Hertha – Union Berlín 3:1 (kon.)
koniec
Hertha BSC
3:1 (0:1)
1. FC Union Berlín
cz Piatok 04.12.2020, 20:30 • Olympiastadion, Berlín • Nemecká Bundesliga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Hertha BSC a 1. FC Union Berlín.
     
    Hertha BSC

    Fotbalisté Herthy se po devíti odehraných zápasech nacházejí na průběžné třinácté pozici tabulky, přičemž se jim povedlo nasbírat osm bodů. Berlínský celek se ovšem v posledních týdnech neopírá o nejlepší formu, z posledních pěti duelů totiž vyhrál jedinkrát, a sice se mu povedlo uspět na hřišti Augsburgu. Hertha tak na třetí letošní výhru čeká dva duely, v tom posledním pro změnu uhrála velice cenný bod na hřišti třetího Leverkusenu. Herthě se ovšem na domácí půdě absolutně nedaří, je na tom nejhůře ze všech týmů Bundesligy. Na svém stadionu odehrála čtyři duely, jenomže se jí povedlo vybojovat jeden jediný bod, což je opravdu málo.
     
    1. FC Union Berlín

    Na opačné straně pro změnu stojí slušně rozjetý Union Berlín, kterému patří překvapivá šestá pozice. Hostující tým tohoto zápasu má na svém kontě šestnáct bodů a na vedoucí Bayern má šestibodové manko. Union Berlín prožívá velice povedené období, z posledních pěti duelů nejen, že neprohrál, dokonce si připsal hned tři výhry. Šňůra tři výher byla přeseknuta v minulém kole, ve které, Union Berlín remizoval na domácím stadionu s Eintrachtem Frankfurt výsledkem 3:3. Union Berlín se však řadí mezi pětici nejlepších venkovních týmů, ze čtyř odehraných zápasů se mu povedlo vybojovat osm bodů, navíc ani jednou neprohrát.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali nedovolený zákrok ze strany napadajícího Trimmela. Naopak na zemi skončil Guendouzi, který poté sám rozehrával.
     
    4
    Hlavní sudí tohoto zápasu musel přerušit hru, po jednom ze soubojů se totiž na zemi zjevil domácí Cunha. Hra je přerušena, na scénu zamířili také lékaři.
     
    5
    Po zhruba minutovém přerušení se znovu může pokračovat ve hře. Sledovali jsme odkop od domácí branky, Schwolow zkoušel na druhé straně najít Starka.
     
    6
    Středem hrací plochy si to namířil hostující Kruse, který měl příliš málo času na nahrávku mezi domácí obránce. Tu nakonec vyprodukoval, míč skončil v zámezí.
     
    7
    Nepříliš dobře to provedl Knoche, který při snaze o odehrání míče našel pouze domácího Tousarta. Herthě se poté povedlo roztáhnout hru k autové lajně.
     
    8
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další nedovolený zákrok. Po něm se rozehrávky volného kopu chopil Friedrich, který zkoušel najít kolegu Ryersona.
     
    9
    U postranní lajny se Cunhovi ještě povedlo udržet míč na hrací ploše, jeho celek poté mohl pokračovat v kombinaci. Do ní se na pravém křídle zapojil i Darida.
     
    10
    Zpětná nahrávka putovala na kopačku domácího brankáře Schwolowa, který si troufl na přenesení hry na levou stranu, kde se nedokázal prosadit Lukebakio.
     
    11
    Na pořadu dne bylo další autové vhazování. Hostující Trimmel ho ihned poslal na kopačku vedle stojícího Prömela, který okamžitě odkopával na Awoniyiho.
     
    12
    Tentokráte si autové vhazování vyzkoušel také domácí Plattenhardt. Jeho celek se ovšem daleko s míčem nedostal, na druhou stranu se tak vydal Ingvartsen.
     
    13
    Ryerson si v souboji jeden na jednoho poradil se Starkem, načež se mu povedlo přenést hru do volného prostoru, kde pouze do soupeře centroval Trimmel.
     
