Southampton – Manchester United 2:3 (kon.) | Chelsea – Tottenham 0:0 (kon.) | Arsenal – Wolverhampton 1:2 (kon.)
koniec
Southampton FC
2:3 (2:0)
Manchester United
Nedeľa 29.11.2020, 15:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Southampton FC – Manchester United. Stretnutie 10. kola anglickej Premier League sa začne o 15:00.
     


    Southampton FC

    „Svätci“ sú po úvode sezóny asi najpozitívnejším prekvapením súťaže. Po deviatich kolách boli na piatom mieste so 17 bodmi a na vedúcu dvojicu Tottenham – Liverpool strácali len tri body. Ich forma je navyše výborná, keď po dvoch prehrách na úvod sezóny neprehrali ďalších sedem zápasov. Dôvodom tohto priebežného úspechu Southamptonu je hlavne produktívny útok (17 strelených gólov), tím totiž dostáva pomerne dosť gólov (13 inkasovaných gólov). V tabuľke domácich zápasov je Southampton druhým najlepším tímom, keď zo štyroch zápasov na vlastnom trávniku vyhral tri.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Chelsea – Southampton 3:3
    Southampton – Everton 2:0
    Aston Villa – Southampton 3:4
    Southampton – Newcastle 2:0
    Wolverhampton – Southampton 1:1
     


    Manchester United

    „Červeným diablom“ sa vstup do nového ročníka príliš nevydaril a „korunovali“ ho domácim debaklom 1:6 s Tottenhamom. Odvtedy sa síce United o niečo zlepšili a z ďalších piatich zápasov vyťažili desať bodov, v tabuľke však i tak boli pred týmto kolom na 10. mieste. Dôvodom je hlavne pomerne deravá obrana, ktorí patrí prinajlepšom medzi priemer anglickej Premier League (14 inkasovaných gólov). Vonku sa však Manchesteru United zatiaľ veľmi darilo, keď vyhral všetky tri zápasy na cudzích ihriskách.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Newcastle – Manchester United 1:4
    Manchester United – Chelsea 0:0
    Manchester United – Arsenal 0:1
    Everton – Manchester United 1:3
    Manchester United – West Bromwich 1:0
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa doteraz stretli v anglickej Premier League 42-krát a vzájomná bilancia hovorí výrazne v prospech Manchesteru United, ktorý vyhral 26 zápasov proti Southamptonu, remizoval deväťkrát a prehral sedemkrát. „Červení diabli“ neprehrali so Southamptonom posledných osem zápasov (od januára 2016), z posledných piatich zápasov sa však až štyri skončili remízami. I v minulej sezóne sa oba zápasy skončili nerozhodnými výsledkami – v Southamptone 1:1 a v Manchesteri 2:2.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    30. 12. 2017: Manchester United – Southampton 0:0
    1. 12. 2018: Southampton – Manchester United 2:2
    2. 3. 2019: Manchester United – Southampton 3:2
    31. 8. 2019: Southampton – Manchester United 1:1
    13. 7. 2020: Manchester United – Southampton 2:2
     
    Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Bertrand – Armstrong, Ward-Prowse (C), Romeu, Djenepo – Walcott, Adams.
    Náhradníci: Forster – Diallo, S. Long, N'Lundulu, Obafemi, J. Stephens, Tella.

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Telles – Fred, N. Matić, van de Beek – B. Fernandes – Rashford, Greenwood.
    Náhradníci: D. Henderson – Cavani, Fosu-Mensah, D. James, Mata, Tuanzebe, Williams.

    Rozhodca: Moss – Perry, Robathan.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Southampton bude hrať v červenobielych dresch, Manchester United v sivých.
     
    Všetci účastníci zápasu si ešte uctia potleskom Diega Maradonu, ktorý v stredu v Argentíne zomrel.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mal domáci tím. Lopta sa dostala postupne dozadu až ku gólmanovi Southamptonu McCarthymu, ktorý loptu nakopol na útočnú polovicu.
     
    2
    Adams nedobehol kolmú prihrávku zo stredu poľa a lopta skončila za bránkovou čiarou. Brankár United de Gea ju rozohral na spoluhráčov v obrane, tí sa ale dostali pod veľký tlak napádajúcich hráčov Southamptonu.
     
