Opava – Ostrava 1:2 (kon.) | Bohemians – Pardubice 1:1 (kon.) | Sigma Olomouc – Příbram 1:1 (kon.)
Plzeň – Karviná 0:1 (kon.)
koniec
FC Viktoria Plzeň
0:1 (0:1)
MFK Karviná
Sobota 05.12.2020, 18:30 • Doosan Arena, Plzeň • Česká FORTUNA:LIGA • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC Viktoria Plzeň a MFK Karviná. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:30.

    Česká FORTUNA:LIGA dnes pokračuje 10. kolom a to okrem iného prinesie aj zaujímavý súboj v Doosana Aréne, kde uvidíme konfrontáciu dvoch slovenských trénerov. Plzeň, ktorú trénuje Adrián Guľa, vyzve na jej ihrisku Karviná pod vedením Juraja Jarábka.

    Lepšie je na tom čo sa týka postavenia v tabuľke Plzeň, ktorej so 17 bodmi patrí predbežné 4. miesto. Forma domácich však vôbec nie je ideálna, z posledných dvoch zápasov, kde bola Plzeň favorit získali domáci len jeden bod. Karvinej momentálne patrí v tabuľke predbežné 11. miesto za 12 bodov, hostia svoje posledné dve stretnutia prehrali.

    Favoritom zápasu je Plzeň. Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, Pernica, Limberský (C) – Bucha, Kalvach, Al. Čermák – J. Kopic, J. Kovařík – Ondrášek

    Náhradníci: Staněk – Hořava, Beauguel, Brabec, Ba Loua, Alvir, Káčer

    MFK Karviná: Bolek – Santos, Dramé, Šindelář (C), Ndefe – Mangabeira – Herc, Ostrák, Qose, Bartošák – Papadopulos

    Náhradníci: Neuman – Smrž, Haša, Čmelík, Twardzik, Guba, Janečka

    Rozhodca: Hocek – Melichar, Vlček
     
    Prajem príjemný futbalový večer! Česká FORTUNA:LIGA dnes pokračuje 10. kolom a to okrem iného prinesie aj zaujímavý súboj v Doosana Aréne, kde uvidíme konfrontáciu dvoch slovenských trénerov. Zverenci Adriána Guľu dnes privítajú na svojom trávniku zverencov Juraja Jarábka. V kádri oboch tímov však nájdeme aj slovenských futbalistov, Miroslav Káčer začína na lavičke náhradníkov Plzne. Na druhej strane vidíme v základnej zostave Christiána Herca a na svoju prvú šancu v drese Karvinej bude čakať na lavičke Lukáš Čmelík. Okrem neho je ešte na lavičke náhradníkov Karvinej aj Dávid Guba a Marek Janečka.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas v Doosan Aréne je už v plnom prúde, výkop mala hosťujúca Karviná, ktorá dnes hrá v bielych dresoch, domáca Plzeň v červeno-modrej kombinácii.
     
    2
    V bráne hostí dnes nastupuje Petr Bolek, ktorý zažil tri úspešné sezóny v domácich farbách. Aj slovenský futbalista Christián Herc bol členom Plzne, ale veľa toho v A tíme neodohral.
     
    3
    Momentálne sledujeme kombináciu domáceho tímu, ktorý sa snaží o postupný prechod na útonú polovicu. Karviná sa snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    4
    Kalvachov center doputoval len do rukavíc brankára Boleka, ktorý už posiela loptu na svojich spoluhráčov. Hostia sa v úvode zápasu nikam neponáhľajú.
     
    5
    Postupne sa však už Plzeň vracia späť na útočnú polovicu, ale stále sme nič zaujímavého nevideli. Karviná pohodlne zvláda svoje defenzívne povinnosti.
     
    6
    Domáci futbalisti už dva zápasy v rade nestrelili gól a dnes sa tak budú snažiť túto nepriaznivú štatistiku zlomiť a po dvoch zápasoch budú chcieť aj zvíťaziť.
     
    7
    Papadopulos sa snažil o založenie rýchleho brejku, ale domáci prerušili aktivitu hostí faulom a tak Karviná ešte zostáva pri lopte a snaží sa o kombináciu na polovici svojho dnešného súpera.
     
