Barys – S.Moskva 2:1 (kon.) | Jaroslavľ – Dinamo Minsk 3:2 (po pr.) | Kazaň – Čerepovec 5:2 (kon.)
Red Star Kunlun – Omsk 1:2 (kon.) | Nižnekamsk – Čeljabinsk 5:3 (kon.) | Novgorod – Metallurg Magnitogorsk 2:4 (kon.)
koniec po predl.
Lokomotiv Jaroslavľ
3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 2:0)
HC Dinamo Minsk
cz Nedeľa 29.11.2020, 15:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    64:01 Pavel KRASKOVSKIJ - 3:2
     
    64:01
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Devětapadesát sekund chybělo k tomu, abychom dnes viděli nájezdy! Shane Prince vyvážel puk a ve středním pásmu ho o kotouč obral Denis Alexejev. Rázem z toho bylo přečíslení dva na jednoho. Ačkoliv se Prince snažil svojí chybu napravit, jak to šlo, přihrávku na PAVLA KRASKOVSKÉHO nezblokoval a ten se trefil z pokleku náramně do šibenice. Tady byl Furch bez šance. Asistence: Denis Alexejev.
     
    63:17
    Dinamo mělo velice dobré střídání a dostalo se k několika zajímavým šancím v předbrankovém prostoru, domácí brankář ale drží svůj tým!
     
    61:42
    Obrovskou šanci měl zřejmě Denis Alexejev. Na pravé straně obkroužil branku Furcha a hned se snažil zasunout kotouč k druhé tyči, ale český brankář přesně tohle čekal a neméně dobře se přesunul! Hraje se tak dále.
     
    59:50
    Mohlo být rozhodnuto. Georgij Ivanov dostal mezi kruhy příliš volného prostoru a přes hráče si to namířil k Furchovi, který zachránil svůj tým zřejmě od rozhodující pohromy!
     
    54:11
    Jegor Averin dnes čiší ofenzívními nápady a aktivitou. Na pravém kruhu v situaci dva na dva převzal puk a protože měl spoluhráče pokrytého, na okamžik zbrzdil hru a pak si to z nulového úhlu namířil k tyčce. Vystřelil, ovšem neměl místo, kudy by kotouč dostal mezi betonem a tyčí do sítě.
     
    52:16
    Od modré vystřelil zřejmě Dmitrij Znacharenko a k dorážce se přes Antona Landera dostal Ivan Lodnia. Ale gólman Lokomotivu si dvakrát poradil. dlužno říct, že Dinamo je po vyrovnání lepším celkem.
    48:49 Jegor ŠARANGOVIČ - 2:2
     
    48:49
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Za pět minut je srovnáno. JEGOR ŠARANGOVIČ vlastně celou akci udělal sám. Dostal v útočném pásmu na levé straně puk, naznačil u branky přihrávku, poté se jal obkroužit klec a rychle zasunul kotouč z pohledu gólmana Pasquala mezi jeho levý beton a tyčku. Kanadský brankář sice beton přitiskl k tyči, ale zřejmě ne tak důsledně. Asistence: Vladislav Koljačonok.
     
    47:39
    Ačkoliv Kirill Voronin na pravém kruhu obešel protihráče Antona Landera a vzápětí posadil na zem Ilju Ljubuškina, střelou na přední tyč se proti Pasqualemu neprosadil.
    43:34 Ryan MURPHY - 2:1
     
    43:34
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Dvacet sekund po návratu vyloučeného Gorbunova střílí hosté kontaktní branku. Právě Roman Gorbunov prostrčil puk mezi kruhy na zcela volného RYANA MURPHYHO, který si do pásma sjel z druhé vlny a ostrou střelou procedil kotouč mezi betony Edwarda Pasquala. Asistence: Roman Gorbunov, Maxim Suško.
     
    41:15
    Třetí část nezačíná pro Dinamo, které se nutně potřebuje chytit nějakou brankou, dobře. Dvě minuty za hrubost inkasuje Roman Gorbunov.
    36:45 Jegor AVERIN - 2:0
     
    36:45
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Pár sekund zbývalo k tomu, aby se Brennan Mennel vrátil na ledovou plochu po dvou celých minutách. Ale JEGOR AVERIN ho posílá z trestné lavice o něco dříve. Najel si totiž kolem pravého kruhu do střelecké pozice a poté se trefil fantasticky do levé šibenice. Asistence: Alexej Marčenko.
     
    35:20
    Nepříjemné chvíle pro Dinamo. Brennan Menell si jde odpočinout na dvě minuty za držení protihráče.
     
    30:03
    Při dalším přerušení je výstroj Dominika Furcha patrně opět v pořádku a gólman Dinama se vrací mezi tři tyče.
     
    29:49
    Kirill Voronin byl v dobré pozici na srovnání stavu. Po levé straně si vybruslil až před branku a zkusil střelu mezi betony Pasqualeho, ale ten je dokázal sepnout včas.
     
