Kazachstan – Faerské ostrovy 2:3 (kon.) | S. Macedónsko – Čierna Hora 2:1 (kon.) | Malta – Fínsko 0:1 (kon.)
Slovensko – Lichtenštajnsko sk 6:0 (kon.) | Turecko – Kosovo 3:0 (kon.) | Grécko – Škótsko 1:0 (kon.)
Chorvátsko – Litva 7:0 (kon.) | Poľsko – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Bulharsko – Estónsko 3:0 (kon.)
Ukrajina – Sev. Írsko 3:0 (kon.) | Bosna – Belgicko 3:2 (kon.) | Nemecko – Wales 2:1 (kon.)
Španielsko – Izrael 3:0 (kon.) | Rumunsko – Dánsko 1:1 (kon.) | Anglicko – Albánsko 5:0 (kon.)
Rakúsko – Andorra 4:0 (kon.)
koniec
Chorvátsko
7:0 (3:0)
Litva
cz Utorok 17.11.2020, 17:00Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 4
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (18:52:31)
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 15:2. Střely mimo: 12:3. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:14.
     
    Je konec! Chorvatsko zvládlo dnešní souboj s velkým přehledem a vítězí 7:0. Domácí celek byl od úvodu utkání jasně lepší a hrálo se prakticky na jednu branku. Po první půli se zdálo, že Chorvatsko poleví, jenže domácí přidali další čtyři branky a nadělili Litvě pořádný příděl.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    V závěru utkání mohlo Chorvatsko přidat ještě jednu branku, ale zakončení skončilo na břevně!
     
    89
    Kloniunas dostal hodně těžkou zpětnou přihrávkou a před napadajícím soupeřem raději odkopl míč daleko z vlastní poloviny.
     
    88
    Právě Musa si tentokrát navedl míč na pravačku a bez váhání zakončil. Jeho prudká střela však prolétla vysoko nad břevnem.
     
    87
    Domácí Musa si naběhl na přihrávku do blízkosti velkého vápna, rychle se otočil kolem obránce, jenže jeho pokus byl hodně nepřesný.
     
    86
    Litva se nyní z tlaku domácího celku vymanila jen za cenu odkopu daleko z vlastní poloviny. Hráči Chorvatska už si užívají závěrečné minuty.
     
    84
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Šverko, přichází Krizmanič.
     
    83
    Také Litva se málem dočkala zásahu! Domácí stoper totiž tečoval centr z pravé strany tak nešťastně, že se brankář musel hodně natahovat!
     
    81
    Střídající Dolcek se v pokutovém území blýskl parádní kličkou, přihrál na hranici velkého vápna spoluhráči, ale zakončení prolétlo vysoko nad břevnem.
     
    80
    Chorvatsko pokračuje v tlaku v blízkosti velkého vápna. Také střídající hráči se chtějí pořádně ukázat a snaží se přidat další branky.
     
    78
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Moro, přichází Djurasek.
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Divkovič, přichází Dolcek.
    77. Nikola MORO - 7:0
     
    77
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Hodně kuriózní branka Chorvatska! Tohle si obrana Litvy za rámeček opravdu nedá. NIKOLA MORO centroval do pokutového území, jenže nikdo z hráčů se jeho centru nedotkl a balón proskákal až do sítě!
     
    76
    Oslabená Litva už pouze stojí před velkým vápnem a vyčkává na akci domácího celku. Chorvatsko už hraje naprosto bez tlaku.
     
    75
    Musa svedl souboj na hranici velkého vápna, jenže obránce byl u míče o kousek dříve a ukopl jej do bezpečí.
     
    74
    Chorvatsko už si v závěru utkání užívá fotbal v exhibičním tempu. Parádní přenesení hry přes celou šíři hřiště domácím nevyšlo a míč proskákal do autu.
     