    8
    Nepresná prihráka hostí a v krátkom slede sa lopta vracia späť na domáce kopačky. Plzeň sa už snaží nájsť recept na prekonanie súperovej defenzívy.
     
    9
    K lopte sa dostáva domáci futbalista Kovařík a ten už zakladá útočnú akciu svojho tímu. Hostia sa v tejto chvíli snažia obsadzovať stred poľa.
     
    10
    Zakrátko sa Kovařík predsa len dostal do zakončenia, ale Bolek si pripisuje úspešný a ľahký zákrok. Karvina začína kombináciu na svojej polovici ihriska.
     
    11
    Úvodná desaťminútovka tohto stretnutia je už minulosťou. Zatiaľ čakáme na prvý zaujímavejší moment, Plzeň je častejšie pri lopte.
     
    12
    Nepresný center do pokutového územia domácich, Hruška a ani jeho spoluhráči v defenzíve nemuseli nijak zasahovať.
     
    13
    Plzeň už okupuje šestnástku súpera, domácim sa však nedarí vyslať presnú pruhrávku do pokutového územia. Karviná sa aj naďalej úspešne bráni.
     
    14
    Na obraze hry sa nič nemení, hostia sa bránia pohodlne pred svojim pokutovým územím a všetky cenrované lopty domáceho tímu sú nepresné.
     
    15
    Karvina sa ubránila ďalšiemu náporu a vyrazila do rýchleho brejku. Ostrák utekal sa dlhou nakopnutou loptou, ale pri tej bol napokon ako prvý brankár Hruška.
     
    16
    Ani táto centrovaná lopta pred hosťujúcu bránu nebola nijak úspešná, dostáva sa k nej pohodlne brankár Bolek a posiela svojich spoluhráčov smerom dopredu.
     
    17
    Len útočným faulom sa končí toto ťaženie domácich a lopta putuje na karvinské kopačky. Hostia momentálne kombinujú na svojej polovici ihriska.
     
    18
    Mangabeira zostal ležať na trávniku po súboji s domácim futbalistom Kalvachom.Vyzerá však byť v poriadke a dianie v prvom polčase pokračuje ďalej.
     
    19
    Po rýchlom brejku sa postaral o zakončenie domáci futbalista Ondrášek, ale bolo veľmi nevydarené a žiadnym spôsobom neohrozilo Bolekovu bránu.
     
    20
    Stále tak čakáme na niečo zaujímavejšie v tomto zápase. Plzeň ako favorit zápasu je častejšie pri lopte, neprináša to však želaný efekt.
     
    21
    Opäť sa hra na krátko prerušila, pretože Limberský zostal ležať po ostrom zákroku. Napokon sa však aj on postavil späť na nohy a prvý polčas pokračuje ďalej.
     
    22
    Zakrátko sa práve Limberský pokúsil založiť rýchlu útočnú akciu, ale nepodarilo sa mu presnou prihrávkou nájsť svojich spoluhráčov.
     
    23
    Následný rýchly útočný výpad Karvinej sa končí nedovoleným zákrokom, Plzeň už rozbieha svoju kombináciu smerom dopredu.
     
    24
    Budeme svedkami prvého rohového kopu v tomto zápase a postará sa oň hosťujúci celok, stalo sa tak po tečovanom zakončení od Bartošáka.
     
    25
    Karviná si rohový kop zopakuje, Mangabeirov center bol odvrátený za postranú čiaru. Vôbec prvýkrát v tomto zápase sa Plzeň musí dlhší úsek brániť.
     
    26
    A znova je hra prerušená. na ihrisku teraz leží Kopic a je už aj v opatere lekárov.
     
    27
    Ale tu sa už bude musieť striedať! Pre Kopica prichádzajú nosítka a tak sa pre domáceho futbalistu tento zápas predčasne končí. Adrián Guľa bude musieť poslať na ihrisko nového hráča.
     
    28
    Prvý polčas pokračuje ďalej, domáci hrajú zatiaľ s 10 hráčmi. Pri postranej čiare však už vidíme Ba Loua, ktorý sa pripravuje naskočiť do hry.
     