    14
    Darida se rovněž postaral o provedení autu, po kterém se jeho celek vydal směrem kupředu. Guendouzimu se nabídl Plattenhardt, který byl ovšem zastaven.
     
    15
    Už to vypadalo, že by se hostující Awoniyi mohl s míčem dostat do pokutového území, jenomže ho na poslední chvíli eliminoval Torunarigha, který odkopával.
     
    16
    Menší zdravotní problémy měl také český reprezentant Darida, kvůli kterému musela být hra přerušena. Už je vše v pořádku a Hertha tak znovu rozehrála.
     
    17
    Domácí si vyzkoušeli další standardní situaci, tentokráte z levé strany. Centrovaná nabídka nakonec skončila na hlavě Friedricha, který zodpovědně odvrátil.
     
    18
    Torunarigha musel hrát na dlouhou nohu, přesto se mu na opačné polovině povedlo najít volného Lukebakia, jehož následující nahrávka skončila pouze u soupeře.
     
    19
    Union Berlín má ale velké problémy s přechodem na útočnou polovinu, což se ukázalo také při dalším útočném výpadu. Tentokráte nahrával nepřesně Prömel.
     
    20
    Pekaríkovi se úspěšně povedlo přenést hru k opačné autové lajně, kde se nacházel zcela osamocený Plattenhardt. Hertha to zkouší postupnou kombinací.
     
    20
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Hned první šance tohoto zápasu končí brankou! Union Berlín to zkoušel rychlou kombinací, při které se Ingvartsenovi povedlo načasovat nahrávku mezi domácí obránce na TAIWA AWONIYIHO, který levačkou zamířil naprosto přesně. Střela se navíc otřela o brankovou konstrukci, načež zapadla do domácí branky.
     
    21
    Hertha to bude mít najednou hodně složité, soupeř se totiž před malým momentem dostal do vedení. Domácí hráči přesto mají na vyrovnání hodně času.
     
    23
    Tak pozor! Hostující středopolař Andrich šel do protihráče vysokou nohou, přičemž kopačkou dost možná domácího hráče zasáhl do hlavy. Je tu přímá červená karta.
     
    26
    Najednou tu máme pořádnou zápletku. Hertha totiž bude zbytek zápasu dohrávat v početní výhodě, na případné vyrovnání má přesto ještě téměř celé utkání.
     
    27
    U postranní lajny si pro změnu nedovoleně počínal Awoniyi, čehož si všiml také pozorný rozhodčí. K míči se vrací domácí celek, který rozehrál nakrátko po zemi.
     
    28
    Po dalším zblokovaném centru mohl od levé autové lajny vhazovat míč na hrací plochu domácí Plattenhardt. Tomu se nabídl Stark, který znovu přenášel hru.
     
    29
    Hertha musela další útočnou akci zakládat až od svého pokutového území. Po chvilkovém driblinku to kolmicí zkoušel Torunarigha, který našel pouze Friedricha.
     
    30
    Cunha u sudího reklamoval nedovolený zákrok protihráče, jenomže to bylo přesně naopak. Rozehrávat bude brankář Luthe, který zřejmě předvede odkop.
     
    31
    Bylo tomu skutečně tak. Na opačné polovině se do vzdušného souboje dostával Kruse, kterému se málem povedlo prodloužit míč na kopačku Ingvartsena.
     
    32
    Hertha ovšem po zisku míče znovu přešla na útočnou polovinu, kde si nedovoleně počínal napadající Kruse. Volný kop domácích rozehrál zadák Boyata.
     
    33
    Je za námi třetina hry, Union Berlín stále vede nejtěsnějším možným způsobem. Zbytek zápasu bude pro něj složitý, dohrává totiž bez vyloučeného Andricha.
     
    34
    Na levém křídle to hezkým způsobem provedl obránce Plattenhardt, který svému celku zajistil první rohový kop. Po něm se málem k míči dostal Lukebakio.
     