    73
    Paulauskas dostává druhou žlutou kartu a musí do sprch!
    71. Nikola MORO - 6:0
     
    71
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Parádní zásah Chorvatska! Domácí fotbalisté dostali na polovině Litvy moře prostoru a NIKOLA MORO krásnou technickou střelou uklidil míč do horního rohu!
     
    70
    Litva se po delší době dostala do rychlého brejku, jenže akce vedená středem hrací plochy skončila kvůli nedostatečné podpoře neúspěchem.
     
    69
    Domácí se opět nastěhovali na polovinu Litvu a postupnou kombinací si hledají cestičku do velkého vápna. Obrana Litvy už je hodně unavená.
    67. Petar MUSA - 5:0
     
    67
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Pátá branka domácího mužstva! Chorvatsko si dnes skutečně otevřelo střelnici. Po průniku z levého křídla přiletěl centr na malé vápno a PETAR MUSA svým důrazem vsítil druhou branku.
     
    66
    Musa si došel pro přihrávku snad patnáct metrů před velké vápno. Útočník Slavie rozehrál na pravou stranu, ale obránci Litvy se stačili přesunout.
     
    65
    Litva se během druhého poločasu prakticky nedostává ze své poloviny. Fotbalisté Chorvatska jsou na tom pohybově mnohem lépe a získávají odražené míče.
     
    64
    Boško Šutalo rozkmital své hbité nohy po levém křídle a dostal se k odcentrování. Jeho nepovedenou přihrávkou odehrál do bezpečí první obránce.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Paulauskas (Litva).
     
    62
    Domácí celek se usadil v blízkosti pokutového území, jenže nikdo v tmavém dresu se tentokrát nedostal do zakončení.
     
    61
    Vuškovič se jako stoper vysunul vysoko na polovinu Litvy a odcentroval do vápna. Před Petarem Musou stačil zasáhnout obránce.
     
    60
    Je za námi hodina hry o vítězi utkání je prakticky rozhodnuto. Domácí Chorvatsko i po změně stran jednoznačně dominuje a nepouští Litvu do šancí.
     
    59
    Hostující brankář ještě dostává žlutou kartu za protesty.
    58. Boško ŠUTALO - 4:0
     
    58
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Chorvatsko po změně stran přidává čtvrtý zásah! Hráči domácího celku zůstali po rohovém kopu v pokutovém území a centr z levé strany uklidil do sítě BOŠKO ŠUTALO!
     
    57
    Krapikas musel znovu zasahovat. Hostující brankář si tentokrát poradil s dělovkou z hranice velkého vápna a vyškrábl míč mimo tři tyče.
     
    56
    Hostující brankář odkopl míč od své svatyně, jenže na jeho pobídku si nenaběhl nikdo ve žlutém dresu Litvy.
     
    55
    Musa si ve vápně naběhl na přihrávku z levé strany a pokusil se o technické zakončení. Hostující brankář jeho pokus skvěle vyškrábl na rohový kop.
     
    54
    Litva se řítila do otevřené obrany domácího celku. Rychlou akci táhl s míčem u nohy Dubickas, jenže nedokázal obejít prvního obránce.
     
    53
    Chorvatsko uklidňuje rozehrávku na vlastní polovině hřiště. Nikdo ve žlutém dresu Litvy zatím akci soupeře neatakuje.
     
    52
    Další obrovská šance Chorvatska! Na krásný centr od rohového praporku si naskočil Marin Šverko, jehož hlavička těsně minula levou tyčku!
     
    51
    Musa hrudníkem sklepl míč na dobíhajícího spoluhráče, který poslal průnikovou přihrávku do pokutového území. Obrana Litvy si však poradila.
     
    50
    Litva se poprvé po změně stran vydala do útoku, jenže nákop skončil na hranici velkého vápna, odkud jej bez větších problémů odehrál domácí stoper.
     
    49
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů byl faulován u postranní čáry a podle všeho bude potřebovat ošetření.
     