    29
    Sledovali sme dlhý center do pokutového územia hostí, na túto loptu však nedokázal Čermák reagovať. Karviná je tak pri lopte, hostia sa nikam neponáhľajú.
     
    30
    Toto je však už prvý zaujímavejší moment tohto zápasu, ale vysolovene gólová šanca to nebola. K lopte sa dostal Herc, ale jeho strelecký pokus pohodlne zlikvidoval brankár Hruška.
     
    31
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Jan Kopic, prichádza Adriel D´Avila Ba Loua.
     
    32
    Polhodina zo stretnutia v Doosan Aréne je už minulosťou. Doposiaľ sme žiadny presný zásah nevideli, nebola tu ani žiadna gólová šanca.
     
    33
    Nový muž na ihrisku Ba Loua sa ihneď zapojil do útočnej aktivity a po nej bude Plzeň zahrávať svoj prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    34
    Centrovanú loptu od rohovej zástavky si prevzal do svojich rukavíc brankár Bolek, takže sme nič zaujímavého nevideli.
     
    35
    Ani táto centrovaná lopta nebola nebezpečná, brankár Bolek má na svojom konte ďalší úspešný a ľahký zákrok.
     
    36
    Pomaly sa dostávame do záverečnej časti prvého polčasu. Aj naďalej čakáme na úvodný presný zásah, padne ešte do polčasovej prestávky?
     
    37
    Zo strednej vzdialenosti sa k strele odhodlal Ostrák a po tečovanom pokuse bude nasledovať karvinský rohový kop.
     
    38
    Karviná dala gól!

    A je tu otvárací gól tohto stretnutia a prekvapivo idú do vedenia hostia! Karviná zahrala priam ukážkovo tento rohový kop, Bartošákov center dopadol k MICHALOVI PAPADOPULOSOVI a ten loptu upratal do brány – 0:1!
     
    39
    Na rade je tak teraz domáci celok, ktorý musí doťahovať náskok svojho dnešného súpera. Krátko pred koncom prvého polčasu sa tak Plzeň dostala do zložitejšej situácie.
     
    40
    Domáci futbalisti na nič nečakajú a okamžite sa snažia odpovedať, aby sa do prestávky išlo za nerozhodného stavu.
     
    41
    Ale aj hostia zaútočili, strelený gól ich nabudil. Plzeň mala teraz čo robiť, aby dostala centrovanú loptu do bezpečia.
     
    42
    Spoza pokutového územia prišlo zakončenie hosťujúceho Bartošáka, ale Hruška nemal problém jeho pokus zlikvidovať.
     
    43
    Zatiaľ to teda vyzerá, že Karviná si svoj tesný náskok do polčasovej prestávky udrží.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavujú 2 minúty!
     
    45+1
    Bolek chytá do svojich rukavíc centrovanú loptu a to je už zrejme z prvého polčasu všetko.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo v Dossan Aréne je už minulosťou. Napokon sme v ňom videli len jeden presný zásah a postaral sa oň prekvapivo hosťujúci celok, ktorý do streleného gólu nebol až tak aktívny. Domáci neubránili rohový kop a Papadopulos poslal Karvinú do vedenia.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 19:33.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Radim Řezník, prichádza Jean-David Beauguel.
     
    47
    Druhý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop patril domácim futbalistom. Tréner Adrián Guľa spravil do druhého polčasu druhú zmenu v zostave, na ihrisko vybehol Beauguel miesto Řezníka.
     
    48
    Dlhý gólový pôst domáceho tímu stále pokračuje, Plzeň je v zložitej situácii. Uvidíme, či sa to favoritovi zápasu podari v druhom polčase zvrátiť.
     
    49
    Sledovali sme individuálnu akciu Limberského, ale nepodarilo sa mu prejsť cez súperových obrancov a loptu len odovzdal na karvinské kopačky.
     
    50
    Momentálne je hra prerušená, na ihrisku zostal ležať hosťujúci futbalista Qose, bývalý hráč Ružomberka.
     
    51
    Dianie v prvom polčase už pokračuje ďalej, pri lopte sú hostia a tí sa nemajú kam ponáhľať.
     
    52
    Plzni sa stále nedarí efektívnejšie sa presadiť v útoku. Karviná dnes do Dossan Arény prišla pripravená výborne, ale ešte za troma bodmi vedie ďaleká cesta.
     
