FK Krasnodar – Sevilla 1:2 (kon.) | Rennes – Chelsea 1:2 (kon.) | Lazio – Zenit 3:1 (kon.)
Dortmund – Brugge 3:0 (kon.) | D.Kyjev – Barcelona 0:4 (kon.) | Juventus – Ferencvároš 2:1 (kon.)
Manchester United – Başakşehir 4:1 (kon.) | Paríž – Lipsko 1:0 (kon.)
koniec
Lazio Rím
3:1 (2:1)
Zenit Petrohrad
Utorok 24.11.2020, 21:00 • Stadio Olimpico, Rím • Liga majstrov • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:01:30)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 47 % : 53 %.
    Strely na bránu: 7:5.
    Strely mimo: 2:5.
    Rohy: 6:2.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 7:13.
     
    Lazio predviedlo v druhom polčase výborný taktický výkon a aj keď sa domáci smerom dopredu príliš nehnali, tak hosťom nedovolili vôbec nič. Po tom, čo navýšil náskok Rimanov gólom z penalty Ciro Immobile, sa síce väčšina času odohrávala na polovici domácich, kombinácie hostí ale boli veľmi statické a plné nepresností. Lazio tak bez väčších komplikácií doviedlo tento zápas do víťazného konca a ziskom troch bodov sa výrazne priblížilo k postupu. Dve kolá pred koncom skupinovej fázy je na druhom mieste skupiny F so štvorbodovým náskokom pred tretími Bruggami. Zenit je posledný s jedným bodom a dnešnou prehrou definitívne prišiel o šancu na postup do osemfinále Ligy majstrov. V ďalšom kole však bude na ihrisku Brúgg hrať ešte aspoň o tretie miesto v skupine.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Oba tímy už zjavne čakajú na záverečný hvizd hlavného rozhodcu. Lazio zacúvalo na vlastnú polovicu a hostia domácich vôbec nenapádajú.
     
    90+2
    Center z rohu odhlavičkoval Rakyckyj, lopta sa ale v strede poľa dostala na kopačky hráčov Lazia. Domáci už záver zápasu plne kontrolujú a nikam sa neponáhľajú.
     
    90+1
    Začiatok nadstaveného času sa odohráva na polovici Zenitu. Marušić si spracoval prihrávku na pravé krídlo a ešte chcel centrom nájsť Correu, pred ním ale odkopol loptu na roh Rakyckyj.
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    89
    Žltú kartu za zastavenie rozbehnutého Malcoma na krídle nedovoleným spôsobom dostáva Francesco Acerbi (Lazio Rím).
     
    88
    Dzjuba pätičkou pristavil loptu pre Driussiho, ktorý zľava prenikol do šestnástky Lazia. Strelou po zemi včas Reinu v bráne Lazia príliš nevydesil a gólman domáceho tímu si s ňou bez problémov poradil.
     
    87
    A okamžite sa pokúsili o ďalší protiútok. Kolmicu na Correu ale v sklze zrazil Suťormin a vybiehajúci brankár Zenitu Keržakov loptu chytil.
     
    86
    Center Alberta z rohu chytil gólman Zenitu Keržakov. Ten vykopol loptu do stredu poľa, tam sa ale k nej dostali domáci hráči.
     
    85
    Domáci vyrazili do rýchleho protiútoku. Alberto prihrávkou za obrancov Zenitu vysunul do šestnástky Muriqiho, proti ktorému včas vybehol brankár Keržakov. Ten zablokoval Muriqiho strelu a Rakyckyj následne loptu odkopol do bezpečia.
     
    84
    Zenit kombinuje na útočnej polovici, jeho útočná akcia je ale veľmi statická. Domáci navyše bránia dobrým pohybom hosťom posunúť sa bližšie k ich šestnástke.
     
    83
    Rakyckyj veľmi diskutabilným sklzom vypichol vo vlastnej šestnástke loptu Muriqimu, ktorý mu potom spadol na nohu. Našťastie sú obaja hráči v poriadku a pokračujú v hre.
     
    82
    Lazio znovu získava čas kombináciou v strede poľa. Hostia už začínajú vypadať trochu rezignovane, úplne aktívne ich teda nenapádajú.
     
    81
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Ciro Immobile, prichádza Vedat Muriqi.
     
    80
    Azmúnova strela spoza šestnástky bola zablokovaná a keď sa striedajúci hráč Zenitu tlačil k lopte, tak ho podrazil obranca Lazia.
     
    78
    Lazio získalo cenné sekundy postupným útokom na polovici Zenitu. Na jeho konci hľadal Fáris kolmicou do šestnástky Immobileho, ten si ale túto prihrávku spracovať nedokázal.

    Michal Sadlek

    Góly: 3. Immobile, 22. Parolo, 55. Immobile (pen.) – 25. Dzjuba

    Karty:   89. Acerbi (LAZ) – 38. Barrios (PET), 48. Lovren (PET), 76. Rakyckyj (PET)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:13.
    Lazio Rím: Reina – Patric (60. Luiz Felipe), Hoedt, Acerbi – Lazzari (68. Fáris), Parolo (C) (60. Akpa-Akpro), Lucas Leiva (68. Cataldi), Alberto, Marušić – Immobile (81. Muriqi), Correa.
    Náhradníci: Strakoša, Furlanetto – Luiz Felipe, Pereira, D. Anderson, Armini, F. Caicedo, S. Radu, Cataldi, Akpa-Akpro, Muriqi, Fáris.

    Zenit Petrohrad: M. Keržakov – Lovren (C), Rakyckyj, Žirkov (73. Azmún) – Malcom, Kuzjajev, Barrios (59. Driussi), Santos (37. Suťormin), Mostovoj (59. Le. Musajev) – Dzjuba, Jerochin (74. Šamkin).
    Náhradníci: Vasjutin, Luňov – Azmún, Driussi, Suťormin, Le. Musajev, Prochin, Šamkin.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett (ENG)