Francúzsko – Švajčiarsko 3:1 (kon.)
koniec
Francúzsko
3:1 (2:0)
Švajčiarsko
cz Pondelok 16.11.2020, 21:00 • Stade Michel d'Ornano (Caen) • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Kvalifikace mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Francií a Švýcarskem.
     
    Francie

    Fotbalisté Francie se po devíti odehraných zápasech nacházejí na druhé pozici tabulky, na které také zůstanou. Francouzi totiž na vedoucí Švýcarsko ztrácejí tři body, které ani v případě vítězství nedotáhnout. Domácí celek tohoto zápasu má na svém kontě čtyřiadvacet bodů, navíc během skupinové fáze prohrál pouze jedinkrát, a sice právě v úvodním souboji proti Švýcarsku. Francouzi se přesto opírají o velice produktivní ofenzívu, která si drží průměr více než tří vstřelených branek na jedno utkání. Francie v minulém kole porazila poslední Lichtenštejnsko na jeho hřišti vysoko 5:0.
     
    Švýcarsko

    Na opačné straně stojí jistý účastník nadcházejícího ME, kterým je Švýcarsko. Švýcaři předvádějí opravdu spanilou jízdu skupinovou fází, navíc do této doby nepřišli ani o jeden bod. Hostující tým tohoto zápasu tak může v případě vítězství dosáhnout na neskutečných třicet bodů, což je opravdu rarita. Švýcaři navíc během devíti duelů inkasovali pouhých pět branek, naopak se střelecky prosadilo hned pětadvacetkrát. Švýcarsko v posledním duelu mělo ale namále, duel proti Ázerbájždánu zachraňovalo až v samotném závěru, konkrétněji v první minutě nastaveného času.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Lafont – Dagba, Koundé, Badiashile, Truffert – Guendouzi, Kamara, Reine-Adelaide – Gouiri, Edouard, Faivre
    Náhradníci: Meslier – Caqueret, Cozza, Diaby, Diallo, Kolo, Konaté, Lihadji, Soumaré

    Švýcarsko: Racioppi – Sidler, Bamert, Zesiger, Muheim – Domgjoni, Sohm, Toma – Okafor, Zeqiri, Mambimbi
    Náhradníci: Kohn, Saipi – Bajrami, Imeri, Jankewitz, Pušić, Seydoux, Stergiou, Stojilković

    Rozhodčí: Meškov – Luněv, Safjan (všichni Rusko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali nedovolený zákrok, o který se postaral hostující Domgjoni, který v souboji poslal na zem Kamaru.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal také domácí brankář Lafont, který z jedničky rozehrával do strany na Trufferta, jenž to zkoušel dalekonosným pasem vpřed.
     
    5
    Na levou stranu si dokázal seběhnout právě Truffert, kterému se navíc povedlo odcentrovat do pokutového území, kde našel pouze obránce Zesigera.
     
    6
    Gouiri rovněž nabízel míč do malého vápna, jenomže tam trefil pouze dobře postaveného Bamerta. Švýcarsko se ještě nepodívalo na druhou stranu.
     
    7
    Na hranici malého vápna musel tentokráte ve vzduchu zasahovat Bamert, kterému se povedlo odvrátit míč mimo pokutové území, kde číhal Guendouzi.
     
    8
    Na pořadu dne byla standardní situace pro domácí reprezentaci. Opět jsme sledovali vzdušnou nabídku, ta ovšem proletěla až do zámezí.
     
    9
    Pro brankáře Racioppiho se tedy jednalo o signál k rozehrávce od své branky. Nakonec jsme sledovali prudký odkop směrem na Domgjoniho.
     
    10
    Francouzi pokračovali v kombinaci na útočné polovině. Truffert si na centr levou nohou nevěřil, místo toho vracel míč na kopačku Badiashilleho.
     
    11
    Švýcarsko se až nyní dostalo k opačnému pokutovému území. Hodně nepřesně ale nahrával Sohm, kterému se nepovedlo nastartovat Okafora.
     