    48
    Moro poslal přihrávku na hranici velkého vápna, kam si naběhl Špikič, jenže ten byl skvěle bráněn a hostující stoper mu míč stačil ukopnout.
     
    47
    Petar Musa si hned sběhl pro přihrávku na střed hrací plochy, kde se krásně otočil kolem soupeře, jenže jeho rozehrávka skončila u obránce.
     
    46
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Kružikas, přichází Paulauskas.
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Jankauskas, přichází Banevicius.
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Vuk, přichází Ivanušec.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali jednoznačnou záležitost. Chorvatsko vstoupilo do zápasu aktivněji a Dario Špikič krásnou střelou otevřel skóre. Po třiceti minutách se po další dobré akci prosadil Petar Musa. Po dalších osmi minutách se navíc prosadil Marin Šverko. Do kabin se proto odchází za stavu 3:0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    Žlutou kartu dostává Musa (Chorvatsko).
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu se na levé straně uvolnil Špikič, který odcentroval na hranici vápna, ale dobíhající Bistrovič už nevypálil.
     
    44
    Kloniunas potáhl míč z vlastní poloviny dopředu. Petar Musa se stopera Litvy vydal napadat a málem soupeře připravil o míč.
     
    43
    Ojedinělý výpad Litvy po levém křídle skončil nepřesnou přihrávkou a dobře postavený obránce míč bez problémů odkopl daleko z vlastní poloviny.
     
    42
    Zadáci Chorvatsko si museli pomoci přihrávkou do na vlastního brankáře, který si po dobrých pětadvaceti minutách zase sáhl na míč.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Jankauskas (Litva).
     
    40
    Tlak domácího mužstva nadále pokračuje. Chorvatsko pro změnu zaútočilo po pravém křídle, jenže přihrávka na malé vápno byla nepřesná.
    38. Marin ŠVERKO - 3:0
     
    38
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Chorvatsko pokračuje ve skvělém výkonu a ještě před přestávkou přidává třetí branku. Po rohovém kopu rozehraném do kombinace přiletěl centr do vápna a MARIN ŠVERKO umístil hlavičku přímo k tyči!
     
    37
    Další obrovská šance domácích! Na prudký přízemní centr z levé strany si v pokutovém území naběhl Špikič, ale Krapikas vytáhl skvělý zákrok!
     
    36
    Musa si v souboji na polovině soupeře krásně pokryl míč tělem a napadající hráč jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Chorvatsko bude rozehrávat.
     
    35
    Petar Musa si v pokutovém území naskočil na další povedený centr z pravé strany a vyslal nebezpečnou hlavičku. Jeho pokus prolétl kolem levé tyčky.
     
    34
    Hostující brankář si dal pozor na vysoký centr z pravé strany a bez problémů stáhl míč do svých rukavic.
     
    33
    Litva se až nyní po delší době podívala na polovinu soupeře, jenže rozehrávka hostujícího celku skončila nepřesnou přihrávkou na hranici velkého vápna.
     
    32
    Litva je druhou brankou domácího celku pořádně zaskočená a nedostává se z vlastní poloviny. Hráči Chorvatska nadále pokračují ve vysokém presinku.
    30. Petar MUSA - 2:0
     
    30
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Domácí celek přidává druhou branku! Litva nedokázala odehrát míč ven z pokutovéhé území. Přízemní centr z pravé strany propadl na malé vápno a PETAR MUSA už měl snadnou práci!
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme zajímavé utkání. Domácí Chorvatsko se rychle ujalo vedení a od té doby diktuje dění na hřišti.
     
    29
    Další ofenzivní výpad Litvy zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    28
    Chorvatsko už znovu kombinuje na polovině Litvy a hledá si cestičku do pokutového území. Hosté si pomohli faulem daleko od šestnáctky.
     
    27
    Vuškovič zůstal po standardní situaci ve velkém vápně. U zadní tyče k němu propadl centr z levé strany, jenže jeho projektil dokázal brankář vyrazit.
     