    35
    Nakonec byl na pořadu druhý rohový kop, tentokráte z opačné strany. Plattenhard stáčel svůj centr na přední tyč, kde ve vzduchu zasahoval protihráč do bezpečí.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Christopher Trimmel (1. FC Union Berlín).
     
    37
    Další rozehrávky se tentokráte zmocnil hostující brankář Luthe, který posílal míč daleko na opačnou stranu hrací plochy, kde se nepovedlo prosadit se Krusemu.
     
    38
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Pokračovalo se autovým vhazováním z levé strany. Plattenhardt poměrně dlouho vyčkával, nakonec za pomocí Starka úspěšně přenášel hru na pravou stranu.
     
    40
    Jenomže domácím to směrem dopředu stále hodně skřípe. Před malým momentem to na sebe sice vzal Plattenhardt, jehož centr ale zablokoval protihráč.
     
    42
    Po hodně dlouhé době se k míči dostal také domácí brankář Schwolow, který na jistotu rozehrál po zemi na Boyatu, jenž se neohroženě dostal na druhou stranu.
     
    44
    Union Berlín se nadechl k rychlému protiútoku, který Awoniyi poměrně zbytečně zabrzdil. Poté se dokázala vrátit smečka protihráčů, která včas zakročila.
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    45+2
    Už to vypadalo, že se Lukabakio dostane k dorážce, nicméně na poslední chvíli zasahoval na malém vápně hostující Ryerson, který odvracel míč na další roh.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám ani zdaleka nepřinesl zrovna pohlednou podívanou. Sledovali jsme totiž vyrovnanou partii, která nám nabídla jedinou branku, o kterou se postaral hostující Awoniyi. Union Berlín byl najednou na koni, avšak pouze několik minut. Hodně nebezpečnou vysokou nohou totiž zahrál středopolař Andrich, který byl po necelých dvaceti minutách hry vyloučen. Hertha měla poté více ze hry, avšak k žádné vyložené šanci to nevedlo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Lucas Tousart, přichází Javairo Dilrosun.
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Vladimír Darida, přichází Krzysztof Piątek.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se Starkovi povedlo kolmicí najít na pravém křídle střídajícího Dilrosuna, jehož centrovanou nabídku odklízel Friedrich.
     
    49
    Hertha si navíc vybojovala další rohový kop, který tentokráte rozehrával Cunha. Jednalo se o přízemní rozehrávku, po které se k centru dostal Plattenhardt.
     
    50
    Do útočného snažení se na opačné straně pouštěl hostující Awoniyi, který si ovšem dle výroku sudího pomohl faulem. Torunarigha tak obstaral standardku.
     
    51
    Domácí si vybojovali rohový kop, který byl rozehrán centrem ke vzdálenější tyči. Tam se do vzduchu dostával obránce Torunarigha, který našel pouze protihráče.
     
    51
    Hertha právě vstřelila branku!
    Domácím se hned v úvodu povedlo srovnat krok! Sám na sebe to vzal Cunha, který se drzým průnikem dostal k hranici pokutového území, odkud zkoušel pálit ke vzdálenější tyči. Brankář Luthe si s tímto projektilem dokázal poradit, k dorážce se ovšem dostal PETER PEKARÍK, který vypálil přesně do protipohybu.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Julian Ryerson (1. FC Union Berlín).
     
    53
    Na vlastní obrannou polovinu se poté musel vracet domácí Guendouzi, kterému se v tísni velice přesně povedlo přenést hru, což ocenil také domácí trenér.
     
    54
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Taiwo Awoniyi, přichází Sebastian Griesbeck.
     
    55
    Union Berlín ovšem dokázal sáhnout do rozehrávky soupeře, načež byl na útočné polovině nedovoleně zastaven Ingvartsen. O faul se nyní postaral Guendouzi.
     
    56
    Do pokutového území domácích přiletěl poměrně nadýchaný centr, po kterém jsme sledovali velký závar. Ten nakonec vyřešil až Torunarigha, jenž odkopával.
     
