FK Krasnodar – Sevilla 1:2 (kon.) | Rennes – Chelsea 1:2 (kon.) | Lazio – Zenit 3:1 (kon.)
Dortmund – Brugge 3:0 (kon.) | D.Kyjev – Barcelona 0:4 (kon.) | Juventus – Ferencvároš 2:1 (kon.)
Manchester United – Başakşehir 4:1 (kon.) | Paríž – Lipsko 1:0 (kon.)
koniec
Lazio Rím
3:1 (2:1)
Zenit Petrohrad
Utorok 24.11.2020, 21:00 • Stadio Olimpico, Rím • Liga majstrov • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Lazio Rím – Zenit Petrohrad. Stretnutie skupiny F Ligy majstrov sa začne o 21:00.
     


    Lazio Rím

    Rimania sa po nie príliš vydarenom vstupe do nového ligového ročníka rozohrali do výbornej formy a z posledných štyroch zápasov v talianskej Serii A vyťažili desať bodov. Vďaka týmto výsledkom sa posunuli na priebežné ôsme miesto ligovej tabuľky. V Lige majstrov sú zatiaľ jediným tímom skupiny F, ktorý neprehral, od úvodného víťazstva nad Dortmundom 3:1 však získali len dva body za dve remízy a sú na druhom mieste práve za Dortmundom. Prípadná dnešná výhra by tak Lazio výrazne priblížila k postupu.

    Predošlé zápasy v Lige majstrov:
    Lazio – Dortmund 3:1
    Club Bruggy – Lazio 1:1
    Zenit – Lazio 1:1
     


    Zenit Petrohrad

    Zenit má v domácej súťaži aktuálne pomerne dobrú formu, keď z posledných desiatich zápasov prehral jediný a v tabuľke je na druhom mieste, o bod za vedúcim CSKA Moskva. V Lige majstrov to ale od petrohradského klubu ani zďaleka nie je taká sláva. Zenit je na poslednom mieste skupiny s jediným bodom, ktorý získal vo svojom predošlom súboji práve s dnešným súperom Laziom, a na druhé miesto (na ktorom sú Rimania) stráca už 4 body. Na to, aby si udržal reálnu nádej na postup do ďalšej fázy súťaže, tak dnes nutne potrebuje zvíťaziť.

    Predošlé zápasy v Lige majstrov:
    Zenit – Club Bruggy 1:2
    Dortmund – Zenit 2:0
    Zenit – Lazio 1:1
     


    Vzájomné zápasy

    Doteraz jediným vzájomných súbojov týchto dvoch klubov v európskych pohárových súťažiach bol prvý zápas v tejto skupine Ligy majstrov, ktorý sa v Petrohrade skončil remízou 1:1.
     
    Kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 sa tento zápas bude hrať bez divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Lazio Rím: Reina – Patric, Hoedt, Acerbi – Lazzari, Parolo (C), Lucas Leiva, Alberto, Marušić – Immobile, Correa.
    Náhradníci: Strakoša, Furlanetto – Luiz Felipe, Pereira, D. Anderson, Armini, F. Caicedo, S. Radu, Cataldi, Akpa-Akpro, Muriqi, Fáris.

    Zenit Petrohrad: M. Keržakov – Lovren (C), Rakyckyj, Žirkov – Malcom, Kuzjajev, Barrios, Santos, Mostovoj – Dzjuba, Jerochin.
    Náhradníci: Vasjutin, Luňov – Azmún, Driussi, Suťormin, Le. Musajev, Prochin, Šamkin.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett (ENG).
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Lazio bude hrať v modrých dresoch, Zenit v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí nakopli loptu na útočnú polovicu. Odtiaľ ju domáci odkopli a hráči Zenitu musia začínať svoj postupný útok znovu z vlastnej časti ihriska.
     
    2
    Ani druhý pokus hostí nebol úspešný a domáci sa prvýkrát usadili na ich polovici. Do blízkosti šestnástky sa Lazio zatiaľ nedostalo.
     
    3
    Hostia dobrým pohybom vytlačili domácich hráčov k ich šestnástke, o loptu ich však neobrali a po niekoľkých desiatkach sekúnd sa Rimania vrátili na útočnú polovicu.
     
