Pre Dortmund bola táto remíza prvou v tejto ligovej sezóne a je na priebežnom treťom mieste.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 44 % : 56 %.
    Strely na bránu: 1:5.
    Strely mimo: 8:11.
    Rohy: 6:5.
    Ofsajdy: 1:4.
    Fauly: 14:6.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:30:53)

    Michal Sadlek

    Góly: 9. Kamada – 56. Reyna

    Karty:   41. N'Dicka (FRN), 47. Kamada (FRN), 60. Rode (FRN), 64. Sow (FRN), 82. Kostić (FRN), 85. D. Abraham (FRN) – 88. Can (DOR)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 8:11. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 14:6.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hinteregger, N'Dicka – Durm, Sow, Rode (66. Ilsanker), Kostić – Barkok (74. Kohr), André Silva (74. Dost), Kamada.
    Náhradníci: Schubert – Tuta, D. da Costa, Hasebe, Kohr, Ilsanker, Dost, Hrustic, Chandler.

    Borussia Dortmund: Bürki – Can, Hummels (C), Zagadou – Morey, Dahoud (46. Moukoko), Witsel, N. Schulz – Sancho, Reyna – Brandt (74. Bellingham).
    Náhradníci: Drljača, Hitz – Ł. Piszczek, Passlack, Bellingham, T. Hazard, Reus, Moukoko.

    Rozhodca: Winkmann – Bandurski, Blos