    12
    Do rozehrávky domácích se tak mohl znovu zapojit také brankář Lafont, který ani tentokráte neodkopával, nýbrž našel kolegu Koundého.
     
    13
    Sledovali jsme bleskový přechod na druhou stranu, kde se ovšem na hranici pokutového území povedlo zakročit Bamertovi, který vybojoval aut.
     
    14
    Po autovém vhazování se Švýcarsko nedostalo ani ke středovému kruhu. Po míči se totiž povedlo sáhnout Kamarovi, který poté přenášel hru křížem.
     
    15
    Na levém křídle se Gouirimu povedlo zpracovat neposedný předmět, načež si za pokutovým územím našel palebnou pozici. Mířil však pouze do protihráče.
     
    16
    Na opačné straně hrací plochy si útočným faulem pomohl domácí Edouard, čehož si všiml také sudí. Švýcarsko se rozhodlo rozehrát nakrátko.
     
    17
    Domácí celek se přes střed hrací plochy dostal až na útočnou polovinu, kde v roli posledního obránce zasahoval pozorně hrající Bamert.
     
    18
    Švýcarsko se až nyní konečně dostalo k souvislejší práci s míčem. Obránci celkem dlouho kombinovali, načež jim přispěchal na pomoc Domgjoni.
     
    18
    Francie právě vstřelila branku!
    Následný protiútok domácích končí prvním přesným zásahem! Švýcarsko se sice usadilo na útočné polovině, jenomže jeden z hráčů přišel o míč, což vedlo k protiútoku. Navíc si na nahrávku mezi obránce dokázal seběhnout ODSONNE ÉDOUARD, který si odstavil Zesigera poté přeloboval vyběhnuvšího Racioppiho.
    18. ÉDOUARD - 1:0
     
    19
    Na první branku tohoto zápasu jsme tak čekali necelých dvacet minut, do vedení se dostal favorit. Švýcarsko má na případné vyrovnání hodně času.
     
    20
    Navíc jsme sledovali vysokou kolmici směrem na Zeqiriho, kterého si ovšem bez větších problémů dokázal pohlídat obránce Badiashille.
     
    21
    Reine-Adelaide si v souboji pomohl tělem, což pochopil také hlavní sudí. Domácí tak mohli pokračovat v manévru, s míčem se ale přesto vraceli.
     
    22
    Francie právě vstřelila branku!
    V krátkém časovém sledu tu máme druhý zásah domácích! Francouzi to zkoušeli nákopem na ODSONNEHO ÉDOURDA, který se se štěstím dostal k míči. Velkou chybu ale udělal hostující obránce Zesiger, který zřejmě pouštěl míč brankáři Racioppimu, což využil právě Édouard, jenž uspěl ve druhém vzájemném souboji právě se Zesigerem.
    22. ÉDOUARD - 2:0
     
    26
    Švýcarsko to bude mít po druhé inkasované brance nesmírně složité. Úvod zápasu mu totiž vůbec nevychází, přesto je před námi ještě dostatek času.
     
    27
    Reine-Adelaide šikovně přenášel hru na pravou stranu, kam si seběhl obránce Dagba. Místo centru jsme ovšem sledovali nahrávku na Kamaru.
     
    28
    Před pokutovým územím se nepovedlo ustát souboj o míč obránci Bamertovi, sudí nechal pokračovat. Švýcarsko o balón bleskově přišlo.
     
    29
    Neuvěřitelné! Daleko od rychlého hattricku nebyl domácí Edouard, který trefil pouze pravou tyč. Poté zkoušel dorážet Gouiri, Racioppi ale zázračně zakročil na brankové čáře.
    29. Edouard trefil tyč, Gouiriho vychytal brankář.
     
    30
    Do rozehrávky se zapojil také defenzivně laděný Koundé, kterému se velice přesným způsobem povedlo přenést hru na Dagbu, jenž to bere na sebe.
     