    53
    Nič na tom nezmenilo ani toto hlavičkové zakončenie od Ondrášeka. Karviná je znova pri lopte a pohodlne pokračuje vo svojej predvedenej hre.
     
    54
    Domáci budú zahrávať rohový kop, svojou aktivitou ho vybojoval Ba Loua, ktorý sa z pozície náhradníka dostal na ihrisku ešte v priebehu prvého polčasu.
     
    55
    Mohlo byť vyrovnané! Po rohovom kope sa do veľkej šance dostal Jean-David Beauguel, ale loptu napálil len do brvna! Následne sa ešte Beauguel dostal do zakončenia, ale vychytal ho brankár Bolek!
     
    56
    Hra sa musela opäť prerušiť, na ihrisku zostali ležať Papadopulos a Kalvach. Oba tímy si tak trocha vydýchnu a čoskoro bude druhý polčas pokračovať ďalej.
     
    57
    Beauguel je po svojom príchode na ihrisko veľmi aktívny. Znova sa dostal k lopte v dobrej pozícii, ale nedokázal lepšie zakončiť.
     
    58
    Ďalšia šanca pre Beauguela, ale ani tá nekonší gólom! Jeho hlavičkové zakončenie v ideálnom postavení sa medzi tri tyče nevošlo!
     
    59
    Aktivita domácich stále narastá a Plzeň bude zahrávať rohový kop. Karviná je pod tlakom, ale stále v tomto zápase neinkasovala gól.
     
    60
    Rohový kop nič zaujímavého neponúkol, ale lopta je stále na domácich kopačkách.
     
    61
    Hodina z tohto súboja v Doosan Aréne je už minulosťou. Plzeň, ako favorit zápasu stále prehráva 0:1, aj keď je počas celého zápasu aktívnejším tímom.
     
    62
    Karviná postupne upokojuje hru a vytláča súpera preč zo svojej polovice ihriska.
     
    63
    Postupne sa už čas začne domácim futbalistom krátiť, ale ešte stále to stačí aj na prípadné otočenie výsledku. To však musí Plzeň zlepšiť svoju koncovku.
     
    64
    Hosťujúci celok bez problémov ubránil ďalší rohový kop. Plzeň je pri lopte aj naďalej, ale do ďalších šancí sa domáci nedostávajú.
     
    65
    Striedanie v tíme MFK Karviná: z ihriska odchádza Christián Herc, prichádza Marek Janečka.
     
    65
    Striedanie v tíme MFK Karviná: z ihriska odchádza Michal Papadopulos, prichádza Roman Haša.
     
    66
    Na strane hostí spravil Juraj Jarábek svoje prvé dve výmeny. Slovenského futbalistu Herca nahradil jeho krajan Janečka a z hry odstúpil aj autor zatiaľ jediného presného zásahu Papadopulos, ktorého miesto zaujal Haša.
     
    67
    Plzeň stále má loptu na svojich kopačkách, ale domácim futbalistom to nič platné nie je. Karviná stále drží svoje najtesnejšie možné vedenie.
     
    68
    Domáci sa postupne dostali až do pokutového územia, ale Beauguel a Bucha boli pri svojich streleckých pokusoch nepresný.
     
    69
    Po dlhšej dobe sme sledovali útočný výpad zo strany hostí, zakončenie od Ostráka však brankár Hruška pohodlne zneškodnil.
     
    70
    Karvinská defenzíva si potom na druhej strane dala pozor na Ba Louaov center. Hostia rozbiehajú kombináciu na svojej polovici ihriska.
     
    71
    Po postupnom útočnom výpade sme sledovali zakončenie od Bartošáka, ale ani to nebolo nijak neezpečné.
     
    72
    Ondrášek si dobre vyskočil na center od Čermáka, ale jeho hlavička putuje len do rukavíc pripraveného brankára Boleka.
     
    73
    Výbornú robotu teraz odviedol Bartošák, ktorý následne svojou prihrávkou našiel Janečku, ale s jeho pokusom nemal Hruška problémy.
     