    27:32
    Hra bude nyní přerušena o něco déle, jelikož Dominik Furch má problém ve výstroji, který nebude opraven obratem. Do branky tak jde na okamžik Danny Taylor.
     
    27:27
    Roman Savčenko vyslal z kruhů pořádnou ránu, kterou Furch vyrazil před sebe. Zase tak vznikl pořádný závar před jeho klecí, kdy se z dorážky neprosadil Magnus Pääjärvi, jenž Savčenkovi na počátku celé akce puk mezi kruhy přenechal.
     
    25:41
    Po závaru před brankou vyplaval puk znovu na hokejky Jaroslavle. Z dobré pozice střílel znovu Daniil Misjul. Nyní byl výrazně blíže k brance než před malou chvílí, kdy střílel od modré. Ale Furch si poradil svým levým betonem.
     
    24:49
    Také Dominik Furch se ve své brance ohřál. Jeho pozornost vyzkoušel z levého kruhu Nikolaj Kovalenko a český brankář po jeho pumelici dobře sáhl lapačkou.
     
    22:24
    V další šanci byl Alexej Protas, který si to namířil mezi dvěma protihráči k brance. Úmysl dobrý a hostující forvard se dostal až před brankáře Pasquala, kterého ale nepřekonal.
     
    18:48
    Moc takových trestů asi Ryan Spooner ve své kariéře nedostal. Nicméně nyní musí na dvě minuty opustit hrací plochu za zdržování hry – porušení postupu při vhazování.
     
    17:17
    Michail Beljajev předvedl hezkou akci, kdy si to v útočném pásmu úspěšně namířil přes dva hráče a ještě stihl vystřelit. Furch byl opět pozorný.
    16:03 Marčenko takto ostřeloval Furcha
     
    16:03
    Dominik Furch nyní zachránil svůj tým od druhé pohromy. Alexej Marčenko znovu dostal puk na levý kruh pro ránu z první, kterou trefil náramně. Puk šel těsně nad ledem na vzdálenější tyčku, kam sáhl český gólman svou lapačkou.
     
    14:26
    Dmitrij Znacharenko za brankou neměl trpělivost s Michailem Beljajevem, který si výborně kryl puk, a když chtěl vyjet do palebné pozice, podrazil ho.
     
    09:55
    Lokomotiv je při chuti! Jegor Averin si sjel na pravý kruh a zkusil ostrou střelu, kterou Furch nadvakrát zneškodnil.
    08:32 Nikolaj KOVALENKO - 1:0
     
    08:32
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Jedno dobré napadání a domácí hned vedou! Denis Alexejev posunul kotouč zpoza branky pro Pavla Kudrjavceva. Ten byl na chvilku sám mezi kruhy, ovšem střelou na bližší tyč Furcha nepřekonal. Puk se vzápětí od obránce Menella opět odrazil ke Kudrjavcevovi, jenž si ho hokejkou zvedl do vzduchu a zkusil zakončení technickou finesou. I zde byl gólman Dinama pozorný. Avšak pozorný nebyl bek Stěpan Falkovskij, přes kterého se Furchem vyražený kotouč dostal k NIKOLAJI KOVALENKOVI a ten už se prosadil u pravé tyče napodruhé úspěšnou dorážkou mezi betonem a tyčkou. Asistence: Pavel Kudrjavcev, Denis Alexejev.
     
    02:29
    Sudí se šli poradit a nakonec vylučují Ruslana Rafikova za zdržování hry – vyhození puku mimo kluziště. Nešlo o odraz o plexisklo, takže bek Lokomotivu musí na trestnou.
     
    01:04
    Anton Lander si najel přesně mezi kruhy, kam také dostal přihrávku. Opřel se do kotouče a trefil Dominika Furcha přímo do trupu. Český brankář byl správně postaven.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 9. Kovalenko (Kudrjavcev, Alexejev), 37. J. Averin (A. Marčenko), 65. Kraskovskij (Alexejev) – 44. R. Murphy (Gorbunov, Suško), 49. Šarangovič (Koljačonok)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Pasquale (Konovalov) – M. Osipov, Rafikov, Ljubuškin, A. Marčenko (A), Barancev, Misjul, Savčenko, Čerepanov – Kajumov, Kraskovskij, Korškov – Pääjärvi, J. Averin (C), Lander (A) – Kovalenko, Kudrjavcev, Alexejev – Ivanov, Beljajev, Berjozkin.
    HC Dinamo Minsk: Furch (28.–31. D. Taylor) – Koljačonok, Menell, Solovjov, R. Murphy, Znacharenko (A), Jerjomenko, Faľkovskij, Martynov – Drozdov, Spooner, Prince – Gorbunov, Šarangovič (C), Kozun (A) – Lodnia, Protas, K. Voronin – Demkov, Suško, Usov.

    Rozhodca: Nikolaj Akuzovskij, Konstantin Olenin – Alexander Zacharenkov, Jevgenij Strelcov