Brighton – Liverpool 1:1 (kon.) | Manchester City – Burnley 5:0 (kon.) | Everton – Leeds 0:1 (kon.)
West Bromwich – Sheffield Utd. 1:0 (kon.)
koniec
Everton FC
0:1 (0:0)
Leeds United
Sobota 28.11.2020, 18:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
    90+3.
     
    90+3
    Ian Poveda sa na pravom krídle krásne dostal cez presilu protihráčov, prihral na Rodriga, ten loptu na päťke minul. Nakoniec si ju našiel Hélder Costa, ktorý mal pred sebou prázdnu bránky, no fantasticky sa tam hodil Jordan Pickford.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Allan (Everton FC).
     
    90+1
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Patrick Bamford, prichádza Rodrigo.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Liam Cooper (Leeds United).
     
    89
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Jack Harrison, prichádza Hélder Costa.
     
    88
    Hostia mohli definitívne rozhodnúť. Ezgjan Alioski sa ocitol na pravom krídle, vošiel do šestnástky a sám spred Pickforda zakončil tesne vedľa bránky. Keby ale prihral po ľavej ruke, tak Patrick Bamford má odkrytú svätyňu.
     
    85
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Raphinha, prichádza Ian Poveda.
     
    82
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Mason Holgate, prichádza Bernard.
    79. Raphinha (LDS) - 0:1
     
    79
    Leeds United dáva gól!
    V tomto zápase sme videli oveľa väčšie šance a vyloženejšie pozície ako teraz, no na to sa nehrá. RAPHINHA vystrelil spred pokutového územia, kde mu dal veľa priestoru Ben Godfrey. Brazílčan trafil presne okolo anglického beka k vzdialenejšej žrdi, Jordan Pickford by potreboval ešte pár centimetrov. Hostia idú do vedenia a nutno konštatovať, že zaslúžene.
     
    68
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Alex Iwobi, prichádza André Gomes.
    66.
     
    66
    Leeds strieľa gól, ale ani tento zásah nie je uznaný. Ezgjan Alioski si zľava zbehol za obranu, on bol v ofsajde a navyše loptu zachytil tesne za čiarou. To si rozhodcovia všimli, že následné zakončenie Bamforda do bránky neplatilo.
     
    64
    Kalvin Phillips zabojoval pred vápnom súpera, kde získal loptu a posunul do šestnástky. Raphinha sa fantasticky otočil okolo dvojice súperov a strelou len tesne minul vzdialenejšiu žrď.
     
    61
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Tom Davies, prichádza Fabian Delph, odchovanec Leedsu United.
    60.
     
    60
    Allan predviedol fantastické sólo z vlastnej polovice ihrisko kolmo až do šestnástky. Dokonca mal výbornú streleckú pozíciu, loptu tesne vedľa bránky tečoval Klich.
     
    52
    Ilan Meslier spravil veľkú chybu pri rozohrávke, našiel presne Jamesa. Ten zakončil z prvej, jeho oblúčik pod brvno nezapadol, nakoľko Francúz sa rýchlo stiahol dozadu a chytil loptu.
     
    49
    Ezgjan Alioski zľava naviezol loptu do veľkého vápna Evertonu, Patrick Bamford v dobrej pozícii trafil obrancu súpera. Okamžite prišiel pas na opačnú stranu, Dominic Calvert-Lewin si naviezol loptu z krídla a zakončil tesne vedľa vzdialenejšej žrdi.
    45+2.
     
    45+2
    Toto už je festival zahodených šancí. Výborný streleckú pozíciu mal Mateusz Klich, technickým pokusom o milimetre minul vzdialenejšiu žrď.
     
    45
    Centrovaná lopta z ľavého krídla si našla hlavu Harrisona, ten na päťke predskočil Iwobiho a trafil žrď! Patrick Bamford dorážkou mieril vedľa bránky.
    44.
     
    44
    Allan veľmi pekne potiahol loptu do šestnástky, prihral medzi obrancov a Richarlison strieľal z prvej. Chcel to dať do protipohybu Mesliera, ten sa nenechal oklamať.
    43.
     
    43
    Everton dal gól, ten nakoniec neplatí. James Rodríguez poslal z rohu presný center, Richarlison hlavičkoval do siete. Tu bolo všetko v poriadku, no pri Meslierovi clonil a tým pádom zasahoval do hry Ben Godfrey nachádzajúci sa v ofsajde.
    42.
     
    42
    Richarlison poslal spred pokutového územia výbornú strelu k žrdi, ešte lepšie zasiahol brankár Ilan Meslier.
     
    41
    Alex Iwobi zahral vo vlastnom pokutovom území veľmi nešťastne rukou. Nepískalo sa to a následne sa situácia trochu prekvapivo neriešila ani cez VAR, pretože toto penalta mala byť.
    39.
     
    39
    Práve faulovaný James Rodríguez aj center poslal. Spred malého vápna zakončil volejom Mason Holgate, v obrovskej šanci zasiahol výborne Ilan Meslier.
    29.
     
    29
    Obrovské šťastie mal Everton, hostia sa dostali do dvoch šancí. Raphinha hlavičkoval k vzdialenejšej žrdi, Jordan Pickford reflexívne loptu vytiahol vedľa bránky, ale dorážal Jack Harrison a prekonaného Angličana na čiare bravúrne zastúpil Ben Godfrey.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Luke Ayling (Leeds United).
    24.
     
    24
    Everton síce skóroval, lenže gól neplatí pre ofsajd. Alex Iwobi zľava potiahol loptu, Richarlison centroval na zadnú žrď, kde si James Rodríguez loptu prebral na hruď, oklamal Kocha a prekonal Mesliera.
     
    21
    Patrick Bamford obdržal prihrávku do pokutového územia, vo výbornej pozícii mal gól na kopačke, nakoľko bol sám na päťke, lenže jeho pokus ľavačkou Jordan Pickford skvele vykopol.
     
    10
    Raphinha cez otvorené pravé krídlo prešiel až do šestnástky, prihral pomedzi obrancov na malé vápno, kde bol voľný Jack Harrison. V obrovskej šanci okolo Pickforda zakončil tesne vedľa bránky.
    7.
     
    7
    Tom Davies si sprava zbehol do šestnástky, kde dostal prihrávku a z prvej loptu posunul pred päťky. V obrovskej šanci bol Abdoulaye Doucouré, jeho zakončenie skvele vyrazil Ilan Meslier a Dominic Calvert-Lewin to už na dorážku nemal.
    2.
     
    2
    Raphinha si výborne cez otvorený priestor potiahol loptu až do šestnástky, kde však nedokázal zakončiť prudko, loptu okolo Pickforda iba posunul k Godfreymu. Aj tak to vyzeralo ako veľká šanca.

    Matej Kubove

    Góly: 79. Raphinha

    Karty:   90+2. Allan (EVE) – 26. Ayling (LDS), 90. Cooper (LDS)


    Everton FC: Pickford – Godfrey, Holgate (C) (82. Bernard), M. Keane – Iwobi (68. A. Gomes), Allan, A. Doucouré, Davies (61. Delph) – James Rodríguez, Calvert-Lewin, Richarlison.
    Náhradníci: Lössl – Delph, G. Sigurdsson, Y. Mina, Tosun, Bernard, A. Gomes.

    Leeds United: Meslier – Ayling, Koch, Cooper (C), Dallas – Phillips – Raphinha (85. Poveda), Alioski, Klich, Harrison (89. Costa) – Bamford (90+1. Rodrigo).
    Náhradníci: Casilla – Struijk, L. Davis, Rodrigo, Costa, T. Roberts, Poveda.