    3
    Lazio dalo gól!
    Domáci rýchlo otvárajú skóre! Po prihrávke Lucasa Leivu si spracoval loptu pred šestnástkou Zenitu CIRO IMMOBILE, pripravil si pozíciu na strelu a pravačkou ponad nohu blokujúceho obrancu namieril k pravej tyči Keržakovovej brány.
    3. Ciro Immobile (LAZ) - 1:0
     
    5
    Zenit sa snažil rýchlo odpovedať, prienik Barriosa ale skončil pred šestnástkou Lazia, odkiaľ domáci loptu odkopli.
     
    6
    Obrancovia Zenitu si loptu prihrávali na vlastnej polovici až do momentu, než sa dostala na kopačky Santosa, ktorý ju veľmi nepresným nákopom „nacentroval“ na trénera Lazia Simoneho Inzaghiho.
     
    7
    Malcom si potiahol loptu k šestnástke Lazia a vystrelil, jeho slabý pokus však tečoval blokujúci obranca rímskeho klubu priamo do rúk brankára Reinu.
     
    8
    Lazio sa postupnou rozohrávkou dostalo na útočnú polovicu, tentokrát sa ale k pokutovému územiu Zenitu nedostalo, pretože Lazzari si nedokázal spracovať nákop na pravé krídlo.
     
    9
    Hostia si však loptu dlho neužili a znovu sa museli brániť útoku domácich. Acerbi hľadal centrom z ľavého krídla kapitána svojho tímu Parola, ktorý však hlavičkoval len do Lovrena.
     
    10
    Lazio rozohralo roh nakrátko a na konci krátkej kombinácie domácich bola kolmica na Correu do šestnástky Zenitu. Prihrávku domáceho útočníka na spoluhráčov do druhej vlny odkopol do bezpečia Lovren.
     
    11
    Brankár Zenitu vyboxoval center Marušića z ľavého krídla za vlastnú šestnástku, loptu ale znovu získali pod svoju kontrolu domáci. Tí majú v tejto chvíli veľký tlak.
     
    12
    Lazio pokračuje v obliehaní pokutového územia Zenitu. Acerbi si nabehol na kolmicu Correu na ľavú stranu šestnástky, jeho center však bol zablokovaný na rohový kop.
     
    13
    Albertov center z rohu na prednú tyč odkopol hneď prvý brániaci hráč Zenitu. Alberto si tak rozohrávku rohu zopakuje.
     
    14
    Druhý nákop Alberta bol presnejší a letel do stredu pokutového územia Zenitu, Parolo ale pri nábehu na center z rohu fauloval.
     
    15
    Petrohradčanom sa rozohrávka opäť nevydarila a Lazio sa znovu zmocnilo hracieho predmetu. Postupnou kombináciou sa približuje k pokutovému územiu Zenitu.
     
    16
    Correa sa elegantne dostal na ľavej strane šestnástky okolo Lovrena, strelu mu ale zablokoval Santos a od hráča Zenitu sa lopta odrazila priamo k brankárovi Keržakovovi, ktorý ju chytil.
    16. Joaquín Correa (LAZ)
     
    17
    Malcom prenikol sprava do pokutového územia Lazia, sám sa ale vytlačil až do príliš ostrého uhla a nedostal sa do streleckej pozície. Po prihrávke dozadu potom hostia o loptu prišli a Kuzjajev musel taktickým faulom zastaviť Immobileho.
     
    19
    Luis Alberto napriahol zo zhruba 25 metrov k strele, ktorá šla k ľavej tyči Keržakovovej brány, gólman hostí ale skvelým zákrokom dokázal loptu vyraziť.
     
    20
    Zenit je zatiaľ smerom dopredu úplne bezzubý. Hostia síce dokážu podržať loptu dlhšie, ako v úvodnej desaťminútovke, na útočnej polovici sa ale nikdy dlho nezdržia.
     
    21
    Postupný útok Zenitu navyše teraz ukončil Malcom, ktorý prišiel pred pokutovým územím Lazia o loptu a v následnom súboji o ňu zasiahol do nohy Acerbiho.
     