    3
    Prvý Fernandesov pokus o vysunutie Rashforda do úniku nebol presný a jeho pas skončil u brankára McCarthyho. Ten opäť vykopol loptu na útočnú polovicu, tentokrát ju ale získali hráči United.
     
    4
    Tellesov center odhlavičkoval Bednarek, avšak len za šestnástku k hráčom hosťujúceho celku. „Červení diabli“ potom prihrávkami zo strany na stranu obliehali domácu šestnástku, avšak bez úspechu.
     
    5
    Tlak Manchesteru United pokračoval ďalej a skončil až potom, čo si Telles na ľavom krídle neporozumel s Matićom a srbský záložník prihral loptu do priestoru, kde nebol žiadny z jeho spoluhráčov.
     
    6
    United vysokým presingom obralo domácich o loptu pri ich rozohrávke a zatiahlo sa s ňou na vlastnú polovicu.
     
    7
    Greenwood si nabehol za kolmou prihrávkou za obranu Southamptonu zo stredu poľa a na hranici domácej šestnástky obišiel nezmyselne vybiehajúceho brankára McCarthyho. Vracajúci sa obranca Vestergaard ale vytlačil Greenwooda do ľavej strany a útočník United svojím zakončením trafil len bočnú sieť.
     
    8
    Rashford sa pokúsil o prienik po ľavej strane do šestnástky, kde v súboji s Romeuom spadol. Podľa opakovaného záberu to vypadalo tak, že Rashford zakopol sám.
     
    9
    A zdá sa, že Rashford sa i trochu zranil, do stredu poľa totiž dokríval. Zatiaľ sa však o ošetrenie nehlási a pokračuje v zápase.
     
    10
    Southampton sa nasťahoval na útočnú polovicu, obrana hostí však útok domácich poriadne zbrzdila a napokon si „svätci“ mohli loptu prihrávať len v strede poľa.
     
    12
    Oba tímy si nepresnými nákopmi vymenili kontrolu nad loptou a nakoniec ju na svoje kopačky získali obrancovia United. Tí sa snažia o založenie ďalšieho postupného útoku svojho tímu.
     
    13
    Hostia o loptu prišli, prakticky hneď ju ale okamžitým presingom získali naspäť. Možný rýchly protiútok United potom musel zastaviť Romeu faulom v strede poľa na Fernandesa.
     
    14
    Po tomto zákroku, kedy Romeu skočil Fernandesovi na nohu, zostáva portugalský záložník sedieť na trávniku. O jeho nohu sa starajú lekári Manchesteru United.
     
    15
    Van de Beekov nákop do šestnástky Southamptonu chytil domáci brankár McCarthy. Ten sa s rozohrávkou nijak nezdržoval a okamžite vykopol loptu do stredu poľa.
     
    16
    Fernandes sa hneď po návrate na trávnik zapojil do útoku svojho tímu a jeho tečovaná strela spoza šestnástky tesne minula pravú tyč McCarthyho brány.
     
    16
    Prvú žltú kartu dostáva za šliapnutie na nohu van de Beeka v súboji v strede poľa James Ward-Prowse (Southampton FC).
     
    18
    United svojím tlakom núti Southampton k chybám a rozbehnutého Wan-Bissaku musel faulom na pravom krídle zastaviť Bertrand.
     
    19
    Fernandesov center zo štandardky opäť chytil pripravený gólman Southamptonu McCarthy. Domáci potom zvolili rozohrávku od obrancov, tí však majú opäť veľké problémy s napádajúcimi hráčmi Manchesteru United.
     
    20
    Už asi minútu držia domáci loptu na svojich kopačkách, na polovicu hostí sa ale vôbec nedostali a prihrávajú si ju hlavne v blízkosti vlastného pokutového územia.
     
    21
    Djenepo sa snažil o individuálny prienik po ľavej strane a dostal sa až do šestnástky, jeho prihrávku do druhej vlny však odkopol van de Beek. Southampton sa ale konečne dostal na útočnú polovicu.
     
    22
    Walcottov center sprava obrana United zablokovala, lopta sa ale k domácemu útočníkovi vrátila a v súboji o ňu ho podkopol Fernandes. Priamy kop pre Southampton.
     