    26
    Štefulj je zatím velmi aktivní při podpoře domácí ofenzivy. Jeho další centr však prosvištěl velkým vápnem bez jakékoliv teče.
     
    25
    Chorvatsko se usadilo na polovině Litvy a domácí zadáci uklidňují hru postupnou kombinací v zadních řadách. Hosté brání v pevném bloku.
     
    24
    Litva se opět dostala do pokutového území, jenže stopeři Chorvatska zatím mají nebezpečný prostor ve své moci a nepouštějí soupeře do zakončení.
     
    23
    Litva se vydala do útoku s pokusem o rychlý protiútok. Centr z levé strany však skončil v rukavicích připraveného brankáře domácích.
     
    22
    Cyžaš napadal při rozehrávce jednoho z obránců soupeře a vysloužil si žlutou kartu.
     
    21
    Štefulj dostal přihrávku na levou stranu, odkud znovu vyslal nebezpečný míč do pokutového území. Další centr odehrál do bezpečí Kloniunas.
     
    20
    Po rohovém kopu Chorvatsko branku soupeře ohrozit nedokázalo. Na vysoký centr si naskočil Musa, ale jeho hlavičku zastavil jeho strážce hrudí.
     
    19
    Divkovič dostal přihrávku na pravou stranu a pohotově odcentroval na malé vápno. Jeho pobídku dokázala obrana srazit na rohový kop.
     
    18
    Špikič tentokrát dostal přihrávku do běhu na pravou stranu hřiště, kde ustál souboj s obráncem, ale následně nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    17
    Ani další přihrávka za obranu se Chorvatům moc nepovedla. Hostující stoper Kloniunas pohlídal cestu míče do zámezí.
     
    16
    Chorvatsko pokračuje v ofenzivním pojetí hry. Centr z pravé strany se tentokrát snesl na malé vápno, ale obrana Litvy nebezpečí zažehnala.
    14. Dario ŠPIKIČ - 1:0
     
    14
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Chorvatsko se hned z první velké šance dnešního souboje dostává do vedení! Přihrávku do blízkosti velkého vápna dostal DARIO ŠPIKIČ a krásnou střelou otevřel skóre!
     
    14
    Milasius dostal moře prostoru na levé straně hrací plochy a vyslal nepříjemnou přihrávku za obranu Chorvatska. Jeho pobídka proskákala až do autu.
     
    13
    Litva si vyzkoušela také rozehrávku přímého kopu z pravé strany. Další vysoký centr tentokrát prosvištěl i nad brankou domácího Chorvatska.
     
    12
    Ani přímý kop hostující Litvy nepřinesl nebezpečí pro domácí defenzivu. Centrovaný míč přiletěl ke vzdálenější tyči, odkud jej odehrál pozorný obránce.
     
    11
    Krapikas se musel zapojit do rozehrávky Litvy. Jeho nákop přiletěl na polovinu hřiště, kde fauloval jeden z domácích stoperů. Litva zůstane u míče.
     
    10
    Stopeři Litvy uklidnili rozehrávku kombinací na vlastní polovině. Nikdo v tmavém dresu domácího Chorvatska rozehrávku soupeře neatakoval.
     
    9
    Chorvatsko zahrávalo přímý kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kam se hnali stopeři domácího celku, nicméně ani jeden z nich nedokázal hlavičkovat.
     
    8
    Bistrovič se na polovině Litvy dostal k odraženému míči, potáhl jej poblíž velkého vápna a hostující obránce jej musel zastavit nedovoleným způsobem.
     
    7
    Domácí Chorvatsko už se nastěhovalo na polovinu Litvu, kde rozjelo rychlou kombinaci. Nikdo v dresu hostujícího celku se nemůže dostat k míči.
     
    6
    Štefulj se krásnou kličkou zbavil svého strážce na levé straně hrací plochy a bez váhání vymyslel oblouček do šestnáctky. Také hostující obrana si s prvním nebezpečím poradila.
     