    22
    Lazio dalo gól!
    Domáci odskakujú už do dvojgólového náskoku! Correa si pred šestnástkou hostí naviedol loptu z ľavej strany na os ihriska a pred polkruhom pred pokutovým územím Zenitu posunul loptu dozadu na MARCA PAROLA. Kapitán Lazia napriahol k strele z prvej tesne nad zemou a na milimeter presne namieril k pravej tyči Keržakovovej brány.
    22. Marco Parolo (LAZ) - 2:0
     
    24
    Zenit sa usadil po druhom inkasovanom góle na útočnej polovici a snaží sa priblížiť k pokutovému územiu Lazia.
     
    25
    Zenit Petrohrad dal gól!
    Hostia rýchlo odpovedajú a znižujú! Rakyckého nákop si spracoval chrbtom k bráne Lazia ARŤOM DZJUBA, ktorý si loptu hruďou pripravil na strelu a z otočky potom vystrelil k pravej tyči Reinovej brány.
    25. Arťom Dzjuba (PET) - 2:1
     
    26
    Už mohlo byť vyrovnané! Po zisku lopty vyrazili hostia do rýchleho protiútoku a prihrávku na pravú stranu do otvorenej obrany Lazia dostal Jerochin. Ten si loptu pripravil na strelu, poslal ju však nad Reinovu bránu.
     
    27
    Strely: 5:4
    Strely na bránu: 3:2
     
    28
    Po odvrátenom centri z rohu vyrazili domáci do rýchleho protiútoku, na konci ktorého hľadal Correa kolmicou na ľavú stranu šestnástky Zenitu Alberta. Proti nemu včas vybehol brankár Keržakov, ktorý jeho zakončenie zastavil.
     
    29
    Po góle Zenitu sa hra vyrovnala a hostí zjavne tento presný zásah povzbudil. I teraz sa dokázali hostia usadiť na polovici Lazia.
     
    30
    Zenit stále drží loptu na svojich kopačkách, do streleckej pozície alebo priestoru na center sa stále nedostal. Lazio disciplinovane drží obranné postavenie.
     
    32
    Immobile si spracovával v strede poľa odkop Acerbiho, vo vzdušnom súboji si ale pomohol faulom proti Barriosovi. Loptu tak bleskurýchlo získava naspäť na svoje kopačky Zenit.
     
    33
    Hostia však rozohrávku pokazili a obrancovia Lazia majú po dlhšej dobe priestor a čas na založenie svojho postupného útoku. Rimania akoby sa ale dopredu príliš neponáhľali.
     
    34
    Po súboji s Immobilem zostal na trávniku ležať Santos, ktorý má zjavne problém s nohou. Záložník Zenitu už je v opatere lekárov svojho tímu.
     
    35
    Držanie lopty: 52 % : 48 %
     
    36
    Hra pokračuje po tom, čo Santos odkríval za autovú čiaru. Loptu majú naďalej na kopačkách hráči Lazia, ktorí obliehajú pokutové územie Zenitu.
     
    37
    Striedanie v tíme Zenit Petrohrad: z ihriska odchádza Douglas Santos, prichádza Alex Suťormin.
     
    38
    Hostia po neúspechu domáceho postupného útoku odpovedajú svojou útočnou akciou a to, čo sme pred malou chvíľou sledovali pred šestnástkou Zenitu, teraz vidíme pred pokutovým územím Lazia.
     
    38
    Prvú žltú kartu dostáva za podrazenie rozbehnutého Immobileho v strede poľa Wílmar Barrios (Zenit Petrohrad).
    38. Wílmar Barrios (PET)
     
    40
    Correa sa z ľavej strany prekľučkoval cez trojicu protihráčov do šestnástky Zenitu a už takmer z bránkovej čiary posunul loptu pred bránkovisko na Parola. Ten strelou z prvej zo skvelej pozície tesne minul Keržakovovu bránu.
    40. Joaquín Correa (LAZ), Marco Parolo (LAZ)
     
    41
    Lazio má v závere prvého dejstva opäť územnú prevahu. Hostia sú zatiahnutí v obrannom postavení pri vlastnej šestnástke a snažia sa pokrývať všetky možné priestory, kam by mohli preniknúť domáci hráči.
     
    42
    Až teraz sa hostia dostali ku guľatému nezmyslu. Obrancovia Zenitu sa snažia založiť útok svojho celku, rozohrávku im ale výrazne komplikuje vysoký presing domácich hráčov.
     
    43
    Jerochin zaviezol loptu k šestnástke Lazia a podržal ju na kopačkách hostí. Tí sa týmto prienikom priblížili k nebezpečnejšiemu priestoru.
     