    23
    Ward-Prowse nacentroval zo štandardky zhruba na penaltový bod, odkiaľ odhlavičkoval loptu na rohový kop Lindelöf.
     
    23
    Southampton dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Všetci hráči Southamptonu sa pred rozohrávkou rohového kopu natlačili do bránkoviska. Ward-Prowse od rohovej zástavky potom nacentroval na prednú tyč, kam si nabehol JAN BEDNAREK, ktorého žiadny hráč Manchesteru United poriadne nebránil, a hlavičkou k bližšej tyči usmernil loptu do de Geovej brány.
    23. Jan Bednarek (SOT) - 1:0
     
    25
    Hostia sú inkasovaným gólom zjavne zaskočení a nedarí sa im úplne podržať loptu na svojich kopačkách. Domáci už dvakrát v krátkom časovom slede zastavili ich rozohrávku v strede poľa.
     
    26
    Rashford preto skúsil z ľavej strany útočnej polovice aspoň nakopnúť loptu do šestnástky na Fernandesa, ako prvý sa však k hraciemu predmetu dostal brankár Southamptonu McCarthy.
     
    27
    Adams krížnou prihrávkou pred šestnástkou zľava doprava posunul loptu na Walker-Petersa, ktorého strelu tečoval pri pokuse o blok Telles do pravej tyče vlastnej brány.
    27. Kyle Walker-Peters (SOT)
     
    28
    Center Ward-Prowsea na prednú tyč odhlavičkoval Telles. Lopta sa potom dostala na ľavé krídlo k Djenepovi, ktorého pekný prienik ukončil zrazením lopty na roh v sklze Fernandes.
     
    29
    United majú zatiaľ obrovský problém so štandardkami domáceho tímu. Ward-Prowse, podobne ako pri góle Southamptonu, nacentroval na prednú tyč, tentoraz ale dokázal Fernandes loptu odhlavičkovať.
     
    30
    Brankár Southamptonu McCarthy rozohral po malej domov priamo na Greenwooda. Ten si loptu potiahol k šestnástke a vystrelil, jeho pokus však domáci gólman vyrazil a McCarthy potom ešte lepším zákrokom zastavil i dorážku dobiehajúceho Fernandesa, ku ktorému sa lopta odrazila.
    30. Alex McCarthy (SOT)
     
    32
    Djenepo sa rozbehol z ľavej strany do ďalšieho odvážneho sólového prieniku a tesne pred šestnástkou ho podrazil Fred. Priamy kop pre Southampton z pozície, z ktorej už dokázal James Ward-Prowse streliť niekoľko gólov.
     
    33
    Southampton dal gól!
    Domáci odskakujú do dvojgólového náskoku! JAMES WARD-PROWSE potvrdil svoju pozíciu aktuálne zrejme najlepšieho exekútora priamych kopov v Premier League a zakrútil loptu ponad múr úplne presne k pravej tyči brány hostí. Gólman de Gea si na loptu siahol, strela však bola tak umiestnená, že už ju vyrazil len spoza čiary do tyče a navyše sa ešte sám udrel o tyč svojej brány.
    33. James Ward-Prowse (SOT) - 2:0
     
    35
    Už to mohlo byť 3:0! Djenepo si opäť naviedol loptu k šestnástke United a spoza nej vystrelil po zemi. De Gea jeho strelu vyrazil doprava, kde našťastie pre hostí loptu pred odkrytou bránou nespracoval Armstrong a v páde vystrelil mimo.
     
    36
    David de Gea má zjavne zdravotné problémy, ktoré sú následkom jeho úderu do tyče pri druhom góle Southamptonu. Španielsky gólman zostáva sedieť na trávniku a je ošetrovaný.
     
    37
    De Gea nateraz pokračuje v zápase, za autovou čiarou sa však už rozcvičuje jeho náhradník Henderson. Na hracej ploche majú loptu naďalej na kopačkách domáci.
     
    38
    Southampton je po dvoch góloch vo veľkej pohode a obrancovia domáceho tímu si bez väčších problémov hrajú pred vlastnou šestnástkou s napádajúcou dvojicou Rashford – Greenwood bago.
     