    31
    K pokutovému území se ovšem dokázal vrátit Sohm, kterému se navíc povedlo přečíst čitelnou nahrávku od Guendouziho. Francie přesto vybojovala míč zpět.
     
    32
    Máme za sebou zhruba třetinu utkání, zatím sledujeme jednostrannou partii. Francie má i po druhé vstřelené brance drtivou územní převahu.
     
    33
    Ani tentokráte se Švýcarsko nedostalo k ničemu nebezpečnému. Mambimbi si to namířil k šestnáctce, kde ho ale dokonale eliminoval vracející se soupeř.
     
    34
    Zdálo se, že hostující Sidler šel do souboje nedovoleným zákrokem, nicméně nakonec tomu tak nebylo. Jeho celek si navíc vybojoval aut zprava.
     
    35
    Guendouzimu se povedlo přenést hru do volného prostoru, kde ovšem neuspěl Kamara, ke kterému se bleskově přesunul záložník Okafor.
     
    36
    Švýcarsko se konečně usadilo na útočné polovině, jenomže hodně zbytečnou zpětnou nahrávku vyprodukoval Domgjoni, který hledal Racioppiho.
     
    37
    Sidler mohl znovu obstarat autové vhazování, tentokráte si však musel chvíli počkat. V době provedení autu se na hrací ploše nacházeli dva míče.
     
    38
    Tady to zavánělo penaltou. Po centru do pokutového území dostal hodně tvrdě naloženo jeden z hostujících hráčů, sudí ale nechal pokračovat.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    43
    Na levém křídle se podařilo celkem pohotově odcentrovat Muheimovi, který se pokoušel oslovit Zeqiriho, avšak našel pouze hlavu Badiashileho.
     
    43
    V krátkém časovém sledu hned dvě žluté karty, a sice pro domácího Guendouziho a Dagbu.
     
    44
    Francie si na vlastní polovině došla pro zisk volného kopu, k jehož rozehrávce se postavil Koundé. Domácí zcela očividně nikam nespěchají.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Simon Sohm (Švýcarsko).
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který byl zcela v režii domácí reprezentace. Ta v krátkém časovém sledu dokázala vstřelit hned dvě branky, přičemž se o obě postaral Édouard, který nebyl daleko od rychlého hattricku. Švýcarsko jednoznačně prospalo úvod prvního poločasu, v tom druhém se sice herně zlepšilo, ale přesto ani jednou neohrozilo francouzskou branku. Máme před sebou ještě celý druhý poločas, pakliže ale bude výkon obou celků pokračovat, tak je takřka o vítězi duelu rozhodnuto.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Felix Mambimbi, přichází Kastriot Imeri.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Miro Muheim (Švýcarsko).
     
    49
    V úvodu druhého poločasu se poprvé k míči dostal domácí brankář Lafont, který odkopával na druhou stranu, kde se nacházel Zesiger.
     
    50
    Následovala standardní situace ze strany Francie, která nebyla vůbec špatná. Brankář Racioppi si dokázal poradit a míč vyrazil daleko před sebe.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Andi Zeqiri (Švýcarsko).
     
    52
    Na opačné straně se k odraženému míči jako první dostal střídající Imeri, který to zkoušel přímo na branku. Lafont si se zakončením doprostřed poradil.
     
    53
    Francie znovu předvedla rychlý protiútok, při kterém nabízel míč do pokutového území obránce Dagba. Po jeho nabídce pálil nad branku Faivre.
     
    54
    Další snadná práce pro brankáře Racioppiho, který se útočnou akci svého celku pokoušel založit výhozem, jenomže ve vzduchu fauloval Imeri.
     
    55
    Na pořadu dne bylo autové vhazování z levé strany, o které se postaral obránce Truffert. Tomu se ke spolupráci nakonec přihlásil Guendouzi.
     
    56
    Do volného prostoru si před malým momentem seběhl rychlonohý Dagba, který se snažil poslat míč do šestnáctky, kde ho zablokoval Zesiger.
     