    44
    Kuzjajevovu kolmicu na Suťormina do šestnástky Lazia ale zastavil Acerbi, ktorý hneď hľadal nákopom na útočnú polovicu Correu. Ten jeho prudkú prihrávku nedobehol.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Rakyckyj mizernou rozohrávkou doslova daroval loptu domácim, ktorí túto chybu takmer potrestali. Correa prihrávkou z ľavej strany našiel v šestnástke Zenitu nabiehajúceho Lazzariho, ktorého strelu z prvej ale výborným zákrokom zlikvidoval gólman Zenitu Keržakov.
    45+1. Manuel Lazzari (LAZ), Michail Keržakov (PET)
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase idú do šatní spokojnejší hráči Lazia Rím, ktorí vedú o jeden gól. Po priebehu prvého polčasu sa dá tento výsledok považovaný za zaslúžený, domáci totiž boli výrazne aktívnejší ako hostia v prvých cca 20 minútach a potom v závere prvého dejstva. Práve prvá polovica polčasu vyšla domácim i gólovo, keď skóre otvoril už v 3. minúte Ciro Immobile a potom navýšil náskok Rimanov Parolo. Zenit však prakticky z protiútoku znížil zásluhou gólu Dzjubu a hostia mohli i vyrovnať, Jerochin však svoju gólovú príležitosť nevyužil. Pred druhým polčasom tak budú musieť hráči ruského klubu vymyslieť, akým spôsobom by mohli obrať domácich o body z dnešného zápasu.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 49 % : 51 %
    Strely na bránu: 5:2
    Strely mimo: 1:2
    Rohy: 3:1
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 4:5
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Lazio prakticky po výkope loptu stratilo a hostia sa nasťahovali na útočnú polovicu. Žirkovov center z ľavej strany nadvihol hlavou Jerochin, jeho hlavička ale preletela vysoko nad brvnom Reinovej brány.
     
    48
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Correu dostáva Dejan Lovren (Zenit Petrohrad). Lovren nebude kvôli žltým kartám hrať v ďalšom zápase Zenitu v Bruggách.
     
    49
    Za prihrávkou z priameho kopu si nabiehal do šestnástky Immobile, loptu si ale predkopol príliš ďaleko a guľatý nezmysel skončil v rukaviciach brankára Keržakova.
     
    50
    Mostovoj centroval zľava, takmer od rohovej zástavky, do bránkoviska Lazia a aj keď Reinovi najprv lopta vypadla, tak pri ňom nebol nikto v bielom. Na druhýkrát už Reina hrací predmet chytil.
     
    51
    Zenit vstúpil do druhého polčasu veľmi aktívne a zatiaľ má loptu častejšie pod kontrolou. Bieli si ju teraz prihrávajú v strede poľa a musia útočiť „do plných“.
     
    52
    Obrancovia Lazia odhlavičkovali v krátkom časovom slede centre Kuzjajeva i Suťormina z pravej strany. Po faule Lucasa Leivu na Malcoma pred šestnástkou domáceho tímu ale bude mať Zenit zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    53
    K rozohrávke priameho kopu sa postavil Dejan Lovren, jeho pokus o technickú strelu ale skončil loptou na atletickom ovále za bránou Reinu.
    53. Dejan Lovren (PET)
     
    54
    Barrios podrazil zozadu vo vlastnej šestnástke Immobileho, ktorý si loptu pripravoval na strelu z pravej strany. Penalta pre Lazio Rím!
    54. Wílmar Barrios (PET)
     
    55
    Lazio dalo gól!
    Domáci znovu odskakujú do dvojgólového náskoku! K pokutovému kopu sa postavil CIRO IMMOBILE, ktorý tvrdou strelou k ľavej tyči prekonal brankára Keržakova. Gólman Zenitu smer strely vystihol, Immobileho strela ale bola tak prudká, že ju vyraziť nedokázal.
    55. Ciro Immobile (LAZ) - 3:1
     
    57
    Hostia rýchlo získali rohový kop. Malcomov center na Jerochina odhlavičkoval jeden z obrancov Lazia, avšak len na kopačky hostí.
     
    58
    Rakyckyj, ktorý zostal pri šestnástke Lazia po rohu, sa pokúsil o individuálny prienik, avšak neúspešne. Lopta však i tak zostala na kopačkách hráčov Zenitu Petrohrad.
     