    5
    Rozehrávka rohového kopu se Litvě vůbec nepovedla. Vysoký centr se snesl na značku pokutového kopu, ale nikdo ve žlutém dresu nedokázal zakončit.
     
    4
    Stočkunaś dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, odkud pohotově odcentroval před domácí svatyni a vybojoval pro Litvu první rohový kop.
     
    3
    Petkevičius se dral za přihrávkou na pravou stranu hrací plochy, odkud odcentroval do šestnáctky, ale domácí zadáci si věděli rady.
     
    2
    Litva výborně napadala rozehrávku domácího celku na jeho polovině. Zadáci Chorvatska si však vyměnili rychlé přihrávky a dostali se na polovinu soupeře.
     
    1
    Chorvatsko obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Domácí celek se ihned vydal do útoku, jenže s vysokým nákopem si obrana Litvy poradila.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Chorvatsko bude hrát v černých dresech, zatímco Litva přijela ve žluté sadě.
     
    Úvodní sestavy:

    Chorvatsko: Kotarski – Sutalo, Vuškovič, Šverko, Štefulj – Vuk, Moro, Bistrovič – Divkovič, Musa, Špikič
    Náhradníci: Bogojevič, Djira, Djurasek, Dolcek, Drena, Ivanušec, Krizmanić, Mitrović, Nevistić

    Litva: Krapikas – Stočkunaś, Kloniunas, Uzela, Milasius – Jankauskas, Megelaitis, Antanavičius – Petkevičius, Kružikas, Cyžas
    Náhradníci: Armalas, Banevicius, Dubickas, Malzinskas, Paulaskas, Raudonius, Sarkauskas, Sesplaukis, Vasiliauskas.
     
    Chorvatsko

    Domácí Chorvatsko je na tom o něco lépe. V devíti duelech získali Chorvati sedmnáct bodů a zatím jsou třetí. Na druhé Skotsko aktuálně ztrácí jediný bod. Chorvatsko tak stále může pomýšlet na postup z druhého místa. V posledním utkání remizovalo 2:2 ve Skotsku. V posledních pěti duelech navíc Chorvatsko neprohrálo.
     
    Litva

    Hostující Litva neprožila úplně špatnou kvalifikaci. Hosté v devíti zápasech vybojovali deset bodů a drží pátou pozici. Na čtvrté Řecko zatím ztrácí jen tři body. V posledním utkání Litva doma přehrála San Marino. Během minulého srazu si však poradila i s Řeckem.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání o postup na EURO hráčů do 21 let mezi Chorvatskem a Litvou. Výkop je stanoven na 17 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 14. Špikič, 30. Musa, 38. Šverko, 58. Šutalo, 67. Musa, 71. Moro, 77. Moro

    Karty:   45. Musa (CRO) – 22. Cyžaš (LIT), 41. Jankauskas (LIT), 59. Krapikas (LIT), 63. Paulauskas (LIT)   73. Paulauskas (LIT)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 15:2. Střely mimo: 12:3. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:14.
    Chorvátsko: Kotarski – Šutalo, Vuškovič, Šverko (84. Krizmanič), Štefulj – Vuk (46. Ivanušec), Moro (C) (78. Djurasek), Bistrovič – Divkovič (78. Dolcek), Musa, Špikič
    Náhradníci: Bogojevič, Djira, Djurasek, Dolcek, Drena, Ivanušec, Krizmanić, Mitrović, Nevistić

    Litva: Krapikas (C) – Stočkunaś, Kloniunas, Uzela, Milasius – Jankauskas (46. Banevicius), Megelaitis, Antanavičius – Petkevičius, Kružikas, Cyžas
    Náhradníci: Armalas, Banevicius, Dubickas, Malzinskas, Paulaskas, Raudonius, Sarkauskas, Sesplaukis, Vasiliauskas