    57
    Francouzi přesto měli k dispozici rohový kop z pravé strany, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Před Édouardem totiž zakročil Domgjoni.
     
    58
    Za předchozí zákrok obdržel druhou žlutou kartu domácí obránce Dagba, pro kterého tento zápas předčasně končí.
    58. Červená karta po 2. žluté
     
    59
    Po delší době se navíc do akce dostal také pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení domácího Gouiriho. Rozehrávat tak bude zadák Muheim.
     
    60
    Švýcarsko znovu mohlo rozehrávat z vlastní obranné poloviny. Zesigerovi se povedlo poslat míč ke středovému kruhu, kde si o nahrávku řekl Sohm.
     
    61
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Simon Sohm, přichází Alexandre Jankewitz.
     
    62
    Zeqiri hezkým způsobem sklepl do strany na Imeriho, který mu dokázal přesně vrátit. Zakončení levou nohou na poslední chvíli zablokoval Koundé.
     
    63
    Nedovolený zákrok také na straně švýcarské reprezentace. Po odkopu totiž zcela evidentně pracoval v souboji rukama Sidler, čehož si všiml také rozhodčí.
     
    66
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Jeff Reine-Adelaide, přichází Ibrahima Konaté.
     
    67
    O rozehrávku od své branky se postaral domácí brankář Lafont, který poslal míč daleko na druhou stranu, kde si ovšem faulem pomohl Zesiger.
     
    68
    Francie se tak po pár vteřinách dostala zpět k míči. Kamara se pokoušel o rychlou rozehrávku, v ní mu ale nesportovním gestem zamezil napadající Imeri.
     
    69
    Kamara si dával s provedením celkem dost načas, nakonec vyprodukoval zpětnou nahrávku přesně na Koundého, který přenášel těžiště hry k autové lajně.
     
    70
    Po krátkém výletu vpřed skončil v bolestech na trávníku levý obránce Truffert, kterého zezadu sestřelil Okafor. Domácí reprezentace rozehrála po zemi.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná dvacetiminutovka. Domácí celek stále vede o dvě branky, v posledních minutách soupeře k ničemu nepouští.
     
    72
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Noah Okafor, přichází Petar Pušić.
     
    73
    Obrannou povinnost si dokázal splnit hostující Zesiger, který nejprve dokonale eliminoval Gouiriho, načež se mu povedlo rozehrát na nohu Bamerta.
     
    74
    U postranní lajny se povedlo centr zablokovat domácímu Koundému, od kterého šel mí na rohový kop. Toho se od levého praporku nakonec chopí Toma.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Alban Lafont (Francie).
     
    75
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Romain Faivre, přichází Isaac Lihadji.
     
    76
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Odsonne Édouard, přichází Randal Kolo.
     
    77
    Švýcarská reprezentace si nakonec vybojovala "zkrácený rohový kop". Avizované rozehrávky se chopil Imeri, jehož centr z jedničky odvracel Konaté.
     
    78
    K odraženému míči se však jako první dostal Pušić, který se po delší době postaral o střelecký pokus svého celku, který ale putoval doprostřed.
     
    79
    Na průnikovou nahrávku mezi domácí obránce si pokoušel seběhnout hostující Imeri, kterému nevyšlo zpracování míče, což bylo zásadní.
     
    80
    Bezpečně se na druhou stranu hrací plochy vydal hostující Sidler, kterému se pro spolupráci včas nabídl Domgjoni, který ihned přenášel hru na levou stranu.
     
    80
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Toni Domgjoni, přichází Nedim Bajrami.
     
    81
    Za pokutovým územím si do střelecké pozice dokázal seběhnout zřejmě nejaktivnější Švýcar. Imeri znovu mířil doprostřed, což bylo pro Lafonta snadné sousto.
     
    82
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Boubacar Kamara, přichází Boubakary Soumaré.
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Amine Gouiri, přichází Moussa Diaby.
     