    59
    Striedanie v tíme Zenit Petrohrad: z ihriska odchádza Wílmar Barrios, prichádza Sebastián Driussi.
     
    59
    Striedanie v tíme Zenit Petrohrad: z ihriska odchádza Andrej Mostovoj, prichádza Leon Musajev.
     
    60
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Marco Parolo, prichádza Jean-Daniel Akpa-Akpro.
     
    60
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Patric, prichádza Luiz Felipe.
     
    61
    Brankár Lazia Reina takmer pokazil rozohrávku, jeho prihrávku ale dokázal na poslednú chvíľu pred napádajúcim Dzjubom odkopnúť Acerbi. Domáci už potom založenie útoku nepokazili a dostali sa na polovicu Zenitu.
     
    62
    Marušić centrom zľava takmer z bránkovej čiary našiel na hranici bránkoviska neobsadeného Correu, ktorý však z dobrej pozície hlavičkoval tesne nad Keržakovovu bránu.
     
    64
    Jerochin vysunul na pravom krídle do nábehu Suťormina, jeho center však znovu odkopol Acerbi. Hostia potom odrazenú loptu získali a pokračujú v postupnom útoku.
     
    65
    Dlho však akcia Zenitu netrvala a po strate lopty museli hostia zacúvať naspäť na vlastnú polovicu. Podarilo sa im to práve včas, aby odkopli Immobilemu loptu na roh.
     
    66
    Albertov center z rohu chytil brankár Zenitu Keržakov. Gólman hostí chcel rýchlo rozohrať, ešte rýchlejšie sa však domáci vrátili dozadu a Zenit musí znovu útočiť do zoradenej obrany Lazia.
     
    67
    Dzjuba sklepol Musajevov center do druhej vlny na Malcoma, ktorý si ale navádzal loptu na strelu až príliš dlho. Nakoniec predsa len prišiel strelecký pokus z jeho kopačky, ten ale letel len do rúk pripraveného brankára Reinu.
     
    68
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Lucas Leiva, prichádza Danilo Cataldi.
     
    68
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Manuel Lazzari, prichádza Muhammad Fáris.
     
    70
    Hra sa začína trochu kúskovať. Pribúdajú striedanie, nepresné prihrávky a fauly, pričom ten posledný predviedol Dzjuba vo vzdušnom súboji s Acerbim.
     
    71
    Acerbi ešte veľmi nepekne dopadol na rameno a musí byť ošetrený. Zdá sa však, že sa nebude jednať o vážnejšie zranenie.
     
    72
    Strely: 11:10
    Strely na bránu: 6:4
     
    73
    Striedanie v tíme Zenit Petrohrad: z ihriska odchádza Jurij Žirkov, prichádza Sardár Azmún.
     
    74
    Striedanie v tíme Zenit Petrohrad: z ihriska odchádza Alexandr Jerochin, prichádza Daniil Šamkin.
     
    75
    Lazio dostalo vysokým presingom rozohrávajúcich obrancov Zenitu pod tlak, tí si ale poradili a posunuli sa so svojím postupným útokom na polovicu Lazia. Tam sa však po nepresnej prihrávke na Dzjubu útok hostí skončil.
     
    76
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Akpa-Akpra po strate lopty dostáva Jaroslav Rakyckyj (Zenit Petrohrad).
     
    77
    Striedajúci Šamkin odkopol center Marušića, zblízka ale trafil svojho kapitána Lovrena priamo do hlavy. Chorvátsky obranca zostáva otrasený ležať na trávniku.
     
    78
    Lazio získalo cenné sekundy postupným útokom na polovici Zenitu. Na jeho konci hľadal Fáris kolmicou do šestnástky Immobileho, ten si ale túto prihrávku spracovať nedokázal.
     
    80
    Azmúnova strela spoza šestnástky bola zablokovaná a keď sa striedajúci hráč Zenitu tlačil k lopte, tak ho podrazil obranca Lazia.
     
    81
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Ciro Immobile, prichádza Vedat Muriqi.
     
    82
    Lazio znovu získava čas kombináciou v strede poľa. Hostia už začínajú vypadať trochu rezignovane, úplne aktívne ich teda nenapádajú.
     
    83
    Rakyckyj veľmi diskutabilným sklzom vypichol vo vlastnej šestnástke loptu Muriqimu, ktorý mu potom spadol na nohu. Našťastie sú obaja hráči v poriadku a pokračujú v hre.
     