    57
    Po předchozím závaru skončil na zemi již zmiňovaný Torunarigha, který má menší zdravotní problémy. Sudí přerušil hru, i tak by se nemělo jednat o nic vážného.
     
    58
    Pokračovalo se rozehrávkou od domácí branky. Na levém křídle si ovšem Dilrosun dokázal najít prostor pro centr levou nohou, který přistál pouze u Trimmela.
     
    59
    Kousek od středového kruhu šel příliš agresivním způsobem do protihráče napadající Prömel. Jednoznačný faul, faulovaný Guendouzi rozehrál na Pekaríka.
     
    60
    Vracející se Cunha podle výroku sudího fauoval hostujícího Lenze. Union Berlín se tedy dostal zpět k míči, kousek od půlící čáry mohl rozehrávat Griesbeck.
     
    61
    Je za námi hodina hry, domácím se povedlo velice dobře vstoupit do druhého poločasu. Hertha se totiž dočkala vyrovnání, které obstaral slovenský zadák Pekarík.
     
    62
    Knoche ve vzduchu konstruktivně rozehrál do strany na Lenze, který mu vracel zpět. Prvně jmenovaný se dostal do problémů a musel si pomoct odkopem.
     
    63
    Míč se po odrazu od Griesbecka dostal mimo hrací plochu, autového vhazování se tak mohl ujmout Pekarík. Hertha BSC s kombinací evidentně nikam nespěchá.
     
    64
    V úvodu druhého poločasu sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Po dalším z nich mohl standardku rozehrát Cunha, který ale našel prvního obránce.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Christopher Lenz (1. FC Union Berlín).
     
    65
    Poté to nekompromisním odkopem vyřešil Friedrich, který si nechtěl komplikovat život a míč poslal ven z hrací plochy. Nápor domácích začíná stoupat.
     
    69
    Domácí poměrně dlouho kombinovali na polovině soupeře, načež se zpětnou nahrávkou vytlačili na vlastní obrannou polovinu, kde se míče ujal Boyata.
     
    70
    Přesto jsme se po rychlé souhře konečně dočkali dalšího střeleckého pokusu. Na pravou nohu to měl křídelník Dilrosun, jehož pokus vystoupal vysoko nad.
     
    71
    Poté u postranní lajny dokázal padající míč náramně zalepit Lenz, který levačkou odehrál balón daleko na druhou stranu hřiště, kde se ho ujal Torunarigha.
     
    72
    Ryerson se na pravém křídle odvážil k nahrávce pod sebe na Kruseho, kterého ovšem dokázal ubránit Torunarigha. Hosté by ale měli zahrávat rohový kop.
     
    73
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Domácí mužstvo sice má výraznou územní převahu, jenomže soupeř předvádí zodpovědný výkon.
     
    74
    Cunha pochopil záměr svého kolegy Starka a okamžitě se mu pokoušel narazit směrem do pokutového území, kde vysokou nabídku ale odklízel Friedrich.
     
    74
    Hertha právě vstřelila branku!
    Šťastná branka domácích znamená kýžené vedení! Na levém křídle to totiž na sebe vzal Dilrosun, který v pokutovém území hledal jiného střídajícího hráče. Tím byl KRZYSZTOF PIATEK, který po převzetí nahrávky pálil z otočky, nicméně jeho střelu ještě tečoval jeden z hostů, což dokonale zmátlo hostujícího brankáře Lutheho.
     
    76
    Najednou tu bude mít nesmírně složité Union Berlín, který se poprvé v tomto utkání dostává do pozice, kdy musí vyrovnat. Má na to ještě poměrně dost času.
     
    77
    Hertha právě vstřelila branku!
    V krátkém časovém sledu je tu další branka domácího mužstva! Znovu obrovský kus práce odvedl rychlonohý Dilrosun, který se poté pokoušel v pokutovém území oslovit některého ze svých spoluhráčů. Nahrávka ovšem směřovala k Ryersonovi, od kterého se míč dostal na nohu KRZYSZTOFA PIATKA, který byl úspěšný se střelou k pravé tyči.
     