    39
    Držanie lopty v podaní Southamptonu pokračuje. Hostia sa k hraciemu predmetu nedokážu dostať a len čakajú na domácich v obrannom postavení.
     
    41
    Nákop do šestnástky odvrátila obrana United tak, že sa lopta odrazila priamo do behu Djenepovi. Jeho prihrávku na Walcotta zastavil v sklze van de Beek.
     
    42
    Southampton sa potom znovu zatiahol s loptou na vlastnú polovicu a snaží sa roztiahnuť obranu United na čo najväčšiu plochu ihriska.
     
    43
    Hostia konečne donútili domácich k chybe, konkrétne Bertranda, ktorý nepresným nákopom loptu prakticky prihral do stredu poľa van de Beekovi. Po dlhšej dobe tak môžu zaútočiť hostia.
     
    44
    United sa usadilo na útočnej polovici a kombináciou na krátke prihrávky sa postupne približuje k pokutovému územiu Southamptonu.
     
    45
    Telles oblúčikom za obranu na ľavom krídle vysunul do šestnástky Rashforda, ktorý si ešte chcel naraziť loptu s van de Beekom. Tento úmysel prečítal Walker-Peters, ktorý loptu odkopol na roh.
     
    45+1
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    Center Tellesa z rohu domáca obrana vyriešila, lopta sa ale odrazila k Rashfordovi, ktorý si medzi niekoľkými brániacimi hráčmi Southamptonu pripravoval loptu na strelu. Napokon v súboji s nimi spadol, faul sa ale nepískal.
     
    45+2
    Záver nadstaveného času sa odohráva na polovici hostí, kde sa domáci ešte snažia o jeden postupný útok. K šestnástke United sa ale zatiaľ nedostali.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas by sa dal rozdeliť na dve polovice. V tej prvej boli o niečo aktívnejším tímom hostia, ktorí mali i veľmi dobré príležitosti, ani jednu z nich ale nepremenili a teraz môžu poriadne ľutovať. Southampton totiž postupom času nielen vyrovnal hru, ale prevzal iniciatívu a začal diktovať obraz hry. Zlomovým momentom bol úvodný gól Bednareka, po ktorom sa hra vychýlila na stranu Southamptonu. Až na jednu gólovú príležitosť United po chybe domáceho brankára McCarthyho už potom hostia bránu „svätcov“ vôbec neohrozili. Naopak, náskok domácich ešte vylepšil ďalším excelentne zahraným priamym kopom James Ward-Prowse. Hostia majú teda cez prestávku o čom premýšľať a je navyše otázne, či bude v zápase pokračovať brankár Manchesteru United David de Gea, ktorý sa zrejme zranil pri góle Ward-Prowsea.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 53 % : 47 %
    Strely na bránu: 3:2
    Strely mimo: 0:1
    Rohy: 3:4
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 7:5
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza David de Gea, prichádza Dean Henderson.
     
    46
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Mason Greenwood, prichádza Edinson Cavani.
     
    47
    Hostia od výkopu majú loptu pod svojou kontrolou, trvalejšie sa ale na útočnú polovicu usadiť nedokázali. Domáci ich vysokým presingom vytláčajú k ich šestnástke.
     
    48
    Napokon Southampton loptu i získal. Djenepo potiahol loptu z ľavého krídla na os ihriska a posunul ju na pravú stranu šestnástky k Walcottovi, ktorý ako prvý preveril pozornosť striedajúceho brankára United Deana Hendersona.
     
    49
    Scenár spred malej chvíle sa úplne rovnako zopakoval i teraz. Hostia si dlho prihrávali loptu na vlastnej polovici, až im ju zobrali domáci a tí sa rýchlo dostali k šestnástke Manchesteru United.
     
    50
    Walcott si znovu prevzal loptu, tentokrát pred šestnástkou hostí a znovu vystrelil, znovu ale len priamo do stredu brány na pripraveného Hendersona.
     
    51
    Po faule na Walcotta získal Southampton priamy kop. Keďže bol z veľkej diaľky, tak Ward-Prowse „len“ nacentroval pred bránkovisko United a odtiaľ odhlavičkoval loptu do autu Telles.
     