    84
    Zenit kombinuje na útočnej polovici, jeho útočná akcia je ale veľmi statická. Domáci navyše bránia dobrým pohybom hosťom posunúť sa bližšie k ich šestnástke.
     
    85
    Domáci vyrazili do rýchleho protiútoku. Alberto prihrávkou za obrancov Zenitu vysunul do šestnástky Muriqiho, proti ktorému včas vybehol brankár Keržakov. Ten zablokoval Muriqiho strelu a Rakyckyj následne loptu odkopol do bezpečia.
     
    86
    Center Alberta z rohu chytil gólman Zenitu Keržakov. Ten vykopol loptu do stredu poľa, tam sa ale k nej dostali domáci hráči.
     
    87
    A okamžite sa pokúsili o ďalší protiútok. Kolmicu na Correu ale v sklze zrazil Suťormin a vybiehajúci brankár Zenitu Keržakov loptu chytil.
     
    88
    Dzjuba pätičkou pristavil loptu pre Driussiho, ktorý zľava prenikol do šestnástky Lazia. Strelou po zemi včas Reinu v bráne Lazia príliš nevydesil a gólman domáceho tímu si s ňou bez problémov poradil.
     
    89
    Žltú kartu za zastavenie rozbehnutého Malcoma na krídle nedovoleným spôsobom dostáva Francesco Acerbi (Lazio Rím).
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90+1
    Začiatok nadstaveného času sa odohráva na polovici Zenitu. Marušić si spracoval prihrávku na pravé krídlo a ešte chcel centrom nájsť Correu, pred ním ale odkopol loptu na roh Rakyckyj.
     
    90+2
    Center z rohu odhlavičkoval Rakyckyj, lopta sa ale v strede poľa dostala na kopačky hráčov Lazia. Domáci už záver zápasu plne kontrolujú a nikam sa neponáhľajú.
     
    90+3
    Oba tímy už zjavne čakajú na záverečný hvizd hlavného rozhodcu. Lazio zacúvalo na vlastnú polovicu a hostia domácich vôbec nenapádajú.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Lazio predviedlo v druhom polčase výborný taktický výkon a aj keď sa domáci smerom dopredu príliš nehnali, tak hosťom nedovolili vôbec nič. Po tom, čo navýšil náskok Rimanov gólom z penalty Ciro Immobile, sa síce väčšina času odohrávala na polovici domácich, kombinácie hostí ale boli veľmi statické a plné nepresností. Lazio tak bez väčších komplikácií doviedlo tento zápas do víťazného konca a ziskom troch bodov sa výrazne priblížilo k postupu. Dve kolá pred koncom skupinovej fázy je na druhom mieste skupiny F so štvorbodovým náskokom pred tretími Bruggami. Zenit je posledný s jedným bodom a dnešnou prehrou definitívne prišiel o šancu na postup do osemfinále Ligy majstrov. V ďalšom kole však bude na ihrisku Brúgg hrať ešte aspoň o tretie miesto v skupine.
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 47 % : 53 %.
    Strely na bránu: 7:5.
    Strely mimo: 2:5.
    Rohy: 6:2.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 7:13.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:01:30)

    Michal Sadlek

    Góly: 3. Immobile, 22. Parolo, 55. Immobile (pen.) – 25. Dzjuba

    Karty:   89. Acerbi (LAZ) – 38. Barrios (PET), 48. Lovren (PET), 76. Rakyckyj (PET)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:13.
    Lazio Rím: Reina – Patric (60. Luiz Felipe), Hoedt, Acerbi – Lazzari (68. Fáris), Parolo (C) (60. Akpa-Akpro), Lucas Leiva (68. Cataldi), Alberto, Marušić – Immobile (81. Muriqi), Correa.
    Náhradníci: Strakoša, Furlanetto – Luiz Felipe, Pereira, D. Anderson, Armini, F. Caicedo, S. Radu, Cataldi, Akpa-Akpro, Muriqi, Fáris.

    Zenit Petrohrad: M. Keržakov – Lovren (C), Rakyckyj, Žirkov (73. Azmún) – Malcom, Kuzjajev, Barrios (59. Driussi), Santos (37. Suťormin), Mostovoj (59. Le. Musajev) – Dzjuba, Jerochin (74. Šamkin).
    Náhradníci: Vasjutin, Luňov – Azmún, Driussi, Suťormin, Le. Musajev, Prochin, Šamkin.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett (ENG)