    83
    Hráči v bílém kompletu tentokráte na hranici pokutového území narazili do Badiashileho, který odkopem nastartoval protiútok. Při něm zakončoval vedle Lihadji.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Kastriot Imeri (Švýcarsko).
     
    86
    Švýcarsko se sice znovu dostalo na polovinu soupeře, jenomže tam byl za cenu faulu zastaven Bajrami.
     
    87
    V závěru zápasu tedy sledujeme optickou převahu Švýcarska, které je přesto směrem dopředu hodně bezradné. Nyní se k míči dostal Bamert.
     
    88
    A po něm také domácí brankář Lafont, který při snaze o rozehrávku nasbíral cenné vteřinky. Poté jsme sledovali dalekonosný nákop na druhou polovinu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi se zdá být pomalu a jistě rozhodnuto, ještě na řadu přijde nastavený čas.
     
    89
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom se hosté dočkali kontaktní branky, nicméně ta přichází v samotném závěru! Toma totiž potáhl míč směrem do pokutového území, kde zpětnou nahrávkou oslovil KASTRIOTA IMERIHO, jehož dělovka pravou nohou zapadla přesně ke vzdálenější konstrukci. Lafont byl na tento projektil krátký!
    89. IMERI - 2:1
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Švýcarsko to celkem nepochopitelně zkoušelo pasem na pravou stranu, kde se ovšem obránce Sidler dokázal prosadit v souboji s Truffertem.
     
    90+2
    Francie právě vstřelila branku!
    Následný protiútok domácích končí třetí brankou! Do úniku se totiž dostal středopolař Guendouzi, který se neohroženě dostal až do opačné šestnáctky, kde celou situaci ještě vyšperkoval nahrávkou na naběhnuvšího RANDALA KOLA, před kterým číhala prázdná švýcarská branka.
    90+2. KOLO - 3:0
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Randal Kolo (Francie).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:21.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Francie, která svého soupeře porazila výsledkem 3:1. Druhý poločas nám nepřinesl zas tolik ofenzivní podívanou, napomohla tomu totiž druhá žlutá karta pro domácího Dagbu, který byl vyloučen po necelé hodině hry. Švýcarsko tak zbytek zápasu dohrávalo v početní převaze, nicméně na obrázku hry se to příliš neprojevilo. Hostující celek přesto dokázal snížit na rozdíl jediné branky, kontaktní branka ovšem přišla v samotném závěru. Francie si během nastaveného času vzala dvoubrankové vedení zpět, což bylo to poslední, co jsme viděli. (22:50:53)

    David Suchý

    Góly: 18. Édouard, 22. Édouard, 90+2. Kolo – 89. Imeri

    Karty:   43. Guendouzi (FRA), 43. Dagba (FRA), 75. Lafont (FRA), 90+4. Kolo (FRA) – 45. Sohm (SUI), 48. Muheim (SUI), 51. Zeqiri (SUI), 85. Imeri (SUI)   58. Dagba (FRA)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:21.
    Francúzsko: Lafont – Dagba, Koundé, Badiashile, Truffert – Guendouzi, Kamara (82. Soumaré), Reine-Adelaide (C) (66. Konaté) – Gouiri (82. Diaby), Edouard (76. Kolo), Faivre (75. Lihadji)
    Náhradníci: Meslier – Caqueret, Cozza, Diaby, Diallo, Kolo, Konaté, Lihadji, Soumaré

    Švajčiarsko: Racioppi – Sidler, Bamert (C), Zesiger, Muheim (80. Bajrami) – Domgjoni (80. Stojilkovic), Sohm (61. Jankewitz), Toma – Okafor (72. Pušić), Zeqiri, Mambimbi (46. Imeri)
    Náhradníci: Kohn, Saipi – Bajrami, Imeri, Jankewitz, Pušić, Seydoux, Stergiou, Stojilković

    Rozhodca: Meškov – Luněv, Safjan (všichni Rusko)