    52
    Fernandes hneď po zisku lopty nakopol loptu za obranu Southamptonu na Rashforda. Ten si ju potiahol do šestnástky a mohol ešte prihrávať i doprava rozbehnutému Cavanimu, zakončoval ale sám a jeho strelu dokázal vybiehajúci brankár McCarthy ďalším skvelým zákrokom vyraziť.
    52. Marcus Rashford (MAN)
     
    53
    Hostia si poradili s vysokým presingom domácich, hneď po prechode stredovej čiary však Rashford o loptu prišiel. „Svätci“ ju posunuli dozadu a rozohrávajú svoj postupný útok od obrancov.
     
    55
    Obaja brankári si nie príliš vydarenými výkopmi poslali loptu cez celé ihrisko a po ďalšej chybe v rozohrávke, tentoraz od obrancov Southamptonu, skončila lopta na kopačkách hostí.
     
    56
    Fernandesov center z pravej strany nedokázal brankár McCarthy vyboxovať. Odrazená lopta sa dostala k van de Beekovi, ktorý namiesto strely chcel ešte prihrávať Rashfordovi, od obrancu Southamptonu sa ale lopta odrazila ku Cavanimu. Ten z otočky vystrelil nad McCarthyho bránu.
    56. Edinson Cavani (MAN)
     
    57
    Po tejto gólovej príležitosti hostí zostáva ležať na trávniku Bednarek, ktorý sa pri snahe o blok zrazil so svojím spoluhráčom Djenepom. Strelec prvého gólu je už v opatere lekárov Southamptonu.
     
    58
    Bednarek odišiel na dokončenie ošetrenia za autovú čiaru, i v oslabení ale dokázal jeho tím ubrániť center Fernandesa z rohového kopu. Domáci odkopli loptu do stredu poľa.
     
    59
    Manchester United dal gól!
    Hostia znižujú a vracajú sa do hry o body! Fred posunul loptu na pravom krídle za obrancu na Cavaniho, ktorý centrom do stredu šestnástky našiel neobsadeného BRUNA FERNANDESA. Portugalčan mal okolo seba toľko priestoru, že mal čas si loptu ešte i spracovať a potom zblízka prestrelil domáceho brankára McCarthyho.
    59. Bruno Fernandes (MAN) - 2:1
     
    61
    Southampton sa snaží na inkasovaný gól rýchlo odpovedať svojou aktivitou a natlačil sa so svojou postupnou útočnou kombináciou na polovicu United.
     
    62
    Domáci sa tam však dlho nezdržali a po strate lopty museli zacúvať dozadu. Hostia cítia šancu na vyrovnanie a tlačia domácich čoraz viac do obrany.
     
    63
    Fernandes sa pokúsil zaskočiť domáceho brankára McCarthyho strelou zo stredu poľa, gólman Southamptonu si ale dal pozor a loptu chytil.
     
    64
    McCarthy potom hneď vykopol hrací predmet na útočnú polovicu, kde sa za jeho nákopom dral Walcott. Ako prvý sa však k lopte dostal vybiehajúci brankár hosťujúceho tímu Dean Henderson.
     
    65
    I United ale ukázali, že vedia pokaziť rozohrávku a loptu v strede poľa doslova darovali domácim hráčom. Armstrong sa s ňou rozbehol po ľavom krídle k šestnástke, jeho center ale zrazil Wan-Bissaka na rohový kop.
     
    66
    Ward-Prowse nacentroval, podobne ako pri prvom góle, na prednú tyč, loptu však tentokrát odhlavičkoval Cavani. Následná strela Armstronga spoza šestnástky bola zrazená na ďalší roh.
     
    67
    I druhý center Ward-Prowsea z rohu na opačnej strane dokázali brániaci hráči United vyriešiť a následne znovu zablokovali strelu Armstronga.
     
    68
    Za nákopom z vlastnej polovice sa rozbehol na ľavom krídle Rashford, ktorý loptu tesne pri rohovej zástavke dokázal spracovať. Následne ju posunul dozadu a Manchester United prechádza k postupnému útoku.
     