    78
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Christopher Lenz, přichází Niko Gießelmann.
     
    79
    Hosté to budou mít o to složitější. V krátkém časovém sledu inkasovali hned dvě branky a navíc dohrávají bez vyloučeného Andricha, což je na hřišti znát.
     
    80
    Hertha ovšem neubrala na aktivitě, ba naopak. Krátce po rozehrávce to na sebe zkoušel vzít obránce Plattenhardt, jehož nahrávku zablokoval pozorný Prömel.
     
    81
    Jednoznačné ofsajdové postavení, ve kterém se nacházel hostující Griesbeck, který se ovšem zapojil do útočné akce. Pomezní sudí byl znovu pozorný.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka, domácí mají nakročeno ke třem bodům. Snížení se očekávat nedá, Union je totiž bez balónu.
     
    83
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Grischa Prömel, přichází Cedric Teuchert.
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Julian Ryerson, přichází Sheraldo Becker.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Matheus Cunha (Hertha BSC).
     
    85
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Dodi Lukebakio, přichází Maximilian Mittelstädt.
     
    87
    S míčem si po delší době zahrál také domácí brankář Schwolow, který byl ve druhém dějství naprosto bez práce. Nyní se mu povedlo přenést hru do strany.
     
    88
    Union se ovšem snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat. V souboji jeden na jednoho si faulem pomohl Mittelstädt, soupeř se chopí další standardky.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je dost možná rozhodnuto. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    K hranici pokutového území se dokázal dostat domácí Cunha, který to poté zkoušel průnikovou nahrávkou na levé křídlo, kde ovšem zasahoval Griesbeck.
     
    90+2
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Peter Pekarík, přichází Deyovaisio Zeefuik.
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Matheus Cunha, přichází Mathew Leckie.
     
    90+3
    Piatek měl políčeno na hattrick! Polský útočník to tentokráte zkoušel dělovkou pod břevno, Luthe si s ní dokázal s vypětím všech sil poradit.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:9.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Herthy, která svého soupeře dokázala porazit výsledkem 3:1. Domácí vstoupili do druhého poločasu velice aktivně, navíc se hned v úvodu dočkali vyrovnávací branky. Posléze jsme sledovali poměrně nezáživnou podívanou, kterou ovšem okořenil příchod Krzysztofa Piatka. Polský forvard ve službách Herthy dokázal během tří minut obstarat hned dvě branky, čímž rozhodl o vítězi zápasu. Union Berlín to měl dnes složité, více než hodinu hry hrál bez vyloučeného Andricha. (22:30:35)

    David Suchý

    Góly: 51. Pekarík, 74. K. Piątek (Dilrosun), 77. K. Piątek – 20. Awoniyi (Ingvartsen)

    Karty:   84. Cunha (HER) – 36. Trimmel (UNB), 52. Ryerson (UNB), 64. Lenz (UNB)   23. Andrich (UNB)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:9.
    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík (90+2. Zeefuik), Boyata (C), Torunarigha, Plattenhardt – Stark, Guendouzi – Darida (46. K. Piątek), Tousart (46. Dilrosun), Cunha (90+2. Leckie) – Lukebakio (85. Mittelstädt).
    Náhradníci: Jarstein – Dilrosun, K. Piątek, Zeefuik, Ngankam, Mittelstädt, Löwen, Leckie, Dárdai.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Trimmel (78. Bülter), Friedrich, Knoche, Lenz (78. Gießelmann) – Prömel (83. Teuchert), Andrich – Ryerson (83. Becker), M. Kruse, Ingvartsen – Awoniyi (54. Griesbeck).
    Náhradníci: Karius – Becker, Bülter, Endo, Gießelmann, Gogia, Griesbeck, Maciejewski, Teuchert.

    Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp