Kazachstan – Faerské ostrovy 2:3 (kon.) | S. Macedónsko – Čierna Hora 2:1 (kon.) | Malta – Fínsko 0:1 (kon.)
Slovensko – Lichtenštajnsko sk 6:0 (kon.) | Turecko – Kosovo 3:0 (kon.) | Grécko – Škótsko 1:0 (kon.)
Chorvátsko – Litva 7:0 (kon.) | Poľsko – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Bulharsko – Estónsko 3:0 (kon.)
Ukrajina – Sev. Írsko 3:0 (kon.) | Bosna – Belgicko 3:2 (kon.) | Nemecko – Wales 2:1 (kon.)
Španielsko – Izrael 3:0 (kon.) | Rumunsko – Dánsko 1:1 (kon.) | Anglicko – Albánsko 5:0 (kon.)
Rakúsko – Andorra 4:0 (kon.)
koniec
Nemecko
2:1 (2:1)
Wales
cz Utorok 17.11.2020, 18:15 • Städtische, Braunsweig • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 9
Predzápasové kurzy
     
    90
    Němečtí fotbalisté v závěru zápasu zatlačili soupeře. Střídající Florian Wirtz měl na noze třetí gól svého týmu, když se k němu odrazil balon. Ale dělovku z první poslal těsně nad branku.
     
    87
    Další dvě střídání v dresu Walesu na závěr zápasu. Hřiště opouští stoper Brandon Cooper a středopolař Thomas Harris. Místo nich si zahrají Joe Lewis a Momodou Touray.
     
    83
    Dnes výborně hrajícího záložníka Kolínu nad Rýnem Saliha Özcana střídá na závěr hry Jean Manuel Mbom z Werderu Brémy.
     
    80
    Manuel Wintzheimer se ve vápně rychle obtočil kolem svého soupeře a z úhlu poslal míč na přední tyč. Ratcliffe zareagoval pozdě a pomohla mu tyčka, vzápětí raději uklízí balon na roh na zemi ležící Broadhead, kterého německý záložník tak snadno obehrál.
     
    78
    Obrovská šance kapitána Regana Pooleho. Těsně před brankou k němu spadl odražený míč, ale bek MK Dons v jasné pozici zamířil vedle levé tyče! Mohl si jen vybrat, kam zakončí, ale tohle byla ta nejhorší volba...
     
    76
    Žlutou kartu zřejmě za gestikulaci směrem k hlavnímu sudímu vidí kapitán Regan Poole.
     
    74
    Nový muž na hřišti Ismail Jacobs výborně zastavil míč před levou postranní čárou, stihl se poté rychle otočit a potáhnout míč blíže k vápnu. A v tom přijela kosa od Camerona Coxeho, jenž vidí žlutou kartu.
     
    73
    Luke Jephcott to měl v dnešním utkání hodně těžké, na hrotu byl prakticky osamocen. Nyní jde ze hřiště a místo něj nastoupí na posledních zhruba dvacet minut Sion Spence.
     
    72
    Střelec druhého gólu Němců Jonathan Burkardt jde z placu a místo něj přichází na trávník Manuel Wintzheimer. To vše v době, kdy Bosna a Hercegovina střílí do sítě Belgičanů třetí branku, vede 3:1 a Němci jsou prakticky na dosah evropského šampionátu do 21 let.
     
    70
    A hned je to tady! Salih Özcan se ze třiceti metrů opřel do míče a pořádně protáhl George Ratcliffa, který se musel u své levé tyče pořádně natáhnout, aby míč vyrazil na roh.
     
    68
    Kouč Paul Bodin nyní raději Liama Cullena střídá, aby se nedopustil dalšího faulu a nešel ven. Místo něj nastupuje Aaron Lewis.
     
    65
    Liam Cullen sice nejprve málem vybojoval míč na Özcanovi, který jej v tísni přihrál na Dorsche. Do tohoto hráče ale záložník Walesu z boku tvrdě zajel a může být rád, že to je jen za žlutou kartu.
     
    60
    Z placu odchází dva němečtí hráči. Lukas Raum byl v prvním poločasu jako krajní bek hodně aktivní, ale nyní nebyl vidět vůbec. Místo přepouští Ismailu Jakobsovi. Za to Mergim Berisha nebyl vidět prakticky vůbec a místo něj jde na plac ofenzívní záložník Leverkusenu Florian Wirtz.
    34. Mark HARRIS - 2:1
     
    34
    Wales právě vstřelil branku!
    To je produktivita. První střela na branku, první gól. MARK HARRIS si naběhl na hlavičkou prodloužený míč. Už to vypadalo, že před vápnem špatným zpracováním celou akci zbrzdil. Ale počkal si, až se mu míč od zadní části těla znovu dostane na kopačky a protože ho obránce Amos Pieper nedostoupil, tak vystřelil. A udělal nejlépe, jak mohl, neboť Finn Dahmen se u své tyče natahoval marně.
     
    30
    Už to mohlo být o tři branky a Lukas Nmecha si mohl napravit pocit z neproměněné penalty. Zhruba pětadvacet metrů od branky převzal míč a vypálil krásnou ránu, která prošla půl metru nad levou šibenicí branky Ratcliffa.
    26. Jonathan BURKARDT - 2:0
     
    26
    Německo právě vstřelilo branku!
    Krásná kombinace Němců, kteří si jdou jasně za postupem na mistrovství Evropy hráčů do 21 let. Özcan posunul míč opět do pravé strany, kde si Raum všiml ve vápně na okamžik nehlídaného JONATHANA BURKARDTA. Rychle na něj vyslal míč, útočník Mainzu se otočil směrem k brance a dělovkou na vzdálenější tyč nedal brankáři Walesu žádnou šanci. Asistence: David Raum.
    21. Lukas Nmecha nedal pokutový kop
     
    21
    Lukas Nmecha podruhé úspěšný nebyl! Pokutový kop totiž tvrdou ránou poslal těsně vedle pravé tyče!
    20. Penaltový zákrok brankáře Ratcliffa
     
    20
    Tohle si asi gólman George Ratcliffe za rámeček nedá. Šel po centrovaném míči, ke kterému měl ale o půl metru dále než Bote Baku, jehož zezadu stáhl. Další penalta!
    17. Lukas NMECHA - 1:0
     
    17
    Německo právě vstřelilo branku!
    Ačkoliv gólman George Ratcliffe výborně vystihl směr střely, LUKAS NMECHA se tentokrát nemýlil. Jeho rána byla dostatečně tvrdá, než aby jí gólman Walesu stačil včas vyrazit.
     
    17
    Byl nařízen pokutový kop po faulu Harryho Cliftona, jenž si hodně koledoval. Nejprve zajel šlapákem do Arne Maiera, jenž chtěl střílet. To ještě nechal sudí bez povšimnutí, ale když vzápětí trefil Bote Bakua, nebylo co řešit.
     
    16
    Tak dlouho se Nathan Broadhead snažil od půlky zastavit pronikajícího Özcana, až jej naprosto jasně podkopl a sudí mu ukazuje žlutou kartu.
     
    6
    Forvard Anderlechtu je hodně aktivní. Nyní převzal míč zhruba dvacet metrů před brankou a tvrdě se do něj opřel. Gólman Walesu by se zřejmě natahoval marně, ale rána německého forvarda prošla těsně vedle jeho levé tyče.
     
    5
    Míč si bere na levé straně Mai, který vyslal krásný balon podél lajny na Burkardta. Ten odcentroval a ve vápně nejvýše vyskočil Lukas Nmecha. Jeho hlavička ale prošla vedle branky.

    Tomáš Lysý

    Góly: 17. Nmecha, 26. Burkardt – 34. Harris

    Karty:   16. Broadhead (WAL), 65. Cullen (WAL), 74. Coxe (WAL), 76. Poole (WAL)

    Nepremenená penalta: 21. Nmecha (GER), brankár Ratcliffe zneškodnil


    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:12.
    Nemecko: Dahmen – Baku, Pieper, Mai, Raum (60. Jakobs) – Maier (C), Dorsch – Berisha (60. Wirtz), Özcan (83. Mbom), Burkardt (72. Wintzheimer) – Nmecha
    Náhradníci: Grill – Handwerker, Jäckel, Wintzheimer, Jakobs, Mbom, Leitsch, Passlack, Wirtz

    Wales: Ratcliffe – Boyes, Poole (C), Cooper (87. J. Lewis), Coxe – Broadhead, Taylor – Cullen (68. A. Lewis), Harris (87. Touray), Clifton – Jephcott (74. Spence)
    Náhradníci: Przybek – Spence, A. Lewis, J. Lewis, Stirk, Bowen, Cooper, Touray, Adams

    Rozhodca: Arman Ismuratov – Aidyn Tassybajev, Denis Labašov – Arťom Kuchin (vš. Kazachstán)