    69
    Wan-Bissaka výborným centrom z pravej strany našiel zhruba na penaltovom bode hlavu Cavaniho, ktorý nikým neatakovaný hlavičkoval tesne mimo pravej tyče McCarthyho brány.
    69. Edinson Cavani (MAN)
     
    70
    Polčasový príchod Cavaniho hru Manchesteru United smerom dopredu výrazne zlepšil a hostia svojím vysokým presingom robia obrovské problémy rozohrávajúcim domácim hráčom. I teraz sa „červeným diablom" podarilo loptu získať.
     
    71
    Wan-Bissaka sa snažil uvoľniť na pravom krídle, Bertrand mu ale čistým sklzom loptu vypichol na rohový kop. K rohovej zástavke opäť beží Bruno Fernandes.
     
    72
    Cavani si nabiehal na prednú tyč na Fernandesov center z rohu, loptu ale dokázal brániaci hráč Southamptonu odhlavičkovať. Lopta doletela až do autu a domáci budú pri tomto prerušení hry striedať.
     
    72
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Moussa Djenepo, prichádza Shane Long.
     
    73
    Fernandes sa uvoľnil cez obrancu na ľavom krídle a nacentroval pred bránkovisko Southamptonu, odkiaľ odkopol loptu v sklze na ďalší roh United Bednarek.
     
    74
    Manchester United dal gól!
    Je vyrovnané! Center Tellesa z rohu odvrátili domáci za svoju šestnástku, kde sa lopta dostala k Fernandesovi. Jeho strelu z prvej tečoval obranca Southamptonu a pri jej lete ju hlavičkou v páde zasiahol EDINSON CAVANI, ktorý loptu usmernil mimo dosahu domáceho brankára McCarthyho.
    74. Edinson Cavani (MAN) - 2:2
     
    76
    Pohoda domácich z konca prvého polčasu je preč a Manchester United má v týchto chvíľach jasnú územnú prevahu a veľký tlak. Momentum je jednoznačne na strane hostí, ktorým remíza zjavne nestačí a naďalej sa tlačia dopredu.
     
    77
    Teraz sa však hostia musia brániť postupnému útoku domácich, ktorí ale dobrým pohybom dokázali vytlačiť spred vlastnej šestnástky až na polovicu domácich.
     
    79
    Bertrandov center zľava odhlavičkoval Telles na hranicu vlastnej šestnástky k Adamsovi, ktorý strelou po zemi z otočky tesne minul pravú tyč Hendersonovej brány.
     
    80
    Hostia po tejto príležitosti domáceho tímu opäť zvýšili tlak a usadili sa na útočnej polovici. Rashford si po ľavej strane potiahol loptu až takmer k bránkovej čiare, jeho center ale preletel celou šestnástkou Southamptonu bez toho, aby loptu niekto zasiahol.
     
    81
    Bertrand vyrazil po zisku lopty na útočnú polovicu, loptu ale nepresnou prihrávkou na os ihriska vrátil Matićovi. Toho v následnom súboji o ňu fauloval Walcott.
     
    82
    Rashford sa znovu pokúsil o individuálny prienik, tentokrát ale proti veľkej presile domácich hráčov neuspel. Loptu však dokázal udržať a založiť ďalší útok United.
     
    83
    Hosťom sa ale tentokrát kombinácia nevydarila a museli sa rýchlo zatiahnuť dozadu proti možnému rýchlemu protiútoku Southamptonu. Podarilo sa im to a domáci tak musia útočiť „do plných“.
     
    84
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Alex Telles, prichádza Brandon Williams.
     
    Pre Brandona Williamsa je dnešný zápas prvým štartom v Premier League od posledného zápasu minulého ročníka.
     
    85
    Romeu prišiel na vlastnej polovici o loptu a založil tým rýchly protiútok súpera vedený Brunom Fernandesom. Ten loptu prihrával pred šestnástku na Rashforda, ktorý však namiesto vlastnej strely ešte prihrával ďalej Fredovi do ofsajdu.
     
    86
    Vo vzdušnom súboji o odkop domáceho brankára McCarthyho fauloval Maguire Adamsa. Priamy kop pre Southampton zhruba zo stredu útočnej polovice.
     
    87
    Ward-Prowse nakopol loptu do stredu šestnástky, kde vyhral hlavičkový súboj s Bednarekom Lindelöf. Hostia následne guľatý nezmysel získali pod svoju kontrolu a znovu prechádzajú do postupného útoku.
     