    74
    Postupne sa už čas začína domácemu tímu krátiť. Karviná pokračuje v zodpovednom výkone a drží v rukách tri body.
     
    75
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Jan Kovařík, prichádza Marko Alvir.
     
    76
    Karviná sa po zisku lopty nemusí nikam ponáhľať, sanží sa ako aj v tomto prípade o postupný prechod na útočnú polovicu.
     
    77
    Striedanie v tíme MFK Karviná: z ihriska odchádza Tomáš Ostrák, prichádza Vojtěch Smrž.
     
    77
    Striedanie v tíme MFK Karviná: z ihriska odchádza Lukáš Bartošák, prichádza Dávid Guba.
     
    78
    Pozor! Nový muž na ihrisku slovenský futbalista Guba dorpavil loptu do siete, ale gól pre ofsajd neplatí! Ešte sa to však ide skúmať na videu.
     
    79
    Ofsajd je potvrdený, takže stav 0:1 sa nemení!
     
    80
    Žltú kartu dostáva Dávid Guba (MFK Karviná).
     
    81
    Necelých desať minút zostáva do konca druhého polčasu a tak aj celého zápasu. Podarí sa domácim ešte zvrátiť nepriaznivý stav?
     
    82
    Na zakončenie si to chystal domáci Ondrášek, ale napokon loptu ani netrafil
     
    83
    Striedanie v tíme MFK Karviná: z ihriska odchádza Kristi Qose, prichádza Lukáš Čmelík.
     
    84
    Slovenský futbalista Lukáš Čmelík sa dostáva na ihrisku a bude to pre neho premíera v karvinskom drese.
     
    85
    A Čemlík sa ihneď zapojil do útočnej akcie, ale jeho center Haša nedokázal nožničkami upratať do siete.
     
    86
    Sme už v samom závere druhého polčasu, Karviná sa výrazným spôsobom približuje k zisku troch bodov.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Pavel Bucha (FC Viktoria Plzeň).
     
    88
    No a navyše to vyzerá, že Plzeň nedokáže skórovať ani v treťom po sebe idúcom zápase a prehĺbi sa tak kríza domáceho tímu po reštarte súťaže.
     
    89
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Lukáš Kalvach, prichádza Tomáš Hořava.
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Aleš Čermák, prichádza Miroslav Káčer.
     
    90
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavuje 5 minút!
     
    90+2
    Plzeň zahrávala priamy kop z dobrej pozície, ale Karviná sa dokázala ubrániť.
     
    90+3
    Ani teraz domáci neskórovali! Alvira sa dostal k prihrávke v pokutovom území, ale svoje zakončenie poslal do hosťujúceho obrancu!
     
    90+4
    Už aj nadstavený čas bude čoskoro minulosťou. Vyzerá to teda na prekvapenie a prehĺbenie plzenskej gólovej krízy.
     
    90+5
    Haša zostal ležať na trávniku. Hlavný rozhodca udelil žltú kartu hosťujúcemu trénerovi Jurajovi Jarábkovi.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase už žiadny presný zásah nepadol a Karviná sa postarala o veľké prevkapenie, keď zdolala Plzeň na jej ihrisku a odváža si domov tri body a čisté konto! Domáci futbalisti neskórovali už v treťom zápase a dnes navyše ani nebodovali.

    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok sobotného večera! (20:25:56)

    Miroslav Revaj

    Góly: 38. Papadopulos

    Karty:   87. Bucha (PLZ) – 80. Guba (KAR)


    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník (46. Beauguel), Hejda, Pernica, Limberský (C) – Bucha, Kalvach (89. Hořava), Al. Čermák (89. Káčer) – J. Kopic (31. Ba Loua), J. Kovařík (75. Alvir) – Ondrášek.
    Náhradníci: Staněk – Hořava, Beauguel, Brabec, Ba Loua, Alvir, Káčer.

    MFK Karviná: Bolek – Santos, Dramé, Šindelář (C), Ndefe – Mangabeira – Herc (65. Janečka), Ostrák (77. Smrž), Qose (83. Čmelík), Bartošák (77. Guba) – Papadopulos (65. Haša).
    Náhradníci: Neuman – Smrž, Haša, Čmelík, Twardzik, Guba, Janečka.

    Rozhodca: Hocek – Melichar, Vlček