    88
    Rashford vysunul peknou kolmicou na ľavú stranu pokutového územia Southamptonu do nábehu van de Beeka, ktorého center zrazil na roh Bednarek. Samotný roh rozohral privysokým centrom, ktorý preletel ponad celú šestnástku domáceho tímu, Bruno Fernandes.
     
    89
    Wan-Bissakov center sprava zablokoval vo vlastnej šestnástke Bertrand a hostia signalizujú, že to bolo rukou. Hlavný rozhodca sa ale ani neradil s videoasistentom a nariadil ďalší roh Manchester United.
     
    90
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Stuart Armstrong, prichádza Ibrahima Diallo.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90+1
    Fernandes opäť skúšal pozornosť domáceho brankára McCarthyho a opäť sa ho pokúsil oblúčikom zo stredu poľa prelobovať. Jeho zakončenie spadlo na hornú sieť, McCarthy ho ale kontroloval.
     
    90+2
    Oba tímy si vymenili kontrolu nad loptou v strede poľa a napokon ju po faule Vestergaarda na Fernandesa získali hostia, ktorí zrejme po tomto nedovolenom zákroku nakopnú loptu pred domácu bránu.
     
    90+2
    Manchester United dal gól!
    Hostia otáčajú zápas! Manchester United rozohral štandardku po zemi a lopta sa dostala na ľavé krídlo k Rashfordovi, ktorý nacentroval na prednú tyč. Tam predskočil pri svojom nábehu obrancu Southamptonu Vestergaarda EDINSON CAVANI a hlavou usmernil loptu k bližšej tyči.
    90+2. Edinson Cavani (MAN) - 2:3
     
    90+4
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Kyle Walker-Peters, prichádza Daniel N'Lundulu.
     
    90+5
    Domáci sa už zúfalo vrhli do útoku, ich kombinácia ale dlho netrvala a hostia po zisku lopty potiahli hrací predmet na útočnú polovicu. Tam sa zjavne snažia skôr naťahovať čas ako skutočne ohroziť domácu bránu.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Manchester United predviedol v druhom polčase skvelý výkon a otočil veľmi zle sa vyvíjajúci zápas, pri ktorom sa však neutrálny divák rozhodne nenudil. Domáci sa v druhom polčase nedostali takmer k ničomu a postupom času získali hostia výraznú prevahu. Ako rozhodujúci moment zápasu sa ukázal príchod Edinsona Cavaniho, ktorý výrazne oživil United a bol zapojený v každej nebezpečnej príležitosti hostí v druhom polčase. Prvý gól pripravil centrom pre Bruna Fernandesa a ďalšie dva sám presnými hlavičkami strelil, čím rozhodol o víťazstve svojho tímu. Southampton tak stratil sľubne rozohraný súboj a jeho séria zápasov bez prehry sa skončila. Po prvej prehre od septembra 2020 sú domáci na priebežnom piatom mieste tabuľky so 17 bodmi. Manchester United vyhral i štvrtý zápas vonku v tejto sezóne a posunul sa na 7. miesto so ziskom 16 bodov.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 50 % : 50 %.
    Strely na bránu: 5:6.
    Strely mimo: 3:5.
    Rohy: 5:9.
    Ofsajdy: 0:0.
    Fauly: 12:12.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:13:22)

    Michal Sadlek

    Góly: 23. Bednarek, 33. Ward-Prowse – 59. B. Fernandes, 74. Cavani, 90+2. Cavani

    Karty:   16. Ward-Prowse (SOT)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:12.
    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters (90+4. N'Lundulu), Bednarek, Vestergaard, Bertrand – Armstrong (90. Diallo), Ward-Prowse (C), Romeu, Djenepo (72. S. Long) – Walcott, Adams.
    Náhradníci: Forster – Diallo, S. Long, N'Lundulu, Obafemi, J. Stephens, Tella.

    Manchester United: de Gea (46. D. Henderson) – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Telles (84. Williams) – Fred, N. Matić, van de Beek – B. Fernandes – Rashford, Greenwood (46. Cavani).
    Náhradníci: D. Henderson – Cavani, Fosu-Mensah, D. James, Mata, Tuanzebe, Williams.

    Rozhodca: Moss – Perry, Robathan